Κανονισμός Λειτουργίας του Ολοήμερου – Οδηγίες προς τους γονείς

Στο Ολοήμερο σχολείο είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν οι μαθητές που παρακολουθούν: 
• Το Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7.00 έως 8.00) 
• Τα Τμήματα Μεσημβρινής Ζώνης του Ολοήμερου (13.20 ως 15.00 ή 16.00).
Η φοίτηση πρέπει να είναι συστηματική και τακτική. Σε περίπτωση υπέρβασης ενός αριθμού απουσιών οι μαθητές διαγράφονται από το Ολοήμερο. 

               Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7.00 έως 8.00)

Η είσοδος της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι ανοιχτή για τους μαθητές που φοιτούν στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7.00 έως 8.00) στο σχολείο ως τις 7:15. Μέχρι την ώρα αυτή προβλέπεται σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) να γίνεται η προσέλευση των μαθητών του Τμήματος αυτού. Καταχρηστικά, υποδεχόμαστε τους μαθητές πού προσέρχονται από την προαναφερόμενη είσοδο ως τις 7.45. Οι μαθητές που προσέρχονται μετά από το διάστημα αυτό θα πρέπει να εισέρχονται στο σχολείο από την είσοδο της οδού Αναγνωσταρά όταν αυτή ανοίξει, στις 8:00.
Κατά τη διάστημα της λειτουργίας του Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7.00 έως 8.00) οι μαθητές συζητούν με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και μεταξύ τους, κάνουν μία τελευταία επανάληψη στα μαθήματα της ημέρας, απασχολούνται με εποικοδομητικές δραστηριότητες κλπ. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό όταν κάθε λίγο και λιγάκι χτυπά το κουδούνι και αναστατώνεται η λειτουργία του Τμήματος. Επισημαίνουμε ότι υποχρέωση του εκπαιδευτικού του Τμήματος αυτού είναι, κυρίαρχα για την ασφάλεια των μαθητών, να βρίσκεται συνεχώς μαζί τους. 
Στις 8:00 τέλος, με τη λήξη της διδακτικής ώρας του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7.00 έως 8.00), οι μαθητές οδηγούνται στο ισόγειο και τοποθετούν τα δοχεία φαγητού στο ψυγείο του Ολοήμερου που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολείου μας, στην αίθουσα του Α2. 
Κατά την ώρα αυτή εισέρχονται και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου ως τις 8.15 και το ίδιο πράττουν (τοποθετούν τα δοχεία φαγητού στο ψυγείο του Ολοήμερου που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολείου μας, στην αίθουσα του Α2) και οι υπόλοιποι μαθητές που φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου μας που μεταφέρουν μαζί τους δοχεία φαγητού.

                       Ολοήμερο Πρόγραμμα (13.20 ως 15.00 ή 16.00). 

Όλοι οι μαθητές που φοιτούν στα μεσημβρινά τμήματα του Ολοήμερου, στις 13.15, με το χτύπημα του κουδουνιού για σχόλασμα, παραμένουν στο υπόστεγο του σχολείου μας χωρισμένοι σε τμήματα, τα οποία έχουν συσταθεί με βάση την ώρα αποχώρησης τους, για να τους παραλάβουν οι 3 εκπαιδευτικοί του Ολοήμερου Προγράμματος και να τους μεταφέρουν στις αντίστοιχες αίθουσες. Αφού τοποθετήσουν τις τσάντες τους στην ανάλογη αίθουσα όσοι μαθητές έχουν αφήσει το φαγητό τους στο ψυγείο πηγαίνουν στην αίθουσα του Α2, το παραλαμβάνουν και υπό την επιτήρηση των 3 εκπαιδευτικών του Ολοήμερου Προγράμματος τρώνε στην αίθουσα στην οποία θα παρακολουθήσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα (Μελέτη για την επόμενη μέρα, Πολιτιστικούς Ομίλους Δραστηριοτήτων κλπ). Το φαγητό πρέπει να είναι πάντα μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος, το οποίο μπορεί να θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων, και, εάν είναι δυνατόν, με το όνομα του μαθητή πάνω σε αυτό, γραμμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Κάθε παιδί, για λόγους υγιεινής, πρέπει να έχει μαζί του υπόστρωμα (σουπλά) για το φαγητό του, ένα μπουκάλι νερό, χαρτομάντιλα ή/και μωρομάντιλα. 
Κατά το διάστημα αυτό, και όπως συμβαίνει και καθ’ όλη τη λειτουργία του σχολικού προγράμματος, οι πόρτες του σχολείου παραμένουν κλειστές. Για τη σωστή λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου πρέπει οι γονείς να τηρούν το ωράριο που έχουν δηλώσει για την αποχώρηση των παιδιών τους και να τα παραλαμβάνουν έγκαιρα, στις 15.00 ή στις 16.00. Δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται αποχώρηση των μαθητών ενδιάμεσα, κατά την ώρα του προγράμματος, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους οι οποίοι έχουν γνωστοποιηθεί εγκαίρως στους Υπεύθυνους του Ολοήμερου ή στο Διευθυντή του σχολείου. 
Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα συμβουλευτική και καθοδήγηση των μαθητών θα υπάρχει κυρίως με τα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών, εφόσον οι μαθητές πειθαρχούν στις οδηγίες των εκπαιδευτικών. Σε αντίθετη περίπτωση θα ενημερώνονται οι δάσκαλοι των τάξεων/τμημάτων και οι γονείς, προφορικά ή εγγράφως, άμεσα από τους Υπεύθυνους Ολοήμερου, τους δασκάλους των τάξεων ή και τον Διευθυντή. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πρέπει να εξετάζονται στο σπίτι. Συνιστάται επίσης και η επανάληψη όσων έχουν γίνει στο Ολοήμερο για την καλύτερη κατανόησή τους.
Σε περίπτωση μη λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος θα υπάρχει πάντα έγκαιρη ενημέρωση προς εσάς. Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν το σχολείο μας μέσα από το ιστολόγιο (BLOG) ή από την Ομάδα FACEBOOK του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας. 
Η συνεργασία και η τήρηση των κανόνων εγγυάται την επιτυχία του Ολοήμερου!
 Παρακαλούνται οι γονείς να επιβεβαιώσουν ότι ισχύουν τα τηλέφωνα τους (σταθερά και κινητά, γονέων ή άλλων) απευθυνόμενοι στους Υπεύθυνους του Ολοήμερου στους οποίους έχουν παραδοθεί οι ονομαστικές καταστάσεις με τα τηλέφωνα που έχουν δηλωθεί κατά την πρώτη εγγραφή των μαθητών στο σχολείο μας! 
Για το 4Ο ΔΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 
Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *