Feed
Άρθρα
Σχόλια

4ο   ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Τ Υ Ρ Ν Α Β Ο Υ

 

Τύρναβος, 09/01/2018

Aγαπητοί γονείς,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η αίτηση για την εκπαιδευτική δραστηριότητα «Μαθαίνοντας χωρίς … λέξεις: Το σχολείο στην εποχή των εικόνων» που κατέθεσε το σχολείο μας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, βρίσκεται μεταξύ των 20 δραστηριοτήτων που ξεχώρισαν κατά την αξιολόγηση και θα υλοποιηθούν με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για τη φετινή σχολική χρονιά.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει καθιερώσει από το 2013 το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα», με αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων της χώρας με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμώντας να εντάξει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια συμμετοχική, συνεργατική διαδικασία προς ένα συντονισμένο σκοπό (http://www.latsis-foundation.org/ell/ekpaidefsi-epistimi-politismos/ekpaidefsi/protovathmia/mathainoume-parea/2017).

Οι εκπαιδευτικοί, με την υποστήριξη του Ιδρύματος, υλοποιούν καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις σχολικές τους μονάδες. Οι προσκλήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακοινώνονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς της δράσης του σχολείου μας είναι η «εξερεύνηση» της πόλης μας μέσα από τα κτίριά της, την τοπική ιστορία και τα έθιμά της. Τα παιδιά θα μελετήσουν την ιστορία, θα φωτογραφίσουν την πόλη, θα μάθουν για την τέχνη των σταμπωτών και θα φτιάξουν τα δικά τους, θα επισκεφθούν το Διαχρονικό και το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και θα κατασκευάσουν τις στολές και το άρμα για τη συμμετοχή μας στο καρναβάλι της πόλης.

Για την πορεία των δραστηριοτήτων του προγράμματος στο σχολείο θα μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog του σχολείου http://blogs.sch.gr/4dimtyrnavlar/  ή από τη σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/187614221722140/?ref=bookmarks

 

Με τιμή,

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην 16η Εορταστική Χορωδιακή Συνάντηση που διοργανώθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Μετά από πρόσκληση του Μαέστρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, κου Νίκου Ευθυμιάδη, προς όλα τα Δημοτικά της πόλης, η μουσικός του σχολείου μας, κα Γώγου Βίβιαν, προετοίμασε τους μαθητές της Στ τάξης σε τραγούδια που ήταν κοινά για όλα τα σχολεία. Στην εκδήλωση οι μικροί μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή μαζί με τη Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου αλλά και τη Φιλαρμονική του Δήμου, έζησαν μια μοναδική εμπειρία και απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού.

Το σχολείο ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία και την πρόσκληση και τους μαέστρους, κο Νίκο Ευθυμιάδη και κο Θέμη Σαμαντζή, για τη συνεργασία τους με τα παιδιά.

Στο σχολείο μας για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε την προσπάθεια να συγκεντρώνουμε τα καπάκια από μπουκάλια που δε μας είναι χρήσιμα, αλλά μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη. Συμβάλλουμε στην εθελοντική κίνηση για την αγορά ενός ειδικού αμαξιδίου, μαζί με μαθητές άλλων σχολείων της περιοχής μας. Την προσπάθειά μας αυτή στηρίζουν οι οικογένειές των μαθητών μας αλλά και συμπολίτες του Δήμου μας.

 

Με μεγάλη μας χαρά παραλάβαμε στο σχολείο μας μια σημαντική ποσότητα από καπάκια που μάζεψαν μικροί αθλητές των ακαδημιών ποδοσφαίρου του «ΑΙΑΝΤΑ» Τυρνάβου, μαθητές στο σχολείο μας, και μας τα παρέδωσαν με τον προπονητή τους, κο Νίκο Κεχαγιά. Ελπίζουμε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να ανταποκριθούν και άλλοι συμπολίτες μας σε αυτή την πρωτοβουλία.

Για άλλη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στήθηκε στο σχολείο μας!!!
Φέτος εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς … «καλλιτεχνούμε» κούπες!!!! … χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο!!! Ο στόχος μας όπως πάντα είναι η οικονομική ενίσχυση δράσεων των μαθητών του σχολείου!!!
Προσκαλούμε λοιπόν όλους (μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους) όσους έχουν διάθεση για δημιουργία και καλλιτεχνικούς πειραματισμούς στο σχολείο/εργαστήρι κάθε μέρα από τις 8.00 ως 16/00 !!!!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This slideshow design made with Smilebox

Παλιότερα Άρθρα »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων