Η Άνοιξη σε νότες

Απρ 201826

                         Δελτίο Τύπου

 

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες του για ένα Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία και με στόχο να  αναδείξει  την αξία της μουσικής σαν  παιδαγωγικό εργαλείο αλλά και να δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά τόσο οι μαθητές  όσο  και οι  εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, οργανώνει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου (Καζαντζάκη 2-4, τηλ.210-8958090), μια Μουσική Βραδιά με θέμα:

«Η άνοιξη σε νότες»

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν μαθητές του σχολείου συνοδευμένοι από καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς, τραγούδια καταξιωμένα στη μνήμη μας από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο.

Η εκδήλωσή μας στηρίζει το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με ΚαρκίνοΕΛΠΙΔΑ. Αναγνωρίζουμε  το πολύτιμο έργο του και ταυτόχρονα στέλνουμε ένα μήνυμα τονίζοντας την ανάγκη συστράτευσης όλων μας σε ένα έργο αγάπης και ανθρωπιάς.

Συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Βούλας

Μαρ 201828

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕRASMUS + με θέμα LEARNING OUT side the classroom οι μαθητές  του 1ου Νηπιαγωγείου Βούλας και οι εκπαιδευτικοί τους, Βασιλική Αναγνώστου και Θέμις Γαροφαλάκη, μας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 26/03/2018.

Οι μαθητές μας της Α΄τάξης τους υποδέχτηκαν, όπως αρμόζει στους καλούς οικοδεσπότες, και όλοι μαζί περπατήσαμε στην αυλή του σχολείου μας, μιλήσαμε για τα δέντρα και τα ονόματά τους και τις αλλαγές που φέρνει στη φύση η Άνοιξη.

Μελετήσαμε τα φύλλα τους, συζητήσαμε και  αναγνωρίσαμε σε ποιο δέντρο ανήκουν.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας κ. Πόπη Παπακωνσταντίνου και κ. Αντώνης Σκέλλας παρουσίασαν πειράματα φυσικής σε μικρούς και μικρότερους μαθητές!

Η συνάντησή μας αυτή πρόσφερε χαρά και γνώση στους μαθητές μας που γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος!

Η συνεργασία μας με Σχολείο της Ομογένειας

Μαρ 201827

Pythagoras Children’s Academy

 

Από τον Οκτώβριο 2017 έχει αρχίσει η συνεργασία της Δ τάξης του σχολείου μας με μαθητές του Pythagoras Children’s Academy στο Elmhurst του Σικάγο,στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος στο μάθημα Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας.

 

Στόχοι του προγράμματος είναι να γνωριστούν οι μαθητές μας με μαθητές της Ομογένειας και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας χρησιμοποιώντας ως γλώσσα επικοινωνίας τα Αγγλικά.

 

Οι μαθητές ανταλλάσσουν e-mails και φωτογραφικό υλικό σχετικά με δράσεις και εκδηλώσεις των τάξεών τους, κάρτες και δώρα και έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να μάθουν την γλώσσα βιωματικά και μέσα από την ομαδική δουλειά γίνεται το μάθημα πιο δημιουργικό και ευχάριστο.

 

Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

Κολυμπίρη Μίνα

Οι μικροί μαθητές του Pythagoras Children’s Academy ανοίγουν το πακέτο που τους στείλαμε…

Με το δάσκαλό τους

Τα πακέτα των δώρων

 

 

 

Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου

Μαρ 201826

Καμαρώσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τόσο στη σχολική μας γιορτή, όσο και στην παρέλαση των σχολείων που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας!

 

 

Επετειακές εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου

Μαρ 201820

         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

  • Την Παρασκευή 23 Μαρτίου οι μαθητές θα προσέλθουν στο Σχολείο σύμφωνα με το καθημερινό τους πρόγραμμα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

           Την ημέρα αυτή θα γίνει η παράδοση της σημαίας και η σχολική γιορτή την οποία θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης με θέμα:

                                      «Χρονικό της Επανάστασης» .

  • Tην ίδια ημέρα στις 9:50- 11:00 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου Β΄ τριμήνου και θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας έχει σταλεί.  

           Όσοι μαθητές την συγκεκριμένη ώρα βρίσκονται στο σχολείο, θα συνοδεύονται από τους γονείς τους.

  • Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου.
  • Την Κυριακή 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες από το Δήμο επετειακές εκδηλώσεις στην Πλατεία Βασ. Παύλου στη Βούλα. Επισυνάπτουμε αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο θα αναρτηθεί και στο ιστολόγιο του Σχολείου.

             Οι μαθητές που συμμετέχουν στην παρέλαση καλούνται να παρουσιαστούν στις 10:40, στον ορισμένο χώρο συγκέντρωσης, στην Λ. Β. Παύλου

               (χώρος των γηπέδων Άρη Βούλας, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί)

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ATT00028

ATT00031

Ρομποτική στο σχολείο

Μαρ 201816

Αγαπητοί γονείς

Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών» εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, που υποδεικνύει «την ανάδειξη της χρησιμότητας των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή και την σχέση τους με τις τέχνες και τις επιστήμες», σκεφτήκαμε, πειραματικά στο Α1 και Γ1 τμήμα, να εντάξουμε τη διδασκαλία απλών δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την δυνατότητα εκτέλεσης απλών εντολών προγραμματισμού από τους μαθητές. Στην κατεύθυνση αυτή θα διατεθούν ώρες από το χρονικό πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης.

Στους παιδαγωγικούς στόχους του Δημοτικού Σχολείου εντάσσεται τόσο η ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων όσο και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και προωθείται η ένταξη στη διδασκαλία δραστηριοτήτων που προάγουν την δημιουργική-αποκλίνουσα αλλά και τη κριτική σκέψη των μαθητών.

Στις δραστηριότητες αυτές οι μαθητές παίρνουν το ρόλο του «προγραμματιστή» αλλά και το ρόλο του «ρομπότ- μηχανής» κατανοούν τη λειτουργία τους και κατασκευάζουν και εκτελούν οι ίδιοι μικρά «προγράμματα».

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Προσανατολισμός – «διακρίνω να στρίβω δεξιά-αριστερά στο χώρο»
  • Εξάσκηση της προσεκτικής ακοής και της εκτέλεσης απλών εντολών
  • Συντονισμός ακοής- κίνησης
  • Κατασκευή και εκτέλεση μικρών προγραμμάτων από τους μαθητές με αξιοποίηση απλών εντολών προγραμματισμού.
  • Μέτρηση κινήσεων και ένταξη τους στην υλοποίηση συγκεκριμένου στόχου.
  • Χρήση εκπαιδευτικών λογισμικών

 

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Μαρ 20185

Στο σχολείο μας, όπως γίνεται εδώ και έξι περίπου χρόνια, ολοκληρώθηκε και φέτος ένα Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, ανάμεσα σε μαθητές,(αγόρια και κορίτσια), της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης.

Τα παιδιά οργάνωσαν από μόνα τους τις ομάδες, που φέτος έφτασαν τις επτά(!), τους έδωσαν όνομα και τα ίδια ήταν υπεύθυνα για την τακτική που θα ακολουθούσαν σε κάθε αγώνα.

Απασχολήθηκαν δημιουργικά στα διαλείμματά τους και μέσα από αυτή τη διαδικασία διδάχτηκαν την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία το Fair Play…

 Την Παρασκευή  02/03/2018, έγιναν οι τελικοί μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, με όλα τα παιδιά της Ε΄& Στ΄ να ενισχύουν θετικά, με ωραίο τρόπο τις ομάδες που υποστήριζαν και τους δασκάλους να καμαρώνουν την ευγενή αγωνιστικότητα των μαθητών τους!!!

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής

Ζήρου Δώρα

Κοντομίχαλος Ανδρέας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Φεβ 201813

 

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β΄ 1384/24/04/201).

Μέσω της θέσπισης αυτού του ετήσιου παγκόσμιου εορτασμού επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Η γνώση και η κατανόηση της σημασίας της ελληνικής γλώσσας συνιστά βασική παιδευτική επιδίωξη. Ιδιαίτερα η νέα γενιά μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλά, αν εξοικειωθεί με την ιστορία και τη χρήση της και αφομοιώσει δημιουργικά τον πλούτο της, γεγονός που θα της επιτρέψει να κατανοήσει τη βαθύτερη ουσία του ελληνικού πολιτισμού και την πολυδιάστατη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στη δημιουργία του παγκόσμιου πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας  οι μαθητές μας παρουσίασαν στην ολομέλεια του Σχολείου μορφές  λόγου, γραπτού και προφορικού, της ελληνικής γλώσσας.

Από τους μικρούς μας μαθητές ακούστηκαν γλωσσοδέτες και αινίγματα, διαβάστηκαν ποιήματα και τραγουδήσαμε μελοποιημένα ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού και του Οδυσσέα Ελύτη. Η Στ΄τάξη παρουσίασε δρώμενο στο οποίο  αποδόθηκαν στην ελληνική γλώσσα  ξενόγλωσσες  λέξεις που έχουν εισχωρήσει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Στόχος μας πάντα, οι μαθητές μας να εκτιμήσουν την αξία της γλώσσας μας  και η αγάπη τους γι΄αυτήν να τους βοηθήσει στην αναζήτηση της γνώσης αλλά και να τους υποδείξει τρόπους προσωπικής έκφρασης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεκ 201722

 

Καλά Χριστούγεννα με ευχές από τα παραμύθια …

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Δεκ 201715

« Παλιότερα άρθρα


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων