Νοέ 27 2018

Αποχαιρετώντας το Φθινόπωρο

Νιώθουμε τη βροχή και τον αέρα, μαθαίνουμε τον κύκλο του νερού και αποχαιρετάμε το Φθινόπωρο ζωγραφίζοντας ιστορίες με φύλλα.

 

 

 

9 Σχόλια

Νοέ 20 2018

Μαθαίνω για το πως κινείται το σώμα μου

Φτάνοντας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μας καλωσόρισαν η λεβάντα και το δεντρολίβανο με τα αρώματά τους. Είχαμε λίγο χρόνο πριν αρχίσει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, και έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε ανάμεσα στα δέντρα και να συναντήσουμε χαμογελαστούς ανθρώπους.

Οι γυμναστές του προγράμματος «Μαθαίνω για το πως κινείται το σώμα μου» είχαν ετοιμάσει τον εξοπλισμό τους και μας περίμεναν να παίξουμε.

Περάσαμε μιάμιση ώρα γεμάτη δράση, εναλλαγές και ποικιλία  πολύ καλά οργανωμένων δραστηριοτήτων που μας γέμισε χαρά και ενέργεια. Παίζοντας ανακαλύψαμε βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης του σώματός μας. Πως λειτουργεί το σώμα όταν βαδίζουμε, τρέχουμε ακόμα και όταν πέφτουμε, αλλά και όταν ρίχνουμε και πιάνουμε μια μπάλα.  Ισορροπώντας γνωρίσαμε περισσότερο την έννοια της ακινητοποίησης, της προσγείωσης, του ρυθμού, των στροφών και της κύλισης.

Περάσαμε πολύ όμορφα!  🙂

9 Σχόλια

Νοέ 06 2018

Μαθαίνοντας για τις καθημερινές υγιεινές συνήθειες.

Ο παιδίατρος κ. Γιώργος Ανταράκης, μπαμπάς του Γιάννη μας,  με χαρά ήρθε  σήμερα στο νηπιαγωγείο και μας  μίλησε για τις μικρές καθημερινές συνήθειες στο σπίτι και στο σχολείο που μας βοηθούν να έχουμε  καλή υγεία!

Τον ευχαριστούμε πολύ!

9 Σχόλια

Οκτ 23 2018

Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς, με οδηγό την Τέχνη.

Πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της χρονιάς σήμερα, και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πήγαμε στο αγαπημένο μας  Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Φροντίζω με Τέχνη».

Με ερεθίσματα τα έργα ζωγραφικής και τις κατασκευές που έχουν δημιουργήσει συνομήλικοί τους, τα παιδιά οδηγήθηκαν να εκφράσουν τις πρότερες γνώσεις και εμπειρίες τους και να προσεγγίσουν δημιουργικά την έννοια της φροντίδας ( φροντίζω τον εαυτό μου, την οικογένεια και την τρίτη ηλικία, το αστικό και φυσικό περιβάλλον, τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες).

Θα συνεχίζουμε με ανάλογες δραστηριότητες και στο σχολείο, αξιοποιώντας την αντίστοιχη μουσειοσκευή.

 

9 Σχόλια

Οκτ 14 2018

Είμαι και έχω

Ξεκινώντας από τα οικεία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας, ας γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας (το σώμα μας, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα εσωτερικά όργανα και συστήματα, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα μας) και  μαζί με τους άλλους ας ανακαλύψουμε καινούργια πράγματα.

Μαθαίνοντας τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αναπνέουμε, είχαμε την χαρά να μας επισκεφθούν η κυρίες Νεφέλη Δαλιάνη ( δασκάλα γιόγκα και μαμά της Φρύνης μας) με την κυρία Ειρήνη Μπούνταλη (δασκάλα γιόγκα για παιδιά) και να «παίξουμε» ασκήσεις αναπνοής. Μερικές τις αγαπήσαμε  και τις επαναλαμβάνουμε.

Τις ευχαριστούμε πολύ για όσα μας έδειξαν  🙂

 

9 Σχόλια

Σεπ 08 2018

Με χαρά για τη νέα σχολική χρονιά!

Συντάκτης: κάτω από Γονείς

Αρχίζουμε την Tρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και σας περιμένουμε στον Αγιασμό που θα γίνει στις 08:15 π.μ. στην αυλή του σχολείου.

Στη συνέχεια, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα κάνουμε την πρώτη μας συνάντηση στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Κύνθια Καζαντζοπούλου

9 Σχόλια

Ιούν 16 2018

Τρι και τρι και τρι τι γλυκειά που είναι η ζωή…

Μετά τη γιορτή μας γιγάντιες πασχαλίτσες, πεταλούδες, τζιτζίκια, μύγες και σκαθάρια προσγειώθηκαν στα παιδικά δωμάτια.

Οι Καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν και σε  λίγο τα παιδιά θα παίζουν  τα παιχνίδια τους στο κύμα και την άμμο και  ίσως κάπου στην εξοχή συναντήσουν ένα τριζόνι να τραγουδάει…

 

Καλό Καλοκαίρι και Καλή Αντάμωση!

9 Σχόλια

Μαΐ 14 2018

Μέλισσα Μέλισσα, Μέλι Γλυκύτατο!

Μέλισσες, τόσο μικρές και τόσο σημαντικές για την φύση!

Σήμερα ο επισκέπτης μας  ο κ. Μανώλης Γερογιαννάκης από το Περιβόλι της Βάρης , δεν ήρθε μόνος του. Έφερε μαζί του πολλές μέλισσες, μια ολόκληρη κυψέλη! Είδαμε τα σύνεργα και την στολή του Μελισσοκόμου.

Μάθαμε πως ζουν οι μέλισσες, πως εργάζονται και συνεργάζονται, πως γίνεται το μέλι και ο βασιλικός πολτός.  Μάθαμε για την βασίλσσα, τους κηφήνες και τις εργάτριες και πως μεταφέρουν το νέκταρ και τη γύρη των λουλουδιών. Πιάσαμε και μυρίσαμε την κηρήθρα. Είδαμε να γεννιέται μια μέλισσα!

 

 

9 Σχόλια

Απρ 26 2018

Η τέχνη της υφαντικής

Την τέχνη της υφαντικής γνωρίσαμε σήμερα στην επίσκεψη μας στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Μαζί με τους εμψυχωτές του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» μέσα από παραδοσιακά παραμύθια, παιχνίδια, χειροτεχνίες και οπτικοακουστικό υλικό ξεκινήσαμε από το μαλλί και φτάσαμε ως την ύφανση γνωρίζοντας όλα τα στάδια επεξεργασίας του μαλλιού.

 

Φτιάξαμε και τα δικά μας υφαντά με χαρτόνια και κορδέλες

 

9 Σχόλια

Μαρ 30 2018

Ήρθε πάλι η Πασχαλιά.

Συντάκτης: κάτω από Έθιμα

Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!
Ήρθε πάλι η Πασχαλιά
Πασχαλιά Πασχαλιά
με αγάπη με φιλιά
Πασχαλιά Πασχαλιά
 Έτοιμη και η λαμπάδα με  στολίδια,
φιόγκους, χάντρες,πεταλούδες!

9 Σχόλια

Μαρ 20 2018

Στο Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς

Με την σημερινή μας επίσκεψη στην Αγορά των Αρχαίων Αθηναίων ολοκληρώσαμε έναν κύκλο δραστηριοτήτων  που στόχο είχαν να μάθουμε πως ζούσαν  οι αρχαίοι Έλληνες. Γιατί γνωρίζοντας πως ζούσαν κάποτε οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε περισσότερα πράγματα και για την δική μας εποχή.

Με παρέα τον Ανοιξιάτικο καιρό της Εαρινής Ισημερίας, το άρωμα των πρώτων χαμομηλιών και τις πεταλούδες που μας ακολουθούσαν, περπατήσαμε στον κήπο της Αρχαίας Αγοράς, ανάμεσα στα αγάλματα και τα ψηλά δέντρα. Που και που κάποια καρακάξα μας κοιτούσε  περίεργη κι ύστερα πετούσε πάλι μακριά.

Στην είσοδο  βρήκαμε στον χάρτη τον ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς Εργάνης.

Σαν τους αρχαίους Έλληνες περπατησαμε στην οδό Παναθηναίων εκεί από όπου περνούσε η πομπή κι ύστερα ανηφορίσαμε για τον ναό του Ηφαίστου.

Εκεί μας περίμενε η κυρία Κλειώ Στρατηγακη,  Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Μαζί της παρατηρήσαμε τον ναό, γίναμε αρχαιολόγοι και συντηρητές αρχαιοτήτων, φωτογραφίσαμε, σχεδιάσαμε, παίξαμε και διηγηθήκαμε αρχαίους μύθους.

 

 

 

 

 

Σήμερα ήταν  «Μια μέρα αφιερωμένη στον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς», έτσι όπως ονομάζεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Συντήρησης Αρχαιοτήτων που συμμετείχαμε. Ένα πρόγραμμα που με ποικίλες ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την έννοια, τα στάδια και τις πρακτικές της συντηρησης.

Γυρίσαμε ενθουσιασμένοι στο σχολείο και ζωγραφίσαμε το ναό, τις πεταλούδες κι όσα είδαμε στη διαδρομή μας.

Ευχαριστούμε την κυρία Κλειώ Στρατηγάκη για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε και την κυρία Μάρθα Αθανασιάδου για τις πληροφορίες που μας έδωσε για τον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

9 Σχόλια

Μαρ 03 2018

Από παιδιά για να χαμογελάνε όλα τα παιδιά!

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για «Tο Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, ενόψει της Πασχαλινής Περιόδου, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Στο Νηπιαγωγείο μας  θα συγκεντρώνουμε είδη διατροφής μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018.

Καλλιεργούμε έτσι την αξία της ανθρωπιστικής συνεισφοράς και της αλληλεγγύης και μαθαίνουμε από μικροί να νοιαζόμαστε τους άλλους.

Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε σε αυτή την δράση μας. Διαλέξτε μαζί με τα παιδιά από την παρακάτω λίστα τι θα φέρουν στο σχολείο. Ας δώσουμε τη χαρά  στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας να προσφέρουν κάτι που μπορούν και στα παιδιά των  οικογενειών του «Χαμόγελου του Παιδιού» ότι τα νοιαζόμαστε.

Παρακάτω μια ενδεικτική λίστα προϊόντων:

– Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμούς.

– Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες περιποίησης βρεφών.

– Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λ.π.. – Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λ.π.

– Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη.

9 Σχόλια

Επόμενα »