Εγγραφές  στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019-2020

Απρ 201918

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι εγγραφές  στην Πρώτη (Α’) τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019-2020 αρχίζουν την  Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και λήγουν την  Δευτέρα 20  Μαΐου 2019.

 

Στην πρώτη (Α΄) τάξη εγγράφονται όλα τα παιδιά γεννήθηκαν από  1-1-2013 έως 31-12-2013

Ωράριο εγγραφών : 12:00- 14:00 καθημερινά

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι

  • Βιβλιάριο Υγείας παιδιού (πλήρως ενημερωμένο ως προς τα εμβόλια)
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπληρωμένο από γιατρό. (Μπορείτε να το εκτυπώσετε από το διαδίκτυο).
  • Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή

Καμία εγγραφή δε θα πραγματοποιείται, αν δεν προσκομίζονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά

http://www.vvv.gov.gr/index.php/component/k2/item/9221-oria-sxoleion

http://dipe-anatol.att.sch.gr/019/58025_d1_12-04-2019_eggrafes_mathiton_sta_dimotika_sxoleia_2019-2020_lixi_didaskalias_mathimaton_2018-2019.pdf

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Μαρκοπούλου Αλεξάνδρα

 

 

LET’S DO IT GREECE-Νοιάζομαι και Δρω.

Απρ 20195

       Από σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, ξεκινούν και για το Σχολείο μας  οι δράσεις του LET’S DO IT GREECE-Νοιάζομαι και Δρω.

Οι μαθητές της ε’ τάξης πραγματοποίησαν καθαρισμό στο Β’ Αλίπεδο Βούλας αλλά και στη γύρω παράλια περιοχή.

Το σύνθημά μας: Όταν έχεις πίστη στο όνειρό σου και αγάπη γι΄αυτό που κάνεις, πάντα θα προσπαθείς να  κάνεις τον κόσμο καλύτερο!

Οι μαθητές μας έδωσαν μαθήματα εθελοντισμού, οικολογικής συνείδησης και αγάπης για το περιβάλλον και την πόλη.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γ. Κωσταντέλλο και την Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής Π.Ε. για την υποστήριξη της δράσης μας με ό,τι υλικό χρειαστήκαμε και

για τα κεράσματα που γενναιόδωρα μας πρόσφεραν.

Οι εκπαιδευτικοί της Ε΄Τάξης

Σδρόλια Φωτεινή-Νερίνα Βαμβακούλη

PROJECT “INTRODUCE MY CITY/REGION WITH CODING” Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Απρ 20192

Σχεδόν όλα όσα υπάρχουν στην καθημερινότητά μας βασίζονται στον προγραμματισμό.

Η γνώση προγραμματισμού δεν είναι μόνο ένα επαγγελματικό προσόν ή μια επιπλέον γνώση, αλλά μια δεξιότητα που έχει εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής και καλλιεργεί έναν τρόπο σκέψης που μπορεί να εφαρμοστεί οριζόντια για τη διαχείριση και επίλυση πληθώρας ζητημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο μέσος άνθρωπος στη ζωή του. 

 Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με την ORACLE κάλεσε μαθητές των σχολείων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα INTRODUCE MY CITY. Ομάδα μαθητών του Σχολείου μας συμμετείχε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με πανελλήνια συμμετοχή σχολείων δημοσίων και ιδιωτικών στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 31/03/2019.

Πανταζής Σπύρος, εκπαιδευτικός ΤΠΕ

Τρίτη 2 Απριλίου- Ημέρα παιδικού βιβλίου και ημέρα γενεθλίων του Χ.Κ. Άντερσεν.

Απρ 20192

 

 

Το παιδικό βιβλίο και η ανάγνωσή του από τα παιδιά μας είναι  μόνιμος στόχος των εκπαιδευτικών και του Σχολείου μας.

Με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου  η  συγγραφέας Έλσα Φαραζή, μίλησε στους μαθητές μας για τον μεγάλο παραμυθά Χ.Κ. ΄Αντερσεν, που τα βιβλία του συντρόφεψαν τα παιδικά μας χρόνια!

Μιλήσαμε για τη μαγεία των βιβλίων, τα «ταξίδια» που απολαμβάνει ο αναγνώστης στις σελίδες τους και την προσπάθεια του συγγραφέα  που γράφει ένα βιβλίο. Ακόμη, μαθητές της Ε΄τάξης  διηγήθηκαν παραμύθια στα πρωτάκια μας και διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι μαθητές!

Ήταν για μας μια πραγματικά παραμυθένια μέρα!

οι εκπαιδευτικοί της Ε΄τάξης

Σδρόλια Φωτεινή

Νερίνα Βαμαβακούλη

 

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου Δήμου ΒΒΒ

Μαρ 201921

Pythagoras Childrens Academy/αποκριάτικη επικοινωνία

Μαρ 201914

Συνεχίζουμε εορταστικά την επικοινωνία μας με το σχολείο της Ομογένειας στο Σικάγο!

Οι φίλοι μας, μαθητές στο Pythagoras Childrens Academy στο Elmhurst-Chicago έλαβαν τις αποκριάτικες κάρτες που έφτιαξαν οι μαθητές των τμημάτων Δ1 και Δ2 του σχολείου μας.

Ενθουσιάστηκαν και στόλισαν με αυτές τις τάξεις τους και τους χώρους του σχολείου!

Μας έστειλαν φωτογραφίες!!!

Μίνα Κολυμπίρη

Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

 

Οι Inventors παρουσιάζουν το όργανο γυμναστικής που κατασκεύασαν (Δ.Ι.ΑΣ = Διαστημικός Ιστός Αράχνης) σε πρωινή εκπομπή του ANT1

Μαρ 20195

Σήμερα τα μέλη των Inventors, της αγωνιστικής Ομάδας Ρομποτικής του Σχολείου μας, παρουσίασαν σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το όργανο γυμναστικής που κατασκεύασαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής First Lego League.

Συγκεκριμένα στο διάστημα ο άνθρωπος καλείται να ζήσει σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, οι οποίες προκαλούν πολλά προβλήματα υγείας στο ανθρώπινο σώμα. Προβλήματα όπως το ότι οι μυς αδυνατίζουν/ατροφούν γιατί δεν χρειάζεται να ασκήσουν μεγάλες δυνάμεις στην κίνησή τους και ότι τα οστά αδυνατίζουν γιατί δεν έχουν φορτίο να στηρίξουν.

Τα προβλήματα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά και κέντρισαν το ενδιαφέρον των Inventors. Καθώς οι αστροναύτες περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο στο διάστημα, μόνο αν διασφαλίσουμε την καλή φυσική τους κατάσταση θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους αλλά και να αντιμετωπίσουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση όλων αυτών τον προβλημάτων είναι η εντατική άσκηση. Η έρευνα τους έδειξε ότι οι υπάρχουσες λύσεις για την εκγύμναση των αστροναυτών είναι κατασκευές μεγάλου όγκου με μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια, κάτι που τις καθιστά απαγορευτικές/μη αποτελεσματικές για διαστημικά οχήματα εξερεύνησης προορισμένα για μεγάλα ταξίδια(για αποστολές μεγάλης διάρκειας).

Έτσι η ομάδα αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα της εκγύμνασης των αστροναυτών κατά την παραμονή τους στο διάστημα έτσι ώστε να εξουδετερωθεί η επίδραση στο σώμα τους των συνθηκών έλλειψης βαρύτητας.

Για να το πετύχει αυτό η ομάδα σχεδίασε ένα ευέλικτο σύστημα εκγύμνασης που αποτελείται από λάστιχα γυμναστικής διαφορετικής έντασης και το οποίο πλαισιώνεται από κατάλληλο ασκησιολόγιο που έχει διαμορφωθεί με την βοήθεια ειδικών. Η λύση τους ονομάζεται ΔΙΑΣ από το Διαστημικός Ιστός Αράχνης, καθώς το σχήμα του θυμίζει ιστό αράχνης.

Ο ΔΙΑΣ βρίσκεται μέσα σε ένα αναδιπλούμενο πλαίσιο το οποίο συγκρατείται από τεντωμένα λάστιχα με βεντούζες στις άκρες τους ώστε να συγκρατούν το όργανο στα τοιχώματα του θαλάμου. Έτσι μετά τη χρήση μπορεί να μαζευτεί και να αποθηκευτεί σε ελάχιστο χώρο. Ταυτόχρονα έχει μικρό βάρος και το κόστος κατασκευής του είναι ασήμαντο σε σχέση με τα πανάκριβα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα. Κατά την εκτέλεση των ασκήσεων δεν μεταδίδονται κραδασμοί στον διαστημικό σταθμό, που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την τροχιά του αφού ολόκληρη η κατασκευή είναι φτιαγμένη από λάστιχα. Δεν έχει ανάγκη συντήρησης ή ρύθμισης, ενώ ακόμα και σε περίπτωση βλάβης (κόψιμο κάποιου ελαστικού) δεν θα προκαλέσει ζημιά αφού είναι σταθερά συνδεμένο στα τοιχώματα σαν σύνολο (δεν θα εκσφενδονιστεί δηλαδή).

Η λύση έχει σχεδιαστεί για το διάστημα αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί και στη Γη, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με πολλά αντικείμενα που αρχικά σχεδιάστηκαν για το διάστημα αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών. Κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία, φυσιοθεραπευτήρια και γυμναστήρια μπορούν να επωφεληθούν από την λύση μας λόγω του οικονομικού και ευέλικτου τρόπου λειτουργίας της.

Από το σιτάρι στο ψωμί

Μαρ 20191

Οι βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις έχουν ιδιαίτερη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές μαθαίνουν διασκεδάζοντας και χαίρονται το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Τα πρωτάκια μας στη δράση αυτή, παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία το σιτάρι γίνεται αλεύρι και  στη συνέχεια ψωμί για το τραπέζι μας!

Ζύμωσαν το δικό τους ψωμί.  Οι μητέρες κ. Τζοβάνου και κ. Πλαστουργού έψησαν υποδειγματικά τα ψωμάκια των παιδιών και τις ευχαριστούμε γι΄αυτό.

Όλοι δοκιμάσαμε τα ψωμάκια μας και είχαμε  διπλή χαρά, για τη δημιουργία και για το αποτέλεσμα!

οι εκπαιδευτικοί της τάξης

 Ελευθερία Μπέτικα

 Κλητία Τσιγαρίδα

Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο

Φεβ 201928

«Τούτες οι μέρες το ‘χουνε

τούτες οι εβδομάδες…»

Η Τσικνοπέμπτη ήταν η αφορμή να γιορτάσουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές και να χορέψουμε στην αυλή του Σχολείου μας.

 Μιλήσαμε για τα έθιμα της Αποκριάς και τραγουδήσαμε όλοι μαζί παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η ελληνική άνοιξη έχει ήδη δηλώσει την παρουσία της και η ζεστή μέρα  υποστήριξε το κέφι μας για να πραγματοποιηθεί αυτή η ωραία δράση!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Πρόκριση της αγωνιστικής Ομάδας Ρομποτικής του Σχολείου μας στον Εθνικό Τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής First Lego League

Φεβ 201918

Μετά από προετοιμασία 6 μηνών η αγωνιστική ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας, οι Inventors, συμμετείχαν στον προκριματικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής First Lego league που διεξήχθη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Εκεί με άλλες 36 ομάδες Ρομποτικής διεκδίκησε ένα από τα μόλις 12 εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 16-17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) και μετά από μεγάλη μάχη πήρε ένα από τα εισιτήρια αφού διακρίθηκε ιδιαίτερα στους τομείς του Projec, των Core Values αλλά και του Robot Game

Αξίζει να τονίσουμε ότι η ομάδα είναι νεοσύστατη και αποτελείται από 10 μαθητές και μαθήτριες Ε και Στ τάξης.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα στον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων