ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο μας (Α,Β,Γ από είσοδο Χρυσ Σμύρνης & Δ,Ε,ΣΤ από είσοδο Αναγνωσταρά) τη Δευτέρα από 8:00 ως 8:15 και θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη της τέλεσης του αγιασμού, στις 11:30.

Κατά την παραμονή τους στο σχολείο θα γίνει:

Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί

Διανομή μάσκας ανά μαθητή

Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή

Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο στους μαθητές της Α΄ τάξης

Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

Θα δοθούν προφορικές ή γραπτές οδηγίες στους μαθητές για τις επόμενες ημέρες και θα γίνουν και σχετικές αναρτήσεις στο Ιστολόγιο του σχολείου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δημοσιεύθηκε στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ | Σχολιάστε

Αγιασμός στο σχολείο μας

Σύμφωνα με

τη με αριθμό Φ7/ 118240 /Δ1/09-09-2020 με Θέμα  «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021» (που παρελήφθη σήμερα Τετάρτη και ώρα 16:51) η οποία αναφέρει

«Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους και ειδικά για φέτος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Επίσης, θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες  θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν»

και τη με αριθμό Φ1/115739/ΓΔ4/04-09-2020 με Θέμα «Αγιασμός σχολικού έτους 2020-2021» η οποία αναφέρει ότι

«… ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί»

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/09/2020 και ώρα 11:00 σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 10:45 από την είσοδο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης για τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης και από την είσοδο της οδού Αναγνωσταρά για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση σε αυτό, οι συνθέσεις των μαθητικών ομάδων θα πρέπει σύμφωνα  με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ να παραμένουν σταθερές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο των μαθητών στο σχολείο είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας για την αποφυγή της μετάδοσης του COVID 19. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όσους παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές μετά την είσοδό τους στο σχολείο θα κατευθύνονται στις αίθουσες διδασκαλίας των.

Μετά τη λήξη του αγιασμού, και όχι νωρίτερα από τις 11:30,  οι μαθητές θα αποχωρήσουν κατά τμήμα από τις ίδιες εισόδους.

Παρακαλούμε θερμά τους γονείς να μη συνωστισθούν στις εισόδους του σχολείου!

Δεν θα επιτραπεί κατά τη μέρα αυτή η είσοδος  κανενός γονέα για κανένα λόγο  στο σχολείο. Η υποβολή αιτημάτων-ερωτημάτων και τυχόν δικαιολογητικών μπορεί να γίνεται κατά τις επόμενες ημέρες μέσω ραντεβού όπως επίσης τηλεφωνικώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την επομένη, Τρίτη 15/09/2020, θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου (προσέλευση 8:00-8:15 και αποχώρηση 13:15-13:25). Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία της Πρωινής και της Μεσημβρινής Ζώνης του Ολοήμερου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δημοσιεύθηκε στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ | Σχολιάστε

Συμβουλές του ΕΟΔΥ για γονείς και εκπαιδευτικούςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ | Σχολιάστε

Φοράω τη μάσκα μουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ | Σχολιάστε

Φοράω σωστά τη μάσκα μουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ | Σχολιάστε

Οδηγίες ΕΟΔΥ προς γονείς και μαθητέςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ | Σχολιάστε

Εγγραφή μαθητή/τριας στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

Μετά την από μέρους μας αποστολή των Τίτλων Σπουδών των μαθητών/τριών μας της ΣΤ΄ τάξης στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης για να τους/τις εγγράψετε εκεί θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται από τον ακόλουθο σύνδεσμο

(Ιστοσελίδα 2ου Γυμνασίου Πετρούπολης).

Το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης καλεί τους γονείς να εγγράψουν τους μαθητές ηλεκτρονικά.

Δημοσιεύθηκε στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ | Σχολιάστε