Καλώς ήρθατε !!!

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό μας τόπο.

Κατά την πλοήγησή σας, μεταξύ άλλων θα ενημερωθείτε για το Σχολείο μας, τις δραστηριότητές μας (διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγή υγείας,  θεατρική ομάδα, σχολικές γιορτές, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.λ.π.),  και αν είστε εκπαιδευτικός ή μαθητής, θα ενημερωθείτε για νόμους, εγκυκλίους, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δράσεις σχ. έτους 2012-13

1 2013-05-23 11.31.08 (800x600)ΣΤ1 Κλιματικές αλλαγές: Πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με 24 μαθητές του ΣΤ 1 με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα είτε του κόσμου είτε της πατρίδας μας. Το πρόγραμμα αξιοποίησε εκπαιδευτικό υλικό της Actionaid Hellas  (κόντρα στο ρεύμα), διεθνή δελτία ειδήσεων (BBC, CNN) αλλά και ελληνικών δικτύων (Econews του Skai TV). Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τα ζώα υπό εξαφάνιση στον ελλαδικό χώρο με την παιδαγωγική ομάδα Αρκτούρος.  Φωτογραφίες

2 (1024x766)E-twinning: Στην προσπάθεια να αναζητήσουμε εταίρους για την πραγματοποίηση προγράμματος Comenius για τα σχολικά έτη 2013-2015 έγινε πρόταση σε ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου να συμμετέχει διαδικτυακά στο πρόγραμμα  e-twinning  teenagers interest. Στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά της ΣΤ1 παρουσίασαν στα αγγλικά στοιχεία της προσωπικότητας τους και είχαν επικοινωνία με παιδιά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η προσπάθεια ήταν πιλοτική κι ελπίζουμε την επόμενη σχολική χρονιά να είναι πιο οργανωμένη. foto   video

Ζ Ε Π: Το σχολείο αποτελείται από 240 μαθητές εκ των οποίων το 28% είναι αλλοδαποί και παλιννοστούντες. Δεδομένων των συνθηκών έχει οργανική θέση τάξης υποδοχής για την υποστήριξη και την ένταξη αυτών των μαθητών. Για το λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί από το υπουργείο οι δύο εκπαιδευτικοί Σταυρέα Ευφημία και Λαζαρίδου Καλλιόπη για τις μικρές και μεγάλες τάξεις αντίστοιχα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται με υλικό από το Υπουργείο κι έχει ως στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και της ελληνικής γλώσσας.

ΔΙΑΠΟΛΙΣ: Στο σχολείο μας, λόγω του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών και παλιννοστούντων αλλά και των γλωσσικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, έγινε πρόταση από τα τρέχοντα προγράμματα του ΑΠΘ για τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα ΔΙΑΠΟΛΙΣ ΔΡΑΣΗ.  Στάλθηκε ως επιμορφωμένη εκπαιδευτικός η κ. Βαϊτσοπούλου Παρασκευή για 15 ώρες την εβδομάδα.

Πρόγραμμα Σίτισης: Στο πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ παροχής υπηρεσιών σχολικών γευμάτων (σίτισης) από τις 20-5-2013 υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα και σιτίζονται όλοι οι μαθητές του σχολείου.

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα ΚΠΕ Κορδελιού: Σε συνεργασία με τους μαθητές της Α και της Β τάξης του 2ου Λυκείου Πολίχνης, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2011-2012, κλήθηκαν τα παιδιά της Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας, να τους ευαισθητοποιήσουν με παιχνίδια και δράσεις ώστε να γίνουν ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες που σέβονται το περιβάλλον τους.

Α Τάξη- Εθελοντική εξέταση δοντιών: Στις 16-5-15 γιατροί του ΕΟΠΥ επισκέφθηκαν και εξέτασαν οδοντολογικά τους μαθητές της Α τάξης, εθελοντικά.

OΕπίσκεψη  Παραολυμπιονίκη: Οι γυμναστές πραγματοποίησαν, στα πλαίσια του μαθήματός τους, αναφορά στο ολυμπιακό πνεύμα και ιδιαίτερη μνεία στην παραολυμπιάδα. Ως επίστεγασμα επισκέφθηκε στις 12-4-2013 το σχολείο μας ο παραολυμπιονίκης Παλτσανιτίδης Συμεών και μίλησε τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς μαθητές για τα επιτεύγματα και τη δύναμη ψυχής που απαιτείται απ’ αυτούς τους ανθρώπους.  Φωτογραφίες

10  2013-04-02 11.23.41Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Στις 2 Απριλίου 2013, διοργανώθηκε εκδήλωση και παρουσίαση επιμορφωτικού υλικού με δραστηριότητες για όλους τους μαθητές του σχολείου μας με αφορμή τα 101 χρόνια από τον θάνατο του Dickens κι έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η παρουσίαση συντονίστηκε από τις δασκάλες των τάξεων υποδοχής και τα παιδιά. Μέσα από παραμύθια βίντεο και πολλές δραστηριότητες, έμαθαν για το βιβλίο και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες για τη συγκεκριμένη ημέρα. Έπειτα, οι τελευταίες αναρτήθηκαν στο ισόγειο του σχολείου μας έξω από τις αντίστοιχες τάξεις.. Φωτογραφίες

11  Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού: Στα πλαίσια πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού στο  σχολείο και με αφορμή κάποια προβλήματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας των μαθητών, ιδιαίτερα της ΣΤ τάξης, πραγματοποιήσαμε, σε δύο τμήματα του σχολείου μας Δ1 και ΣΤ1, σχετικό πρόγραμμα στα πλαίσια των προγραμμάτων υγείας και σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ, όπου και επιμορφώθηκαν οι εκπαιδευτικοί της Δ1 τάξης, Ευαγγελία Καραβασίλη και του Τ.Ε. Παγώνη Άννα. Ο σκοπός του προγράμματος εστίαζε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πλαισίου στο οποίο οι τάξεις που συμμετείχαν προετοιμάστηκαν ώστε ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού.

Χρησιμοποιήθηκε ένα αξιόπιστο εργαλείο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., που ευαισθητοποιεί τους μαθητές στην πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας με την εφαρμογή 11 παρεμβάσεων στην κάθε τάξη με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας των μαθητών να αντεπεξέρχονται και να οργανώνουν στρατηγικές αντιμετώπισης του φαινομένου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2013.

11  Αρκτούρος: Τα Ε1, Ε2, ΣΤ1 συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αγριάνθρωπος, Πολίτες του Μέλλοντος». Μέσα από παιδικό παιχνίδι ερωτήσεων γνώσεως ευαισθητοποιήθηκαν στα είδη υπό εξαφάνιση της πανίδας της Ελλάδας.

12  Εκδρομή στο Σέλι: Το Φεβρουάριο του 2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Σέλι για τις τάξεις ΣΤ1, ΣΤ2 με τον  υπεύθυνο γυμναστή Ασλανίδη Γεώργιο, που ασχολείται ερασιτεχνικά με το σκι.

13  Άσκηση σεισμού: Στα πλαίσια της οργάνωσης μέτρων αντισεισμικής προστασίας και εκτάκτων αναγκών πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού από όλο το σχολείο.

14  Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για το σχολικό εκφοβισμό: Πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς και γονείς από τις Σπυροπούλου Ελευθερία και Ζουντουρίδου Βασιλική, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός και τρόποι αντιμετώπισης του», όπου, μετά από εισήγηση, ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός των γονέων για όσα ακούστηκαν. Οι ίδιες ενημέρωσαν τους γονείς που μπορούν να αποταθούν.

15  Συνάντηση Σχολικής Συμβούλου με τους γονείς: Ο σύλλογος διδασκόντων αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα της Σχολικής Μονάδας, αποφάσισε να οργανώσει, με τη βοήθεια της Σχολικής Συμβούλου, μία επικοινωνία με τους γονείς, με στόχο να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς με τα παιδιά τους.

16  OΜπαντμιντόραμα: Οι γυμναστές του σχολείου μας Ασλανίδης Γιώργος και Αυγερινού Ειρήνη σε συνεργασία με εξειδικευμένους προπονητές, προτεινόμενους από την ελληνική ομοσπονδία αντιπτέρισης,  ανέλαβαν να φέρουν τους μαθητές σε μία πρώτη επαφή με το εν λόγω άθλημα. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, πραγματοποιήθηκαν σχολικοί αγώνες στους οποίους συμμετείχαν οι  μαθητές της Γ και της Δ τάξης και ακολούθησε απονομή μεταλλίων στους νικητές. Φωτογραφίες

Δημοσιεύθηκε στη Τελευταία νέα | Σχολιάστε

Hello world!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο