Η μουσειοσκευή “Art Express” ξεκίνησε το «ταξίδι» της!

Η μουσειοσκευή “Art Express” είναι ένα πρωτότυπο χειροποίητο βαλιτσάκι, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με σκοπό να ταξιδεύει σε όσα σχολεία δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο.

Το ‘ταξίδι’ της μουσειοσκευής εγκαινιάστηκε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, όπου τα παιδιά της Γ’ και ΣΤ’ τάξης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βασιλικής Τσάτσιου, κ. Ιωάννη Νταραγιάννη, Κωνσταντίνας Αστάρα και Ιωάννας Ντόντου, δούλεψαν μέσα στην τάξη πάνω σε εμβληματικά έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η δράση αυτή επακολούθησε της οργανωμένης επίσκεψης των παιδιών που έγινε το προηγούμενο διάστημα στο μουσείο και πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με τη χρήση της μουσειοσκευής, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπογραφία, την τοπιογραφία και τη νεκρή φύση μέσα από έργα του Τριανταφυλλίδη, του Λύτρα, του Μαλέα, του Αστεριάδη, του Οικονόμου και της Φλωρά-Καραβία.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τη μουσειοσκευή “Art Express” πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Επίσης, η μουσειοσκευή παρουσιάστηκε σε πανελλαδική αναμετάδοση στην πρωινή ζώνη της κρατικής τηλεόρασης, καθώς και στη 19η ενημερωτική συνάντηση της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού το Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω της μουσειοσκευή “Art Express” είναι επίσημα εγκεκριμένο για την παιδαγωγική του καταλληλότητα από το Υπουργείο Παιδείας. Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει: έντυπο για τον εκπαιδευτικό, έντυπο δραστηριοτήτων, φακέλους με αντίγραφα ζωγραφικών έργων της Συλλογής και ερωταποκρίσεις, puzzles, καβαλέτο και ένα χρωματικό κύκλο.

Τη μουσειοσκευή μπορεί να δανειστεί ο εκπαιδευτικός δωρεάν για διάστημα μίας εβδομάδας ύστερα από αίτημα που υποβάλει στο μουσείο. Ο εκπαιδευτικός παραλαμβάνει και επιστρέφει τη μουσειοσκευή με δική του ευθύνη. Το ταξίδι γνώσης και δημιουργίας μέσω της συγκεκριμένης μουσειοσκευής απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Σχεδιασμός – υλοποίηση μουσειοσκευής, συντελεστές: Ελένη Ζανέτα, Αθανασία Γκούνη, Μαρίνα Γούλα, Άρτεμις Διαμαντή, Στέλλα Ζαρνάβαλου, Δήμητρα Ρασάικου.

Πληροφορίες για δανεισμό της μουσειοσκευής: τηλ. 2410-671176.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2018/01/19/mousioskevi-art-express-xekinise-taxidi-tis/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Ενημέρωση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 30/1/2018, ημέρα Τρίτη, εορτή των Τριών Ιεραρχών, θα γίνει εκκλησιασμός στην Εκκλησία της Παναγίας. Τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15πμ και θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10:15πμ.

Ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων

 

Λίγα λόγια για τους Τρεις Ιεράρχες

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Γιορτή Χριστουγέννων 2017-2018

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22-12-2017 και ώρα 8:30πμ στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη του 4ου Δημ.Σχολείου Φαρσάλων στο Σχολικό Μουσείο στα Βρυσιά!

collage-2017-11-13

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετή ικανοποίηση οι μαθητές των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄του 4ου δημοτικού σχολείου Φαρσάλων ξεναγήθηκαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες εκθεμάτων του Σχολ.Μουσείου Βρυσιών. Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017,επισκέφθηκαν το σχολικό Μουσείο οι  τάξεις :Α΄,Β΄,Γ΄και Δ΄.

Σπουδαία και ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών ξεναγών,συν/χου εκπ/κού κ. Πρεκατέ Δέσποινας , της δ./δος Β.Κουτσικοπούλου, καθώς και των γυναικών του συλλόγου Βρυσιών.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

collage-2017-10-20

Στα πλαίσια της 4ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στο σχολείο μας έγιναν αθλητικές  δραστηριότητες υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κου Αζά Πέτρου με θέμα :«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑ-ΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Τα παιδιά έπαιξαν βόλευ και άλλα παιχνίδια και ένιωσαν την χαρά της συμμετοχής.

Με την βοήθεια της εκπ/κου  Πληροφορικής κας Σπανού Ευαγγελίας  είδαν βιντεάκια που είχαν θέμα τον αθλητισμό και πόσο αυτός μας βοηθά. Επίσης έμαθαν για τα οφέλη της άσκησης τόσο  στο σωματικό όσο και στο πνευματικό επίπεδο.

Στις  εκδηλώσεις πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Σχολείο, Φυσική Αγωγή | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Αγιασμός για το Σχολικό Έτος 2017-2018

Ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2017-2018 θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 09:00 το πρωί.

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων εύχονται στους μαθητές,

Καλή Σχολική Χρονιά

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

7dfintro-300x225

7dfpuzzle-300x225

7dfpuzzlenomoi-300x225

7dfquizeu-300x225

7dfquizgg-300x225

7dfquizmusic-300x225

 


Πείτε μας τη γνώμη σας για τα παιχνίδια!

vote


Η εκπόνηση των εργασιών έγινε με τη χρήση των εργαλείων:

Voki-Logod27f3614de94f2b5d12909ad38086184jigsaplanetpadlet_logo_jit-288x300powerpoint-300x86googles-new-logo-5078286822539264.2-hp-300x173youtube

AnswerGarden

 


 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Σχολείο, ΤΠΕ, Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Teachers 4 Europe: Οι γειτονιές μου, οι γειτονιές της Ευρώπης!

teachers4eu

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

7o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

7digifest

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
θα πραγματοποιηθεί 
στις 26 – 27 – 28 – 29 Απριλίου 2017

Σας περιμένουμε!

Καλωσορίζουμε τη Σύρο και τις Κυκλάδες στο Φεστιβάλ!


Συμμετέχουν οι πόλεις: Ηράκλειο, Άγιος ΝικόλαοςΑγρίνιοΙωάννινα, ΚαβάλαΚαλαμάτα, ΚέρκυραΚομοτηνήΛάρισα, Μυτιλήνη, ΠάτραΠύργος ΗλείαςΡόδος, Σύρος, Τρίκαλα, ΦλώριναΧανιά και Χίος.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον σύνδεσμο, http://www.digifest.info/

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, ΤΠΕ, Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Eυχές!

wishes

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο