Το χαμόγελο του παιδιού μας χρειάζεται

Δημοσιευμένο στις 15 Μαρτίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το σχολείο μας, όπως πάντα ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια, πόσο μάλλον  όταν πρόκειται για παιδιά.

Διαβάζοντας την παρακάτω επιστολή που μας έστειλε το χαμόγελο του παιδιού θα ενημερωθείτε για τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

 Στο πλαίσιο της πολύπλευρης και πολυετούς συνεργασίας μας θα θέλαμε πρωτίστως να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη μέχρι τώρα υποστήριξή σας και επιπλέον, ενόψει της γιορτής του Πάσχα να ζητήσουμε τη συμβολή του Σχολείου και των μαθητών σας για να στηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας.
Η δράση πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την οποία μπορείτε να βρείτε
εδώ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

1ο Βραβείο στους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας»

Δημοσιευμένο στις 13 Μαρτίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας, που διοργανώθηκαν από τη Δ.Δ.Ε. Πέλλας και το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

           Η νικήτρια ομάδα:

Μαργαρίτη Ευθυμία  (τάξη Γ’)

Μητώνα Πασχαλίνα  (τάξη Γ’)

Μπόσκος Διονύσιος (τάξη Γ’)

Κατηφέ Αναστασία  (τάξη Β’)

Ποζουκίδου Βασιλική (τάξη Β’)

Υπεύθυνες Καθηγήτριες για την προετοιμασία της ομάδας:

Βουδρισλή Φιλιππίνα ΠΕ02 Φιλόλογος

Γαβριηλίδου Παρασκευή ΠΕ02 Φιλόλογος

6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Δημοσιευμένο στις 7 Μαρτίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλικάschool bullying‎) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, ένα είδος bullying, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση.

Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Κύρια χαρακτηριστικά του σχολικού εκφοβισμού

 1. πρόθεση από το παιδί – δράστη να βλάψει, να κάνει ζημιά στο παιδί – στόχο
 2.  έλλειψη, συχνά, δικαιολογίας για την πράξη
 3. επανάληψη της συμπεριφοράς
 4.  ικανοποίηση που αντλεί ο δράστης από τη βλάβη του θύματος.

Αποτελέσματα μελέτης

Με βάση τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σε συνεργασία με την Παιδαγωγική σχολή του Α.Π.Θ., το 29% των μαθητών έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος με συχνότητα δύο ως τρεις φορές το μήνα ή και περισσότερο. Τα αγόρια είναι πιο συχνά θύτες και θύματα εκφοβιστικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στο σχολικό περιβάλλον σε χώρους χωρίς επίβλεψη από τους εκπαιδευτικούς, όπως η αυλή, ο διάδρομος και η τάξη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που γίνονται θύματα σχολικού εκφοβισμού, αρχικά νοιώθουν φόβο, απόγνωση και παρουσιάζουν τάσεις φυγής. Αισθάνονται ότι απειλούνται, τρομάζουν, αρνούνται να πάνε σχολείο και παρουσιάζουν συμπτώματα σχολικής φοβίας. Μπορεί επίσης να γίνουν επιθετικά και νευρικά, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου τα ίδια τα παιδιά – θύματα μπορούν να γίνουν θύτες σε άλλα παιδιά ή στα αδέρφια τους στο σπίτι.

Από την άλλη μεριά, οι γονείς συνήθως δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και δηλώνουν άγνοια. Αυτό συμβαίνει διότι τα θύματα εξομολογούνται το γεγονός του εκφοβισμού συχνότερα σε φίλους τους. Αν όμως οι γονείς εντοπίσουν κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα και υποψιάζονται ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα εκφοβισμού κρίνεται αναγκαίο να προσεγγίσουν το παιδί και να αντιδράσουν απευθυνόμενοι αρχικά στους εκπαιδευτικούς και στις αρμόδιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιδί να αισθανθεί ότι έχει στήριγμα τους γονείς του και το σχολείο. Επιπλέον, οι ειδικοί επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει να μη φοβούνται, να έχουν το θάρρος της γνώμης και να μάθουν να «αντιδρούν».

Προτάσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Με βάση προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίστηκε η ανάγκη εντοπισμού και επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη νεανική εγκληματικότητα. Επισημάνθηκε ακόμα, ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών, που καλούνται να ακολουθήσουν ενιαία γραμμή για την αντιμετώπιση της βίας, η ενθάρρυνση των νέων για συμμετοχή τους στα κοινά και στον αθλητισμό, η προβολή σωστών προτύπων συμπεριφοράς, αλλά και η συνεργασία με φορείς[1] που αγωνίζονται για την εξάλειψη της νεανικής παραβατικότητας.

πηγή Wikipedia

«ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ» Ημερίδα επιμόρφωσης Γονέων στο 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Δημοσιευμένο στις 1 Μαρτίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα επιμόρφωσης των γονέων του 4ου Γυμνασίου την Τετάρτη 27/2/2019

Εισηγητής ήταν ο κ. Σιάντσης Λάζαρος, ψυχολόγος του κέντρου πρόληψης των  εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ»

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να βρουν  απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

4ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα

Δημοσιευμένο στις 22 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Για την 4ήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης του Σχολείου μας μειοδότης ήταν το ταξιδιωτικό γραφείο «APOLLO TRAVEL»,

με προσφορά για το ξενοδοχείο ARITI ****,  στα 140€.

Κριτήριο για την επιλογή από την επιτροπή μας αποτέλεσαν: η ασφάλεια, το συμφέρον των  μαθητών του Σχολείου και η τυπική προσκόμιση των απαιτούμενων πληροφοριών και δικαιολογητικών που απαιτούσε η πρόσκληση του σχολείου.

 

Ο Διευθυντής

Μενέλαος Μιχαηλίδης ΠΕ03

Πότε κρατάμε το άρρωστο παιδί στο σπίτι…

Δημοσιευμένο στις 7 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 η επίδοση των βαθμών του Α’ τετραμήνου

Δημοσιευμένο στις 4 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ                                                        

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Παρακαλούμε να προσέλθετε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:30 στο 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών για να:

 • Ενημερωθείτε από τους καθηγητές για την πρόοδο των μαθητών/τριών
 • Επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας
 • Τακτοποιήσετε τυχόν οικονομική εκκρεμότητα απέναντι στο σύλλογο γονέων
 • Παραλάβετε τον έλεγχο προόδου του Α΄ τετραμήνου.

Με τιμή

Οι καθηγητές                                                                   Ο Διευθυντής

Η μάχη με τη χιονισμένη αυλή μας

Δημοσιευμένο στις 27 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το χιόνι που έπεσε στην αυλή μας…. έγινε πάγος!

 

και τότε ανέλαβε δράση ο Δήμος Πέλλας

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της ΔΕΥΑ που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας για βοήθεια

Σε ποιον έπεσε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας;

Δημοσιευμένο στις 22 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών για την προσφορά της πρωτοχρονιάτικης πίτας και των πλούσιων δώρων που τη συνόδευαν καθώς για τα ατομικά βασιλοπιτάκια που διανεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές, συνοδευόμενα με τα δώρα των τυχερών. Επίσης, ευχαριστούμε την κ. Αντωνία Μηνοβγιούδη, την υπεύθυνη του κυλικείου μας για την προσφορά μιας τούρτας στον τυχερό της χρονιάς. Τέλος,  για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, ο τυχερός καθηγητής για το 2019 είναι… ο «αρχαιότερος»!!!

Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία του Δήμου Πέλλας

Δημοσιευμένο στις 10 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με απόφαση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χωρική επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 11/01/19.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα. Αηδονά μετά από συνεργασία με τους κ.κ. Δημάρχους, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που συνεχίζουν να είναι δύσκολες με την ύπαρξη χιονιού και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη την Π.Ε. Πέλλας, έχοντας ως συνέπεια τη δυσκολία μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία τους.

“Πρώτιστο μέλημα μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και γονέων στις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία. Ευχαριστώ τους Δημάρχους των τεσσάρων Δήμων για τη συνεργασία” δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων από την Δευτέρα 14/01/19 και μετά θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση, μετά από εξέταση των καιρικών συνθηκών και συνεργασία με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για γονείς μαθητών γυμνασίου

Δημοσιευμένο στις 9 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Αγαπητοί γονείς

Με την ευκαιρία των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, λόγω του χιονιά παραθέτουμε βασικές οδηγίες «διαχείρισης» αυτών.

Σε περίπτωση κρίσιμης κατάστασης δεν προστρέχουμε όλοι στο τηλέφωνο για ιδιαίτερη ενημέρωση. Το προσωπικό του σχολείου είναι επιφορτισμένο με καθήκοντα διδακτικά, κάλυψης κενών, φύλαξης των επικίνδυνων χώρων, αποκατάστασης επειγόντων ζημιών, ασφάλειας μαθητών κλπ. Αν ο κάθε γονέας απασχολήσει το τηλέφωνο για 15 δευτερόλεπτα, καταλαβαίνετε τον πολύτιμο χρόνο που απαιτείται να διαθέσουμε, για να ανταποκριθούμε στο τηλεφώνημά σας και μάλιστα κατά την κρίσιμη «ώρα» λήψης αποφάσεων.

Επίσης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας  ότι την αποκλειστική ευθύνη για την αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων του σχολείου την έχει  ο Δήμος Πέλλας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ας δούμε ποια βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε:

 1. Παραμείνετε ψύχραιμοι-τα παιδιά σας βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους
 2. Περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση του σχολείου η οποία θα γίνει:
  1. στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του σχολείου ( https://blogs.sch.gr/4gymgian )
  2. στο e-mail που θα σας σταλεί άμεσα
  3. στα blog της Πέλλας ( Καρατζόβα – Λόγος Πέλλας- Πέλλα Δώθε κλπ)
 1. Δώστε από πριν οδηγίες στα παιδιά σας για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που κλείσει το σχολείο, όπως:
  1. να περιμένουν στο σχολείο, μέχρι να τα παραλάβετε
  2. να αποχωρήσουν με μεγάλη προσοχή, με τα πόδια για το σπίτι. Αν αυτό είναι μακριά, να προτιμήσουν το σπίτι της γιαγιάς, του θείου, των φίλων σας κλπ.
  3. αν τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό, τότε να περιμένουν στο σχολείο για όσο χρειαστεί. Αυτό θα είναι σίγουρα διαθέσιμο.
 1. Αν είστε από χωριό, τότε δώστε τον απαραίτητο χρόνο στη διεύθυνση του σχολείου να ενημερωθεί για τις ενδεχόμενες αλλαγές δρομολογίων των λεωφορείων. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης δρομολογίων να έχετε έτοιμο σχέδιο μεταφοράς του παιδιού σας (μίσθωση ταξί, μεταφορά με κατάλληλο ΙΧ άλλου γονέα, παραμονή στην πόλη σε φιλικό σπίτι δικό σας ή του παιδιού σας κλπ.)

Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν σας καλύπτει τότε… πάρτε τηλέφωνο, χωρίς όμως να ξεχνάτε ότι πρέπει να είστε σύντομοι.

με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών

Μιχαηλίδης Μενέλαος (Μαθηματικός ΠΕ03)

Τετάρτη και Πέμπτη 9 και 10/1/2019 τα σχολεία θα είναι κλειστά

Δημοσιευμένο στις 9 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Λόγω  της χιονόπτωσης, με απόφαση του Δημάρχου Πέλλας τα σχολεία θα είναι κλειστά  για την Τετάρτη και  Πέμπτη 9 και 10 Ιανουαρίου 2019

Τρίτη 8/1/2019 τα σχολεία θα είναι κλειστά

Δημοσιευμένο στις 7 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Με απόφαση Δημάρχου, κλειστά λόγω ψύχους θα είναι τα σχολεία του Δήμου Πέλλας την Τρίτη 8/1/2019.

Επόμενη σελίδα »