Αγιασμός σχολικού έτους 2018-2019

Σεπ 20185

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Διαγωνισμός Φυσικής Αριστοτέλης_Β’ Φάση

Ιούν 201818

Μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις στους Διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, του Λυσία και του Διαγωνισμού Science Talents, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας συμμετείχαν και διακρίθηκαν στη Β Φάση του Διαγωνισμού Φυσικής για μαθητές Δημοτικού «Αριστοτέλης». Στη Β Φάση συμμετείχαν μαθητές που είχαν πρωτεύσει από κάθε σχολείο στην Α Φάση.Συγκεκριμένα έλαβαν:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
Β.Χ. μαθητής Ε τάξης (8η θέση στους 2.474)
Π.Θ. μαθητής Ε τάξης (32η θέση στους 2.474)

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
Γ.Ν. μαθητής Στ τάξης

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ
Κ.Α. μαθητής Ε τάξης
Μ.Α. μαθήτρια Στ τάξης

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για την μεγάλη τους επιτυχία!!!

Βράβευση νικητών 2ου Ενδοσχολικού Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Ου μπ…λέξεις

Ιούν 201814

Ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των μαθητών ο 2ος Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Ου μπ…λέξεις».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν τα Βραβεία τους και από 1 πακέτο με το επιτραπέζιο παιχνίδι ορθογραφίας Scrabble

Συγκεκριμένα έλαβαν:

  • Φ.Λ. 1η θέση Στ τάξη
  • Σ.Χ. 1η θέση Στ τάξη
  • Χ.Χ. 1η θέση Στ τάξη
  • Μ.Α. 1η θέση Στ τάξη

και

  • Π.Ν. 1η θέση Ε τάξη
  • Π.Δ. 1η θέση Ε τάξη
  • Λ.Κ. 1η θέση Ε τάξη

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους!!!

Γιορτή Α’ τάξης_Λάχανα και Χάχανα

Ιούν 201813

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης με τις δασκάλες τους παρουσίασαν τη διασκεδαστική μουσική παράσταση «Λάχανα και Χάχανα» εμπνευσμένη από τις εμπειρίες παιδιών, δασκάλων και γονέων από την Α τάξη.

PANATTICA PIANO FINGER DEXTERITY COMPETITION.

Ιούν 201812

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε πως το Σχολείο μας, το 4ο Δ. Σχ. Βούλας, ήταν το μοναδικό από τα 12 σχολεία που κατέκτησε ταυτόχρονα

τη 2η, 3η, 4η, 7η και 8η, θέση στο διαγωνισμό PANATTICA PIANO FINGER DEXTERITY COMPETITION.

Το ανθρώπινο χέρι είναι ένα τεράστιο κινητικό σύστημα που περιλαμβάνει συνολικά 27 οστά και 36 μυς που επιτρέπουν την παραγωγή γρήγορων και δύσκολων κινητικών συμπεριφορών όπως η σύλληψη, η δακτυλογράφηση, η ορθογραφία, η χειρουργική επέμβαση και φυσικά η μουσική απόδοση.

Η μουσική δεξιοτεχνία βασίζεται σε εξαιρετικές αισθητικές, γνωστικές και κινητικές ικανότητες, που περιλαμβάνουν γρήγορες, ακριβείς, δυναμικές και αποτελεσματικές κινήσεις, συντονισμό αισθητηριο-κινητικού και μνήμη.

Το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου του 2018 πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε 88 μαθητές πιάνου από 12 δημοτικά σχολεία του νομού Αττικής. Οι μετρήσεις αφορούν την ταχύτητα με την οποία οι μαθητές διανύουν τα 88 πλήκτρα του πιάνου σε χρωματική ανιούσα ή κατιούσα και αποτελούν σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τα Finger Dexterity & Brain Plasticity.

Οι χρόνοι που προέκυψαν από τις 88 μετρήσεις ήταν 9.97 δευτερόλεπτα (ο μικρότερος) και 35.35 δευτερόλεπτα (ο μεγαλύτερος).

Συγχαίρουμε τους μικρούς μαθητές μας και τον δάσκαλό τους κ. Κοσμά Λαπατά που, με πάθος και αφοσίωση, ανοίγει μουσικούς δρόμους αναδεικνύοντας τα ταλέντα των παιδιών μας!!!

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δ. Σχ. Βούλας

 

2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας- Ου Μπ…λέξεις

Ιούν 20185

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας πραγματοποίησε τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας με τίτλο:

«Ου μπ…λέξεις»

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, συμμετείχαν μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης και  η διεξαγωγή του έγινε στις 17/5/2018 (Α’ Φάση) και στις 29/5/2018 (Β’ Φάση). Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά: να συνειδητοποιήσουν την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της, να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής στην ορθογραφία και όλα αυτά συμμετέχοντας σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει το ομαδικό τους πνεύμα  και τα ταλέντα τους. Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν μαθητές μικρότερων τάξεων.

Οι συμμετέχοντες μαθητές διαγωνίσθηκαν στην ορθογραφία και την αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας λέξεων, οι οποίες  επιλέχθηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την Ηλεκτρονική πλατφόρμα του Σχολείου μας. Οι διαγωνιζόμενοι  αξιολογήθηκαν στην Α΄ φάση από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ενώ στην Β’ φάση από κριτική επιτροπή τριών μελών (Σχολικό Σύμβουλο, Διευθύντρια και δάσκαλο/α).

Στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού διακρίθηκαν και θα βραβευτούν:

  • Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι scrabble για κάθε μέλος της ομάδας.
  • Οι μαθητές της E΄ τάξης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία  και κέρδισαν από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι scrabble για κάθε μέλος της ομάδας.

 

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 Μαρκοπούλου Αλεξάνδρα

Γιορτή Αποφοίτησης Στ τάξης_Πρόσκληση

Ιούν 20181

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – Σχολικό έτος: 2017-2018

Μαΐ 201822

 

Ένα ακόμα διασχολικό πρωτάθλημα, το 4ο κατά σειρά, έφτασε στο τέλος του.

Tα παιδιά μας πήραν μέρος σε όλα τα αγωνίσματα που ορίστηκαν από τον δήμο μας και κατάφεραν με ήθος, ευγενή άμιλλα και περίσσια αγωνιστικότητα, να συναγωνιστούν, τα υπόλοιπα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά.

Αγωνιστήκαμε με δύο ομάδες Γ’+ Δ’, Ε’+ Στ’ σε κάθε άθλημα και φέραμε τα εξής αποτελέσματα:

Πετοσφαίριση: Ε’+ Στ’ & 3 στις 3 νίκες

Γ’+ Δ’ à 2 νίκες και 1 ήττα

Καλαθοσφαίριση: Γ’+ Δ’ & 3η θέση

Ποδόσφαιρο: Γ’+ Δ’ & 2η θέση

Στίβος 60μ. + 50μ. & 3 παιδιά μας προκρίθηκαν στους τελικούς, δηλαδή στους 8 καλύτερους αθλητές της κατηγορίας

Σφαίρα κοριτσιών Ε’ τάξης & 3η θέση

600μ. κοριτσιών Στ’ τάξης & 1η θέση

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, καλή πρόοδο και να τους καμαρώνουμε πάντα σε άξιες προσπάθειες!

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής

Ζήρου Θεοδώρα

Κοντομίχαλος Ανδρέας

Η άνοιξη σε νότες, ολοκλήρωση μουσικής εκδήλωσης

Μαΐ 201814

 Ανακοίνωση

 Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των μαθητών μας, για τη συνεχή υποστήριξή τους στις δράσεις του Σχολείου μας  και συγκεκριμένα για  τη στήριξη της  μουσικής εκδήλωσης, «Η Άνοιξη σε νότες» και την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ,κ. Γρ. Κωσταντέλλο, την κ. Δώρα Τριάντη, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. την κ. Ν. Σφήκα, Δημοτική Σύμβουλο και τον κ. Π. Τσοροτιώτη εκπρόσωπο του Πολιτιστικού τμήματος του Δήμου μας, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας.

Την Παρασκευή 11/05/2018 η κ. Ρίτα Πικρού- Μωραϊτάκη, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΠΙΔΑΣ, ήρθε στο Σχολείο μας και παρέλαβε από τους μαθητές μας,  την επιταγή των 1.000€ που συγκεντρώσαμε και μας ευχαρίστησε για την δράση μας.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που  έκανε πράξη  ολόκληρη η σχολική κοινότητα, και κυρίως οι μαθητές μας μεταφέροντας ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους συνομηλίκους τους που το έχουν ανάγκη.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Pythagoras Children’s Academy – η συνεργασία μας συνεχίζεται…

Απρ 201828

Η συνεργασία της Δ τάξης του σχολείου μας με μαθητές του Pythagoras Children’s Academy στο Elmhurst του Σικάγο,στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος στο μάθημα Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας, συνεχίζεται.

Οι φίλοι μας πήραν τα πασχαλιάτικα δώρα μας, τα άνοιξαν με τους δασκάλους τους και μας έστειλαν συγκινητικές φωτογραφίες από την τάξη τους και το 

 Elmhurst  την άνοιξη…

 

« Παλιότερα άρθρα


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων