Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη ζωντάνια τους και το αποτέλεσμα που παρουσίασαν.

Πολλές ευχαριστίες στην υπεύθυνη της εκδήλωσης καθηγήτρια φιλόλογο κ. Κασάκη Εμμανουέλλα και σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης.

Comments 0 σχόλια »

4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου – 8ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου:   2-1

Καλή συνέχεια παιδιά στην επόμενη φάση.

Comments 0 σχόλια »

Ηράκλειο 20/3/2018. Το πείραμα του Ερατοσθένη στο 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ: R=6459 km. Σχετική απόκλιση < 1,5% από την ενδεικτική τιμή των 6371 km. Συγχαρητήρια!!!

Comments 0 σχόλια »

Πολλά συγχαρητήρια στον καθηγητή Φ.Α. κ. Αγάπη, στους μαθητές και στις μαθήτριες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας . Καλή συνέχεια στις μαθήτριες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

   Αποτελέσματα Α’ Φάσης Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Στίβου Αγοριών Κοριτσιών.

Comments 0 σχόλια »

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

—–

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: press@minedu.gov.gr

                                                                                                                          

                                                                                                     Μαρούσι, 16 Μαρτίου 2018

 

Δελτίο Τύπου

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

 

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:

  1. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά, οι υποψήφιοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ διεκδικούν εναλλακτικά α) είτε το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. β) είτε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%) των εσπερινών ΕΠΑΛ ΜΟΝΟ σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ. Το κοινό ειδικό ποσοστό που διεκδικούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια είναι 5% των θέσεων, ενώ στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το ποσοστό ανέρχεται στο 10% των θέσεων (μόνο για φέτος).
  2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
  4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2016 ή το 2017 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.
  5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, από σήμερα Παρασκευή 16-3-2018, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr , στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Comments 0 σχόλια »

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/3/2018. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για το ζωηρό ενδιαφέρον τους και τη διάθεση να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, να γνωρίσουν τους νόμους της ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ καθώς και τη λαμπρή δουλειά που γίνεται στο CERN.

Comments 0 σχόλια »

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους. Το διάστημα για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων  που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.

                Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση,  θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν  εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Comments 0 σχόλια »

Οι μαθητές του σχολείου μας οργάνωσαν με ιδιαίτερο ζήλο, συνέπεια, συντονισμό και αποτελεσματικότητα μια πολύ όμορφη βραδιά κρητικής μουσικής την Παρασκευή 23/2/2018. Μπράβο στα παιδιά μας!

Comments 0 σχόλια »

10645_22-01-2018 – Υ.Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΦΟΙΤΗΣΗ 2017-18

Comments 0 σχόλια »

Η επίδοση των ελέγχων προόδου Α’ Τετραμήνου θα γίνει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, 11:45-14:00

Comments 0 σχόλια »

Δείτε τις προσφορές και την αξιολόγηση εδώ.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ηρακλείου (Ι.Π.Κ.Η.) λειτουργεί από το 2005 και αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Βενιζελείου-Πανανείου Νοσοκομείου. Παρέχει Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα για θέματα ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειες τους. Συμβάλει στην πρόληψη, πρώιμη αναγνώριση, έγκαιρη παρέμβαση και θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

H κ. Μπιτζαράκη θα αναφερθεί στα σύγχρονα προβλήματα της  εφηβείας,  σε θέματα που απασχολούν τους εφήβους και τις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές του 4ου ΓΕΛ και τους  γονείς τους, αλλά είναι ανοιχτή προς όλους τους συμπολίτες μας.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στο πλαίσιο της σύνδεσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία εγκαινιάζει τη δράση «Τετάρτη στο 4ο». Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών με διακεκριμένους προσκεκλημένους, καταξιωμένους στους χώρους δράσης τους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα και προβληματισμούς κοινωνικού, παιδαγωγικού, πολιτιστικού κ.α. ενδιαφέροντος.  Στόχος μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε σύγχρονα θέματα και προβλήματα, η διαμόρφωση υπεύθυνης στάσης απέναντι σ’ αυτά και γενικότερα η διαμόρφωση ευαίσθητων και υπεύθυνων αυριανών πολιτών.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο χώρο του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Φιλιππουπόλεως 45, Άγιος Ελευθέριος, Θέρισσος). Ο προσκεκλημένος μας κύριος Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α) θα μας μιλήσει για την «Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων».

Η εκδήλωση δεν απευθύνεται μόνο στουςμαθητές του 4ου ΓΕΛ και τους  γονείς τους, αλλά είναι ανοιχτή προς όλους τους συμπολίτες μας.

 

Από το 4ο Λύκειο Ηρακλείου

Comments 0 σχόλια »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων