Feed
Άρθρα
Σχόλια

Μετά την επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και την ενημέρωσή τους για τα σταμπωτά της πόλης, οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα πραγματικό χαρακτικό και να παράξουν αντίτυπα στο σχολείο μας.

Ο εκπαιδευτικός των εικαστικών του σχολείου μας, κος Κιτσούλης Γιώργος έδειξε στα παιδιά πως να χαράξουν μια εικόνα σε λινόλεουμ, με τα εργαλεία ξυλογραφίας. Στη συνέχεια με ένα κυλινδρικό πιεστήριο, μια επιφάνεια εργασίας, λίγο μελάνι τυπώματος, μια σπάτουλα, έναν κύλινδρο μελανώματος, ένα κουτάλι και χαρτιά φωτοτυπίας κατάφεραν να τυπώσουν τις δικές τους εικόνες με ιστορικά κτίρια της περιοχής μας.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free slideshow design created with Smilebox

Η Χαρακτική αποτελεί την πρώτη μορφή μαζικής αναπαραγωγής της εικόνας. Χαρακτικό είναι το τυπωμένο έργο που σχεδιάζεται από τον καλλιτέχνη με αποκλειστικό σκοπό να χαραχθεί σε συγκεκριμένο υλικό, χαράζεται από τον ίδιο και εκτυπώνεται απ’ αυτόν ή υπό την επίβλεψή του.
Με τη χαρακτική μπορείς να παράγεις σειρές όμοιων έργων, τα αντίτυπα. Κάθε καλλιτεχνικό αντίτυπο που δημιουργείται με τη μέθοδο αυτή είναι πρωτότυπο έργο, διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό και υπογράφεται από τον καλλιτέχνη.
Ίχνη χαράξεων συναντώνται σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας της ανθρωπότητας (σε πέτρες, κόκαλα, κεραμικά).

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων