Μαρ 20 2018

Στο Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς

Με την σημερινή μας επίσκεψη στην Αγορά των Αρχαίων Αθηναίων ολοκληρώσαμε έναν κύκλο δραστηριοτήτων  που στόχο είχαν να μάθουμε πως ζούσαν  οι αρχαίοι Έλληνες. Γιατί γνωρίζοντας πως ζούσαν κάποτε οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε περισσότερα πράγματα και για την δική μας εποχή.

Με παρέα τον Ανοιξιάτικο καιρό της Εαρινής Ισημερίας, το άρωμα των πρώτων χαμομηλιών και τις πεταλούδες που μας ακολουθούσαν, περπατήσαμε στον κήπο της Αρχαίας Αγοράς, ανάμεσα στα αγάλματα και τα ψηλά δέντρα. Που και που κάποια καρακάξα μας κοιτούσε  περίεργη κι ύστερα πετούσε πάλι μακριά.

Στην είσοδο  βρήκαμε στον χάρτη τον ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς Εργάνης.

Σαν τους αρχαίους Έλληνες περπατησαμε στην οδό Παναθηναίων εκεί από όπου περνούσε η πομπή κι ύστερα ανηφορίσαμε για τον ναό του Ηφαίστου.

Εκεί μας περίμενε η κυρία Κλειώ Στρατηγακη,  Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Μαζί της παρατηρήσαμε τον ναό, γίναμε αρχαιολόγοι και συντηρητές αρχαιοτήτων, φωτογραφίσαμε, σχεδιάσαμε, παίξαμε και διηγηθήκαμε αρχαίους μύθους.

 

 

 

 

 

Σήμερα ήταν  «Μια μέρα αφιερωμένη στον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς”, έτσι όπως ονομάζεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Συντήρησης Αρχαιοτήτων που συμμετείχαμε. Ένα πρόγραμμα που με ποικίλες ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την έννοια, τα στάδια και τις πρακτικές της συντηρησης.

Γυρίσαμε ενθουσιασμένοι στο σχολείο και ζωγραφίσαμε το ναό, τις πεταλούδες κι όσα είδαμε στη διαδρομή μας.

Ευχαριστούμε την κυρία Κλειώ Στρατηγάκη για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε και την κυρία Μάρθα Αθανασιάδου για τις πληροφορίες που μας έδωσε για τον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

11 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.