Η μουσειοσκευή “Art Express” ξεκίνησε το «ταξίδι» της!

Η μουσειοσκευή “Art Express” είναι ένα πρωτότυπο χειροποίητο βαλιτσάκι, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με σκοπό να ταξιδεύει σε όσα σχολεία δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο.

Το ‘ταξίδι’ της μουσειοσκευής εγκαινιάστηκε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, όπου τα παιδιά της Γ’ και ΣΤ’ τάξης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βασιλικής Τσάτσιου, κ. Ιωάννη Νταραγιάννη, Κωνσταντίνας Αστάρα και Ιωάννας Ντόντου, δούλεψαν μέσα στην τάξη πάνω σε εμβληματικά έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η δράση αυτή επακολούθησε της οργανωμένης επίσκεψης των παιδιών που έγινε το προηγούμενο διάστημα στο μουσείο και πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με τη χρήση της μουσειοσκευής, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπογραφία, την τοπιογραφία και τη νεκρή φύση μέσα από έργα του Τριανταφυλλίδη, του Λύτρα, του Μαλέα, του Αστεριάδη, του Οικονόμου και της Φλωρά-Καραβία.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τη μουσειοσκευή “Art Express” πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Επίσης, η μουσειοσκευή παρουσιάστηκε σε πανελλαδική αναμετάδοση στην πρωινή ζώνη της κρατικής τηλεόρασης, καθώς και στη 19η ενημερωτική συνάντηση της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού το Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω της μουσειοσκευή “Art Express” είναι επίσημα εγκεκριμένο για την παιδαγωγική του καταλληλότητα από το Υπουργείο Παιδείας. Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει: έντυπο για τον εκπαιδευτικό, έντυπο δραστηριοτήτων, φακέλους με αντίγραφα ζωγραφικών έργων της Συλλογής και ερωταποκρίσεις, puzzles, καβαλέτο και ένα χρωματικό κύκλο.

Τη μουσειοσκευή μπορεί να δανειστεί ο εκπαιδευτικός δωρεάν για διάστημα μίας εβδομάδας ύστερα από αίτημα που υποβάλει στο μουσείο. Ο εκπαιδευτικός παραλαμβάνει και επιστρέφει τη μουσειοσκευή με δική του ευθύνη. Το ταξίδι γνώσης και δημιουργίας μέσω της συγκεκριμένης μουσειοσκευής απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Σχεδιασμός – υλοποίηση μουσειοσκευής, συντελεστές: Ελένη Ζανέτα, Αθανασία Γκούνη, Μαρίνα Γούλα, Άρτεμις Διαμαντή, Στέλλα Ζαρνάβαλου, Δήμητρα Ρασάικου.

Πληροφορίες για δανεισμό της μουσειοσκευής: τηλ. 2410-671176.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2018/01/19/mousioskevi-art-express-xekinise-taxidi-tis/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *