Εγγραφές

44ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 75-79

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210.57.71.417

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Οι εγγραφές μαθητών πραγματοποιούνται από την 1η ως την 21η Ιουνίου κάθε σχολικού έτους, για το επόμενο.

 

Για την εγγραφή νηπίων απαιτούνται:

 

 1. Αίτηση εγγραφής από το γονέα (δίνεται και συμπληρώνεται στο σχολείο )
 2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου, στο οποίο αναφέρεται ολογράφως η ημερομηνία γέννησης.
 3. Ατομικό δελτίο υγείας νηπίου (δίνεται από το σχολείο, συμπληρώνεται από τον παιδίατρο/άλλους ιατρούς και επιστρέφεται στο αρχείο του σχολείου)
 4. Οδοντολογική εξέταση.
 5. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας ή άλλου έγκυρου εγγράφου, όπου αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 6. Λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ ή άλλο έγγραφο, όπου φαίνεται ο μόνιμος τόπος διαμονής του νηπίου.
 7. Υπεύθυνη δήλωση για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων (δίνεται και συμπληρώνεται στο σχολείο).
 • Στο 44ο Νηπιαγωγείο λειτουργεί ένα κλασσικό τμήμα με ωράριο 8:00 – 12:15.
 • Εγγράφονται 25 νήπια (έτος γέννησης 2008). Αν υπάρξουν περισσότερα νήπια γίνεται κλήρωση ή αν υπάρξουν κενές θέσεις εγγράφονται προνήπια (έτος γέννησης 2009) με κλήρωση. Δεν τηρείται σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές από 1η ως 21η Ιουνίου.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Οι εγγραφές μαθητών ξεκινούν την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για την εγγραφή απαιτούνται τα εξής πιστοποιητικά υγείας:

 

 1. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 2. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης
 3. Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης
 4. Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης

Για τα πιστοποιητικά υγείας και σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας:

Α.Το πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης που απαιτείται για την εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο, καθώς και τα πιστοποιητικά καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης, που απαιτούνται για την  εγγραφή των μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού Σχολείου , για το σχολικό έτος 2013-14 μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

Επιπροσθέτως   τα παιδιά  σχολικής ηλικίας  μπορούν να εξεταστούν από καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο.

Β. Τα  ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ, με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους , μπορούν να προσέρχονται στους ιατρούς   των παραπάνω  ειδικοτήτων , των Μονάδων Υγείας (μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού 184 ‘η όπως άλλως έχει οριστεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ) και στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον οργανισμό, για δωρεάν εξέταση και χορήγηση των απαιτούμενων βεβαιώσεων υγείας  , καθώς και τους Ατομικού Δελτίου Υγείας.

Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου

2 thoughts on “Εγγραφές

 1. Καλησπέρα σας
  Κατ” αρχάς να μας συγχωρέσετε για την καθυστέρηση της απάντησής μας – στο τέλος της σχολικής χρονιάς το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα γεμάτο και προτεραιότητα έχουν οι μαθητές που …αποφοίτησαν σήμερα!
  Η καινούρια σχολική χρονιά, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από τον τύπο προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 8 Σεπτέμβρη, ωστόσο όταν θα ανακοινωθεί επίσημα θα σας ενημερώσουμε με σχετική ανάρτηση (τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη). Και φυσικά την πρώτη μέρα – ημέρα αγιασμού – τα νήπια και όλα τα παιδιά του δημοτικού συνοδεύονται από τους γονείς τους – κηδεμόνες.
  Ως τότε ενημερώστε στη μικρή σας για το νέο της σχολείο, χωρίς υπερβολές όμως, … και χαρείτε το καλοκαίρι!
  Καλό καλοκαίρι!

 2. Καλησπέρα,

  Υπάρχει καμία πληροφόρηση σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2014-15) και τον αγιασμό; Μπορούν να παρευρεθούν και γονείς;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Μιχάλης Μαντάς

Σχολιάστε