Feed
Άρθρα
Σχόλια

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες και χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη και χωρίς πρόκληση παρενόχληση, κάποιου παιδιού, το οποίο δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αναφέρεται δηλαδή στη χρήση βίας μεταξύ συμμαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με σκοπό να προκληθεί πόνος, φόβος ή αναστάτωση στο θύμα.

To φαινόμενο αυτό προβλημάτισε έντονα τους μαθητές της Στ τάξης του σχολέιου μας και αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό στα πλάισια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης. Με συντονίστρια την εκπαιδευτικό ΤΠΕ του σχολείου μας κα Χριστίνα Κουτάλου, μελέτησαν τα διαφορετικά είδη του σχολικού εκφοβισμού και ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να αντιδρούν μπροστά σε αυτά.
Συγκέντρωσαν όλες τις πληροφορίες, αλλά και τις προσωπικές τους σκέψεις σε ένα θεματικό τεύχος εφημερίδας που παρουσίασαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου αλλά και σε συμπολίτες μας στο κέντρο της πόλης. Τέλος επισκέφτηκαν τον κο Δήμαρχο, του περιέγραψαν τους προβληματισμούς τους και ζήτησαν να συντονίσει μια σειρά δράσεων με ειδικούς πάνω στο θέμα που θα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά της πόλης μας.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a digital slideshow

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων