ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ 4ο

Το θέατρο είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας ζωντανό που μας μαγεύει και μας συνεπαίρνει αποκαλύπτοντας συνάμα ποικίλες εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου. Μέσα από το λόγο και την αναπαράσταση πράξεων που συναντώνται για να δώσουν το όλον του, κατανοούμε και κρίνουμε τον κόσμο μας, έχουμε τρόπους να προσεγγίσουμε όχι μόνο την πραγματικότητα, αλλά και το όνειρο, τη φαντασία.

Τα συναισθήματα που βιώνουμε, οι ψυχικές και νοητικές διεργασίες που συντελούνται με τη μέθεξή μας ως θεατές μεγεθύνονται με τη συμμετοχή μας ως μέλη μιας ομάδας που αναλαμβάνει το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης. Κινητοποιείται τότε και αναπτύσσεται η δημιουργικότητά μας, η συνεργατικότητα, η δυνατότητά μας να προσφέρουμε στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Καταλαβαίνουμε ακόμη πόσο σημαντικός είναι ο λόγος και ο τρόπος που αυτός εκφέρεται, για να προσδιορίσουμε τη θέση μας στο περιβάλλον μας και να εκφραστούμε.

Στο πλαίσιο των παραπάνω παιδευτικώνωφελειών το σχολείο μας, το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει την παρουσίαση αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και αποτέλεσαν έναν ωραίο τρόπο γνωριμίας και ενασχόλησης των παιδιών με την τέχνη του θεάτρου.

 

Δείτε εδώ φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις παραστάσεις που ανέβασε το γυμνάσιό μας.

1997-1998

Η γειτονιά μας” της Λείας Χατζοπούλου – Καραβία

Σκηνοθεσία: Καρακίτσιου Αθανασία

Σκηνικά: Ζηρπιάδης Θεόδωρος

2001-2002

Νεολαία για την Ευρώπη

Μαθητές από Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία και μαθητές του 4ου γυμνασίου παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, χορούς και τραγούδια της πατρίδας τους.

2003-2004

Ελένη” του Ευριπίδη

Μαθητές της Γ΄γυμνασίου παρουσίασαν αποσπάσματα από την τραγωδία του Ευριπίδη.

Σκηνοθεσία: Καρακίτσιου Αθανασία

2007-2008

Ο Λασσάνης της Κοζάνης” του Γιάννη Καλατζόπουλου

Σκηνοθεσία: Μιχαηλίδου Μαρία

Σκηνικά: Ηλιοπούλου Φλοριάννα

Μουσική: Βαλαβάνης Βασίλης

Η παράσταση ανέβηκε στις 22 Μαρτίου του 2008 στην αίθουσα Τέχνης με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *