Σχολική εκδήλωση λήξης σχολικού έτους 2018-2019

Ιούν 201912

Εκδρομή Στ΄ Τάξης

Ιούν 201910

Αγαπητοί γονείς,

Ένα όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του!

Ένα ταξίδι που είχε αρχίσει καιρό τώρα, πραγματοποιήθηκε, με μοναδικό σκοπό τα χαμόγελα των παιδιών σας!!
Η συνεργατικότητα, η ομαδικότητα, η υπευθυνότητα και η καλή διάθεση ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνδυάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδρομής.
Ενωθήκαμε όλοι σε μία όμορφη παρέα, σε ένα ταξίδι που μας γέμισε εικόνες, εμπειρίες, συναισθήματα, γνώσεις και συγκίνηση. Μικροί και μεγάλοι βιώσαμε, μάθαμε, γευτήκαμε λίγες σταγόνες ιστορίας με έναν τρόπο διαφορετικό. Μέσα από απλές στιγμές κινηθήκαμε στο παρελθόν και στο παρόν με το βλέμμα μας στο μέλλον.
Το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του με αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων μας.
 Μια τέτοια εκδρομή άξια σηματοδοτεί όχι μόνο το τέλος ενός έτους αλλά και το τέλος του Δημοτικού για  τους μαθητές μας!

 Ευχόμαστε σε όλους μια εξαιρετική πορεία γνώσης και προόδου με πολλές δόσεις γέλιου και ανεμελιάς.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ΄τάξης

Δρακουλάκος Γιώργος

Σκέλλας Αντώνης

Γιορτή Α΄ Τάξης

Ιούν 201910

Μουσική Εκδήλωση_ «Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι…»

Ιούν 20194

Οι Inventors, η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, στο Προεδρικό Μέγαρο καλεσμένοι του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου

Μαΐ 201921

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε  στο Προεδρικό Μέγαρο η προγραμματισμένη επίσκεψη των ομάδων, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST LEGO League Greece.Εκεί ήταν και οι Inventors, η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας, ως πρωταθλητές Ελλάδος και 1οι στον κόσμο στο Project-Research

Υποδεχόμενος τους νεαρούς φιλοξενούμενούς του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις γενικές αρχές οι οποίες «πρέπει να σας καθοδηγούν και να σας στηρίζουν σε αυτή την τόσο αξιέπαινη πορεία σας που, επιπλέον, εκπροσωπεί ένα γνήσιο πρότυπο Αριστείας».

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «Η σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με την Τεχνολογία και τα επιτεύγματά της, κατ’ εξοχήν δε τα τελευταία χρόνια, είναι γεμάτη αντιφάσεις. Όχι αντιθέσεις, που θα μπορούσε να τις συμβιβάσει η διαλεκτική σύνθεσή τους, αλλά πραγματικές αντιφάσεις, που τις δημιουργούν από την μια πλευρά η, καθ’ όλα δικαιολογημένη, «υπερηφάνεια» του δημιουργού απέναντι στα δημιουργήματά του, απόρροια του φαουστικού χαρακτήρα του Δυτικοευρωπαϊκού Πολιτισμού, ο οποίος εκφράζεται και με τον πόθο για το άπειρο. Και, από την άλλη πλευρά, το δέος και ο συνακόλουθος φόβος απέναντι στα δημιουργήματα αυτά. Ένας φόβος που τον υποδαυλίζει, σχεδόν υποσυνείδητα, εκείνο το συναισθηματικό κράμα, το οποίο προκύπτει από το «μείγμα» του παράδοξου και του παράλογου, σε τελική δε ανάλυση το «μείγμα» του δέους που αισθάνεται ο δημιουργός, όταν τα δημιουργήματά του αρχίζουν να κινούνται πέραν των σχεδιασμών του και των προσδοκιών του, ακόμη δε περισσότερο όταν αυτός νομίζει ότι, εν τέλει, θα τον ξεπεράσουν ή και θα τον υποκαταστήσουν. Είναι ακριβώς οι κατά τ’ ανωτέρω αντιφάσεις, οι εκφάνσεις τους και οι αιτίες τους, που εξηγούν το πώς και το γιατί ο σύγχρονος Άνθρωπος δεν καταφέρνει πάντα να συνθέσει, με την απαιτούμενη επιστημονικώς αντικειμενικότητα και επάρκεια, τα δεδομένα του όλου οικοδομήματος της Τεχνολογίας».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, οι ίδιες αντιφάσεις, οι εκφάνσεις τους και οι αιτίες τους εξηγούν και το πώς και γιατί ο σύγχρονος Άνθρωπος δεν καταφέρνει πάντοτε να «ισορροπήσει», κατά την στάθμιση των επιπτώσεων της τεχνολογικής προόδου

Ου μπ…λέξεις!!!

Μαΐ 201916

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας προκηρύσσει τον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας με τίτλο :                                                             

                                                                 «Ου μπ…λέξεις»

για τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης. Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά: να συνειδητοποιήσουν την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της, να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής στην ορθογραφία και όλα αυτά συμμετέχοντας σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει το ομαδικό τους πνεύμα  και τα ταλέντα τους.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα διαγωνιστούν στην ορθογραφία και την αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας λέξεων, οι οποίες θα επιλεχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την Ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Σχολείου μας. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από τη Δ/ντρια και  εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Α’ Φάση

Η Α’ Φάση θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο, στην ΑΠΧ,  στις 16/5/2017 για την Ε΄τάξη και στις 17/5/2017 για την Στ΄τάξη. Αρχικά οι μαθητές της κάθε τάξης θα σχηματίσουν συνολικά 14-16 ομάδες των 3-4 μαθητών με τυχαίο τρόπο (κλήρωση).  Η Α’ Φάση θα πραγματοποιηθεί σε 3 γύρους.

Β’ Φάση

Στη Β’ Φάση προκρίνονται οι 3 καλύτερες ομάδες μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης (Συνολικά 6 ομάδες). Οι 3 ομάδες κάθε τάξης θα διαγωνιστούν μεταξύ τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που διαγωνίστηκαν και στην Α’ Φάση. Η διαφορά που υπάρχει είναι ότι οι ομάδες δεν θα διαγωνίζονται μόνο στην ορθογραφία των λέξεων αλλά και στην αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας της λέξης.

Οι ομάδες που θα  διακριθούν στην Β’ Φάση θα βραβευθούν.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

 

 

Μαρκοπούλου Αλεξάνδρα

 

Εκδήλωση του Δήμου Β.Β.Β. για την ομάδα ρομποτικής του 4ου Δ. Σχ. Βούλας

Μαΐ 201914

Την Δευτέρα 13/05/2019, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρ. Κωσταντέλλος, κάλεσε την ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας, τους INVENTORS, σε μια εκδήλωση βράβευσης.

Οι μαθητές μας, οι εκπαιδευτές και οι γονείς τους παρευρέθηκαν και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Δημάρχου, της κ. Δώρας Τριάντη, Προέδρου της Σχ. Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των παρευρισκόμενων Δημοτικών Συμβούλων.

Με χαρά παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες, αναμνηστικές της επιτυχίας τους και βέβαια δεν ξέχασαν να σηκώσουν για μια ακόμη φορά τα κύπελλα της νίκης:

1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST Lego League

1ο Βραβείο Project Research στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Festival.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Μαρκοπούλου Αλεξάνδρα

Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας

Μαΐ 201910

Την Τρίτη 7/5/2019, η Ε΄τάξη του Σχολείου μας, επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο ανασκαφών Αγιος Νικόλαος Πάλλων στη Βούλα. Οι αρχαιολόγοι μίλησαν στους μαθητές για τις ανασκαφές στο πεδίο καθώς και για τη διαδικασία μιας ανασκαφής. Έδωσαν οδηγίες στους μαθητές να πειραματιστούν με τη δική τους «αρχαιολογική σκαπάνη», σε ένα σκηνικό με τους ήχους και τα χρώματα της Άνοιξης!!!
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον εξαιρετικά σημαντικό ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος στο χώρο του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι μαθητές παρουσίασαν την ιστορία του ναού, συζήτησαν γι΄αυτόν και απόλαυσαν το δεκατιανό τους σε ένα υπέροχο σκηνικό δίπλα στη θάλασσα και τις αρχαίες κολώνες του Ναού!

Inventors: 1ο Βραβείο Project Research στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Festival.

Απρ 201922

Περήφανο το σχολείο μας συγχαίρει και καμαρώνει τους μαθητές μας, μέλη της Ομάδας  ρομποτικής Inventors.

Κατέκτησαν την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST Lego League και μας έκαναν να ονειρευόμαστε!

Τα  καλύτερα όνειρά μας πραγματοποιήθηκαν με τις μοναδικές τους επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Festival.

1ο Βραβείο Project Research αλλά και προτεινόμενοι για βράβευση στις στις 7(!!!) από τις 9 κατηγορίες του Διαγωνισμού

 • Mechanical Design
 • Strategy and Innovation
 • Research
 • Innovative Solution
 • Presentation
 • Teamwork
 • Gracious Professionalism

Συνολικά στο διαγωνισμό οι κριτές τους έδωσαν Άριστα σε 23 από τις 27 κατηγορίες στις οποίες αξιολογήθηκαν.

Η αξιολόγηση πλέον τους κατατάσσει στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου!!!

Είμαστε περήφανοι για τους δασκάλους τους, Αντώνη Σκέλλα και Ανδρέα Κούλουμο.

Το όνειρό τους, η εργατικότητα και η αυταπάρνηση, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, η σωστή καθοδήγηση των μαθητών δικαιώθηκαν με τα βραβεία αυτά.

Συγχαίρουμε ακόμη τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, ο οποίος στάθηκε σταθερός, δυνατός αρωγός των απαιτήσεων της ομάδας.

Συγχαρητήρια απευθύνουμε και στους γονείς των μαθητών μας!

Με υπομονή, στοργή και ενθουσιασμό στήριξαν το δύσκολο αυτό ταξίδι παραμερίζοντας την κούραση και τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία.

Περήφανη λοιπόν τη Σχολική Κοινότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας καμαρώνει για τα βραβεία της. Βραβεία –αποτελέσματα κοινού οράματος, εργατικότητας και ομαδικού πνεύματος!

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου

Εγγραφές  στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019-2020

Απρ 201918

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι εγγραφές  στην Πρώτη (Α’) τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019-2020 αρχίζουν την  Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και λήγουν την  Δευτέρα 20  Μαΐου 2019.

 

Στην πρώτη (Α΄) τάξη εγγράφονται όλα τα παιδιά γεννήθηκαν από  1-1-2013 έως 31-12-2013

Ωράριο εγγραφών : 08:30- 10:00 καθημερινά

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι

 • Βιβλιάριο Υγείας παιδιού (πλήρως ενημερωμένο ως προς τα εμβόλια)
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπληρωμένο από γιατρό. (Μπορείτε να το εκτυπώσετε από το διαδίκτυο).
 • Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.
 • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή:  Λογαριασμός ΔΕΗ έναντι/εκκαθαριστικός ή λογαριασμός ΕΥΔΑΠ στο όνομα ενός εκ των δύο γονέων του μαθητή.

Καμία εγγραφή δε θα πραγματοποιείται, αν δεν προσκομίζονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά

http://www.vvv.gov.gr/index.php/component/k2/item/9221-oria-sxoleion

http://dipe-anatol.att.sch.gr/019/58025_d1_12-04-2019_eggrafes_mathiton_sta_dimotika_sxoleia_2019-2020_lixi_didaskalias_mathimaton_2018-2019.pdf

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Μαρκοπούλου Αλεξάνδρα

 

 

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων