Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Walt Disney

Ο κορυφαίος, ίσως, παραμυθάς του 20ου αιώνα. Υπήρξε ο «πατέρας» του Mickey Mouse και ο άνθρωπος που το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων.

Βιογραφικό του Walt Disney:

Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ (5 Δεκεμβρίου 1901-15 Δεκεμβρίου 1966) ήταν Αμερικανός παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων. Ήταν γιος της Φλώρα και του Έλιας Ντίσνεϋ, έχοντας τρεις αδελφούς και μια αδελφή. Ως συνιδρυτής αρχικά της Walt Disney Productions (Ό άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ) και του μέχρι σήμερα κολοσσού Walt Disney Company έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Walt Disney Company σήμερα έχει ετήσια έσοδα που φτάνουν περίπου τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ είναι ιδιαίτερα γνωστός ως επιτυχημένος παραμυθάς και δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων με πρώτη του την ταινία Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι. Έφερε επίσης επανάσταση στον χώρο των θεματικών πάρκων με την πρωτοποριακή του δημιουργία, την Disneyland. Ο ίδιος και το προσωπικό του δημιούργησαν μια σειρά από τους πιο διάσημους ήρωες κινουμένων σχεδίων με εξέχουσα θέση να κατέχει η δημιουργία του Γουώλτ Ντίσνεϋ (που πολλοί που τον γνώριζαν αποκάλεσαν ως «τον άλλο εαυτό του Γουώλτ»), Mickey Mouse. Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ πέθανε τον Δεκέμβριο του 1966 από καρκίνο του πνεύμονα. Τα λεγόμενα περί παγώματος του μέχρι να ανακαλυφθεί θεραπεία είναι αστικός μύθος.

Από την Εταιρεία την οποία ίδρυσε δημιουργήθηκαν πολλά κινούμενα σχέδια.Σήμερα, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες κινουμένων σχεδίων, λόγω των δημοφιλών ταινιών του που έχουν εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο.

Διάσημοι χαρακτήρες της Disney:

Μίκι Μάους: Στο φανταστικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων, ο χαρακτήρας του Μίκυ διαμένει στην ομώνυμη πόλη Μίκυ Σίτυ. Ανήκει στο Mickey Mouse Universe. Είναι αρραβωνιασμένος με τη Μίνι, ενώ καλύτερος φίλος του είναι ο Γκούφυ, ένας γκαφατζής και αδέξιος σκύλος. Το κατοικίδιό του είναι ο αγαπημένος του Πλούτο. Δουλεύει σαν ντεντέκτιβ λύνοντας διάφορες μυστηριώδεις αστυνομικές υποθέσεις. Τις υποθέσεις αυτές τις αναθέτει ο Ο’ Χάρα, αρχηγός της αστυνομίας. Εχθροί του είναι κυρίως ο Μαύρος Πητ και το Μαύρο φάντασμα. Έχει μορφή ποντικιού Δημιουργήθηκε το1928 στις ΗΠΑ από τον Walt Disney και τον Ούμπ Άιγουερκς Λέγεται πως Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν. Ο Μίκυ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους. Το 1928 πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες, την επόμενη χρονιά σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91.Ο Μίκυ σχεδιάζεται συνήθως με κοντό κόκκινο παντελόνι, μεγάλα κίτρινα παπούτσια και γιγαντιαία άσπρα γάντια στα χέρια.Υπογραμμίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου, πέρα από τον τρόπο ένδυσης του, έμεινε απαράλλαχτος ο αυθόρμητος και παρορμητικός χαρακτήρας του, και αποτελεί φόρο τιμής στην παράδοση.

Ντόναλντ Ντακ: Ο Ντόναλντ Ντακ είναι ένα παπί που λατρεύει τη δράση, είναι έξυπνος, πονηρός και οξύθυμος και κατά καιρούς τεμπέλης. Ζει μαζί με τα 3 ανίψια του (Χιούη,Λιούη, Ντιούη) στην Λιμνούπολη. Στην ίδια πόλη μένουν και άλλοι χαρακτήρες όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ (ο τσιγκούνης θείος του), ο Φέθρυ (ξάδερφος του Ντόναλντ και μεγάλος γκαφατζής), ο Γκαστόνε (ο τυχερός του ξάδερφος που είναι και αντίζηλός του) και η μεγάλη αγάπη του, η Νταίζη Ντακ. Επίσης στην ίδια πόλη μένει ο εφευρέτης Κύρος Γρανάζης, καθώς και μία πληθώρα άλλων χαρακτήρων που πλαισιώνουν πολύ όμορφα το Dck Universe. Τις νύχτες ο Ντόναλντ φοράει την μάσκα του και μάχεται ενάντια σε εγκληματίες ως υπερήρωας με το όνομα Φάντομ Ντακ, και σώζει την πόλη από το κακό. Ως το 1985 η χαρακτηριστική φωνή του Ντόναλντ ανήκε στον ηθοποιό Κλάρενς Νας.  Μετά το θάνατο του Νας, στη διάσημη πάπια δάνεισε τη φωνή του ο Τόνι Ανσέλμο. Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία έγινε το 1934. Ο Ντόναλντ Ντακ σχεδιάστηκε από τους Αρτ Μπάμπιτ και Ντικ Χουέμερ, ενώ είναι και ο χαρακτήρας που έχει παίξει στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων (173 συνολικά, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι το 1995). Η πρώτη εμφάνιση του Ντόναλντ ήταν στο καρτούν της Silly SymphoniesThe Wise Little Hen.

Μίνι Μάους: Έχει μορφή ποντικιού και ζει στην φανταστική πόλη Μίκι Σίτυ. Το πρώτο αποκλειστικά περιοδικό που αφορούσε αυτή, δηλαδή είχε ιστορίες με πρωταγωνίστρια αυτή κυκλοφόρησε στην Ιταλία τον Ιούνιο του 1993 και είχε τίτλο Minni & Company.«Το στόμα της πρέπει να είναι πολύ μικρότερο από του Μίκι και οι εκφράσεις της λιγότερο υπερβολικές από τις δικές του. Τα μάτια και τα βλέφαρα της να τονίζουν τη θηλυκότητα της…». Οι οδηγίες, τις οποίες έδινε ο Disney στους νέους συνεργάτες του για να σχεδιάσουν σωστά τη Μίνι, ήταν πάρα πολύ ακριβείς. Στην ίδια τη φιγούρα, στην κοντή φουστίτσα ο Ουόλτ και ο παλιός του φίλος Ουμπ Άιβερκς αφιέρωσαν το 1928 πολλούς μήνες εργασίας, δουλεύοντας μέσα σε απόλυτη μυστικότητα, ώστε να μην τους προλάβει κανείς άλλος και τους κλέψει την ιδέα αυτού του νέου ζευγαριού ποντικιών. Γιατί όσο μικρή και αστεία κι αν ήταν η Μίνι, έπρεπε να είναι ταυτόχρονα γεμάτη ανέμελη θηλυκότητα, ώστε να αρέσει κυρίως στις γυναίκες, για τις οποίες ο Disney έτρεφε μεγάλη εκτίμηση. Η πρώτη συνάντηση της Μίννι με το κοινό έγινε την ίδια μέρα που έκανε το ντεμπούτο του ο Μίκι Μάους.

Νταίζυ Ντακ: Έχει μορφή πάπιας και ζει στην Λιμνούπολη. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά κόμικς αλλά και σε 12 κινούμενα σχέδια στονκινηματογράφο. Έχει παίξει επίσης στην ταινία Φαντασία 2000 στη σκηνή που αφορούσε την Κιβωτό του Νώε. Το στριπ που η Νταίζυ εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε σε αμερικανικές εφημερίδες στις 4 Νοεμβρίου του 1940. Στην ταινία Mr. Duck Steps Out, στις 7 Ιουλίου του 1940, ο Ντόναλντ Ντακ, ο αρραβωνιαστικός της Νταίζυ, βγαίνει μαζί της για πρώτη φορά ραντεβού. Από τότε ερωτεύονται. H σχέση κατά καιρούς είχε και σκαμπανεβάσματα. Ο δημιουργός που της έδωσε ζωή ήταν ο Ιταλός Τζοβάν Μπατίστα Κάρπι, ο οποίος καταγόταν από τη Γένοβα.

Γκούφυ: Έχει μορφή σκύλου και είναι γκαφατζής και αδέξιος. Στην αμερικανική ονομασία (Goofy) η ετυμολογία είναι από το Goof, που σημαίνει ανόητος, και την κατάληξη -y. Είναι φίλος με τον Μίκι Μάους. Οι δύο αυτοί φίλοι έχουν εμφανιστεί μαζί σε πολλές ταινίες. Ο σχεδιαστής που του έδωσε ζωή ήταν ο ¨Αρθουρ Μπάμπιτ, ο ίδιος συνήθιζε να λέει στους γραφίστες του “Ο Γκούφυ έχει μουσική στην καρδιά, παρότι παίζει αιωνίως την ίδια μελωδία, κι εγώ τον ακούω να τη σιγοτραγουδά ενόσω σκέφτεται ή εργάζεται“.

Η δική μου άποψη:

Κανείς ποτέ δεν είναι αρκετά μεγάλος για να παρακολουθεί κινούμενα σχέδια ;). Αν και μεγάλωσα, ο Mickey Mouse παραμένει να είναι ένας από τους αγαπημένους μου ήρωες! Πιστεύω πως η δημιουργία της Walt Disney Company ήταν πολύ σημαντική και πως κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων…








2 Σχόλια

  1. Συμφωνώ! Κανείς δεν μεγαλώνει ποτέ τόσο ώστε να μην του αρέσουν τα κινούμενα σχέδια!
    Παραλίγο να το ξεχάσω, συγχαρητήρια Ντανιέλα μόλις έκανες την 700στη δημοσίευση στο Ιστολόγιο! Άντε να τις χιλιάσουμε! 🙂

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση