ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ

Δεκ 201612

Την Κυριακή 4-12-2016 ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Κυπρίων εκπαιδευτικών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παλαιομετόχου Λευκωσίας στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου: «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

Οι μαθητές των  συνεργαζόμενων  Σχολείων, του 4ου Δ. Σχ. Βούλας και του Δημοτικού Σχολείου Παλαιομετόχου Λευκωσίας, πραγματοποίησαν στο χρονικό περιθώριο της επίσκεψης αυτής τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ανέπτυξαν σχέσεις συνεργασίας, ικανοποιώντας τους στόχους που ετέθησαν από κοινού και από τα δύο Σχολεία:

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η δημιουργία στα παιδιά γνωστικών και αξιακών προϋποθέσεων, ώστε να έχουν θετικές στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές στα ζητήματα της προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της βιωσιμότητας της ανάπτυξης και της ποιότητας της ζωής.
  • Η ανάπτυξη παιδαγωγικού προβληματισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις παιδαγωγικές πρακτικές.
  • Η ενδυνάμωση των ιστορικών εθνικών και πολιτιστικών δεσμών  που συνδέουν τους δύο λαούς και η προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Στο πλαίσιο των κοινών εκδηλώσεων οι μαθητές  των δύο σχολείων παρουσίασαν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας τις εργασίες που ολοκλήρωσαν στη διάρκεια  του πρώτου χρόνου του προγράμματος  και τα δρώμενα με θέμα: 

«ΑΠΕ…λευθέρωση του περιβάλλοντος»

 Παράλληλα οι Κύπριοι μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν  στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και του Σουνίου και δέχθηκαν τη φιλοξενία του Δήμου μας και των γονέων του Σχολείου. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Κύπριους συμμαθητές τους, να ανταλλάξουν κοινωνικές και πολιτιστικές εμπειρίες και γνώσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Β.Β.Β. κ. Γρ. Κωνσταντέλλο, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δ. Τριάντη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κ. Ν. Βάση για την αμέριστη στήριξη του προγράμματος, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας, αλλά και όλους τους γονείς  που   στήριξαν τις  δράσεις του Προγράμματος.

2 PC010021 PC010023 PC010041 PC010075 PC010101 PC010118 PC010141 PC010144

 

 

Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων