header image

Αθλητικά δρώμενα

Συγγραφέας: | 26/02/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αθλητικά δρώμενα |

Με τη συμμετοχή 300 μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου από διάφορες περιοχές του Νομού μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/12/19 στη Θήβα μια ιδιαίτερη αθλητική δράση, με τη συμβολή της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ( ΕΘΝ. Ο. Α. ). Το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων διοργάνωσαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας ένα βιωματικό πρόγραμμα, όπου οι μαθητές που συμμετείχαν ( το σχολείο μας συμμετείχε με 58 μαθητές ) γνώρισαν διάφορα Ολυμπιακά αθλήματα ( ράγκμπι, ξιφασκία, άλμα επί κοντώ κ. α. ) και γνώρισαν Ολυμπιονίκες και γνωστούς αθλητές.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά μας, τα οποία και συμμετείχαν με ενθουσιασμό.

       

 

κάτω από: Γενικά

Το party του σχολείου μας!!

Συγγραφέας: | 20/02/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το party του σχολείου μας!! |

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου που συμμετέχουν στα Πολιτιστικά Προγράμματα καθώς και στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του σχολείου μας,  σας περιμένουν στο αποκριάτικο πάρτι τους!

Αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ (άνωθεν Βασιλόπουλου)

Παρασκευή 21 – 02 – 2020

Ώρα:19.00      Τιμή: 5€

κάτω από: Γενικά

..Τι έγινε στο σχολείο μας, την ημέρα γιορτής των Τριων Ιεραρχών ;

Συγγραφέας: | 15/02/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ..Τι έγινε στο σχολείο μας, την ημέρα γιορτής των Τριων Ιεραρχών ; |

Την 30η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ιδιαίτερη εκδήλωση μέγιστης σημασίας, όχι μόνον για την σχολική μας κοινότητα αλλά γενικότερα για την τοπική κοινωνία μας. Τιμώντας την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στη συμπόρευση του Ελληνισμού – Χριστιανισμού πραγματοποιήθηκε μια σειρά Δράσεων.

Μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών/τριών μας επιστρέψαμε στο σχολείο και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ανάλογου περιεχόμενου γιορτή, της οποίας τον συντονισμό και επίβλεψη είχε η εκπαιδευτικός κ. Ζιώγου Καλλιόπη, ΠΕ 01. Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές / τριες όλων τον τάξεων πλαισιώνοντας δυναμικά, το αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες και τις μητέρες τους.

Μετά το πέρας της έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου μια πρωτότυπη Δράση απολύτως εναρμονισμένη στο πνεύμα της ημέρας. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης προσκαλέσαμε τον κ. Πολυχρονόπουλο Κωνσταντίνο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας « ο άλλος άνθρωπος », όπου μαγείρεψε μαζί με τους μαθητές, γεύματα αγάπης για όλους τους παρευρισκόμενους. Επιπλέον συγκεντρώσαμε υλικά αγαθά για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η Διευθύντρια,  ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου ευχαριστούν το 5ο Γυμνάσιο Θήβας για την καθολική συμμετοχή τους και την ενίσχυση τους  , την ΧΕΝ Θήβας για την προσφορά της , τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Θηβαίων κ. Αλεξάνδρου, τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου  ΓΕΛ Θήβας, την κ. Λάσπη Βάσω, τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο για την ζεστή παρουσία του,  καθώς και όλους/ όλες που αγκάλιασαν και βοήθησαν την φιλανθρωπική αυτή δράση .

Κάναμε πράξη την προσφορά των Τριών Ιεραρχών, σε όλους τους ανθρώπους..ειδικότερα της προσφοράς του Μ. Βασιλείου, στον πονεμένο και στον ανήμπορο.

Μαγειρέψαμε, γευτήκαμε όλοι μαζί το γεύμα της αγάπης και προσφέραμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

           

κάτω από: Γενικά

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Συγγραφέας: | 01/02/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ |

Την προσεχή Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, μια σύντομη ενημέρωση από τη Διευθύντρια κ. Γκιζίλη Σταυρούλα για τρέχοντα σχολικά ζητήματα και στη συνέχεια θα επιδοθούν στους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, οι έλεγχοι Α ‘ Τετραμήνου.

 

κάτω από: Γενικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συγγραφέας: | 27/01/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ |

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, το 4ο Γυμνάσιο Θήβας θα συνεργαστεί με τον κ. Πολυχρονόπουλο Κωνσταντίνο, δημιουργό της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», σε φιλανθρωπική δράση, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, από τις 10:30 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην  προσπάθειά μας και να γευτούμε όλοι μαζί το γεύμα αγάπης.

Μπορείτε να συνδράμετε προσφέροντας τρόφιμα ή είδη προσωπικής υγιεινής τα οποία θα προσφερθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

 Μαγειρεύουμε, τρώμε μαζί και προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας!

κάτω από: Γενικά

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ‘ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ’ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Συγγραφέας: | 24/01/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ‘ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ’ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ |

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, το σχολείο μας συμμετείχε για μια ακόμη φορά στις εκδηλώσεις
-για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης που διοργανώθηκαν από το Δήμο Θήβας και
-για τη ‘Λευκή Νύχτα’ που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας.
Η χορωδία του σχολείου τραγούδησε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από χώρες όπως Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους με τη δυναμική παρουσία τους και απόδοσή τους μπροστά στο θηβαϊκό κοινό.
Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά για να συμμετέχουμε και του χρόνου σε παρόμοιες αξιέπαινες εκδηλώσεις!

                                   

κάτω από: Γενικά

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα: Προβλήματα στη σύγχρονη εκπαίδευση

Συγγραφέας: | 23/01/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα: Προβλήματα στη σύγχρονη εκπαίδευση |

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, διοργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με ομιλία από πανεπιστημιακούς καθηγητές και διδάσκοντες σχετικά με προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση στις μέρες μας. Το κοινό αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και άλλων σχολείων που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και παραβρέθηκαν, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κα Τσοκανή Χ., καθηγήτρια στο Πάντειο, ο κος Καραποστόλης Β., καθηγητής στο Καποδιστριακό και οι κύριοι Αρχόντας Γ. και Παπούλης Α. διδάσκοντες στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Καποδιστριακό, ανέπτυξαν τις ιδέες και θεωρίες τους στα θέματα της:

-Κριτικής σκέψης,  -της προσοχής και του ενδιαφέροντος,  -της δημιουργικότητας.

Στη συνέχεια, ζήτησαν τις γνώμες και το σχολιασμό του κοινού. Έτσι εξελίχθηκε η εκδήλωση μέσα σε κλίμα αλληλεπίδρασης, κοινού προβληματισμού και αναζήτησης λύσεων. Η εκδήλωση τελείωσε με την υπόσχεση ότι θα διοργανωθεί και επόμενη συνάντηση στο σχολείο ώστε να δοθεί συνέχεια στην ενδιαφέρουσα ομιλία και συζήτηση. Ευελπιστούμε ότι πάντα θα καταφέρνουμε να διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα αντλούμε δύναμη για το έργο μας ως εκπαιδευτικοί!

 

κάτω από: Γενικά

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ

Συγγραφέας: | 23/01/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ |

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 17ης Νοέμβρη 1973. Διοργανώθηκε γιορτή από τους υπεύθυνους καθηγητές κο Αγγέλου Κων/νο και κα Πολυδώρου Μαρία κατά την οποία οι μαθητές με ζήλο κι ενδιαφέρον παρουσίασαν τα γεγονότα των ημερών του Πολυτεχνείου μέσα από ανάλογα αναγνώσματα, μουσική και βίντεο προκαλώντας την προσήλωση του κοινού.

Δημιουργήθηκε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης μέσα από τις αφηγήσεις των μαθητών και τις εμπειρίες κάποιων εκπαιδευτικών. Ευχόμαστε λοιπόν τα μηνύματα από τις ιστορικές αυτές στιγμές να λαμβάνονται ιδιαίτερα από τους μαθητές μας και να τους οδηγούν σε αναζήτηση του καλύτερου κατά τη διάρκεια του μαθητικού τους βίου αλλά και σε όλη τους τη ζωή!

κάτω από: Γενικά

Το σχολείο μας συμμετέχει στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στην Ιταλία

Συγγραφέας: | 16/01/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το σχολείο μας συμμετέχει στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στην Ιταλία |

Πριν από λίγες ημέρες το σχολείο μας συμμετείχε στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στην Βενετία. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: « Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο – 28 Νοεμβρίου 2019 – 2 Δεκεμβρίου 2019 ».

Είκοσι ένας μαθητές και μαθήτριες, αποκλειστικά της τρίτης γυμνασίου ( όπως είχε αυστηρά ορίσει η οργανωτική επιτροπή για την συμμετοχή γυμνασίων ) και τρεις καθηγητές (η διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Γκιζίλη, η κ. Χατζηκυριάκου και ο κ. Πελώνης ) βρεθήκαμε στην όμορφη χώρα της Ιταλίας για τέσσερις ημέρες. Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο συνέδριο παρουσιάζοντας μια εκτυπωτική μηχανή που κατασκεύασαν με την βοήθεια της ρομποτικής ( η πρώτη μηχανή εκτύπωσης εμφανίζεται στα χρόνια της Αναγέννησης ), με τέσσερις πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένους από έργο του Leonardo Da Vinci και με τετράφωνη χορωδία η οποία ερμήνευσε έργα σύγχρονων συνθετών.

Συγχαίρουμε θερμά όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την παρουσία τους στις εργασίες του συνεδρίου. Η εμφάνιση τους απέσπασε όχι μόνο το δικό μας θερμό χειροκρότημα αλλά κυρίως των παιδιών των άλλων σχολείων και των συνοδών καθηγητών τους! Κι εμείς βέβαια θαυμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε με τις συμμετοχές άλλων σχολείων, οι οποίες ήταν πρωτότυπες και άριστα οργανωμένες…

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού, οι μαθητές μας είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τέσσερις πανέμορφες ιταλικές πόλεις.. Βενετία, Πάδοβα, Βερόνα, Μιλάνο ,με τα εντυπωσιακά Palazzo ,τα Castelli , τις piazze, τις εκκλησίες (San Marco στην Βενετία, Duomo στο Μιλάνο) και να γνωρίσουν όσο αυτό είναι εφικτό, την κουλτούρα της γειτονικής χώρας. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε συναδέλφους από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ανταλλάξουμε ιδέες για μελλοντική συνεργασία μαζί τους.

Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τον κ. Κούκη , πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου , για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε, την κ. Κεφαλογιάννη και την κ . Αντωνίου, μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την βοήθεια τους την ημέρα της παρουσίασης μας, τον κ. Πάντα, μαέστρο της UNESCO για την Ελλάδα και χορωδιών του δήμου Αθηναίων, που ανέλαβε αφιλοκερδώς την προετοιμασία της χορωδίας μας και την διευθύντρια του σχολείου μας.

Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν κυρίως στα παιδιά μας που σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξαν ότι είναι ικανά να καταφέρουν πάρα πολύ σπουδαία πράγματα και να ανακαλύψουν και άλλες πτυχές του εαυτού τους ! Ευχόμαστε να ζήσουν πολλές τέτοιες εμπειρίες που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους!

 

 

κάτω από: Γενικά

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Συγγραφέας: | 12/11/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 |

Την Παρασκευή 25/10/2019 η σχολική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Θήβας συγκεντρώθηκε προκειμένου να γιορτάσει την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η σχολική γιορτή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης. Αρχικά, η Διευθύντρια κα Γκιζίλη Σταυρούλα διάβασε στους μαθητές και στον Σύλλογο των Διδασκόντων τους καθιερωμένους χαιρετισμούς της κας Υπουργού Παιδείας. Στη συνέχεια η καθηγήτρια κα Ντίνου Άρτεμις έκανε ανάγνωση του Πρακτικού του Συλλόγου  και ακολούθησε η απονομή των βραβείων και αριστείων προόδου στους μαθητές μας. Αμέσως μετά ξεκίνησε η σχολική γιορτή η οποία φέτος διοργανώθηκε από τις καθηγήτριες Αλμπάνη Μαρία (Οικιακή Οικονομία) και Ζιώγου Καλλιόπη (Θεολόγος).

               

Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε την ανάγνωση  χρονικού των γεγονότων σε συνδυασμό με ποιήματα αφιερωμένα στην 28η Οκτωβρίου 1940. H γιορτή επίσης περιελάμβανε το Θεατρικό Σκετς: Οι πιτσιρίκοι (διασκευή από το διήγημα του Δ. Ψαθά), το Χορευτικό: Ένας αετός καθότανε από την ομάδα χορού του σχολείου μας, καθώς και τα επετειακά τραγούδια Παιδιά της Ελλάδος και  Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του από τη χορωδία.

               

        

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις καθηγήτριες Ντίνου Άρτεμη (Φιλόλογος), Χατζηκυριάκου Μαρία (Φιλόλογος) και Πολυδώρου Μαρία (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) που μας βοήθησαν στις πρόβες των παιδιών μας για την πραγματοποίηση της γιορτής, καθώς και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην φετινή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2019. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας και Χρόνια Πολλά σε όλους!

κάτω από: Γενικά

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες