Επίσκεψη στην Αρτοβιομηχανία «Καραμολέγκος ΑΕ»

Στις 12/02/2019 και στις 27/02/2019 πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις των τμημάτων της Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας (δύο τμήματα τη φορά) στην αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ,  στο Κορωπί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές  άκουσαν την ενδιαφέρουσα  ιστορία της οικογένειας  Καραμολέγκος και την πορεία της στο χρόνο, από το ξεκίνημά της έως σήμερα.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη τεχνολόγο τροφίμων στα διάφορα εργαστήρια παραγωγής των αρτοσκευασμάτων,  και άκουσαν  για  τις διαδικασίες παραγωγής, κοπής, συσκευασίας και διανομής τους.

Έμαθαν για τις πρώτες ύλες,  τη ζύμωση, το φορμάρισμα το ψήσιμο, το ξεφορμάρισμα, τους πύργους ψύξης των αρτοσκευασμάτων, τη συσκευασία και την παστερίωση τους  καθώς και τον έλεγχο της παραγωγής.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τους δόθηκε επίσης και  η ευκαιρία να γνωρίσουν επαγγέλματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία μιας αρτοβιομηχανίας  αλλά και να  έρθουν σε επαφή με τον  σύγχρονο  τεχνολογικό εξοπλισμό και την αυτοματοποιημένη παραγωγή προϊόντων με τη χρήση ρομποτικών μηχανών κλειστού τύπου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1480

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση