Feed
Άρθρα
Σχόλια

Cup Song στα Ελληνικά, άλλη μια πρωτότυπη δράση για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας ετοίμασαν και παρουσίασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου.
Το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας βρίσκεται ήδη στο δεύτερο χρόνο υλοποίησής του και εμπλέκει όλο το σχολείο με δραστηριότητες όπως προσκλήσεις συγγραφέων στο σχολείο, διαγωνισμούς ανάγνωσης, κατασκευή ψηφιακών βιβλίων, σχέδια etwinning, αλλά και την παρακολούθηση ταινιών. Έτσι οι μαθητές της Στ αφού παρακολούθησαν και σχολίασαν την ταινία Pitch Perfect στο μάθημα των Αγγλικών ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς που συντονίζουν το πρόγραμμα (Μπλάκου Θεοδώρα, Ψαθά Φωτεινή, Κυρατζή Αντώνη, Κοζιού Σταυρούλα και Γκανά Γλυκερία) να φτιάξουν το δικό τους cup song στα Ελληνικά, ένα είδος αποχαιρετισμού στα όμορφα χρόνια του Δημοτικού.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize a free picture slideshow

Με βάση τις ιδέες των παιδιών γράφτηκαν στίχοι από το γυμναστή του σχολείου, κο Κυρατζή Αντώνη. Το τραγούδι, με τη βοήθεια των μουσικών του σχολείου (Γκανά Γλυκερία και Κοζιού Σταυρούλα) ηχογραφήθηκε με τις φωνές των παιδιών από τον ηχολήπτη κο Ντίτσια Σάκη, στο επαγγελματικό του studio ηχογράφησης DIGISOUNDS που μας παραχώρησε ο κος Κολτσίδας Γιώργος. Στη συνέχεια ξεκίνησε η μουσικοκινητική διδασκαλία του τραγουδιού και μετά από τις απαραίτητες πρόβες, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μαθητικό Συνέδριο στη Λάρισα. Τέλος με τη βοήθεια των κυρίων Λαμπρούλη Κώστα και Χαρτώνα Αλέξανδρου κινηματογραφήθηκε στους χώρους του σχολείου.

Η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου τους ευχαριστούν θερμά όλους όσους εργάστηκαν με μεράκι και προσέφεραν το προσωπικό τους χρόνο, τις γνώσεις τους αλλά και υλικοτεχνική υποδομή για να υλοποιηθεί το “όνειρο” των μαθητών μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων