3ο Πρωτάθλημα Σκάκι στο Σχολείο

Φεβ 202013

Το σκάκι αποτελεί ένα πνευματικό παιχνίδι  στρατηγικής που εξελίσσει τη σκέψη και τις δεξιότητες μικρών και μεγάλων. Μπορεί ακόμη να αποτελέσει ένα εφόδιο που θα συνοδεύει τα παιδιά μας  σαν θετική επιλογή σε όλη τους τη ζωή

Με την επιθυμία να ενθαρρύνουμε δράσεις που προάγουν τις πνευματικές δεξιότητες των μαθητών μας, οργανώνουμε στο Σχολείο μας  το 

3ο πρωτάθλημα σκάκι, για μικρούς, αρχάριους και προχωρημένους μαθητές μας!!!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Διαγωνισμός Ρομποτικής First Lego League Greece

Φεβ 202012

Διέπρεψαν οι μαθητές  της ομάδας ρομποτικής του Σχολείου μας, στον διαγωνισμό First Lego League Greece και για μια φορά τράβηξαν το ενδιαφέρον όλων μας!

Μια οργανωμένη παρουσίαση, που αναδείκνυε την συνεργασία της ομάδας για ένα project που αποδείκνυε το ενδιαφέρον, την αναζήτηση και τις γνώσεις των μαθητών!

Η διάκριση που πήραν ήταν μια αναμενόμενη ανταμοιβή για τις προσπάθειές τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτές τους!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Φεβ 20205

Την Τρίτη 4/2/2019 οι μαθητές μας της Ε΄και Στ΄τάξης, παρακολούθησαν την προγραμματισμένη από το Δήμο ΒΒΒ και το Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού εισήγηση, σχετική με τον εκφοβισμό και τις μορφές του.

Οι κυρίες Σταυριανάκη Μεταξία και Σκουμπουρδή Αγγελική, έδωσαν με την εισήγησή τους πολλές αφορμές στους μαθητές μας να ξετυλίξουν τη σκέψη τους και να θέσουν ερωτήματα.

Η ώριμη στάση των μαθητών μας, το ενδιαφέρον τους για το θέμα και οι πολλαπλές ερωτήσεις τους, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την αξία τέτοιου είδους παρεμβάσεων, στις οποίες οι μαθητές μπορούν να ξεδιπλώσουν τη σκέψη τους και να λύσουν απορίες.

Ευχαριστούμε την κ. Σφήκα Β. και την κ. Μάλεση Γεωργία που υποστήριξαν και παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας τον Δήμο μας την εκδήλωση αυτή.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Βασιλόπιτες στο Σχολείο

Φεβ 20203

Τη Δευτέρα 3/2/2020 κόψαμε τις βασιλόπιτες με τους μαθητές μας στο Σχολείο, καλωσορίζοντας, σύμφωνα με το έθιμο το 2020!

Ευχαριστούμε τις μητέρες που έφτιαξαν τις ωραιότερες βασιλόπιτες που έχουμε δει και τις πρόσφεραν γενναιόδωρα στα παιδιά όλων!!!

Συγχαίρουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τα υπέροχα βιβλία-δώρα που πρόσφεραν στα παιδιά μας!!!

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, κόψαμε τη δική μας βασιλόπιτα και γιορτάσαμε.

Ευχαριστούμε την κ. Αγγελάκη για την προσφορά της βασιλόπιτας και τον κ. Κορίτσογλου για τα δώρα που μας διέθεσε. Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν

η κ. Σδρόλια  Φωτεινή και η κ.  Κολυμπίρη Μίνα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Φεστιβάλ Ρομποτικής Βουλιαγμένης

Ιαν 202027

Η ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ρομποτικής Βουλιαγμένης κάνοντας τη δική της καινοτόμα πρόταση.

Οι μαθητές μας έκαναν την παρουσίαση του προγράμματός τους, απαντώντας με επιτυχία στην δυσκολία αυτής της παρουσίασης!

Τους καμαρώσαμε όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι! Μικρά παιδιά – μεγάλη προσπάθεια!!!

Η οργάνωση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν ιδέες και να γνωρίσουν τα προγράμματα των άλλων ομάδων και σε όλους μας να αποκτήσουμε μια εικόνα για τις εξελίξεις που υπάρχουν στα σχολεία μας στο χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ο Δήμαρχος του Δήμου μας και οι συνεργάτες του τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  το Λύκειο Βουλιαγμένης που διοργάνωσε την εκδήλωση και τους συγχαίρουμε για την αρτιότητά της!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Ιαν 202022

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών!

Ήρθαν σε επαφή με ένα ξεχωριστό είδος τέχνης, έμαθαν για τη λειτουργία μιας Ορχήστρας και τα όργανά της και άκουσαν υπέροχες μελωδίες.

Συγχαίρουμε  το Δήμο μας για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού και αναγνωρίζουμε στην κίνηση αυτή μια γενναιόδωρη προσφορά τέχνης προς τους μαθητές μας!!!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Επίσκεψη στην Παλαιά Βουλή

Ιαν 202022

Την Τρίτη, 21/01/2020 οι μαθητές τηs Στ τάξης, επισκέφτηκαν το Mέγαρο της Παλαιάς Βουλής για να γνωρίσουν από κοντά την πρώτη μόνιμη στέγη του Eλληνικού Κοινοβουλίου και να ταξιδέψουν στο χρόνο με εκθέματα από την Άλωση  το 1453 μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Ξεναγήθηκαν  στα πολύτιμα εκθέματα της Ελληνικής  Επανάστασης, έμαθαν λεπτομέρειες για τη ζωή των αγωνιστών υπό το άγρυπνο βλέμμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!

Οι μαθητές μας είχαν ακόμη την τύχη και τη χαρά να περιηγηθούν στην εκπληκτική έκθεση «το ‘21 αλλιώς», αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση με φιγούρες και διοράματα playmobil!

Οι εκπαιδευτικοί της Στ΄τάξης

Σδρόλια Φωτεινή- Σινάνη Παναγιώτα

Καλά Χριστούγεννα!!!

Δεκ 201922

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Δεκ 201919

Τι πιο νόστιμο και πιο γλυκό από τις παρουσίες των παιδιών μας στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της Β΄Τάξης!

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες, σε μια γιορτή πασπαλισμένη με τη ζάχαρη άχνη της παιδικής ηλικίας!

Την απολαύσαμε όλοι μας!

Οι εκπαιδευτικοί της Β΄Τάξης

Μπέτικα Ελευθερία

Τσιγαρίδα Κλητία

 

Βήματα για τη Ζωή- παρουσιάσεις ομαδικών εργασιών

Δεκ 201914

 

Με στόχο μας την κοινωνικοποίηση των μικρών μας μαθητών, την αποδοχή κάθε ιδιαιτερότητας και την ανάπτυξη της συνεργασίας, οργανώνουμε στην πρώτη τάξη, τις ομαδικές εργασίες.

Οι μαθητές συγκεντρώνονται στα σπίτια των συμμαθητών τους, γνωρίζονται μαθητές και γονείς με στόχο να γίνουν μια παρέα και συνεργάζονται για την παρουσίαση μιας κοινής εργασίας.

Παραμερίζουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις, γνωρίζουμε όλους τους συμμαθητές μας και συνεργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο!

Αυτό είναι το σύνθημά μας για τις ομαδικές εργασίες!!!

Η παρουσίαση των εργασιών γίνεται στην τάξη, σαν μια μικρή γιορτή!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων