Εκθεση απο την επίσκεψη στο Σπήλαιο Αγ. Γεώργιος

exelixi 

  

ΕΚΘΕΣΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ  ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ  ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΚΙΛΚΙΣ  ΤΗΣ  Γ΄ΤΑΞΗΣ

 

 Στα πλαίσια του μαθήματος της  Χημείας, στο κεφάλαιο περί αλάτων (4.3), αναφέρονται οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες.  Ανατέθηκε από τον διδάσκοντα καθηγητή κύριο Παντεκίδη Αθανάσιο, σε μαθητές των δυο τμημάτων Γ1 και Γ2, να φέρουν πληροφορίες για ον τρόπο σχηματισμού των σταλακτιτών και σταλαγμιτών καθώς  και για διάφορα σπήλαια της Ελλάδας.                                                                                                                                             Ένα από αυτά τα σπήλαια, το πιο κοντινό είναι αυτό του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς.          

           Έτσι αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε. Σε συνεννόηση με την καθηγήτρια του Α.Π.Θ

κα Τσουκαλά Ευαγγελία και τον υπεύθυνο του σπηλαίου κο Μακρίδη Βασίλειο , κλείσαμε ραντεβού για την επίσκεψη στις 2 Μαίου 2014                                                                                                      Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του σπηλαίου.

Έτσι αντιλήφτηκαν πως σχηματίστηκαν οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες καθώς και για την πανίδα που υπήρξε στο σπήλαιο, λόγω των απολιθωμάτων ζώων που βρέθηκαν.

 

Θεσσαλονίκη   2 /…05…./2014

Ο καθηγητής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *