Feed
Άρθρα
Σχόλια

4ο   ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Τ Υ Ρ Ν Α Β Ο Υ

 

Τύρναβος, 09/01/2018

Aγαπητοί γονείς,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η αίτηση για την εκπαιδευτική δραστηριότητα «Μαθαίνοντας χωρίς … λέξεις: Το σχολείο στην εποχή των εικόνων» που κατέθεσε το σχολείο μας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, βρίσκεται μεταξύ των 20 δραστηριοτήτων που ξεχώρισαν κατά την αξιολόγηση και θα υλοποιηθούν με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για τη φετινή σχολική χρονιά.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει καθιερώσει από το 2013 το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Μαθαίνουμε Παρέα”, με αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων της χώρας με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμώντας να εντάξει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια συμμετοχική, συνεργατική διαδικασία προς ένα συντονισμένο σκοπό (http://www.latsis-foundation.org/ell/ekpaidefsi-epistimi-politismos/ekpaidefsi/protovathmia/mathainoume-parea/2017).

Οι εκπαιδευτικοί, με την υποστήριξη του Ιδρύματος, υλοποιούν καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις σχολικές τους μονάδες. Οι προσκλήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακοινώνονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς της δράσης του σχολείου μας είναι η «εξερεύνηση» της πόλης μας μέσα από τα κτίριά της, την τοπική ιστορία και τα έθιμά της. Τα παιδιά θα μελετήσουν την ιστορία, θα φωτογραφίσουν την πόλη, θα μάθουν για την τέχνη των σταμπωτών και θα φτιάξουν τα δικά τους, θα επισκεφθούν το Διαχρονικό και το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και θα κατασκευάσουν τις στολές και το άρμα για τη συμμετοχή μας στο καρναβάλι της πόλης.

Για την πορεία των δραστηριοτήτων του προγράμματος στο σχολείο θα μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog του σχολείου https://blogs.sch.gr/4dimtyrnavlar/  ή από τη σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/187614221722140/?ref=bookmarks

 

Με τιμή,

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων