Φύση και Άσκηση 2017-2018

Φύση και άνθρωπος συνδέονται με ένα πανίσχυρο δεσμό μεταξύ τους. Η φύση αποτελεί τον βασικό καθοριστικό παράγοντα στην βιολογική, ψυχική και πνευματική ζωή του ανθρώπου. Μέσα σε αυτή έμαθε να επιβιώνει, να προστατεύεται, να βρίσκει τροφή και να κοινωνικοποιείται. Άλλωστε η μεταξύ τους αλληλεπίδραση είναι κρίσιμης σημασίας για την ψυχική του υγεία καθώς βρίσκει ψυχική γαλήνη, ξεπερνώντας  το άγχος που του δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Γοητεύεται από τα φυσικά κάλλη και την απαράμιλλη ομορφιά της, αναπτύσσοντας ένα αίσθημα αρμονίας και ισορροπίας!

Οι μαθητές μας λοιπόν, έζησαν μια μοναδική εμπειρία στην  Λαύκα της ορεινής Κορινθίας. Ανέβηκαν το βουνό, μέσα από μονοπάτι, ανάμεσα σε δέντρα θάμνους, μικρούς  και μεγαλύτερους οργανισμούς. Απόλαυσαν την ησυχία τις μυρωδιές της φύσης και εξερεύνησαν κάθε γωνιά που τους εντυπωσίασε.

Οι μικροί εξερευνητές αξιολογούν και  γράφουν για την εμπειρία τους κοντά στην φύση:

-Συμμετείχα πρώτη φορά σε πρόγραμμα αγωγής υγείας και δικαίως πίστευα ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον και ότι θα κάνω και καινούριες γνωριμίες!

-Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσω τον τρόπο ζωής μου. Πρώτον με την άσκηση, δεύτερον με  τις εξορμήσεις στην φύση μακριά από τα καυσαέρια και  το θόρυβο της πόλις. Μακριά από το αγχώδες περιβάλλον!

-Μου άρεσε γενικότερα η διαδικασία της πεζοπορίας στο βουνό γιατί διασχίσαμε στενά μονοπάτια, είδαμε ποταμάκια, ακούγαμε τους ήχους των πουλιών, απολαύσαμε την ησυχία και τον καθαρό αέρα!

-Έμαθα πολλά νέα πράγματα για τα οφέλη της άσκησης και εντυπωσιάστηκα με την ελευθερία και την δύναμη που ένιωσα στο βουνό.

-Ναι μπορώ να βελτιώσω την ζωή μου, όπως με το να πηγαίνω πιο συχνά εκδρομές στη φύση.

-Δεν είχα ξανακάνει πεζοπορία στο βουνό. Ήταν φανταστικά!

-Με εντυπωσίασε περισσότερο, τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα! Ξεπερνούσαμε κάθε δυσκολία που συναντούσαμε στο βουνό.

-Έμαθα ότι όλοι έχουμε πολλές δυνατότητες και απλά πρέπει να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας!

-Ναι κατά την διάρκεια του προγράμματος μέσω των δραστηριοτήτων, έμαθα τι συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και τι όχι!

-Ήταν από τις πιο ωραίες δραστηριότητες!

-Φυσικά και συνέβαλε στις σχέσεις μας μεταξύ μας, αλλά και με τους καθηγητές μας. Μίλησα και με παιδιά που δεν είχα σχέση στο σχολείο.

-Θα ήθελα περισσότερες πεζοπορίες!

-Ναι μου άρεσε πολύ και έμαθα καινούρια πράγματα, όπως ,πως περπατάμε στο βουνό στα μονοπάτια, όταν κάνεις ανάβαση η κατάβαση.

-Δεν θέλω να προτείνω κάτι άλλο. Ήταν υπέροχα!

-Αυτό που θα ήθελα να προτείνω είναι μια ακόμα πεζοπορία στο βουνό.

-Το πρόγραμμα αυτό είναι από τα καλύτερα! Θα συνιστούσα στους συμμαθητές μου να συμμετάσχουν ανεπιφύλαχτα!

Υπεύθυνη προγράμματος: Παπαναγιώτου  Ακριβή

Συνεργάτες Καθηγητές: Μακρίδης Γιώργος, Κοβάνη Ρεββέκα

Μάης 2018

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Περιβαλλοντικά προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.