Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – Εργαστήρια Προγραμματισμού σε χώρους του Σχολείου μας

Οκτ 201510

Πρόσκληση

Αγαπητοί γονείς,

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι το Σχολείο μας με τους μαθητές του θα έχει ενεργή συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού» (http://codeweek.eu/) που θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Σκοπός της εφαρμογής του προγράμματος «Εβδομάδα Προγραμματισμού» είναι η γνωριμία των μαθητών όλων των τάξεων με τον προγραμματισμό και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ενασχόληση με αυτόν. Καθώς οι χρήστες προγραμματίζουν, πέρα από τις γνωστικές επιδράσεις που δέχονται σε μαθηματικές και υπολογιστικές έννοιες, μαθαίνουν να σκέφτονται δημιουργικά, να δίνουν λογικές εξηγήσεις και να εργάζονται συνεργατικά.

Με την αξιοποίηση πλήθους εργαλείων (Snap, Scratch, Codu κ.ά.) και υπολογιστών/συσκευών (tablets, smart phones, laptops κτλ), καθώς και ομιλίες από ειδικούς, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της διαδικασίας μάθησης.

Το κύριο μέρος της εφαρμογής θα γίνει την εβδομάδα 10-18 Οκτωβρίου, η οποία και έχει οριστεί ως «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού». Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας, έχει ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν οι μαθητές των τάξεων σε δραστηριότητες γνωριμίας και εισαγωγής στον προγραμματισμό.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου – Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου: Έναρξη «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού», Προγραμματισμός & Δημιουργία Ψηφιακών Παιχνιδιών μέσω Scratch, Codu και Lightbot, Προγραμματισμός & Δημιουργία μέσω του Code.org (Frozen, Angry Birds, Flappy Game κ.ά.), Επίσκεψη στο Μουσείο Υπολογιστών (μόνο για τους μαθητές της Δ’ Τάξης), Codeathon μεταξύ 4 σχολείων από Ελλάδα και Κύπρο (Οι δραστηριότητες αυτές θα γίνουν κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος)

 

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου :

10:00 – 10:15 : ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

10:15- 10: 40 : Παρουσίαση της Ιστορία των Υπολογιστών από τον κ.Τσεκούρα Γ. υπεύθυνο του Μουσείου Υπολογιστών

10:45 : ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Program

 

 

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης και τη διευκόλυνσή σας, παρακαλούμε να δηλώσετε ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου (4dimvoulas@gmail.com). Το mail θα πρέπει να έχει θέμα: «Εβδομάδα Κώδικα» και σε αυτό να αναφέρονται τα εξής:

  • Όνοματεπώνυμο μαθητή (π.χ. Γιάννης Αντωνίου)
  • Τάξη (π.χ. Ε΄τάξη)
  • Αριθμός Εργαστηρίου (π.χ. Εργαστήριο 4)

Σας περιμένουμε μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε από κοντά τα πλεονεκτήματα του προγραμματισμού.

Φιλικά

 

 
Code Week 2 Code Week Hour of Code lightbot olpc Scratch

 

Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων