Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών του σχολείου μας για το έτος 2017 – 2018

Οκτ 201713

Αγαπητοί γονείς

Σήμερα 13 Οκτωβρίου 2017 και από ώρα 9:40 – 10:00 π.μ (στο 1ο διάλειμμα) διενεργήθηκε η προβλεπόμενη από το Π.Δ 79/2017 (παρ. 5 του αρ. 3 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α)  καθώς και την Υπουργική Απόφαση Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1/13-9-2017 κλήρωση για την ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2017 – 2018 μεταξύ του συνόλου των μαθητών της (φετινής) ΣΤ΄ τάξης.

Στην κλήρωση παρίστατο το σύνολο των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης καθώς επίσης ο διευθυντής και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων (πλην των εφημερευόντων εκπαιδευτικών). Εξηγήθηκε επίσης δημόσια και συμφωνήθηκε η διαδικασία ανάδειξης των μαθητών.

Από την κλήρωση αναδείχθηκαν οι παρακάτω μαθητές οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στις δύο περιόδους (1η περίοδος έως 31 Ιανουαρίου 2018 – 2η περίοδος 1 Φεβρουαρίου 2018  – 15 Ιουνίου 2018).

1η Περίοδος – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες :

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ  :  ΤΣΟΥΠΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ  :  ΜΠΑΤΣΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :  ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ : ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΜΕΣΗ : ΚΑΛΛΙΑΦΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

2Η Περίοδος – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες :

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ :  ΝΤΡΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ  : ΣΙΣΜΑΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ  : ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ

ΠΙΣΩ ΜΕΣΗ  : ΚΑΣΟΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

ΔΙΜΟΙΡΙΤΗΣ ΑΓΟΡΙΩΝ : ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΜΟΙΡΙΤΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ : ΖΙΩΓΑ ΝΕΦΕΛΗ

ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ : ΚΑΣΟΥΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οκτ 201711

AFISA ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΣτα πλαίσια του εορτασμού της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον» οι μαθητές του σχολείου μας μετέβησαν στα γήπεδα της Χωράφας τηρώντας τα προβλεπόμενα περί μετακίνησης μαθητών εκτός διδακτηρίου.

Αρχικά και εντός σχολικού χώρου τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές ομάδες (Α΄-Β΄, Γ΄ – Δ΄, Ε΄-ΣΤ΄) ζωγράφισαν και βρήκαν πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της σωματικής άσκησης στον οργανισμό του ανθρώπου και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και του χαρακτήρα του.

Στο Β΄ μέρος (από τις 9:45 π.μ ) έγιναν αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα της περιοχής της Χωράφας. Τα τρία ηλικιακά γκρουπ ασχολήθηκαν εναλλάξ με αθλοπαιδιές (Μπάσκετ – Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο), με έμφαση στο «Ευ αγωνίζεσθαι» και την αλληλεγγύη μεταξύ συμπαικτών.

Η ημέρα κύλησε δημιουργικά με έντονα συναισθήματα. Τα παιδιά εμπέδωσαν το κεντρικό σύνθημα της όλης διοργάνωσης «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον» και γέμισαν με φωνές και χαμόγελα τους αθλητικούς χώρους της Χωράφας.

 

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εορτή !

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών !

Οκτ 20176

Αγαπητοί γονείς,

Europe_DirectΜε μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε πως το σχολείο μας φέτος θα συμμετάσχει στην 11η Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών, που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Wrexham-Wales του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάθε Χριστούγεννα, χιλιάδες μαθητές σχολείων απ’ όλη την Ευρώπη, δημιουργούν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα ανταλλάσσουν με σχολεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φτιάχνουν επίσης ένα πακέτο με πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στη χώρα τους, το οποίο στέλνεται σε όλα τα σχολεία.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με τον πολιτισμό άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από μια σειρά δημιουργικών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί, κυρίες Μανουέλα Απλαδά (ΠΕ 07- Γερμανικών), Αικατερίνη Βλάχου (ΠΕ06-Αγγλικών) και Γεωργίου Ελένη (ΠΕ05-Γαλλικών), θα στολίσουν με τη βοήθεια των μαθητών της Ε’ και της ΣΤ΄ Δημοτικού, το «Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» στο σχολείο μας, χρησιμοποιώντας  τα στολίδια που θα λάβουν απ’ όλες τις χώρες. Παράλληλα, θα χρησιμοποιήσουν στην τάξη τις ευχετήριες κάρτες, τα τραγούδια, τις παραδόσεις και τις συνταγές που γράφτηκαν από τα παιδιά των άλλων σχολείων, προκειμένου να καταλάβουν οι μαθητές τους τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης.

Σ” αυτό το πρόγραμμα θα συμμετέχουν φέτος δέκα (10) σχολεία απ” όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία επιλέχθηκε και το δικό μας !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

1η Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το σχολικό έτος 2017 – 2018

Οκτ 20176

Αγαπητοί γονείς,

Geniki_SinelefsiΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σας προσκαλεί στην 1η Γενική Συνέλευση για τη σχολική χρονιά 2017-2018,  τη Δευτέρα 09/10 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Περιστερίου, κος Λεμπέσης.

Θέματα Γενικής Συνέλευσης :

 • Ετήσια Συνδρομή μελών
 • Οικονομικός απολογισμός
 • Δραστηριότητες Σαββάτου και Ετήσιο πρόγραμμα δράσεων
 • Ενημέρωση για την αναδιάρθρωση των μελών του Δ.Σ.

Όπως γνωρίζετε, η Γενική Συνέλευση είναι ανώτατο όργανο των γονέων, με σκοπό τη συζήτηση, αντιμετώπιση και επίλυση των θεμάτων και των προβλημάτων που τυχόν αντιμετωπίζει μια σχολική κοινότητα.

Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση και γενικότερα η ενεργή συμμετοχή ως μέλη του συλλόγου, κρίνεται αναγκαία.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Παιδαγωγικές συναντήσεις εκπαιδευτικών με τον Σχολικό Σύμβουλο – Πρόγραμμα – Θέματα παιδαγωγικών συναντήσεων

Οκτ 20174

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με έγγραφο του Σχολικού Συμβούλου της 32ης Περιφέρειας (στην παιδαγωγική ευθύνη του οποίου ανήκει το σχολείο μας) κ. Στ. Κρασσά έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Δημοτικής Εκπαίδευσης της 31ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Αναστάσιο Ασβεστά, για την επόμενη εβδομάδα οι παρακάτω παιδαγωγικές συναντήσεις με την εξής θεματική :

α) Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ 70 επί των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών 

β) Ενημέρωση εκπαιδευτικών ΠΕ 70 για τον έλεγχο της γνησιότητας τραπεζογραμματίων και κερμάτων Ευρώ για μαθητές στο Δ.Σ. στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής 

γ) Συζήτηση-Επίλυση αποριών επί του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109, τ. Α΄ / 01-08-2017) “Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων”», ως εξής:

Α. Διδάσκοντες / διδάσκουσες στις Α΄ και Β΄ τάξεις :

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, ώρες 08.15 – 14.00: 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου [Αθηνάς & Προσκόπων, 12137 Κηπούπολη – 210 5017021].

Β. Διδάσκοντες / διδάσκουσες στις Γ΄ και Δ΄ τάξεις :

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, ώρες 08.15 – 14.00: 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου [Πελοπίδα 177, 121 37 Νέα Ζωή – 210 5719229].

Γ. Διδάσκοντες / διδάσκουσες στις Ε΄ και Στ΄ τάξεις :

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, ώρες 08.15 – 14.00: 22ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου [Εθνικής Αντιστάσεως 101, – 210 5710240].

Στις ανωτέρω ημερομηνίες τα αντίστοιχα τμήματα δε θα λειτουργήσουν και οι μαθητές δε θα προσέλθουν στο σχολείο.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δωρεάν Κέντρα Μελέτης για οικονομικά αδύναμους μαθητές Δημοτικού από τον Δήμο Περιστερίου

Σεπ 201722

Αγαπητοί γονείς

Kentro_Meletis_Dimou_PeristeriouΜε ιδιαίτερα χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου τη νέα (τρέχουσα) σχολική χρονιά, διευρύνει περαιτέρω την κοινωνική του παρουσία επεκτείνοντας τη λειτουργία, τη μέριμνα και τη φροντίδα του, σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά, μαθητές και μαθήτριες δημοτικού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ενημέρωση που λάβαμε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Θεοδωράκο : «Η αδυναμία της οικογένειας να προσφέρει την απαιτούμενη πρόσθετη εκπαιδευτική ενίσχυση στα παιδιά της, μπαίνει στο δικό μας κοινωνικό στόχαστρο, με τη δημιουργία Κέντρων Μελέτης, που θα αναλάβουν να βοηθήσουν τα παιδιά, καλύπτοντας το οικογενειακό οικονομικό έλλειμμα. Η εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών είναι εκείνη, που θα πρωτοστατήσει στην προετοιμασία των παιδιών, για τα επόμενα βήματα της βελτίωσης των επιδόσεών τους, της εξέλιξης, καθώς και της προόδου τους».

Υπεύθυνοι συντονισμού του σχετικού προγράμματος είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, παράλληλα δε και οι ίδιοι, εκπαιδευτικοί:

 • Τσερούλα Κατερίνα (6946.631293)
 • Καλλιάφας Αναστάσιος (6936.052000).

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα πλαισιώσουν το εγχείρημα όσο και στην πρωτοβουλία αυτή του Δήμου μας !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 : 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σεπ 201721

Αγαπητοί γονείς,

AFISA ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΣτα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 oι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν κανονικά (σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμά τους) αλλά δε θα κάνουν μάθημα.

Αρχικά θα ενημερωθούν στον θεματικό άξονα:

«Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον».

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Αθλητικό Κέντρο Χωράφας όπου χωρισμένοι σε ομάδες θα αθληθούν στο κλειστό γήπεδο καθώς και στο 5Χ5 (ποδόσφαιρο). Με βάση τον νόμο οι γονείς των μαθητών μας πρέπει να υπογράψουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία θα επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών εκτός σχολικού χώρου. Μαθητής για τον οποίο δεν θα υπάρξει υπογραφή της σχετικής δήλωσης δε θα μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα.

Οι μαθητές που δεν έχουν Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή σε ισχύ θα συμμετέχουν σε βοηθητικές (μη αθλητικές) δραστηριότητες.

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά (έως τις 16:00).

Είναι προφανές ότι οι μαθητές την ημέρα εκείνη θα φέρουν αθλητική περιβολή καθώς και μπουκαλάκι με νερό.

Υ.Γ :Σε περίπτωση κακοκαιρίας (δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο ύπαιθρο) η εορτή θα μεταφερθεί και θα ενημερωθείτε άμεσα με νέα ανακοίνωση στο Ιστολόγιο αλλά και έντυπο στους μαθητές.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Διενέργεια ορθοπεδικού ελέγχου από ιατρούς του ΠΕΔΥ για μαθητές Ε΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού

Σεπ 201721

Αγαπητοί γονείς
orthopedikos_gia_mathitesΤο σχολείο μας σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας διοργανώνει προληπτικό έλεγχο της υγείας των μαθητών ο οποίος περιλαμβάνει ενέργεια δοκιμασιών, έλεγχο σκολίωσης από ορθοπεδικό ιατρό, από Επισκέπτρια Υγείας ή Νοσηλεύτρια. Ο έλεγχος στο σχολείο μας θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου 2017 για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος καλείστε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Την ημέρα του ελέγχου ο μαθητής θα πρέπει να έχει τη σχετική δήλωση υπογεγραμμένη στην τσάντα του. Μη υπογραφή της σχετικής δήλωσης  θα σημαίνει τη μη έγκριση του γονέα για τη διενέργεια του ανωτέρω ορθοπεδικού ελέγχου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Υποδοχή των μαθητών μας με ευχές και δωράκια από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων !

Σεπ 201718

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ήταν μαζί μας με ευχές για καλή σχολική χρονιά αλλά και όμορφα δώρα που έδωσαν σε όλους τους μαθητές μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία τους και είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα έχουμε μια καλή συνεργασία προς όφελος των παιδιών μας !!!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δ.Σ Περιστερίου

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες τόσο από τον στολισμό για την υποδοχή της Α΄ τάξης όσο και από τα δώρα του Δ.Σ

Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής σημαιοφόρων – παραστατών σύμφωνα με το Π.Δ 79/2017

Σεπ 201714

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας καθορίζεται ο τρόπος «Επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου». Στην περίπτωση του δικού μας σχολείου (με ένα τμήμα στη ΣΤ΄ τάξη) ορίζονται τα εξής :

Α) Σχολικές μονάδες με λειτουργία ενός (1) τμήματος στη ΣΤ τάξη
20090320141003!Greek_animated_FlagΣημαιοφόροι ορίζονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Παραστάτες ορίζονται δέκα (10) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε (5) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε (5) για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου ορίζεται ένας (1) μαθητής της ΣΤ΄ τάξης για όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με τη διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Αγιασμός – Έναρξη Σχολικού Έτους 2017 – 2018

Σεπ 20176

Αγαπητοί γονείς

Agiasmos_2017Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017 – 2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 09:00 π.μ στον προαύλειο χώρο του σχολείου.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα ανέβουν στις τάξεις όπου θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τον δάσκαλο/α τους. Την ίδια ημέρα θα μοιραστούν στα παιδιά και τα βιβλία τους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές να έχουν μαζί τους την τσάντα τους.

Αμέσως μετά τον αγιασμό θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου και συνάντηση – ενημέρωση των γονέων με τον διευθυντή του σχολείου.

Οι μαθητές θα σχολάσουν περίπου στις 10 : 15 π.μ

Με τις θερμότερες ευχές μας για μια ευχάριστη και συνάμα δημιουργική χρονιά !

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Δροσερός αποχαιρετισμός…

Ιουν 201719

kalo_kalokairiΜια πολύ όμορφη πρωτοβουλία συμπλήρωσε το εορταστικό κλίμα στο σχολείο μας λίγο πριν το τέλος των μαθημάτων ! Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας (πάντοτε δίπλα μας) πρόσφερε παγωτά στα παιδιά του σχολείου, (πίτσες στη ΣΤ΄ τάξη…) παράλληλα με τα μικρά πάρτι που οργανώθηκαν σε όλες τις τάξεις από τους ίδιους τους μαθητές. Στην έκτη μάλιστα προσφέρθηκε και τούρτα για όλα τα παιδιά της τάξης τους, προσφορά δύο συμμαθητών τους !

Και κάπως έτσι τελείωσε μια όμορφη χρονιά που είχε (και πάλι…) πολλή συγκίνηση για τη ΣΤ΄ τάξη, αγάπη για όλα τα παιδιά μας και προσμονή να τα ξαναδούμε πάλι τον Σεπτέμβριο στην έναρξη μιας ακόμα, ελπίζουμε, όμορφης και παραγωγικής χρονιάς !

Καλό καλοκαίρι στα παιδιά μας και στους γονείς τους !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Δείτε φωτογραφίες από την εορταστική ατμόσφαιρα…

12 Ιουνίου 2017 : Γιορτή αποφοίτησης ΣΤ΄ τάξης έτους 2016-2017

Ιουν 201719

002Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης στο  κατάμεστο θέατρο του σχολείου μας, με τον πιο όμορφο και συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτησαν το αγαπημένο τους σχολείο, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Τραγούδια, χοροί, διάλογοι,video αλλά και  σύντομες αφηγήσεις διάνθισαν την τελετή αποφοίτησης.

Μια γιορτή γεμάτη αγάπη και πολλή  συγκίνηση. Οι  μαθητές  γοήτευσαν το κοινό τους και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.

Η μεγάλη οικογένεια του 41ου  Δημοτικού Σχολείου ήταν εκεί για να τους τιμήσει και να τους  ευχηθεί τα καλύτερα για τη μετέπειτα μαθητική τους πορεία.

Το ταξίδι συνεχίζεται και σας ευχόμαστε ολόψυχα να είναι υπέροχο !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση αποφοίτησης των παιδιών μας !

Αριστείο Διάκρισης στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών «ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2017″ για τη Λυδία της ΣΤ΄ τάξης

Ιουν 201716

Αγαπητοί γονείς

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας Λιβιτσάνου Λυδία έλαβε αριστείο διάκρισης στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών «ΚΑΓΚΟΥΡΟ» που διενεργήθηκε στις 18 Μαρτίου 2017.

Ο διεθνήΚΑΓΚΟΥΠΟ1ς μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίωνΚΑΓΚΟΥΡΟ μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Το Υπουργείο Παιδείας με σχετική εγκύκλιο ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών αναφέροντας :

» Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά πέραν του στενού χαρακτήρα τους ως γνωστικού αντικειμένου, αποτελούν ολοκληρωμένο σύστημα σκέψης που υποβοηθά τη σφαιρική ανάπτυξη των νοητικών δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών. Ως εκ τούτου, ένας από τους βασικούς στόχους των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων οφείλει να είναι η ενθάρρυνση των μαθητών να ασχοληθούν συστηματικότερα με τα μαθηματικά και η προαγωγή της μαθηματικής παιδείας γενικότερα».  Η Λυδία μας συμμετείχε και η προσπάθειά της επιβραβεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου συγχαίρει τη Λυδία και προτρέπει και τους υπόλοιπους μαθητές μας να δηλώνουν συμμετοχή σε διαγωνισμούς !

Υ.Γ : Η δημοσίευση των στοιχείων καθώς και της μη επεξεργασμένης φωτογραφίας πραγματοποιείται μετά την έγγραφη συναίνεση των γονέων της μαθήτριάς μας με υπογραφή της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης που απαιτείται.

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Ανάρτηση εργασιών των μαθητών των Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ τάξεων στο μάθημα των ΤΠΕ

Ιουν 201716
Αγαπητοί γονείς
Psifiako_MathimaΜε ιδιαίτερη χαρά ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας τις δουλειές των παιδιών των τάξεων Γ, Δ΄, και Ε΄ στο μάθημα των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (Η/Υ) που φέτος, για πρώτη φορά εντάχθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα και υλοποιήθηκε εξ” ολοκλήρου στο εργαστήριο Η/Υ του σχολείου μας.
Οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις έφτιαξαν λευκώματα, μέσα από τα οποία παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και τα ενδιαφέροντά τους…
Η Ε έφτιαξε ομαδικές εργασίες με θέματα διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.
Τα παιδιά εργάστηκαν συλλογικά, προβληματίστηκαν, ενημερώθηκαν και έστησαν όμορφες παρουσιάσεις. που τις παρουσίασαν μπροστά στους συμμαθητές τους. Το υλικό φτιάχθηκε με την καθοδήγηση και υπό την εποπτεία της δασκάλας τους στις ΤΠΕ την οποία ευχαριστούμε θερμά για την πολύ σημαντική συμβολή της στον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών μας !
Δείτε τη δουλειά της Γ΄ τάξης εδώ
Της Δ΄ τάξης εδώ και της Ε΄ τάξης εδώ.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Διενέργεια απολύμανσης – μυοκτονίας σε όλους τους χώρους του σχολείου

Ιουν 201716

Αγαπητοί γονείς

Βεβαίωση απολύμανσης κτιρίου ΙΟΥΝ. 2017Σας ενημερώνουμε ότι στις 15 Ιουνίου 2017, μετά την αποχώρηση των μαθητών, διενεργήθηκε απολύμανση και μυοκτονία σε όλους τους χώρους του σχολείου. Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν είναι μη τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Προγραμματισμός λειτουργίας σχολείου – Ενημέρωση γονέων

Ιουν 20172

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής του Αγ. Πνεύματος (αργία).Daskalos

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα).

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια ψυχαγωγική εκδρομή του σχολείου σύμ­φωνα με την υπεύθυνη δήλωση που σας έχει ήδη διανεμηθεί.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί μεταφορά του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου (από το πρωί, στο απόγευμα της ίδιας ημέρας) λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τη λήξη του διδακτικού έτους. Συνεπώς την ημέρα αυτή το σχολείο το πρωί δε θα λειτουργήσει. Η γιορτή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μ.μ

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στις 20:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Την ημέρα αυτή το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά  τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στις 8:15 π.μ θα δοθούν οι τίτλοι προόδου (για τις τάξεις Α΄-Ε) και οι τίτλοι σπουδών για τη ΣΤ΄ τάξη. Την ίδια ημέρα, με φροντίδα του σχολείου, θα παραδοθούν υπηρεσιακά στα Γυμνάσια φοίτησης όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη φοίτηση των μαθητών της φετινής ΣΤ΄ στο Γυμνάσιο την επόμενη σχολική χρονιά (2017 – 2018).

Για το Ολοήμερο

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει και δε συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα καταχωριστούν σε ξεχωριστό πίνακα και θα ικανοποιηθούν (βάσει της εντολής της Δνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας) ΜΟΝΟ σε περίπτωση που υπάρχουν θέσεις κενές από τους μαθητές που έχουν υποβάλει πλήρη αίτηση (με πιστοποιητικά εργασίας, ή ανεργίας). Τελευταία προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών (βεβαιώσεων) ορίζεται η 9η Ιουνίου 2017.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Βράβευση μαθητών μας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία !!!

Μάι 201730

Αγαπητοί γονείς

Mikros_Efkides_2017Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η βράβευση των μαθητών Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διεξήχθη (σε πανελλαδικό επίπεδο) στις 10 Μαρτίου 2017 θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στο Αίθουσα του Κ.Υ.ΒΕ. (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι) και ώρα 10:30 – 12:00 το πρωί.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας !!!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Παράλληλη Στήριξη για το έτος 2017 – 2018. Εγκύκλιος, προϋποθέσεις, προθεσμίες

Μάι 201725

Αγαπητοί γονείς

Parallili_stirixiΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες προκειμένου κάποιος γονέας να αιτηθεί παράλληλης στήριξης για το τέκνο του εντός της σχολικής τάξης. Δείτε και κατεβάστε την εγκύκλιο εδώ.

Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2017. Όμως…

Προκειμένου να είμαστε στο πρώτο «κύμα» χορηγήσεων παρακαλείσθε, όσοι ενδιαφέρεστε και έχετε τις νόμιμες προϋποθέσεις (όπως αυτές καθορίζονται στην εγκύκλιο) να προσέλθετε στο σχολείο από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2017.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση νέας ή την ανανέωση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι τα παρακάτω:
Α) Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας φοίτησης του/της μαθητή/τριας,
Β) Γνωμάτευση του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ. σε ισχύ, η οποία προσκομίζεται με την ανωτέρω αίτηση και η οποία εισηγείται αναλόγως και καθορίζει τις αναγκαίες ώρες για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση του/της μαθητή/τριας
Γ) Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/μαθήτριας, στην οποία αναγράφεται η τάξη στην οποία θα φοιτήσει ο/η μαθητής/τρια τον Σεπτέμβριο του 2017, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο διαβιβαστικό του Διευθυντή της σχολικής μονάδας προς την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης,
Δ) Πίνακας, αντιστοίχως συμπληρωμένος στα σχετικά πεδία για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΠΙΝΑΚΑΣ 1)
Ε) Παιδαγωγική έκθεση του σχολείου για τον/την μαθητή /τρια είτε υλοποιήθηκε η παράλληλη στήριξη είτε όχι κατά το σχολικό έτος 2016-17, μόνο στην περίπτωση αίτησης ανανέωσης παράλληλης στήριξης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ. Επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι με κρούσματα και στη χώρα μας

Μάι 201725

Αγαπητοί γονείς

mple-falainaΣυναγερμός έχει σημάνει τόσο στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι Blue Whale Challenge όσο και στον χώρο των γονέων.

Μια προβληματική ή ελλειμματική σχέση με τους γονείς αποτελεί το τέλειο έδαφος για οποιονδήποτε επιδιώκει να κάνει θύμα ένα παιδί ή έναν έφηβο
Η ονομασία «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ» προέρχεται από την απαίτηση των διαχειριστών του παιχνιδιού να χαράξουν οι συμμετέχοντες –συνήθως- έφηβοι μια φάλαινα στο χέρι τους με μαχαίρι καθώς επίσης και να εκτελέσουν μια σειρά από «δραστηριότητες» που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωή τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Επισκέπτες Ιστολογίου από 7/3/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

Σαν σήμερα

 1. 17/10/: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
  Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993.

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

 • Πρόσκληση Κ.Σ.Ε. – 2η Περίοδος Επιμόρφωσης Β1 Επιπέδου Τ.Π.Ε. 06/10/2017
  Καλούνται τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) του Μητρώου Κ.Σ.Ε. της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ), που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το […]
 • «Πλαίσιο αρχών για τη δημιουργική αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση» του Καθηγητή Δ. Κουτσογιάννη 25/09/2017
  Με τη δημοσίευση του άρθρου «Πλαίσιο αρχών για τη δημιουργική αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση» του Δημήτρη Κουτσογιάννη, Καθηγητή Α.Π.Θ., Μέλους του Επιστημονικού Συμβουλίου Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών για την Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, εγκαινιάζεται νέα ενότητα με τίτλο "Επιστημονικές Συμβολές" στην παρούσα Πύλη Ενημέρωσης, http://e-pimorfosi.cti.gr. Δείτε το άρθρο ΕΔΩ.

RSS Υπουργείο Παιδείας

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το τρέχον σχολικό έτος (2017 – 2018) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 127 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων