Feed
Άρθρα
Σχόλια

Πρόγραμμα “Μαθαίνουμε Παρέα”

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 4: Χρησιμοποιώντας την τοπική ιστορία και τα έθιμα της πόλης σαν αφορμή για την καλλιέργεια του αισθητικού γραμματισμού.

ΣΤΑΔΙΟ 3: Παρουσίαση, ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και άνοιγμα της δραστηριότητας σε όλη τη σχολική κοινότητα (γονείς, Δήμος).

Αρχικά, θα διερευνηθεί η αισθητική προτίμηση των μαθητών για τα θέματα των ομάδων/αρμάτων που συμμετέχουν στο τοπικό έθιμο του καρναβαλιού. (Έρευνα μέσα από φωτογραφικό υλικό, επιτόπια έρευνα). Στη συνέχεια οι μαθητές θα κληθούν να προτείνουν τη δική τους συμμετοχή στο τοπικό καρναβάλι, να την παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προσκαλέσουν τους γονείς τους να συμμετάσχουν μαζί σε όλα τα βήματα κατασκευής των στολών και του άρματος.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a photo slideshow

Τα παιδιά στο σχολείο με τον εκπαιδευτικό των εικαστικών έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν τα κοστούμια και το άρμα της ομάδας μας. Το θέμα που έχουμε επιλέξει έχει σχέση με την Κυκλοφοριακή Αγωγή (αυτοκινητάκια, σήματα, οχήματα). Τα κοστούμια θα είναι τρισδιάστατα και θα χρησιμοποιήσουμε χαρτόνια, φελιζόλ, εφημερίδες, αλευρόκολλα και χρώματα για την κατασκευή τους.
Στην ομάδα της παρέλασης μπορούν να συμμετάσχουν και γονείς, φίλοι των παιδιών ή της οικογένειας αφού προετοιμάσουν και οι ίδιοι τη στολή τους μαζί μας στο σχολείο.
Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια στο εργαστήρι μας που θα στήσουμε το Σαββατοκύριακο στην αυλή του σχολείου.
Θα σας ενημερώσουμε για τις ώρες.
Τηλ για για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2492022458
Το μεγαλύτερο κόστος της κατασκευής θα καλυφθεί από την επιχορήγηση του σχολείου από το Ίδρυμα Λάτση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων