Μαθήματα Επιλογής Γ Λυκείου

Όποιος μαθητής της Γ λυκείου επιθυμεί να δηλώσει στο μηχανογραφικό του σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου, πρέπει να επιλέξει ως μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο εξετάζεται πανελλαδικά. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένος να επιλέξει και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.
Όποιος μαθητής της Γ τάξης δεν επιλέξει τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ως μάθημα επιλογής, δε θα έχει δικαίωμα να δηλώσει σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου εδώ. Αλλαγή στο μάθημα επιλογής γίνεται έως 15-10-2011.
Στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχει μια ειδική παράγραφος όπου αναφέρονται οι σχολές για τις οποίες απαιτούνται επιπλέον μαθήματα ή εξετάσεις σε αθλήματα.
Π.χ. στις αρχιτεκτονικές σχολές καθώς σε κάποια παρεμφερή ΤΕΙ απαιτείται ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, τα οποία δεν είναι και απαραίτητο να τα έχει επιλέξει ο υποψήφιος ως μαθήματα επιλογής στο σχολείο του.
Κάποιες σχολές όπως φυσικής αγωγής, στρατιωτικές κ.ά. απαιτούν εξετάσεις σε αθλήματα.
Κάποιες άλλες σχολές απαιτούν αγγλικά ή κάποια άλλη ξένη γλώσσα, την οποία δεν είναι απαραίτητο να την έχει διδαχθεί στο σχολείο του ο υποψήφιος.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Τάξη Γ, Χρήσιμα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.