Διαχείριση Φυσικών Πόρων: Δάσος – Νερό

Φωτογραφία0204Φωτογραφία0195
Η ομάδα μας συνεχίζει τη δράση της. Επιλέξαμε το θέμα αυτό γιατί από τον άνθρωπο και τις παρεμβάσεις του, το δάσος και το νερό αν και ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι , κινδυνεύουν άμεσα.
Στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές μέσα από πληροφορίες και δράσεις (βιωματικά) με ποιο τρόπο θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα απαραίτητα αυτά αγαθά έτσι ώστε να μην ρυπαίνονται-μολύνονται αλλά και να μην εξαντληθούν!!!  Γιατί Χωρίς αυτά δεν υπάρχει ζωή.
Συγκεντρώσαμε και επεξεργαστήκαμε υλικό μέσα από άρθρα σε  περιοδικά ,εφημερίδες και από το διαδίκτυο . Παρακολουθήσαμε την ταινία «Γη και νερό» όπου οι μαθητές κατάλαβαν τον πραγματικό κίνδυνο της έλλειψης νερού στον πλανήτη.  Μελετήσαμε την ρύπανση της πόλης της Ελευσίνας στο πρόγραμμα που εκπόνησε το κέντρο περιβαλλοντικής  Εκπ/σης  Ελευσίνας , βλέποντας πόσο ο άνθρωπος με τις παρεμβάσεις του καταστρέφει το περιβάλλον που ο ίδιος ζει, για οικονομικούς και άλλους λόγους. Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αναδάσωσης στη θέση ΑΦΑΙΑ στο Σκαραμαγκά που εκπόνησε ο( Α.Σ.Δ.Α) και πραγματικά οι μαθητές ενθουσιάστηκαν που τους δόθηκε η ευκαιρία να νιώσουν τι σημαίνει εθελοντική εργασία και προσφορά στην προστασία αλλά και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος.
Αναδάσωση
Ποικίλο όρος
Η ομάδα μας επισκέφθηκε την ορεινή Κορινθία, το χιονοδρομικό κέντρο στη  Ζήρεια  και σε υψόμετρο 1700μ περπάτησε για ώρες στην υπέροχη χιονισμένη και κατάφυτη βουνοπλαγιά.

Πεζοπορία στην ορεινή Κορινθία

Πεζοπορία στην ορεινή Κορινθία

DSC02128

Πεζοπορία στην ορεινή Κορινθία

Πεζοπορία στην ορεινή Κορινθία

Το σύνθημα « Αγαπάμε τη φύση» που οι μαθητές πέρσι αποφάσισαν να κάνουν πανό, φέτος έγινε «Προστατεύουμε το περιβάλλον».
Η Συνεργασία όλων, μαθητών και καθηγητών ήταν άψογη με  θετικές μόνο εντυπώσεις.
Τέλος η ομάδα μας παρουσίασε την δουλειά της ,στο αμφιθέατρο του σχολείου αξιοποιώντας και τις γνώσεις πληροφορικής φτιάχνοντας (video-power point), ζωγράφισαν αγαπημένα θέματα, έφτιαξαν πίνακες  ,ταμπλό με μηνύματα σχετικά με το νερό και το δάσος, ελπίζοντας ότι θα έχουν σαν  αποτέλεσμα  την  ευαισθητοποίηση όλων!!!


Οι μαθητές σχολιάζουν
-Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ,πόσο λίγο ποσοστό γλυκού νερού υπάρχει στον πλανήτη!
-Δεν γίνεται σωστή χρήση του νερού από τον άνθρωπο, γιατί σπαταλά άσκοπα μεγάλες ποσότητες !
-Οι άνθρωποι δεν σέβονται το περιβάλλον!
-Θέλω να γίνω εθελοντής πυροσβέστης!
-Λειτουργήσαμε ομαδικά και φυτέψαμε πολλά δέντρα σε λίγο χρόνο. Πραγματικά μου άρεσε πολύ!
-Με εντυπωσίασε το ενδιαφέρον που έδειξαν κάποια παιδιά που ήταν σχεδόν πάντα αδιάφορα!
-Η μοναδική δυσκολία που αντιμετώπισα, ήταν το ανέβασμα στο βουνό. Αλλά άξιζε τον κόπο!
Υπεύθυνοι καθηγητές:
Παπαναγιώτου Ακριβή φυσικής Αγωγής (Συντονίστρια  προγράμματος)
Ντάφου Ευαγγελία Φιλόλογος, Γεωργίου Παρασκευή Πληροφορικής,
Κοβάνη Ρεβέκκα Φυσικός

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Περιβαλλοντικά προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση