Δημοσκόπηση: Πως είναι και πως οραματίζεσαι την πόλη σου, τα Φάρσαλα;

Δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση απευθύνεται στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων. Οι μαθητές καλούντε να πουν τη γνώμη τους στα εξής ερωτήματα:

1ο: Πως ειναι η πόλη τους.

2ο: Πως οραματίζονται την πόλη τους.

Και μην ξεχνάτε!!! Σκεφτείτε σαν δημότης της πόλης, με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, πριν γράψετε την άποψή σας.

Καλή σας επιτυχία!

Πώς είναι η πόλη σου; Μπορείς να την περιγράψεις με λίγες λέξεις;

Κάνε κλικ στην εικόνα και πες μας την άποψή σου.

Πως είναι η πόλη μου, τα Φάρσαλα.

 

Πως οραματίζονται οι μαθητές του σχολείου μας την πόλη τους;

Κάνε κλικ στην εικόνα και πες μας την άποψή σου.

Πως οραματίζεσαι την πόλη σου, τα Φάρσαλα;

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Γνωρίζοντας τα επαγγέλματα: Μια επίσκεψη στο αρτοποιείο Ζαχαρή

Στις 5 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές της Β1 τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους κ. Ελένη Κολοβού και την εκπαιδευτικό πληροφορικής του σχολείου κ. Ευαγγελία Σπανού, πραγματοποίησαν δίωρη εκπαιδευτική επίσκεψη, στα πλαίσια της ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα», στη βιοτεχνία αρτοπαρασκευασμάτων Ζαχαρή.

Οι ιδιοκτήτες μας υποδέχθηκαν και αμέσως ξεκίνησε η ξενάγηση στο χώρο του αρτοποιείου. Οι μικροί μας μαθητές μεταμορφώθηκαν σε «μικρούς αρτοποιούς εν δράσει» έτοιμοι να παρασκευάσουν κουλούρια.

Ο κ. Ζαχαρής ξεκίνησε με τον πρώτο κανόνα που πρέπει οπωσδήποτε να τηρούμε όταν μπαίνουμε σε έναν τέτοιο χώρο. Την καθαριότητα. Καθαρίσαμε τα χέρια μας, φορέσαμε σκούφους και ποδιές και ξεκινήσαμε.

Μιλήσαμε για την πρώτη ύλη, το αλεύρι, και τα είδη του. Για το τί είναι η μαγιά και τη χρησιμοτητά της, και τα υπόλοιπα συστατικά που μπορούμε να προσθέσουμε στο ψωμί.

Παράλληλα κάναμε και μια αναδρομή στα παλιά χρόνια. Πως το σιτάρι γινόταν αλεύρι με τους νερόμυλους, πως αντί για μαγιά οι γιαγιές χρησιμοποιούσαν προζύμι, και πως το ψωμί φουρνίζονταν σε ξυλόφουρνους.

Συνεχίσαμε με το ζύγισμα των υλικών. Οι μικροί μας αρτοποιοί παρατηρούσαν στη ζυγαριά τις ποσότητες από κάθε υλικό που θα χρησιμοποιούσαμε για να φτιάξουμε τα κουλουράκια μας.

Προσθέσαμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο. Βάλαμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι το καλαμποκάλευρο και στο τέλος το μέλι, και τα γλυκά μας κουλουράκια καλαμποκιού, αρχισαν να ζυμώνονται από τη μηχανή.

Σε λίγα λεπτά, η ζύμη ήταν έτοιμη. Ξεκίνήσαμε λοιπόν το ζύγισμα ώστε να φτάξουμε τα κουλουράκι. Τέλος οι μαθητές ξεκίνησαν να πλάθουν τα κουλουράκια με τα δυό τους τα χεράκια……..

Παράλληλα είδαμε τη λειτουργία ενός μηχανήματος που ζυγίζει και κόβει αυτόματα την ποσότητα της ζύμης που θέλουμε να φτιάξουμε. Επίσης είδαμε πως δουλεύει η Πλαστική μηχανή, η μηχανή δηλαδή που πλάθει τα κομμάτια της ζύμης, η στόφα, μια μηχανή που αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί και να φουσκώσει και τέλος το φούρνο που έψησε τα υπέροχα κουλουράκια μας καλαμποκιού.

Ευχαριστούμε τον κ. Ζαχαρή για τη θερμή φιλογεξενία, τις γνώσεις που αποκομίσαμε σήμερα, καθώς και τα υπέροχα κεράσματα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Σχολείο, Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 111ΠΜ Νέας Αγχιάλου

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας Ε’ & Στ’, λόγω του εορταστικού τριημέρου της αεροπορίας, επισκέφτηκαν με τους συνοδούς τους την , που βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση της Ν. Αγχιάλου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά το ένα μέρος της άμυνας της χώρας που λέγεται Πολεμική Αεροπορία.

Ο καιρός δεν ήταν αυτή τη φορά σύμμαχός τους, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να δουν και να γνωρίσουν τα πολεμικά αεροσκάφη F16, τη δράση και τη λειτουργία τους, καθώς και το προσωπικό που φροντίζει για την πτήση και την συντήρησή τους.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βάσης, είδαν εικονικές αναχαιτήσεις και επέστρεψαν στο σχολείο ευχαριστημένοι γεμάτοι εικόνες και συναισθήματα, περιμένοντας ανυπόμονα την επόμενη σχολική τους δραστηριότητα.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις, Σχολείο | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας – Αρχαία Σκοτούσσα

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου  Φαρσάλων (Γ και Δ τάξης), συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Προσμίτη Στέλιο, Δημητρόπουλο Δήμο, Μαμπλέκο Νικόλαο και Παπαλέξη Αχιλλέα επισκέφθηκαν το ανασκαφικό πεδίο της αρχαίας Σκοτούσσας, τον χώρο εκείνο όπου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, από το 2014 εκπονούνται αρχαιολογικές έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Messina Ιταλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γευθούν την εμπειρία της ανασκαφικής έρευνας και να πάρουν πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία του τόπου. Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στον χώρο μελέτης του ανασκαφικών ευρημάτων από τον καθηγητή – Διευθυντή της ανασκαφής Francesco La Torre και την Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου – αρχαιολόγο Βάσω Νούλα, τον καθηγητή Lorenzo Campagna και την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διευθύντρια της ανασκαφής Σοφία Καραπάνου.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ο Τόπος μου - Ιστορία - Ήθη - Έθιμα, Σχολείο | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Βιωματικό, εκπαιδευτικό εργαστήρι

Βιωματικό, εκπαιδευτικό εργαστήρι

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ – Βιωματικό, εκπαιδευτικό εργαστήρι. «Ενδυναμώνοντας το γονεϊκό ρόλο. Δεξιότητες, προκλήσεις, προοπτικές»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 06:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φαρσάλων θα υλοποιήσει βιωματικό, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα : «Ενδυναμώνοντας το γονεϊκό ρόλο. Δεξιότητες, προκλήσεις, προοπτικές». Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης των γονέων του Δήμου μας σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών σε συνεργασία με την τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Ειδικότερα πρόκειται για μία βιωματική ευαισθητοποίηση, η οποία έχει ως χαρακτηριστικό την ενεργητική συμμετοχή των γονέων, και έχει ως βασικό στόχο την συμβουλευτική πάνω σε θέματα που αφορούν το γονεϊκό ρόλο και την ανατροφή των παιδιών μας. Το συντονισμό του εργαστηρίου θα αναλάβει η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος Msc, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Υπεύθυνη δράσης: Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου/Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Πολιτική εκπρόσωπος στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

 

http://www.farsala.gr/component/k2/item/3327-biomatiko-ekpaideitiko-ergastiri

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Code Week 2018 – Εβδομάδα Κώδικα 2018

Το σχολείο μας φέτος συμμετείχε στην δράση «Εβδομάδα Κώδικα 2018», από τις 15 εως τις 19 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ (Πληροφορικής), με την εκαιδευτικό Ευαγγελία Σπανού.

Στην διάρκεια των μαθημάτων αυτής της εβδομάδας, οι μαθητές της Γ’και Ε’ τάξης θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες όπως: αλγόριθμος, λύση προβλήματος, κώδικας, προγραμματισμός και προγραμματιστές.

Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη συγγραφή κώδικα. Οι μαθητές θα πειραματιστούν και θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την δραστηριότητα Coding with Angry Birds.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες που έγιναν στο σχολείο μας.

 

C

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις, Σχολείο, ΤΠΕ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στα πλαίσια της 5ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στο σχολείο μας έγιναν αθλητικές  δραστηριότητες υπό την επίβλεψη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής  κου Αζά Πέτρου και Κας Μπατάλα Άλκηστις με θέμα :«Ας Κινηθούμε».

Τα παιδιά  έκαναν γρήγορο βάδην κατανοώντας την διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στο τρέξιμο. Έκαναν σκυταλοδρομίες με διάφορες  μορφές καθώς και άλλα παιχνίδια με σχοινάκια και στεφάνια. Έπαιξαν Βόλεϊ, Χάντμπωλ, Μπάσκετ 3χ3  και Ποδόσφαιρο 5χ5 και χάρηκαν μέσα από την συμμετοχή τους σε όλα τα αγωνίσματα.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αγιασμός

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων εύχονται στους μαθητές και τους γονείς καλή σχολική χρονιά, και σας ενημερώνουν ότι ο αγιασμός θα γίνει στην Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 09:00πμ.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Αθλητικές Εκδηλώσεις Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018

Αθλητικές Εκδηλώσεις

Λήξης Σχολικού έτους 2017-2018

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 έγιναν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς .Οι μαθητές χόρεψαν  παραδοσιακούς και  μοντέρνους χορούς και συναγωνίστηκαν σε σκυταλοδρομίες υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου κου Αζά Πέτρου κας Μπατάλα Άλκηστις και κου Βασιλείου Ιωάννη.Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου, γονείς και φίλοι.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Youth Power»

4ο  ΟΛΟΗΜΕΡΟ  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΤΑΞΗ: Στ’

ΤΜΗΜΑ: 2ο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ:  Τσάτσιου Βασιλική

To Youth Power είναι   ένα  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου για μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (προεφηβεία).Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών-Νοσοκομείο Παίδων «Π.Α. Κυριακού» και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.

Το παιδαγωγικό και επιστημονικό του πλαίσιο βασίζεται στο μοντέλο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής και στις αρχές της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης. Έχει  στόχο, μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με μια πλειάδα συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, όπως εξαρτησιογόνες ουσίες και εξαρτητικές συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια), διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και σχολικός εκφοβισμός και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να εξασκηθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους θωρακίσουν ψυχικά απέναντι στις παραπάνω προκλήσεις.

Αποτελείται από τρία εγχειρίδια: του εκπαιδευτικού, του μαθητή και του γονέα. Αυτό  συμβαίνει για να ενισχυθεί  η αποτελεσματικότητα του προγράμματος εφόσον θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις από όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε