Πρόσκληση Γονέων των τάξεων Β και Γ

4Ο  Γυμνάσιο Τούμπας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τούμπας προσκαλούμε

τους γονείς των μαθητών των Τάξεων Β΄ και Γ΄ του Σχολείου μας σε μια

συνάντηση Γνωριμίας

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.30΄ στο ισόγειο  στην αίθουσα Β2.

                                                              Η  Διευθύντρια

του 4ου Γυμνασίου Τούμπας

ΜΟΣΧΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Πρόσκληση Γονέων/Κηδεμόνων Α΄ Τάξης

4ο Γυμνάσιο Τούμπας

                                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τούμπας

προσκαλούμε τους γονείς των μαθητών της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας σε μια

                                    συνάντηση  Γνωριμίας

την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.30΄ στην αίθουσα   εκδηλώσεων

του Σχολείου μας στον 1ο όροφο.

Η  Διευθύντρια

του 4ου Γυμνασίου Τούμπας

ΜΟΣΧΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2018

Τρίτη 11-9-2018

 

 

Ομιλία Διευθύντριας

 

Σεβαστέ πατέρα Ιωάννη, κ. Νεκτάριε Κορδή  αιρετέ  του ΚΥΣΔΕ, εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, αγαπητοί γονείς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες εύχομαι σε όλους και όλες υγεία και δύναμη για μια δημιουργική χαρούμενη και γόνιμη σχολική χρονιά.

 

Αγαπητά μας παιδιά

 

Σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια του 4ου Γ/σιου Τούμπας για να συνεχίσουμε μαζί το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να καλωσορίσω τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιό μας, τα «πρωτάκια μας», και να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο μας θα είναι μια ζεστή αγκαλιά, που τους υποδέχεται με αγάπη.

Tο σχολικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Επιθυμία και στόχος μας είναι να περάσετε και αυτή τη χρονιά της δημιουργικής φάσης της ανάπτυξής σας, μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον και να αισθάνεστε το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι σας. Όπως σε κάθε νέο ξεκίνημα, είναι ευκαιρία από σήμερα να βάλετε νέους στόχους.

Να κάνετε όνειρα και να τα υποστηρίζετε. Να δείτε τη σημερινή κρίση σαν πρόκληση για να φτιάξετε έναν καλύτερο κόσμο. Να γίνετε καλύτεροι από όλους εμάς. Πορευτείτε προς το καλό και το ωφέλιμο με πίστη στις δυνάμεις σας και φάρο τα όνειρά σας.

Στο χώρο του σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα. Όπως αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και στην περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον. Εύχομαι η καθεμία και ο καθένας από σας με τη βοήθεια των καθηγητών και των γονιών σας να έχετε μία σχολική χρονιά γεμάτη χαμόγελα, δημιουργία και γνώση. Είστε η φρεσκάδα της κοινωνίας μας και θα χαρούμε να σας βλέπουμε να καλπάζετε με τόλμη, θάρρος και γνώση προς τους στόχους σας.

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Γνωρίζουμε καλά πως εμπιστευόσαστε στα χέρια μας ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Κι εμείς σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά,  ευχάριστα αλλά και αποτελεσματικά. Με τη δική σας βοήθεια και συνεργασία μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Να είστε κοντά μας, να μας επισκέπτεστε, να ζητάτε πληροφορίες για την πρόοδο των παιδιών σας, να μοιράζεστε μαζί μας τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας, να μη διστάσετε να ρωτήστε για οτιδήποτε χρειαστείτε. Η εποικοδομητική παρουσία σας μας ενθαρρύνει και συνεισφέρει ανεκτίμητα στην επίτευξη των στόχων του σχολείου, που δεν είναι άλλοι από την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας.

 Ελπίζουμε πάντα σε καλύτερες μέρες και πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η νέα γενιά , τα παιδιά μας, να ζήσουν σε ένα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο και αληθινό κόσμο. Γι΄ αυτό, σας υποδεχόμαστε με χαμόγελο και αισιοδοξία κι αυτό το μήνυμα θέλουμε σήμερα να πάρετε μαζί σας: είμαστε εδώ για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη γενιά του αύριο και στην πατρίδα μας. Οι συνάδελφοί μου όπως και πέρυσι θα βάλουν το μεράκι και τη φαντασία τους, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους για να προσφέρουν στα παιδιά σας-στα παιδιά μας- τις ευκαιρίες κα τις εμπειρίες που αξίζουν.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Κάθε αρχή είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία για δημιουργία. Όλοι μαζί, ατενίζοντας με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά, γνωρίζω καλά ότι θα εργασθούμε με ζήλο και συλλογικότητα για να προσφέρουμε στους μαθητές μας οράματα, να διανοίξουμε ορίζοντες, να τους θωρακίσουμε με αρχές και αξίες. Σας εύχομαι δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που να εξασφαλίζει στους νέους μας, όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων.


Καλό ξεκίνημα και καλή πρόοδο σε όλες και όλους σας.