Μαθητική Ημερίδα Φυσικών Επιστημών

Στις 20/04/2019 θα πραγματοποιηθεί Μαθητική Ημερίδα Φυσικών Επιστημών στο 5ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης (Βουλιαγμένης 525, είσοδος από την οδό Παπαναστασίου). 
Η Ημερίδα διοργανώνεται από το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Αττικής σε συνεργασία με το 5ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής της Αττικής. Σε αυτήν οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους επιστημονικές/ ερευνητικές  εργασίες και να παρακολουθήσουν τις εργασίες άλλων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου μας Κατσιρούμπα Κυριακή και Νάτση Κωνσταντίνα, θα συμμετάσχουν στην ημερίδα παρουσιάζοντας την δική τους εργασία για το πηνίο Ruhmkorff, που περιλαμβάνει και κάποια πειράματα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν την εργασία τους στις 12.00 με 12.15

Στην ημερίδα που θα ξεκινήσει από τις 9.15 εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες  μαθητικές εργασίες που περιλαμβάνει, είναι προσκεκλημένος και θα μιλήσει, ο Ομ. Καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνος Δανέζης με θέμα « Το παράξενο καινούριο Σύμπαν»

Θα μεσολαβήσει διάλειμμα για (δωρεάν) γεύμα στις 14.00 – 15.00 και θα συνεχιστεί με πειράματα, θεατρικά και (καιρού επιτρέποντος) νυχτερινή παρατήρηση ουρανού με τηλεσκόπια από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος -Παράρτημα Σαλαμίνας (Salamis Astronomy)

Για αναλυτική περιγραφή της Ημερίδας διαβάστε το πρόγραμμα  στην ιστοσελίδα https://hmerida7ougym.wixsite.com/webs

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1522

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση