Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Συμμετοχή του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Μαρ 201816

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στις 25/2/2018. Λάβαμε μέρος για πρώτη φορά με την ομάδα του Σχολείου μας Masterlego!!! Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και προσπάθεια των παιδιών μας σε έναν τόσο ιδιαίτερο διαγωνισμό!

Εμπειρία, χαρά, εξευρεύνηση και πολλά χαρούμενα προσωπάκια… ήταν οι απολαβές αυτής της δράσης!

Ευχαριστούμε θερμά τη δασκάλα  μας στη Ρομποτική  Κα Ασημίνα Μπαλκάμου και το Φροντιστήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ (Βασίλης Κατσιβέλης) για την άμεση ανταπόκριση και άριστη συνεργασία μας!

Οι πρωταγωνιστές μας: Ιωακείμ Χ. – Γιώργος Π. – Μαρίλια Μ. – Άρης Χ. – Μάνθος Γ. – Φώτης Γ.

Δείτε εικόνες από τη δράση αυτή των παιδιών μας !

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

«Χελιδονίσματα» στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Μαρ 201815

Αγαπητοί γονείς,

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υποδέχεται την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, υποστηρίζοντας τη δράση της «Ορνιθολογικής», τα «Χελιδονίσματα».

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον  την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ώρες 11.00 – 13.00 σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Η διανομή του πηλού και η κατασκευή της χελιδονοφωλιάς από παιδιά και γονείς θα γίνεται στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο κανάλι και μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού στο κέντρο του Πάρκου.

Εθελοντές θα δίνουν τις βασικές οδηγίες για την κατασκευή των χελιδονοφωλιών και τα ενημερωτικά έντυπα για τα χελιδόνια καθώς και θα διορθώνουν τις φωλιές των μαθητών,  οι οποίοι θα τις πάρουν μαζί τους και θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, αφού στεγνώσουν, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμη κατοικία.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας η οποία περιλαμβάνει και υπερσυνδέσεις με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Προετοιμασία για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2018 – Ενημέρωση γονέων Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων

Μαρ 201815

Αγαπητοί γονείς

Την Κυριακή 25/3/2018 οι μαθητές, με φροντίδα των γονέων τους θα προσέλθουν στην οδό Ραβινέ (στο ύψος του S/M MY MARKET) στις 10:45 π.μ. Από τον γυμναστή του σχολείου μας έχουν δοθεί οδηγίες στα παιδιά για την ομοιόμορφη εμφάνιση του σχολείου.

Αγόρια : Άσπρο πουκάμισο, σκούρο μπλε υφασμάτινο παντε­λόνι, σκούρα παπούτσια (όχι αθλητικά).

Κορίτσια : Άσπρο πουκάμισο, φούστα μπλε σκούρα υφασμάτινη, άσπρο καλσόν και σκούρα παπούτσια (όχι αθλητικά).

Κονκάρδες, φουλάρια και γιλέκα θα δοθούν από το σχολείο την Πέμπτη 22/3 και πρέπει να επιστραφούν στο σχολείο έως και την Τρίτη 27/3 στην άριστη κατάσταση που παρελήφθησαν. Η παρέλαση αρχίζει, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Περιστερίου στις 11:00 π.μ. Μετά το πέρας της παρέλασης οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους με δική τους ευθύνη στο ύψος (περίπου) της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου.

Η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση, σύμφωνα με τον νόμο, είναι υποχρεωτική.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα – Πειραματικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Μαρ 201814

Αγαπητοί γονείς της ΣΤ΄ τάξης,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ η εγκύκλιος για την εισαγωγή των μαθητών της (φετινής) ΣΤ΄ τάξης στα Πρότυπα – Πειραματικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Κάθε ενδιαφερόμενος για εισαγωγή δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, είτε μίας Πειραματικής είτε μίας Πρότυπης.

Η αίτηση θα υποβάλλεται στον δικτυακό τόπο https://www.iep.edu.gr/pps/ ο οποίος υποστηρίζεται από το Ι.Ε.Π., στον οποίο θα δηλώνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο που επιθυμούν, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Απριλίου έως και 14 Μαΐου 2018. Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα και προαιρετικά στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 24 Μαΐου 2018, οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να ελέγξουν με προσοχή τα στοιχεία των υποψηφίων, όπως αυτά αναρτήθηκαν στις καταστάσεις και στην περίπτωση κάποιου λάθους να προσέλθουν στο Σχολείο για να ζητήσουν τη διόρθωσή του.

Αναλυτικές οδηγίες αναφέρονται στο ΦΕΚ 810/7-3-2018 τ. Β΄ .

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Μαρ 201814

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 15 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη, το σχολείο μας θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης που λόγω αναρρωτικής άδειας της δασκάλας τους δεν προσήλθαν σήμερα στο σχολείο μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση φέροντας αύριο τα χρήματα και απαραιτήτως τη σχετική υπεύθυνη δήλωση με υπογραφή από τον γονέα τους. Προβλεπόμενη ώρα επιστροφής 13:15.

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Παράδοση βαθμολογίας Β΄ τριμήνου – Ενημέρωση γονέων

Μαρ 20188

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:15 μ.μ θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου Β΄ τριμήνου (για τις τάξεις Γ΄ – ΣΤ΄) και θα γίνει η σχετική ενημέρωση για την πρόοδο και τη συμπεριφορά όλων των μαθητών. Επισημαίνουμε ότι η παραμονή των μαθητών στον χώρο του σχολείου μετά τις 13:15 (ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών) μπορεί να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων όσον αφορά στην εποπτεία τους.

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

1η θέση και Χρυσό Μετάλλιο στο σκάκι για την Ιουστίνη της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας !

Φεβ 201826

Το Σάββατο  24 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το  Ατομικό Περιφερειακό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΗ Ιουστίνη Κανελλοπούλου, μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου συμμετείχε στους αγώνες και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ως 1η νικήτρια. Προκρίθηκε να συμμετάσχει στους Τελικούς Μαθητικούς Αγώνες της Αττικής εκπροσωπώντας το σχολείο μας.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ιουστίνη μας !!!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Υ.Γ : Η φωτογραφία και τα στοιχεία της μαθήτριάς μας δημοσιεύονται μετά την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων της.

2η Επικαιροποίηση της φοίτησης των μαθητών στο Ολοήμερο του σχολείου μας

Φεβ 20188

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 που καθορίζει τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, κατά το α’ δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου πρέπει να επικαιροποιείται η εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση επικαιροποίησης της εγγραφής του/των παιδιού/ών σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και επιστρέψτε τη στο σχολείο έως 20 Φεβρουαρίου 2018. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στον Διευθυντή του σχολείου. Σύμφωνα με τον νόμο δε νοείται φοίτηση μαθητή μόνο στην Πρωινή Ζώνη (07:00 π.μ – 08:00 π.μ) και όχι στο Ολοήμερο. Αντίθετα επιτρέπεται η φοίτηση στο Ολοήμερο και όχι στην πρωινή Ζώνη.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Συμμετοχή του σχολείου μας στον 12ο Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Φεβ 20188

Αγαπητοί γονείς

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ στις 9 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή, κατά τις διδακτικές ώρες (8.15 π.μ έως 10.15 π.μ). Προκειμένου το παιδί σας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό είναι απαραίτητη η υπογραφή από μέρους σας της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και η παράδοσή της στον δάσκαλο της τάξης έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Έλεγχος βιβλιαρίων υγείας μαθητών του σχολείου μας από γιατρούς του ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου

Φεβ 20185

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Υ. ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων Αγωγής και Προαγωγής Υγείας των πολιτών, πρωτίστως δε των παιδιών και των εφήβων, πραγματοποιεί στο σχολείο μας, κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, προληπτικό έλεγχο της υγείας των παιδιών η οποία περιλαμβάνει διενέργεια δοκιμασιών (screening test). Συγκεκριμένα :

Έλεγχος ατομικών βιβλιαρίων που θα διενεργηθεί την 1/3/2018, ημέρα Πέμπτη, από επισκέπτρια υγείας με στόχο την πλήρη εμβο­λιαστική κάλυψη όλων των μαθητών Α΄, Β΄, Ε΄, ΣΤ΄. Πρόσβαση σε εμβολιαστική κάλυψη έχουν πλέον ΔΩΡΕΑΝ όλα τα παιδιά, ασφαλισμένα και ανασφάλιστα, με μόνη προϋπόθεση την προσέλευση στον σταθμό Μάνας παιδιού στο ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου με ραντεβού στο 210 5719643.

Μαθητής που δεν προσκομίζει υπογεγραμμένο το παρόν ενημερωτικό σημείωμα κατά την ημέρα του ελέγχου θεωρείται ότι δεν έχει έγκριση ων γονέων.

Δείτε και κατεβάστε την ενημερωτική επιστολή καθώς και τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που θα πρέπει, εάν επιθυμείτε, να υπογράψετε κάνοντας κλικ εδώ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτή Τριών Ιεραρχών – Λειτουργία Σχολείου

Ιαν 201826

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, εορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο θα προσέλθουν (έως τις 8:15 π.μ)  μόνο οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης καθώς και το σύνολο του διδακτικού προσωπικού. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα παρακολουθήσουν τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Ιερόθεου μέχρι περίπου τις 10:00 π.μ. Στη συνέχεια θα αποχωρήσουν από το σχολείο με ευθύνη των γονέων τους.

Οι μαθητές που έχουν οριστεί ως σημαιοφόρος και παραστάτες (1ης περιόδου) θα πρέπει να προσέλθουν φορώντας τα ρούχα της παρέλασης (άσπρο πουκάμισο – μπλε παντελόνι ή φούστα, ανάλογα).

Το Ολοήμερο την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσει.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών από αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ιαν 201819

Αγαπητοί γονείς

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφθεί κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον κ. υποδιευθυντή της υπηρεσίας. Οι έμπειροι αξιωματικοί με απλά λόγια έδωσαν οδηγίες και συμβουλές στα παιδιά ώστε να μπορούν να πλοηγούνται στο διαδίκτυο ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες που διασφαλίζουν την ασφάλειά τους.

Δείτε εικόνες από αυτή τη δράση του σχολείου μας :

Για πληρέστερη ενημέρωση μαθητών – γονέων αλλά και εκπαιδευτικών δημοσιεύουμε χρήσιμο υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (οδηγίες – συμβουλές – δωρεάν προγράμματα – παιχνίδια) :

Ενημερωτικά βίντεο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Δείτε τα παρακάτω βίντεο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο:

 1. Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο πάντα να ζητάς βοήθεια!
 2. «Παντοπωλείο»: σποτ οικονομικές απάτες 
 3. Δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις
 4. Εσύ αποφασίζεις τι πρέπει να γνωρίζουν οι άλλοι για σένα
 5. Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο;
 6. Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση

Μπείτε στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ειδικά για τα παιδιά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και δείτε πολύτιμο υλικό που έχει αναρτήσει η υπηρεσία για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Δείτε επίσης :

 1. Ασφαλής Πλοήγηση στο Internet: Τι να Προσέχουμε.
 2. Παιχνίδι για παιδιά για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο: Πατήστε εδώ για να παίξετε ένα ακόμα παιχνίδι για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο.
 3. Παιχνίδι «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Μεταβείτε στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και παίξτε το παιχνίδι σχετικό με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την ασφάλεια αυτών στο Διαδίκτυο. Για να μεταβείτε στη σελίδα, παρακαλούμε πατήστε εδώ.
 • Πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασής μου; Παρακάτω δίνονται ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να επιβεβαιώσετε πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασης (password) τον οποίο χρησιμοποιείτε: 1. How Secure Is My Password?Password Strength Checker
 • Δράση Ενημέρωσης Ασφαλούς Διαδικτύου. Μεταβείτε στην επίσημη σελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους.    Για να μεταβείτε στην σελίδα, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» το K9 Web Protection, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας φίλτρων στο Διαδίκτυο για γονικό έλεγχο.

Πώς ενεργοποιούμε τον γονικό έλεγχο σε internet browsers: Δείτε εδώ

Κοπή πίτας στις τάξεις του σχολείου μας !

Ιαν 201816

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβε και φέτος ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Με ενέργειές του προσφέρθηκαν στο σχολείο μας βασιλόπιτες (μία για κάθε τάξη) καθώς και για τον Σύλλογο Διδασκόντων. Σε κάθε τάξη ένας μαθητής που κέρδισε «το φλουρί» έλαβε και ένα όμορφο δώρο, προσφορά και αυτό του Συλλόγου Γονέων. Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε υγεία και προκοπή σε εσάς και τα παιδιά σας !

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δ.Σ Περιστερίου

Διενέργεια οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού έλεγχου μαθητών των Α΄ – Β΄ τάξεων του σχολείου μας

Ιαν 201815

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου θα διενεργηθεί προληπτικός οφθαλμολογικός και οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας στις 21 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη, από ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τη Φ.15/ΕΑ/209684/222478/Δ1 εγκύκλιό του.

Η διαδικασία έχει ως εξής : Μετά την έγκρισή σας η οποία γίνεται με την προσκόμιση του παρόντος ενημερωτικού σημειώματος υπογεγραμμένου από γονέα και του ατομικού βιβλιαρίου έτσι ώστε να καταγραφούν τα αποτελέσματα από τον γιατρό που θα διενεργήσει τον έλεγχο.

Μαθητής που δεν προσκομίζει υπογεγραμμένο το κάτωθι ενημερωτικό σημείωμα κατά την ημέρα του ελέγχου θεωρείται ότι δεν έχει έγκριση των γονέων.

Δείτε και κατεβάστε τη σχετική επιστολή (ενημερωτικό σημείωμα) προς τους γονείς του κ. Χρονόπουλου Πολυχρόνη, ιατρού, διευθυντή του ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου καθώς και τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση την οποία πρέπει να υπογράψετε εδώ.

Εορτή Αγ. Αντωνίου – Λειτουργία σχολείου

Ιαν 201812

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 το σχολείο μας (όπως και όλα τα σχολεία του Περιστερίου) θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω της εορτής του πολιούχου Αγ. Αντωνίου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Υλοποίηση της δράσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ «Η τσάντα στο σχολείο»

Ιαν 20188

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, και θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του ιδίου έτους και μετέπειτα από την έναρξη κάθε διδακτικού έτους.

Σε εφαρμογή των ανωτέρω συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας και αποφάσισε ομόφωνα την επιλογή των παρακάτω ημερομηνιών (Παρασκευές) στις οποίες οι μαθητές θα αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο[1].

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

  Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

[1] Οι αίθουσες θα κλειδώνονται τις Παρασκευές κατά τις οποίες θα υλοποιείται το πρόγραμμα, με ευθύνη του διδάσκοντος την τελευταία ώρα. Αναγκαίες προσαρμογές και οδηγίες στους μαθητές θα δοθούν από τους δασκάλους των τάξεων σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων του σχολείου.

Γιορτινές Ευχές !!!

Δεκ 201721

Αγαπητοί γονείς

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σας εύχεται ολόψυχα…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!!

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ !

Δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις ευχές των μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας μέσα από το χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι που είπαν στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής !!!

Απολογισμός προγράμματος «Ευρωπαϊκής Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών»

Δεκ 201717

Αγαπητοί γονείς

Τη φετινή σχολική χρονιά ήρθε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σχολείο μας μία ενημερωτική επιστολή σχετική με πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών.

Ο στόχος του προγράμματος ήταν να φέρει σ’ επαφή τους μαθητές διαφόρων σχολείων της Ευρώπης, έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις άλλες χώρες.

Δεδομένου ότι στο πρόγραμμα θα συμμετείχαν 10  μόνο σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών του σχολείου μας, έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Είχαμε την τύχη να μας επιλέξουν, οπότε τέλος Οκτωβρίου, ξεκινήσαμε με τους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης για να δημιουργήσουμε το στολίδι που αντιπροσώπευε τη χώρα μας και το σχολείο μας στις υπόλοιπες χώρες του προγράμματος.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γαλάζιο καραβάκι με την Ελληνική σημαία και τις ευχές μας γραμμένες σε διάφορες γλώσσες. Επίσης οι μαθητές μας με πολύ μεράκι έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και τα στείλαμε όλα μαζί  στην Ευρώπη. Οι χώρες με τις οποίες ανταλλάξαμε στολίδια είναι οι ακόλουθες: Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία, Πορτογαλία  και Φινλανδία.

Με πολλή αγωνία περιμέναμε τα στολίδια των άλλων χωρών και με πολλή χαρά ανοίγαμε τους φακέλους και τα δέματα που έφθαναν στο σχολείο!

Αρχές Δεκεμβρίου, αφιερώσαμε μία διδακτική ώρα για να στολίσουμε με τους μαθητές  το Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας. Όλοι είχαν την ευκαιρία να βάλουν ένα στολιδάκι  στο δέντρο και μετά ευχήθηκαν στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Γερμανικά «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλή χρονιά».

Ευελπιστούμε να υλοποιούμε κάθε χρόνο τέτοια προγράμματα με τα παιδιά!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Υλοποίηση του προγράμματος Αγιογραφίας στο σχολείο μας !

Δεκ 201717

To πρόγραμμα της αγιογραφίας με τίτλο : Αγιογραφία : «Η πρώτη μορφή αφαίρεσης», που παρακολούθησαν και στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές μας (12 – 13 Δεκεμβρίου 2017), αρχίζοντας από τις βραχογραφίες της  Αλταμίρα και φτάνοντας μέχρι τον μανιερισμό του Ελ Γκρέκο, τους οδηγεί σε ένα ταξίδι γνωριμίας με την τέχνη.

Με ενδιάμεσους σταθμούς τις τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι της Θήρας, τα Μινωικά ανάκτορα και την Πομπηία, τα Αιγυπτιακά Φαγιούμ, την έρημο του Σινά με τις πρώτες χριστιανικές εικόνες, τα ψηφιδωτά της Του θεού Σοφίας, τη μονή Δαφνίου, τη Ρωσική αλλά και την δυτικότροπη αγιογραφία, μάς παρουσιάζει  την εμφάνιση  της αγιογραφίας ως μια μορφή τέχνης αλλά και ως φυσική συνέχεια της ανάγκης των ανθρώπων να εκφραστούν μέσα από αυτήν. Τον συγκερασμό του ανθρώπινου στοιχείου με  την απεικόνιση του θείου στην ίδια μορφή τέχνης.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από πλήθος  επιλεγμένων  εικόνων που στοχεύουν στην ενεργοποίση των μαθητών και στην εξήγηση της διαχρονικότητας και συνέχειάς της, απλά και φυσικά χωρίς ίχνος “διδακτισμού”.

Τέλος η δημιουργία από τους μαθητές της εικόνας  του Αγγέλου με την καθοδήγηση ενός εικαστικού βοηθά τα παιδιά να εστιάσουν στις λεπτομέρειες μιας βυζαντινής εικόνας μέσα από μια μορφή που συναντάται σε όλες τις θρησκείες.

Θεωρούμε πολύ χρήσιμη τη συμβολή του προγράμματος αυτού στη γνωριμία των μαθητών με τη βυζαντινή τέχνη. Πολλοί από εμάς τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουμε τη βυζαντινή ιστορία  έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μία απαξίωση και μία αδιαφορία για την υψηλότατη δημιουργία της αγιογραφίας και του ψηφιδωτού και γενικότερα την τέχνη των βυζαντινών χρόνων. Αυτό καταδεικνύει κυρίως το κενό που υπάρχει στη γνωριμία των παιδιών με αυτή την τέχνη γιατί συνήθως αυτό που δεν το γνωρίζουμε δεν μπορούμε να το αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε την αξία του.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Περιστερίου, μέσω της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π, και ιδιαίτερα τον εικαστικό κ Κωνσταντίνο Βερούτη που μάς ενέταξε σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον και δημιουργικό πρόγραμμα προσφέροντας στους μαθητές μας αυτή την εξαιρετική εμπειρία !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Επίσκεψη κλιμακίου αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σχολείο μας

Δεκ 201712

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι για τις 18 Ιανουαρίου 2018 στις 10:00 π.μ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη κλιμακίου αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο σχολείο μας μετά από σχετικό αίτημά μας. Οι έμπειροι αξιωματικοί θα μιλήσουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των τάξεων Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ – ΣΤ΄ σχετικά με τους κινδύνους και τις παγίδες που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο ιδιαίτερα για τις τρυφερές αυτές ηλικίες. Μετά το πέρας της ενημέρωσης θα αναρτηθεί τόσο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό όσο και έντυπες συμβουλές και συμβουλευτικές ιστοσελίδες για τους μαθητές αλλά και τους γονείς των μαθητών μας.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Σαν σήμερα

 1. 17/03/1821: Οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας.

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

RSS Υπουργείο Παιδείας

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το τρέχον σχολικό έτος (2017 – 2018) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 127 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .

Ο καιρός στην Αθήνα !

booked.net

Μετρητής επισκεψιμότητας ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων