Ενεργειακό-οικολογικό αποτύπωμα του Σχολείου

Νοέ 201625

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» οι μαθητές της  Στ΄ τάξης επέλεξαν να ασχοληθούν και  να διερευνήσουν  το ενεργειακό  αποτύπωμα του Σχολείου. Να εντοπίσουν τις ενεργειακές ανάγκες του σχολικού κτιρίου και να προτείνουν λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.   Πριν την εύρεση του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου τους  οι μαθητές μας έγιναν ενεργειακοί επιμελητές και στη συνέχεια μέσω ενός ευχάριστου παιχνιδιού  διέκριναν τις σωστές και τις λανθασμένες ενεργειακές μας συνήθειες  έκαναν προτάσεις για απλές αλλά καθόλου αμελητέες βελτιώσεις και πήραν   χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση των ενεργειακών τους συνηθειών.

Tην Πέμπτη 24/11/2016 επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι μηχανικοί  του Δήμου μας , ο  κ. Γ. Νικολής και ο κ. Μ. Κουκουμίδης.

Οι μηχανικοί του Δήμου μας, καθοδήγησαν τους μαθητές στη διερεύνηση του ενεργειακού τοπίου, συζήτησαν μαζί τους για τις ενεργειακές ανάγκες ενός κτιρίου και πως μπορούν να μειωθούν, δέχθηκαν οικολογικές προτάσεις των μαθητών και έλυσαν πολλές απορίες.

Ο μαθητής μας Σ.Β. σχεδίασε τις προσόψεις του Σχολείου μας προτείνοντας λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας που συζητήθηκαν  από  τους κ. μηχανικούς , τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Και…συνεχίζουμε!!!IMG_7714IMG_7716IMG_7718IMG_7728IMG_7736

IMG_7713

Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων