ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-23

Αγαπητοί γονείς,

Ο Αγιασμός για τη νέα Σχολική Χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις 08:30 π.μ. Μετά το τέλος του Αγιασμού οι μαθητές θα εισέλθουν στις τάξεις για να ενημερωθούν από τους δασκάλους και θα αποχωρήσουν.  Δεν χρειάζεται να κρατούν τσάντα. Τα βιβλία θα δοθούν την Τρίτη.

Την Τρίτη 13/9/2022 τα παιδιά θα προσέλθουν στο Σχολείο κανονικά (8:00-8:15) και θα σχολάσουν στις 12:25. Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί η λειτουργία του Σχολείου για τις επόμενες ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στη Aνακοινώσεις | Σχολιάστε

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 στην Α΄ τάξη του σχολείου μας θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν, με φυσική παρουσία των γονέων, από την Τρίτη 1η Μαρτίου μέχρι και την  Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 μεταξύ των ωρών 08:30 έως και 13:30 μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο
τηλέφωνο : 28210 39330 (Απαραίτητο λόγω έκτακτων υγειονομικών μέτρων).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

 • Αίτηση εγγραφής που συμπληρώνεται στο σχολείο
 • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ)
 • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (Λογαριασμός ΔΕΚΟ, ή Συμβόλαιο Ενοικίασης ή Αγοράς Κατοικίας ή Έντυπο Ε1 Φορολογικής δήλωσης…)
 • Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου (Εκδίδεται από το νηπιαγωγείο που φοιτά το παιδί. Για τα παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο Χωραφακίων  δεν απαιτείται)
 • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο μας μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ).

Φοίτηση στο Ολοήμερο

 • Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι ανεξαιρέτως, χωρίς προϋποθέσεις
 • Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καλέστε στο τηλ: 2821039330 ή αποστείλετε email στο: 4dimakrot@sch.gr

Δημοσιεύθηκε στη Aνακοινώσεις | Σχολιάστε

«Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της ΔΠΕ Χανίων από 24-1-2022 έως και 25 -1-2022 »

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 24-1-2022 έως και την Τρίτη 25-1-2022 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Δ.Π.Ε. Χανίων. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Ώρα έναρξης 08:30. Κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και θα ακολουθεί 10 λεπτο διάλειμμα.

Δημοσιεύθηκε στη Aνακοινώσεις | Σχολιάστε

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

Ανακοίνωση

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά  για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου θα τελεστεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στις 09:00.

Την ημέρα του Αγιασμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ, στο χώρο του σχολείου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ τάξης θα συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, συνοδευόμενοι από έναν γονέα/κηδεμόνα για κάθε παιδί. Οι μαθητές/μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων θα εισέλθουν στο σχολείο  χωρίς γονείς/κηδεμόνες .

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την Τρίτη. Οι μαθητές όλη την εβδομάδα θα σχολάνε στις 12:30. Θα λειτουργήσει το ένα τμήμα του Ολοήμερου, έως τις 3μ.μ., που περιλαμβάνει τους μαθητές της Πρώτης και της Δευτέρας τάξης, καθώς επίσης και τα αδέλφια των μαθητών αυτών που φοιτούν σε μεγαλύτερη τάξη.

Η διανομή των βιβλίων θα γίνει την Τρίτη.

Επίσης τη Δευτέρα το πρωί όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν κάνει το self test, να το δηλώσουν στην πλατφόρμα, να το εκτυπώσουν και να το δείξουν στο σχολείο. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται δύο φορές την Εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. To self test είναι απαραίτητο για να μπορεί να εισέλθει ο μαθητής στο σχολείο.

Τα δρομολόγια του λεωφορείου θα ξεκινήσουν από την Τρίτη.

Καλή σχολική χρονιά

Οι Εκπαιδευτικοί
του  Δ. Σχ. Χωραφακίων.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Από 8/9/2021 έως 17/9/2021,οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν self-test (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων) από τα φαρμακεία

Δημοσιεύθηκε στη Aνακοινώσεις | Σχολιάστε

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων. Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού, ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες.

Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/2021. ΦΕΚ 1825/Β/5-5-2021 οι μαθητές του Δημοτικού για να προσέλθουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021,στο σχολείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη «Σχολική κάρτα για COVID-19» ή δήλωση που να βεβαιώνει ότι έκαναν το self-test. Το self-test θα διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Τα self-test θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα:  κάθε Κυριακή και Τετάρτη βράδυ και να προσκομίζονται στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη αντίστοιχα κατά την είσοδό τους στο σχολείο.  Το πρώτο test διατίθεται ήδη στα φαρμακεία. Η προμήθεια του self-test γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.)

Αναλυτικές οδηγίες.

 • Οι μαθητές κάνουν το self-test με τη βοήθεια των γονέων τους.
 • Οι γονείς εισέρχονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
 • Θα επιλέξουν Σχολική κάρτα για COVID-19
 • Συνδέονται (με τους κωδικούς του taxinet)
 • Δηλώνουν τα στοιχεία του παιδιού και το αποτέλεσμα του self-test και εκτυπώνουν την Σχολική κάρτα.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς. Για να την εκτυπώσετε πατήστε εδώ ή ζητήσετε το έντυπο από το σχολείο.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος self-test;

Εφόσον το τεστ βγει θετικό, οι γονείς θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα και οι μαθητές, επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Μη επίδειξη σχολικής κάρτας από τους μαθητές/τριες

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή και παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς / κηδεμόνες τον/την παραλάβουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο οδηγιών

Δημοσιεύθηκε στη Aνακοινώσεις | Σχολιάστε