Επίσκεψη του 4ου Δημ.Σχολείου Φαρσάλων στο Σχολικό Μουσείο στα Βρυσιά!

collage-2017-11-13

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετή ικανοποίηση οι μαθητές των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄του 4ου δημοτικού σχολείου Φαρσάλων ξεναγήθηκαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες εκθεμάτων του Σχολ.Μουσείου Βρυσιών. Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017,επισκέφθηκαν το σχολικό Μουσείο οι  τάξεις :Α΄,Β΄,Γ΄και Δ΄.

Σπουδαία και ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών ξεναγών,συν/χου εκπ/κού κ. Πρεκατέ Δέσποινας , της δ./δος Β.Κουτσικοπούλου, καθώς και των γυναικών του συλλόγου Βρυσιών.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

collage-2017-10-20

Στα πλαίσια της 4ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στο σχολείο μας έγιναν αθλητικές  δραστηριότητες υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κου Αζά Πέτρου με θέμα :«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑ-ΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Τα παιδιά έπαιξαν βόλευ και άλλα παιχνίδια και ένιωσαν την χαρά της συμμετοχής.

Με την βοήθεια της εκπ/κου  Πληροφορικής κας Σπανού Ευαγγελίας  είδαν βιντεάκια που είχαν θέμα τον αθλητισμό και πόσο αυτός μας βοηθά. Επίσης έμαθαν για τα οφέλη της άσκησης τόσο  στο σωματικό όσο και στο πνευματικό επίπεδο.

Στις  εκδηλώσεις πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Σχολείο, Φυσική Αγωγή | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Αγιασμός για το Σχολικό Έτος 2017-2018

Ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2017-2018 θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 09:00 το πρωί.

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων εύχονται στους μαθητές,

Καλή Σχολική Χρονιά

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

7dfintro-300x225

7dfpuzzle-300x225

7dfpuzzlenomoi-300x225

7dfquizeu-300x225

7dfquizgg-300x225

7dfquizmusic-300x225

 


Πείτε μας τη γνώμη σας για τα παιχνίδια!

vote


Η εκπόνηση των εργασιών έγινε με τη χρήση των εργαλείων:

Voki-Logod27f3614de94f2b5d12909ad38086184jigsaplanetpadlet_logo_jit-288x300powerpoint-300x86googles-new-logo-5078286822539264.2-hp-300x173youtube

AnswerGarden

 


 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Σχολείο, ΤΠΕ, Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Teachers 4 Europe: Οι γειτονιές μου, οι γειτονιές της Ευρώπης!

teachers4eu

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

7o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

7digifest

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
θα πραγματοποιηθεί 
στις 26 – 27 – 28 – 29 Απριλίου 2017

Σας περιμένουμε!

Καλωσορίζουμε τη Σύρο και τις Κυκλάδες στο Φεστιβάλ!


Συμμετέχουν οι πόλεις: Ηράκλειο, Άγιος ΝικόλαοςΑγρίνιοΙωάννινα, ΚαβάλαΚαλαμάτα, ΚέρκυραΚομοτηνήΛάρισα, Μυτιλήνη, ΠάτραΠύργος ΗλείαςΡόδος, Σύρος, Τρίκαλα, ΦλώριναΧανιά και Χίος.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον σύνδεσμο, http://www.digifest.info/

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, ΤΠΕ, Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Eυχές!

wishes

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο

Aποτελέσματα για τη Δράση «Ζωγραφίζω την επίσημη Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας»

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στη δράση «Ζωγραφίζω την επίσημη Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας»,  με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Εικαστικών Αντιγόνης Γκιόκα.

Από τα έργα όλων των σχολείων του νομού που κατατέθηκαν, βραβεύτηκε και θα αποτελεί την κάρτα της διεύθυνσης το έργο του μαθητή μας Τάσου Παπαδόπουλου της Ε2 τάξης.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας και την κ. Αντιγόνη Γκιόκα.

ccardTP2016

Ακολουθεί το μήνυμα από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης  ν. Λάρισας.

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλα τα σχολεία που έστειλαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και συγχαίρουμε τους μικρούς μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων που κατάφεραν να αποτυπώσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο το μήνυμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες: τους Δ/ντες των σχολείων που συντόνισαν, τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που ενέπνευσαν, τους εκπαιδευτικούς Εικαστικών που καθοδήγησαν και τους μικρούς καλλιτέχνες που δημιούργησαν μοναδικά έργα! 

Σας ενημερώνουμε ότι επιλέχτηκαν: μία από τις κάρτες που μας έστειλαν τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων (έργο του μαθητή του Ε2, Τάσου Παπαδόπουλου) να γίνει η επίσημη ευχετήρια κάρτα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και η κάρτα που μας έστειλαν τα παιδιά του  Νηπιαγωγείου Ζαππείου να γίνει η επίσημη ευχετήρια κάρτα του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε πολύ!!!!

Από το Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας»

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Καλλιτεχνικά, Σχολείο, Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

eTwinning: IC what UC (Βλέπω αυτό που βλέπεις, σε καταλαβαίνω)

icwhatuc

Οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων (σχολικό έτος 2015- 2016) του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων καθώς και οι εκπαιδευτικοί Αγγλικών: Βόιτσιου Κωνσταντίνα και Τσατσάνη Αγγελική στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας eTwinning, συνεργάστηκαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές πέντε διαφορετικών σχολείων (12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, δύο δημοτικά σχολεία της Ισπανίας , ένα της Σλοβακίας και ένα της Πολωνίας) πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Χρησιμοποίησαν την διαδικτυακή πλατφόρμα του eTwinning και συμμετείχαν σε ομάδες συζητήσεων, αντάλλαξαν ηλεκτρονικά μηνύματα και έκαναν τηλεδιασκέψεις.

Μέσα από τη δράση αναπτύχθηκε ένας διαπολιτισμικός διάλογος και μια διακρατική επικοινωνία η οποία ευαισθητοποίησε τους μαθητές των χωρών απέναντι σε θέματα κοινωνικά (προσφυγικό), ανθρωπιστικά (φτώχεια, ανέχεια) και περιβαλλοντικά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν ότι τα προβλήματα και η κρίση που βιώνουν δεν είναι μόνο στη δική τους χώρα αλλά είναι κοινά σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και ότι ακόμη όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν με τον ίδιο φόβο και ανησυχία την σημερινή κατάσταση στη χώρα τους αλλά και στην ΕΕ. Επίσης, η ελπίδα και αγάπη είναι αυτό που επικρατεί στις παιδικές ψυχές ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη γλώσσα και την καταγωγή και ότι όλοι, συνεργαζόμενοι και σεβόμενοι τόσο τους ανθρώπους όσο και το περιβάλλον, μπορούμε να κάνουμε το όνειρο των παιδιών για ένα καλύτερο αύριο πραγματικότητα.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην συνεργασία ωφελήθηκαν γιατί έκαναν νέους φίλους και έμαθαν για άλλες χώρες και πολιτισμούς. Παράλληλα, οι μαθητές βελτίωσαν τις δεξιότητές τους στις Νέες τεχνολογίες αλλά και στη χρήση της Αγγλικής. Τέλος, έμαθαν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με ανθρώπους πέρα από τα πλαίσια της τάξης με την χρήση του διαδικτύου.

Ένα από τα παραγόμενα αποτελέσματα του έργου υπήρξε το δραματοποιημένο ποίημα για το πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά την  άνοιξη, την ευημερία και την  ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία έγραψαν και δραματοποίησαν στροφές από το ποίημα και στο τέλος δημιουργήθηκε ένα κοινό δραματοποιημένο βίντεο απαγγελίας. (Ευχαριστούμε πολύ την κα Πατρούλα Χριστοδούλου, θεατρολόγο και την κα Αγγελική Μαλλιάκη , μουσικό, για την βοήθειά τους στο βίντεο αυτό.)

Το παραπάνω έργο αξιολογήθηκε στο σύνολό του από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται (παιδαγωγική καινοτομία, ενσωμάτωση στη διδακτέα ύλη, επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων και συνεργατών, συνεργασία μεταξύ σχολείων, χρήση της τεχνολογίας, αποτελέσματα, αντίκτυπος, τεκμηρίωση) και κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο. Ως αποτέλεσμα, βραβεύθηκε με εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας λαμβάνοντας έτσι μια πιστοποίηση υψηλότερου Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας από την εθνική επιτροπή eTwinning για το σχολείο μας.

Από την Ευρωπαϊκή επιτροπή etwinning,

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «IC what UC «. Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, λάβατε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου
eTwinning Team

 

Tο έργο με τίτλο «IC what UC» υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2015-2016 από τους μαθητές της Ε” και ΣΤ” τάξης του σχολείου μας και συντονίστρια την καθηγήτρια Αγγλικών Βόιτσιου Κωνσταντίνα.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και πάντα επιτυχίες!!!

Διαφάνεια1

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο