“ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…”

Η επέτειος του πολυτεχνείου αποτελεί μια θαυμάσια ευκαρία να μιλήσουμε στο νηπιαγωγείο για την αξία της Δημοκρατίας και τους αγώνες για την κατάκτησή της! Ωστόσο η προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων της 17ης Νοέμβρη 1973 απαιτεί “ειδικό χειρισμό”. Ευτυχώς υπάρχει πολυποίκιλο υλικό!

Έτσι στην τάξη μας θα δούμε το παρακάτω βίντεο και

θα μάθουμε το τραγούδι “Ο δρόμος” και το τραγούδι “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”,

ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να δουν

με ένα νεότερο τραγούδι του ταλαντούχου Γ. Χαρούλη.

Διαβάσαμε ήδη την “κλασσική” Ντενεκεδούπολη και φτιάξουμε τις κούκλες και το σκηνικό ώστε στη γιορτή να παίξουμε κουκλοθέατρο το παραμύθι.

Όμως δεν χάσαμε ευκαιρία… κάναμε μαθηματικά με ντενεκεδάκια: τα συγκρίναμε, τα βάλαμε στη σειρά από τον μικρό Βουτυρένιο ως το μεγάλο Λαδένιο, τα μετρήσαμε και δηλώσαμε ποιο μας αρέσει περισσότερο.

Φύλλο εργασίας: Μικρότερο – Μεγαλύτερο
Το αγαπημένο μου ντενεκεδάκι

Επίσης ,”διαβάσαμε”,  γράψαμε συνθήματα και διαδηλώσαμε ειρηνικά και …εικαστικά!!

 

ΨΩΜΙ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ακόμα θα μάθουμε τι είναι πολίτευμα, τι είναι δημοκρατία, και που ξέρετε:

Μπορεί να γίνουν και εκλογές… στην τάξη μας!!

Επίσης θα διαβάσουμε το παραμύθι “Η σοφή ελιά” και “Το δάσος” για να δούμε τι πολίτευμα προτιμούν τα ζώα …! και τα φυτά…!

Υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα βιβλία. Δείτε τις προτάσεις της συναδέλφου Ζήση Ανθής στη διεύθυνση  http://dreamskindergarten.blogspot.com/2011/11/blog-post_10.html

 

 

1 σχόλιο στο ““ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…”

  1. Πολύ ωραίο αυτό με τα μαθηματικά! την εκμεταλεύτηκες την Ντενεκεδούπολη συναδέλφισσα! Πως μου αρέσει να ανταλλάσσουμε ιδέες! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *