Feed
Άρθρα
Σχόλια

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου σχετικές εκδηλώσεις με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ανησυχητικό αυτό φαινόμενο της βίας και την επαγρύπνηση όλης της σχολικής κοινότητας για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εκδήλωσής της και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, διαβάστηκαν σχετικά κείμενα και οι μαθητές συνέθεσαν δικά τους με ανάλογα θέματα, έφτιαξαν συνθήματα και φιλοτέχνησαν αφίσες.

bullying  Ειδικότερα οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων του σχολείου οι οποίοι συνεχίζουν το περσινό πρόγραμμα «Stop Bullying», παρουσίασαν τη εργασία τους με τίτλο «Η ζωή σου φωνάζει …» Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση του θέματος μέσα από ένα μουσικό βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά και εκπαιδευτικοί του σχολείου. Παρουσιάζονται διαφορετικές όψεις του φαινομένου (cyber bullying, λεκτική βία, ψυχολογική βία) και δίνεται έμφαση στα στηρίγματα που μπορεί να βρει ένα παιδί στο χώρο του σχολείου.

Στο φετινό πρόγραμμα με τα παιδιά συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Κυρατζής Αντώνης, Γώγου Βίβιαν, Κρίθαρη Χριστίνα, Κουτάλου Χριστίνα και Μπλάκου Θεοδώρα.

To Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λάρισας επισκέφθηκαν μαθητές των Γ και Δ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του σχολείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κατανοήσουν τη σημασία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Picture slideshow made with Smilebox

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής οι μαθητές εκπαιδεύονται σε θέματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από εκπαιδευτές και η επίσκεψη περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση με γενικά στοιχεία οδικής ασφάλειας, βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με έμφαση στη διαμόρφωση ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο.

Οι υπεύθυνοι μίλησαν στα παιδιά για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τις υποχρεώσεις που έχουν οι οδηγοί, οι συνοδηγοί αλλά και οι πεζοί. Επίσης, τους είπαν τι πρέπει να κάνουν όταν διασχίζουν ένα δρόμο ή περνάνε από μία διάβαση πεζών.

Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε την εφαρμογή των αρχών και κανόνων οδικής συμπεριφοράς με εκτέλεση προκαθορισμένων διαδρομών στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής, είτε πεζή είτε με τροχοφόρα οχήματα (ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα) και στο τέλος πήραν αναμνηστικό δίπλωμα οδήγησης!

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους για την υποδοχή καθώς και για όλα όσα δίδαξαν στους μικρούς μαθητές/τριες μας.

Στα πλάισια της υλοποίησης του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα τη ζωή και το έργο του William Shakespeare, οι εκπαιδευτικοί Αγγλικών του σχολείου μας, Νατσιούλη Μαρία, Μπάρδα Χριστίνα και Μπλάκου Θεοδώρα οργάνωσαν κοινές δραστηριοτήτες για τους μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Έτσι μέσα από βίντεο και παρουσιάσεις που παρουσιάστηκαν στο διαδραστικό πίνακα, οι μικροί μαθητές έμαθαν και στη συνέχεια έπαιξαν παιχνίδια και συμπλήρωσαν φύλλα εργασιών.

Το πρώτο έργο του συγγραφέα με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές είναι το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Παρακαλουθώντας την ταινία και μελετώντας το κέιμενο αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή της σκηνής στο χορό μεταμφιεσμένων όπου γνωρίστηκαν οι δύο ήρωες. Με την ευκαιρία των Απόκρεων, τα παιδιά φόρεσαν τις στολές τους, έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες και χόρεψαν.

20170224_09074720170224_090719

20170224_09075420170224_092756

shak2 shake3 shake4 shake5 shake6 shake7 shake8 shake9 shakespeare1

Με παραδοσιακά τραγούδια, χορό στην αυλή του σχολείου και μασκαράδες …

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free digital slideshow made with Smilebox

 

 

 

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ 001 (1)

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και το Αποκριάτικο πάρτι του σχολείου. Η συμμετοχή μεγάλη, η διάθεση και το κέφι στα ύψη, και από νωρίς γέμισε το Fun Club Touba.
Η συνάντηση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Λάμπρου Καρακώστα, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από μέρους του Συλλόγου για προσφορά και καλή συνεργασία σε θέματα του σχολείου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τα καταστήματα της πόλης για την προσφορά των δώρων στη λαχειοφόρο αγορά.
Τέλος, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Θεοδώρα Μπλάκου ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων για τη συνεχή και δημιουργική συνεργασία σε θέματα και προβλήματα που παρουσιάζονται ή υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το σχολείο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους γονείς, φίλοι και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου.

 

DSC00359DSC00368DSC00373DSC00353DSC00362DSC00397DSC00390DSC00415DSC00419DSC00422DSC00424
Μεγάλες τυχερές οι μαθήτριες Πασάλογλου Σταυρούλα και Πλιάτσικα Κατερίνα που κέρδισαν τα φλουριά και τα δώρα (ρολόι και τάμπλετ).
Στον πρωτότυπο διαγωνισμό αποκριάτικής αμφίεσης για μαθητές Ε και ΣΤ τάξης, τα βραβεία κέρδισαν οι Πέρπερας Πέτρος και Παρασκευά Αγγελική, μαθητές της Στ. Τέλος, στη λαχειοφόρο για το ποδήλατο, τον τυχερό λαχνό είχε η μαθήτρια της Στ Γκουγκουλιάνα Μαρία.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων