Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ’ τάξης στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έγινε η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν τα παρακάτω προγράμματα:

Α. Στο Κατώφλι της Αρχιτεκτονικής:  Οι μαθητές πήραν μέρος σε ένα πραγματικό εργαστήριο κατασκευής μακέτας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσεγγίσουν οι μαθητές την έννοια της αρχιτεκτονικής και να εξοικειωθούν με την αρχιτεκτονική σύνθεση, δίνοντας μορφή στις ιδέες τους. Με αφορμή τα κτίρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Έλλάδος, το Κανάλι και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος πειραματίζονται με τα εργαλεία του αρχιτέκτονα, όπως τα υλικά κατασκευής μακέτας, τη χρήση κλίμακας σχεδίασης, βασικών σχημάτων και γεωμετρίας και μαθαίνουν με ποιο τρόπο μια ιδέα μπορεί να μεταφερθεί είτε στο χαρτί (δισδιάστατη), είτε στη μακέτα (τρισδιάστατη).

Β. Το κλίμα αλλάζει:  Οι μαθητές με αφορμή τον μετεωρολογικό σταθμό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και εργαλείο το πείραμα και την παρατήρηση μέσω ειδικών VR γυαλιών ανακαλύπτουν πώς ο άνθρωπος έχει επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο και πώς εξελίχθηκε η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνοδοί καθηγητές: Βεκράκης Κωνσταντίνος, Λιάτα Ελένη, Τζουβάρα Ιωάννα, Καμπίτση Τίνα

Φωτογραφίες από την επίσκεψη:

Φωτογραφία1Φωτογραφία2Φωτογραφία3Φωτογραφία4Φωτογραφία5

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1670

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση