Το αλφαβητάρι μας …σε άλλη διάσταση!

“Το αλφαβητάρι μας” αποτελεί μια ακόμα ρουτίνα στην τάξη μας … παιγνιώδη και αποτελεσματική!

Οι δραστηριότης της γλώσσας και ειδικά όσες αφορούν το γραπτό λόγο και την γραφή κάθε χρόνο έχουν το ίδιο υλικό αλλά εμπλουτίζονται από δραστηριότητες και εποπτικά μέσα!

"Προσωποποιημένα" τα γράμματα με διπλή όψη πεζά/κεφαλαία  ... στολίζουν την γωνιά της βιβλιοθήκης/γλώσσας
“Προσωποποιημένα” τα γράμματα με διπλή όψη πεζά/κεφαλαία … στολίζουν την γωνιά της βιβλιοθήκης/γλώσσας και μας …θυμίζουν λέξεις με αρχικό το αντίστοιχο γράμμα!

 Οι νέες τεχνολογίες και ο προτζέκτορας που μόλις πέρσι αποκτήσαμε αντικαθιστούν τα τυποποιημένα φύλλα εργασίας και κερδίζουν την προσοχή μας και το ενδιαφέρον ενώ παράλληλα εξοικονομούμε χαρτί και χρόνο!

Παιχνίδι: Ψαρεύω τα Ββ στο τραγουδάκι του Βασιλιά Βάτραχου!  Στο τέλος όταν κλίσει ο προτζέκτορας μετρώ ... τους κύκλους στον πίνακα!
Παιχνίδι: Ένας – ένας “ψαρεύει” τα Ββ στο τραγουδάκι του Βασιλιά Βάτραχου! Στο τέλος όταν απενεργοποιηθεί ο προτζέκτορας μετράμε … τους κύκλους στον πίνακα!

και φυσικά ξανακάνουμε ότι δοκιμάστηκε και πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια και μπορείτε να τα δείτε σε παλιότερες αναρτήσεις!     Η ιδέα ξεκίνησε το 2012 και συνοπτικά παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο. … γιατί κάθε δραστηριότητα στην καθημερινότητα του νηπιαγωγείου είναι πολυσύνθετη … μα απλή πολύ απλή! 20170426_114231

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *