Αρχική

Χαιρετισμός του νέου διευθυντή του σχολείου μας Νίκου Οικονόμου

Αναλαμβάνω την διεύθυνση του σχολείου μας κάτω από άκρως αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με κύριο μέλημά μας λοιπόν την υγεία τόσο των μαθητών μας όσο και των εκπαιδευτικών, ξεκινάμε ίσως την πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών.

Εκτός της πανδημίας έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα το στεγαστικό θέμα που προέκυψε μετά την ραγδαία αύξηση (20%) του αριθμού των μαθητών της Α! τάξης. Οι αρμόδιοι του Δήμου Ρόδου μας υποσχέθηκαν την τοποθέτηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών μέχρι τα Χριστούγεννα!

Με γνώμονα την σωστή εκπαίδευση των μαθητών μας, συνεχίζουμε αυτή τη καλή παράδοση του ιστορικού Καζουλλείου – 4ου Γυμνασίου Ρόδου, με τον κύριο κορμό του συλλόγου διδασκόντων να παραμένει στο σχολείο μας. Ενός δραστήριου συλλόγου που απαρτίζεται από καταξιωμένους συναδέλφους με πολυετή εμπειρία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με κίνητρο λοιπόν το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας αλλά και το πολυετές θετικό εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που επιτελούν οι καταξιωμένες υποδιευθύντριες, Διακομανώλη και  Τσαμασίρου, ήρθα να προσθέσω και την δική μου τριακονταετή και πλέον εμπειρία για το καλό της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους,  μαθητές μας, συναδέλφους και γονείς,  με υγεία και προκοπή, τόσο προσωπική όσο και οικογενειακή!.

Οικονόμος Νικόλαος

ΠΕ80- Οικονομολόγος

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες και γονείς,
Κατ’ αρχήν ευχόμαστε Υγεία, Δύναμη και Αισιοδοξία για να επανέλθουμε και πάλι στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Τηρώντας τα μέτρα υγιεινής που προτείνονται από το Υπουργείο Υγείας και δείχνοντας υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας μπορούμε να ελπίζουμε πως σύντομα τα σχολεία μας θα πλημμυρίσουν ξανά με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών σας, των δικών μας παιδιών…
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Ρόδου συμπαρίστανται στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, καθώς και στις οικογένειες σας και στεκόμαστε πλάι σας με αγάπη, ανθρωπιά και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε μας αναγκάζει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας ξεκινάμε την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών για όσο καιρό ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
Όλο αυτό το διάστημα το σχολείο λειτουργούσε και λειτουργεί –έστω και χωρίς μαθητές- και οι εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε για να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τη νέα μαθησιακή διαδικασία.
Ήδη δρομολογήθηκε η χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας e-me (e-me.edu.gr) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου μαζί με όποια συμπληρωματικά εργαλεία επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί και για τα οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.
Θα είμαστε σε επικοινωνία και για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2241025380 και στο email του σχολείου: mail@4gym-rodou.dod.sch.gr
Ας ήμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση με ομοψυχία, αλληλεγγύη και υπομονή.
Να είστε καλά και καλή δύναμη!

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Τσατταλιός
ΠΕ84

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης:https://blogs.sch.gr/4gymrodo/2020/03/31/mathimata-asygchronis-ekpaideysis-a-v-g-gymnasioy/

Μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης: https://blogs.sch.gr/4gymrodo/2020/03/31/programma-mathimaton-asygchronis-ekpaideysis/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ  EMAIL  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Προκειμένου να επιτραπεί η χρήση της πλατφόρμας e-me από μαθητές και εκπαιδευτικούς απαιτείται η δημιουργία νέου λογαριασμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον έλεγχο προόδου του 1ου Τετραμήνου και να εισάγετε τα στοιχεία ακριβώς όπως αναφέρονται σε αυτόν. Περισσότερες πληροφορίες για τα βήματα εγγραφής μπορείτε να βρείτε στις ανακοινώσεις του σχολείου στον σύνδεσμο:  https://blogs.sch.gr/4gymrodo/2020/03/23/odigies-eggrafis-mathiton-sto-panellinio-scholiko-diktyo/

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ 21/3/20 ΕΩΣ 10/4/20

Ενημερώνονται οι μαθητές/τριες και οι γονείς ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 986/21-3-20), επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας για προληπτικούς λόγους.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας

4ο Γυμνάσιο Ρόδου
ΔιεύθυνσηΒενετοκλέων 35, Ρόδος 85100
Τηλ.: 2241025380
Fax:  2241025380
Email:
mail@4gym-rodou.dod.sch.gr

 

Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το σχολείο και οτιδήποτε άλλο αφορά στη σχολική ζωή επιλέγοντας τα αντίστοιχα πεδία από το κεντρικό μενού στην κορυφή της σελίδας. Τίτλοι ανακοινώσεων, φωτογραφικό υλικό και τα νέα μας εμφανίζονται στο κάτω μέρος. Οι τελευταίες καταχωρήσεις περιέχονται επίσης και στην κεντρική σελίδα. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας.
 Καλή πλοήγηση!

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων