ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΪΟΥ 2022

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

  • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές/τριες του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου την Τρίτη 10 Μαΐου  2022, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, με  σκοπό την υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων εντός του διδακτικού ωραρίου. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων και των ειδικοτήτων.

  • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές τριες της Ε ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου, την Τετάρτη  13 Μαΐου  2022, πραγματοποίησαν  διδακτική επίσκεψη στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, εντός του διδακτικού ωραρίου. Τους μαθητές /τριες συνόδεψε η  εκπαιδευτικός της τάξης Μαχαιρίδου Ελισάβετ, Πολιτίδου Κυριακή και Ραφαήλ Χριστίνα.

  • ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑΟΙ ΚΑΣΤΡΟΥ –ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ –ΚΑΣΤΡΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές της Δ ΄τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ΄΄ΛΑΛΟΥΝΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ…ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ΄΄  ,την Παρασκευή 13  Μαΐου  2022 ,πραγματοποίησαν  διδακτικές  επισκέψεις εντός του διδακτικού ωραρίου στους παρακάτω χώρους:

 α)  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΄΄ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

 β) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

γ) ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

δ)ΚΑΣΤΡΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 

 Τους μαθητές /τριες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Παπαμιχαήλ Δήμητρα και Εσμά Πίσκα.

  • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές  της Γ ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου, την Τρίτη 17  Μαΐου  2022, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, εντός του διδακτικού ωραρίου. Τους  μαθητές /τριες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί:

 α) Η δασκάλα της τάξης Τζαβέλλα Ελένη

 β) Παράλληλης στήριξης  Νικολάου Σοφία

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητέςτριες  της ΣΤ1 ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου, την Παρασκευή 20 Μαΐου  2022 ,θα πραγματοποιήσουν   διδακτική επίσκεψη στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, εντός του διδακτικού ωραρίου. Τους μαθητές /τριες  θα συνόδεψε η εκπαιδευτικός της τάξης Βαρελά Μερόπη.

  • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές τριες της Β2 ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου, την Τρίτη 24 Μαΐου  2022, θα πραγματοποιήσουν  διδακτική επίσκεψη στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ,. Τους  μαθητές /τριες θα συνοδέψουν ωραρίου εντός του διδακτικού οι εκπαιδευτικοί: Μανάκας Γεώργιος και Πίσκα Εσμά.

  • ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές τριες της Β2 ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου, την Τετάρτη 25 Μαΐου  2022, θα πραγματοποιήσουν  διδακτική επίσκεψη στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ  . Τους  μαθητές /τριες θα συνοδέψουν εντός διδακτικού ωραρίου οι εκπαιδευτικοί: Μανάκας Γεώργιος και Μεχμέτ Μεχμέτ.

Οι μαθητές/τριες  της Β1 ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου, την Πέμπτη  26 Μαΐου  2022, θα πραγματοποιήσουν  διδακτική επίσκεψη στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ  . Τους  μαθητές /τριες θα συνοδέψουν εντός διδακτικού ωραρίου οι εκπαιδευτικοί Μπουντή Αποστολία και Πολιτίδου Κυριακή.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Α)ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Οι μαθητές/τριες  της Β2 ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου, την Παρασκευή 27 Μαΐου  2022, θα πραγματοποιήσουν  διδακτική επίσκεψη στο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ,  Τους  μαθητές /τριες θα συνοδέψουν ωραρίου εντός του διδακτικού οι εκπαιδευτικοί: Μανάκας Γεώργιος και Μεχμέτ Μεχμέτ.

  •  ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Α)ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ –Β)ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές τριες της Δ ΄τάξης του 4ου Δ.Σ Σχολείου Διδυμοτείχου στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ΄΄ΛΑΛΟΥΝΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ…ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΄΄, την Παρασκευή 27 Μαΐου  2022 ,θα πραγματοποιήσουν  διδακτικές επίσκεψεις α)στο Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου ,θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Πολυπολιτισμικότητα   ,β)Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου εντός του διδακτικού ωραρίου.

 Τους μαθητές /τριες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Παπαμιχαήλ Δήμητρα και Εσμά Πίσκα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Απριλίου- Μαΐου 2022

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΄΄ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ΄΄

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου 2022, η Δ΄ τάξη του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου συμμετείχε στην παιδαγωγική  δράση  : <<ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ>>. Η Δράση υλοποιήθηκε ανάμεσα στις τάξεις: Δ΄ του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου και του 4ου Δ.Σ Ορεστιάδας, με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας Webex εντός της συμβατικής τάξης. Η δράση ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις με  δύο διδακτικά δίωρα με τη συμμετοχή των δύο τάξεων εντός της σχολικής τάξης του κάθε σχολείου.

Α΄ ΦΑΣΗ  Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

  • Στη δράση που υλοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στο 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου συμμετείχαν   οι εκπαιδευτικοί: 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου, Παπαμιχαήλ Δήμητρα και 4ο Δ.Σ Ορεστιάδας Τσολακίδου Χριστίνα. Με τη δράση αυτή οι μαθητές των δύο σχολείων ήρθαν πολύ κοντά, βρέθηκαν και οι δύο σε μία συμβατική τάξη στην Δ΄τάξη του 4ου ΔΣ Διδυμοτείχου ,μοιράστηκαν το ίδιο θέμα, γνώρισαν έναν άλλον τρόπο διδασκαλίας, αλληλεπίδρασης, ψηφιακά μέσα διδασκαλίας ,συμβατικά βιβλία , ψηφιακές εφαρμογές, νέες διδακτικές προσεγγίσεις, γιόρτασαν ταξιδεύοντας νοερά σε τόπους μακρινούς -φανταστικούς.

Α) Η  εκπαιδευτικός της τάξης Παπαμιχαήλ Δήμητρα ασχολήθηκε με τις εξής δραστηριότητες:

  • Α)Παρουσίαση –Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν-Ιστορική εξέλιξη του βιβλίου-Κριτήρια επιλογής ενός λογοτεχνικού βιβλίου-
  • Β)Παρουσίαση οnline ψηφιακού -ηχογραφημένου βιβλίου <<Η μοναδική μου Οικογένεια>>, της συγγραφέα Ιωάννας Μανάφη.
  • Γ)Παρουσίαση οnline ψηφιακών εφαρμογών– ψηφιακών βιβλίων <<Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ>> με story jumper- Παπαμιχαήλ Δήμητρας
  • Δ)<<ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ >>, Ourboox της (εργασίες παιδιών ).

Β΄ΦΑΣΗ Πέμπτη 12 Απριλίου 2022

Στη δράση που υλοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2022 Διδυμοτείχου συμμετείχαν   και πάλι οι εκπαιδευτικοί: 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου, Παπαμιχαήλ Δήμητρα και 4ο Δ.Σ Ορεστιάδας Τσολακίδου Χριστίνα ,αλλά τώρα αντίστροφα ως ακροατές. Οι μαθητές του 4ου ΔΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας παρακολούθησαν τις εργασίες της Δ΄τάξης του 4Ου ΔΣ Σχολείου Ορεστιάδας.

Β) Οι μαθητές του 4ο Δ.Σ Ορεστιάδας παρουσίασαν αποσπάσματα και εργασίες από  το βιβλίο <<“Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1-στη μακρινή Ωκεανία”, >> της συγγραφέας Τζένης Κουτσοδημητροπούλου για τους αυτόχθονες λαούς και τα χαρακτηριστικά αυτών. Το βιβλίο πραγματεύεται το ταξίδι του εξερευνητή στη μακρινή Αυστραλία κ Ν. Ζηλανδία, όπου και γνωρίζει τους αυτόχθονες λαούς των 2 αυτών τόπων. : Η εκπαιδευτικός της τάξης Τσολακίδου Χριστίνα παρουσίασε α) στοιχεία για τους αυτόχθονες λαούς της Αμερικής, Αφρικής, και Αυστραλίας ,β)την ιστορία των ΜΑΟΡΙ ,γ) ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ΄΄

 Στο 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου>> υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις εντός της σχολικής μονάδας από την γυμνάστρια του σχολείου  Παρόγλου Βασιλική ,στα πλαίσια του Προγράμματος<< ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ>> το οποίο υλοποιήθηκε   από τις 16-22 Μαΐου του σχολικού  έτους 2021-2022>>   , με σκοπό την ανάδειξη της μορφωτικής και εκπαιδευτικής αξίας των αγώνων, την απόκτηση γνώσης σε  αθλητικές  και κοινωνικές δεξιότητες.

 Στο Πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι μαθητές των τάξεων: Δ ΄ Τάξη με εκπαιδευτικό την Παπαμιχαήλ Δήμητρα, Ε΄ Τάξη Τάξη με εκπαιδευτικό την Μαχαιρίδου Ελισάβετ, ΣΤ1΄ Τάξη με εκπαιδευτικό την Βαρελά Μερόπη, ΣΤ2΄ Τάξη με εκπαιδευτικό την Χριστίνα Μιχαήλ.

  • 16-5-2022   Ε΄ΤΑΞΗ 10.00πμ -10.40πμ

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης Ολυμπιονίκης Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

  •  17-5-2022   ΣΤ2΄ 12.25πμ-13.00πμ

Στέφανος Ντούσκος Χρυσός Ολυμπιονίκης Τόκυο 2021 στο άθλημα της Κωπηλασίας

  • 18-5-2022   ΣΤ1΄ 10.00πμ-10.40πμ

Δώρα Γκουντούρα αθλήτρια στο άθλημα της Ξιφασκίας

  •  19-5-2022   9.15πμ-9.50πμ

Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο ΄΄Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 2004΄΄