Εκδήλωση στο Σχολείο

Ιαν 201923

Σας προσκαλούμε όλους στην εκδήλωση του Σχολείου μας, Παρασκευή 25/01/2019 στις 18:30.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, Συστημικός ψυχίατρος, Δ/ντης του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, Σύμβουλος οικογένειας- ζεύγους και συγγραφέας βιβλίων που ενέχουν προτάσεις ζωής.

Η ομιλία του απευθύνεται σε όλους εμάς, γονείς και εκπαιδευτικούς, που αναζητούμε δρόμους αληθινής επικοινωνίας, επιθυμούμε να χτίζουμε σχέσεις αγάπης με τα παιδιά μας.

Όλους εμάς που ανησυχούμε, θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και αναγνωρίζουμε πως ο  γονεϊκός ρόλος είναι πρωταγωνιστικός στη ζωή μας και  αξίζει να τον απολαμβάνουμε σε όλες τις ηλικίες!

Σας περιμένουμε όλους με χαρά

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Καλή χρονιά!!!

Ιαν 20199

Οι φίλοι μας από το Pythagoras Childrens Academy στο Elmhurst, Chicago μας έστειλαν ευχές για τα

Χριστούγεννα και ευχαριστίες για τις κάρτες και τα δωράκια που τους στείλαμε.

Happy holidays,friends!

May the beauty of the season bring you special happiness!

Η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας

Κολυμπίρη Ασημίνα

Επίσκεψη Στ τάξης στο Μουσείο Μπενάκη_Έκθεση Γιάννη Μόραλη

Δεκ 201814

Οι μαθητές μας της Στ΄τάξης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην αναδρομική έκθεση έργων ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους, του Γ. Μόραλη.

Παρατήρησαν και θαύμασαν την τεχνική του ζωγράφου και την εξέλιξή της στο χρόνο. Ο εκπαιδευτικός εικαστικών του Σχολείου μας κ. Θανάσης Ραχούτης, τους μίλησε για τις ζωή και τις επιρροές του ζωγράφου, για τις τεχνοτροπίες, όπως αποτυπώθηκαν στο έργο του.

Με την δράση μας αυτή πλαισιώσαμε μία ακόμα φορά το όραμα του Σχολείου μας να λειτουργεί σαν πυρήνας γνώσης που ανοίγει διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στους μαθητές και τη σχολική κοινότητα με την τέχνη και την επιστήμη.

Η επίσκεψή μας στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη επιβεβαίωσε ξανά την αξία της τέχνης, στην τέχνη της ζωής!

Από τη Δ/νση

Η ομάδα ρομποτικής παρουσιάζει…

Δεκ 201810

Η ομάδα ρομποτικής  του Σχολείου μας με κάθε ευκαιρία παρουσιάζει τα σχέδιά της!

Τέτοιες παρουσιάσεις έγιναν στο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και απευθύνθηκαν σε μικρούς και μεγάλους ενδιαφερόμενους…

Δελτίο Τύπου: “On Line Ψηφιακό Παιχνίδι: από τη χρήση στον εθισμό και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψή του”

Νοέ 201828

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για ένα Σχολείο ανοικτό στην Κοινωνία, διοργάνωσε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου ομιλία – συζήτηση με τίτλο:

On Line Ψηφιακό Παιχνίδι:

από τη χρήση στον εθισμό

και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψή του

           Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο κ.Ρούσσος Αχιλλέας, Διευθυντής του Δικτύου Πρόληψης και Έγκυρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ. Ο κ. Ρούσσος μίλησε σε γονείς και εκπαιδευτικούς τονίζοντας πώς δεν υπάρχουν «μυστικές συνταγές – αναλγητικά» των προβλημάτων εθισμού και εξάρτησης που μπορούν να αντιμετωπίσουν παιδιά και έφηβοι. Το μυστικό κρύβεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται στην οικογένεια καθώς και στις φιλικές και κοινωνικές σχέσεις του παιδιού. Κάθε βήμα του παιδιού σε ένα περιβάλλον αποδοχής το απομακρύνει από την επιθυμία ένταξής του στο φαντασιωτικό περιβάλλον του διαδικτύου και στην απομόνωση.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Εκδήλωση με θέμα: On Line Ψηφιακό Παιχνίδι, από τη χρήση στον εθισμό και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψή του

Νοέ 201821

Pythagoras Children’s Academy

Νοέ 201821

Συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά η συνεργασία της Δ’ τάξης του σχολείου μας με μαθητές του Pythagoras Children’s Academy στο Elmhurst του  Σικάγο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας. Οι μαθητές μας ανταλλάσσουν  e-mails και φωτογραφικό υλικό σχετικά με τις δράσεις και εκδηλώσεις των σχολείων τους καθώς επίσης κάρτες και δώρα.

Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούν με μαθητές της ομογένειας και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, χρησιμοποιώντας ως γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.

Οι παρακάτω φωτογραφίες μας εστάλησαν από το σχολείο του Elmhurst.

Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

Κολυμπίρη Μίνα

 

Εορταστικές εκδηλώσεις επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Οκτ 201830

Οι μαθητές της Δ΄Τάξης του Σχολείου μας, παρουσίασαν την επετειακή σχολική γιορτή.

Οι μαθητές της Στ΄τάξης κράτησαν τιμητικά τη σημαία μας.

Μαθητές μας της Ε΄και Στ΄τάξης εκπροσώπησαν το Σχολείο μας στην παρέλαση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ευχόμαστε πάντοτε να βλέπουμε τα παιδιά μας να προοδεύουν και να τα καμαρώνουμε!

Η Δ/νση και οι Εκπαιδευτικοί του 4ου Δ.Σχ. Βούλας

Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου ΒΒΒ στο πλαίσιο της 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 201825

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού_Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος

Οκτ 201822

Ομάδα μαθητών του Σχολείου μας συμμετείχε στη δράση «Let’s code, girls ‘n’ boys!!!» που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Πολιτισμού Στ.Νιάρχος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού. Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας συμμετείχαν σε 12ωρο σεμινάριο Προγραμματισμού.
Η εκδήλωση “Let’s code, girls ‘n’ boys!!!” διοργανώθηκε από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση και εντάσσεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα (EU Code Week).

 

Από τη Δ/νση του Σχολείου

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων