6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οκτ 201910

Στις 10/10/2019, ημέρα Πέμπτη διεξήχθη στο σχολείο μας η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο μας τα αθλήματα:

Badminton, SQUASH, HOKEY και JU JITSU.

Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών μας σε αυτά τα αθλήματα, σε συνδυασμό με διαδραστικές ενημερώσεις εντός τάξης, βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν «μη διαδομένα αθλήματα», καθώς και να αντιληφθούν τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης στη ζωή τους.

Ζήρου Δώρα  Κουρογένη Ζιζή

Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία μαθητών Α΄Τάξης»

Σεπ 201929

Πριν 4 χρόνια μια απλή ιδέα έκανε τη ζωή όλων μας , μικρών και μεγάλων, ομορφότερη!

Δεν είναι άλλη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υιοθεσίας των παιδιών της Α΄από τη ΣΤ΄δημοτικού. Μια στιγμή που με αγωνία πλέον κάθε χρόνο αναμένουν οι μαθητές μας.

Είναι η μέρα όπου οι μεγάλοι γνωρίζουν τους μικρούς του σχολείου και αναλαμβάνουν να γίνουν «μέντορές» τους.Γνωρίζονται, συνομιλούν, παίζουν και αναλαμβάνουν να τους  ξεναγήσουν στους χώρους του σχολείου.

Έτσι και την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου,  πραγματοποιήσαμε για ακόμη μία φορά με επιτυχία το πρόγραμμα- θεσμός όπου με πολλή ανυπομονησία και τρυφερότητα ο κάθε μαθητής της Στ΄ υιοθέτησε το πρωτάκι του, γεφυρώνοντας το χάσμα μικρών και μεγάλων του σχολείου και δίνοντας την ευκαιρία στο να γεννηθεί μια ξεχωριστή φιλία.

Εκπαιδευτικοί Στ΄τάξης: Σδρόλια Φωτεινή- Σινάνη Μπέτυ

Εκπαιδευτικοί Α΄τάξης : Παπακωνσταντίνου Πόπη- Πιτσάρου Αντωνία

Οι Inventors συναντούν τον Δήμαρχο του Δήμου μας!

Σεπ 201927

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η αγωνιστική ομάδα Ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας The Inventors” συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League. Η ομάδα έχοντας στις αποσκευές της το Πρωτάθλημα Ελλάδας 2018-2019 και το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στο Project – Research (Χιούστον, ΗΠΑ) φέτος θα προσπαθήσει  μέσω του Innovation Project να επιλύσει ένα πρόβλημα του πραγματικού κόσμου. Τα μέλη της ομάδας, μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Σχολείου μας, θα ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας, όπως η μετακίνηση, η προσβασιμότητα, ακόμα και οι φυσικές καταστροφές.

 

Συγκεκριμένα, στο φετινό Innovation Project οι ομάδες καλούνται να εντοπίσουν ένα πρόβλημα σε κάποιο κτίριο ή δημόσιο χώρο της κοινότητας τους και να προτείνουν μια λύση για την αντιμετώπιση του.

Ακολουθώντας ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα έρευνας, μετά την αναζήτηση στο διαδίκτυο σειρά έχουν οι ειδικοί. Ο πρώτος ειδικός στον οποίο απευθυνθήκαμε για να πάρουμε συνέντευξη είναι ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος. Με μεγάλη χαρά ο κ. Δήμαρχος,  ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ομάδας. Μας υποδέχτηκε στο γραφείο του, απάντησε σε όλες μας τις απορίες  και άκουσε τις  ιδέες μας. Μας ενημέρωσε για τις καινοτόμες εφαρμογές στην οργάνωση του Δήμου και την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που προέκυπτε από αυτές. Οι μαθητές μας συζήτησαν μαζί του, έθεσαν ερωτήματα και μίλησαν για τις ιδέες τους σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Υποσχεθήκαμε να ανανεώσουμε τη συνάντησή μας συζητώντας τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την εργασία της ομάδας.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

*ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΑΣ*

Σεπ 201918

Αγαπητοί γονείς

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσουμε πως για 2η συνεχόμενη χρονιά το 4ο Δ. Σχ. Βούλας, ήταν το μοναδικό από τα 16 σχολεία που κατέκτησε συνολικά 14 μετάλλια και βραβεία καθώς και 2 επαίνους στο διαγωνισμό PANATTICA PIANO FINGER DEXTERITY COMPETITION. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθήτριες που απέσπασαν τα πρώτα τρία μετάλλια στην Αττική είναι απόφοιτες του 4ου Δ. Σχ. Βούλας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του 4ου Δ. Σχ. Βούλας για το ήθος, την αγωγή, την παιδεία, την αντοχή, την προσπάθεια, την επιμονή, την υπομονή, την συγκέντρωση και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια στους μικρούς μας μουσικούς, στους γονείς τους αλλά και στον δάσκαλό τους! Τους ευχαριστούμε που με την επίπονη αλλά αποτελεσματική προσπάθειά τους, μας κάνουν περήφανους!!

Είναι οι πρωταθλητές της μουσικής και της καρδιάς μας!!

Από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σχ. Βούλας

*Η μουσική δεξιοτεχνία βασίζεται σε εξαιρετικές αισθητικές, γνωστικές και κινητικές ικανότητες, που περιλαμβάνουν γρήγορες, ακριβείς, δυναμικές και αποτελεσματικές κινήσεις, συντονισμό αισθητήριο-κινητικού και μνήμης.

Το διάστημα Οκτώβρη του 2019 με Μάιο του 2019 πραγματοποιήθηκαν δεκάδες μετρήσεις σε 120 μαθητές πιάνου από 16 δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του νομού Αττικής. Οι μετρήσεις αφορούν την ταχύτητα με την οποία οι μαθητές διανύουν τα 88 πλήκτρα του πιάνου σε χρωματική ανιούσα ή κατιούσα και αποτελούν σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο -σύμφωνα με μελέτες 40 περίπου κορυφαίων πανεπιστημίων- για την διαπίστωση της προδιάθεσης, έφεσης, κλίσης, ταλέντου, δεξιοτεχνίας ή χαρίσματος που δεν έχει εντοπισθεί από το περιβάλλον του παιδιού!

Κοσμάς Λαπατάς,

Μουσικός

 

Αγιασμός

Σεπ 201910

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε πως ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:30. Μετά το πέρας του Αγιασμού οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Σεπ 20195

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά

Ο Σεπτέμβριος μας καλεί να τινάξουμε την πετσέτα μας με την άμμο του καλοκαιριού…

Τα σχολεία περιμένουν τους μαθητές τους! Μυρωδιά από καινούργια βιβλία, ξυσμένα μολύβια… γεμίζουμε την καινούργια μας τσάντα!!!

Καλή σχολική χρονιά!!!

Η Δ/ντρια και οι Εκπαιδευτικοί του 4ου Δ. Σχολείου

Σχολική εκδήλωση λήξης σχολικού έτους 2018-2019

Ιούν 201912

Εκδρομή Στ΄ Τάξης

Ιούν 201910

Αγαπητοί γονείς,

Ένα όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του!

Ένα ταξίδι που είχε αρχίσει καιρό τώρα, πραγματοποιήθηκε, με μοναδικό σκοπό τα χαμόγελα των παιδιών σας!!
Η συνεργατικότητα, η ομαδικότητα, η υπευθυνότητα και η καλή διάθεση ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνδυάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδρομής.
Ενωθήκαμε όλοι σε μία όμορφη παρέα, σε ένα ταξίδι που μας γέμισε εικόνες, εμπειρίες, συναισθήματα, γνώσεις και συγκίνηση. Μικροί και μεγάλοι βιώσαμε, μάθαμε, γευτήκαμε λίγες σταγόνες ιστορίας με έναν τρόπο διαφορετικό. Μέσα από απλές στιγμές κινηθήκαμε στο παρελθόν και στο παρόν με το βλέμμα μας στο μέλλον.
Το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του με αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων μας.
 Μια τέτοια εκδρομή άξια σηματοδοτεί όχι μόνο το τέλος ενός έτους αλλά και το τέλος του Δημοτικού για  τους μαθητές μας!

 Ευχόμαστε σε όλους μια εξαιρετική πορεία γνώσης και προόδου με πολλές δόσεις γέλιου και ανεμελιάς.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ΄τάξης

Δρακουλάκος Γιώργος

Σκέλλας Αντώνης

Γιορτή Α΄ Τάξης

Ιούν 201910

Μουσική Εκδήλωση_ «Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι…»

Ιούν 20194

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων