Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Δροσερός αποχαιρετισμός…

Ιουν 201719

kalo_kalokairiΜια πολύ όμορφη πρωτοβουλία συμπλήρωσε το εορταστικό κλίμα στο σχολείο μας λίγο πριν το τέλος των μαθημάτων ! Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας (πάντοτε δίπλα μας) πρόσφερε παγωτά στα παιδιά του σχολείου, (πίτσες στη ΣΤ΄ τάξη…) παράλληλα με τα μικρά πάρτι που οργανώθηκαν σε όλες τις τάξεις από τους ίδιους τους μαθητές. Στην έκτη μάλιστα προσφέρθηκε και τούρτα για όλα τα παιδιά της τάξης τους, προσφορά δύο συμμαθητών τους !

Και κάπως έτσι τελείωσε μια όμορφη χρονιά που είχε (και πάλι…) πολλή συγκίνηση για τη ΣΤ΄ τάξη, αγάπη για όλα τα παιδιά μας και προσμονή να τα ξαναδούμε πάλι τον Σεπτέμβριο στην έναρξη μιας ακόμα, ελπίζουμε, όμορφης και παραγωγικής χρονιάς !

Καλό καλοκαίρι στα παιδιά μας και στους γονείς τους !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Δείτε φωτογραφίες από την εορταστική ατμόσφαιρα…

12 Ιουνίου 2017 : Γιορτή αποφοίτησης ΣΤ΄ τάξης έτους 2016-2017

Ιουν 201719

002Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης στο  κατάμεστο θέατρο του σχολείου μας, με τον πιο όμορφο και συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτησαν το αγαπημένο τους σχολείο, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Τραγούδια, χοροί, διάλογοι,video αλλά και  σύντομες αφηγήσεις διάνθισαν την τελετή αποφοίτησης.

Μια γιορτή γεμάτη αγάπη και πολλή  συγκίνηση. Οι  μαθητές  γοήτευσαν το κοινό τους και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.

Η μεγάλη οικογένεια του 41ου  Δημοτικού Σχολείου ήταν εκεί για να τους τιμήσει και να τους  ευχηθεί τα καλύτερα για τη μετέπειτα μαθητική τους πορεία.

Το ταξίδι συνεχίζεται και σας ευχόμαστε ολόψυχα να είναι υπέροχο !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση αποφοίτησης των παιδιών μας !

Αριστείο Διάκρισης στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών «ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2017″ για τη Λυδία της ΣΤ΄ τάξης

Ιουν 201716

Αγαπητοί γονείς

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας Λιβιτσάνου Λυδία έλαβε αριστείο διάκρισης στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών «ΚΑΓΚΟΥΡΟ» που διενεργήθηκε στις 18 Μαρτίου 2017.

Ο διεθνήΚΑΓΚΟΥΠΟ1ς μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίωνΚΑΓΚΟΥΡΟ μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Το Υπουργείο Παιδείας με σχετική εγκύκλιο ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών αναφέροντας :

» Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά πέραν του στενού χαρακτήρα τους ως γνωστικού αντικειμένου, αποτελούν ολοκληρωμένο σύστημα σκέψης που υποβοηθά τη σφαιρική ανάπτυξη των νοητικών δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών. Ως εκ τούτου, ένας από τους βασικούς στόχους των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων οφείλει να είναι η ενθάρρυνση των μαθητών να ασχοληθούν συστηματικότερα με τα μαθηματικά και η προαγωγή της μαθηματικής παιδείας γενικότερα».  Η Λυδία μας συμμετείχε και η προσπάθειά της επιβραβεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου συγχαίρει τη Λυδία και προτρέπει και τους υπόλοιπους μαθητές μας να δηλώνουν συμμετοχή σε διαγωνισμούς !

Υ.Γ : Η δημοσίευση των στοιχείων καθώς και της μη επεξεργασμένης φωτογραφίας πραγματοποιείται μετά την έγγραφη συναίνεση των γονέων της μαθήτριάς μας με υπογραφή της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης που απαιτείται.

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Ανάρτηση εργασιών των μαθητών των Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ τάξεων στο μάθημα των ΤΠΕ

Ιουν 201716
Αγαπητοί γονείς
Psifiako_MathimaΜε ιδιαίτερη χαρά ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας τις δουλειές των παιδιών των τάξεων Γ, Δ΄, και Ε΄ στο μάθημα των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (Η/Υ) που φέτος, για πρώτη φορά εντάχθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα και υλοποιήθηκε εξ” ολοκλήρου στο εργαστήριο Η/Υ του σχολείου μας.
Οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις έφτιαξαν λευκώματα, μέσα από τα οποία παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και τα ενδιαφέροντά τους…
Η Ε έφτιαξε ομαδικές εργασίες με θέματα διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.
Τα παιδιά εργάστηκαν συλλογικά, προβληματίστηκαν, ενημερώθηκαν και έστησαν όμορφες παρουσιάσεις. που τις παρουσίασαν μπροστά στους συμμαθητές τους. Το υλικό φτιάχθηκε με την καθοδήγηση και υπό την εποπτεία της δασκάλας τους στις ΤΠΕ την οποία ευχαριστούμε θερμά για την πολύ σημαντική συμβολή της στον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών μας !
Δείτε τη δουλειά της Γ΄ τάξης εδώ
Της Δ΄ τάξης εδώ και της Ε΄ τάξης εδώ.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Διενέργεια απολύμανσης – μυοκτονίας σε όλους τους χώρους του σχολείου

Ιουν 201716

Αγαπητοί γονείς

Βεβαίωση απολύμανσης κτιρίου ΙΟΥΝ. 2017Σας ενημερώνουμε ότι στις 15 Ιουνίου 2017, μετά την αποχώρηση των μαθητών, διενεργήθηκε απολύμανση και μυοκτονία σε όλους τους χώρους του σχολείου. Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν είναι μη τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Προγραμματισμός λειτουργίας σχολείου – Ενημέρωση γονέων

Ιουν 20172

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής του Αγ. Πνεύματος (αργία).Daskalos

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα).

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια ψυχαγωγική εκδρομή του σχολείου σύμ­φωνα με την υπεύθυνη δήλωση που σας έχει ήδη διανεμηθεί.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί μεταφορά του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου (από το πρωί, στο απόγευμα της ίδιας ημέρας) λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τη λήξη του διδακτικού έτους. Συνεπώς την ημέρα αυτή το σχολείο το πρωί δε θα λειτουργήσει. Η γιορτή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μ.μ

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στις 20:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Την ημέρα αυτή το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά  τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στις 8:15 π.μ θα δοθούν οι τίτλοι προόδου (για τις τάξεις Α΄-Ε) και οι τίτλοι σπουδών για τη ΣΤ΄ τάξη. Την ίδια ημέρα, με φροντίδα του σχολείου, θα παραδοθούν υπηρεσιακά στα Γυμνάσια φοίτησης όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη φοίτηση των μαθητών της φετινής ΣΤ΄ στο Γυμνάσιο την επόμενη σχολική χρονιά (2017 – 2018).

Για το Ολοήμερο

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει και δε συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα καταχωριστούν σε ξεχωριστό πίνακα και θα ικανοποιηθούν (βάσει της εντολής της Δνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας) ΜΟΝΟ σε περίπτωση που υπάρχουν θέσεις κενές από τους μαθητές που έχουν υποβάλει πλήρη αίτηση (με πιστοποιητικά εργασίας, ή ανεργίας). Τελευταία προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών (βεβαιώσεων) ορίζεται η 9η Ιουνίου 2017.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Βράβευση μαθητών μας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία !!!

Μάι 201730

Αγαπητοί γονείς

Mikros_Efkides_2017Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η βράβευση των μαθητών Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διεξήχθη (σε πανελλαδικό επίπεδο) στις 10 Μαρτίου 2017 θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στο Αίθουσα του Κ.Υ.ΒΕ. (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι) και ώρα 10:30 – 12:00 το πρωί.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας !!!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Παράλληλη Στήριξη για το έτος 2017 – 2018. Εγκύκλιος, προϋποθέσεις, προθεσμίες

Μάι 201725

Αγαπητοί γονείς

Parallili_stirixiΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες προκειμένου κάποιος γονέας να αιτηθεί παράλληλης στήριξης για το τέκνο του εντός της σχολικής τάξης. Δείτε και κατεβάστε την εγκύκλιο εδώ.

Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2017. Όμως…

Προκειμένου να είμαστε στο πρώτο «κύμα» χορηγήσεων παρακαλείσθε, όσοι ενδιαφέρεστε και έχετε τις νόμιμες προϋποθέσεις (όπως αυτές καθορίζονται στην εγκύκλιο) να προσέλθετε στο σχολείο από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2017.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση νέας ή την ανανέωση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι τα παρακάτω:
Α) Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας φοίτησης του/της μαθητή/τριας,
Β) Γνωμάτευση του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ. σε ισχύ, η οποία προσκομίζεται με την ανωτέρω αίτηση και η οποία εισηγείται αναλόγως και καθορίζει τις αναγκαίες ώρες για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση του/της μαθητή/τριας
Γ) Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/μαθήτριας, στην οποία αναγράφεται η τάξη στην οποία θα φοιτήσει ο/η μαθητής/τρια τον Σεπτέμβριο του 2017, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο διαβιβαστικό του Διευθυντή της σχολικής μονάδας προς την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης,
Δ) Πίνακας, αντιστοίχως συμπληρωμένος στα σχετικά πεδία για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΠΙΝΑΚΑΣ 1)
Ε) Παιδαγωγική έκθεση του σχολείου για τον/την μαθητή /τρια είτε υλοποιήθηκε η παράλληλη στήριξη είτε όχι κατά το σχολικό έτος 2016-17, μόνο στην περίπτωση αίτησης ανανέωσης παράλληλης στήριξης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ. Επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι με κρούσματα και στη χώρα μας

Μάι 201725

Αγαπητοί γονείς

mple-falainaΣυναγερμός έχει σημάνει τόσο στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι Blue Whale Challenge όσο και στον χώρο των γονέων.

Μια προβληματική ή ελλειμματική σχέση με τους γονείς αποτελεί το τέλειο έδαφος για οποιονδήποτε επιδιώκει να κάνει θύμα ένα παιδί ή έναν έφηβο
Η ονομασία «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ» προέρχεται από την απαίτηση των διαχειριστών του παιχνιδιού να χαράξουν οι συμμετέχοντες –συνήθως- έφηβοι μια φάλαινα στο χέρι τους με μαχαίρι καθώς επίσης και να εκτελέσουν μια σειρά από «δραστηριότητες» που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωή τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Γιορτή λήξης σχολικών δραστηριοτήτων Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων – Πρόσκληση

Μάι 201724

Αγαπητοί γονείς

Kalo_KalokairiΤο Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 19:00 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας γιορτάζει τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς και σας προσκαλεί στην Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά, Περιστέρι) για να δείτε τα παιδιά μας να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς απ” όλη την Ελλάδα αλλά και να παίζουν στη θεατρική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ».

Σας περιμένουμε !!!

Κατεβάστε την πρόσκλησή μας εδώ.

http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/76287387&doc=41o-170524075027

Αγώνας βόλεϊ κοριτσιών του 32ου και του 41ου Δημ. Σχολείων Περιστερίου

Μάι 201720

Αγαπητοί γονείς

volleyΈνας πολύ όμορφος αγώνας διεξήχθη σήμερα 19 Μαΐου 2017 μεταξύ των κοριτσιών (Ε΄ – ΣΤ΄) του 32ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου και των αντίστοιχων κοριτσιών του σχολείου μας στον φιλόξενο χώρο του 17ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου. Τον αγώνα παρακολούθησαν γονείς του σχολείου μας καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου κ. Αναστάσιος Καλλιάφας. Τα παιδιά αγωνίστηκαν για τη νίκη παίζοντας ομαδικά και πάντοτε εντός των αθλητικών πλαισίων. Στο τέλος έδωσαν το μήνυμα του αγώνα…

Οι ομάδες μπορεί να ήταν αντίπαλες στο γήπεδο ήταν όμως αδελφωμένες και χαρούμενες αμέσως μετά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Απέδειξαν λοιπόν με τη στάση τους ότι

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ !

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά είτε αγωνίστηκαν είτε υποστήριξαν το καθένα το σχολείο του !!!

Δείτε εικόνες από τον αγώνα.

Υ.Γ : Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε η ομάδα του σχολείου μας.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

14 Μαΐου 2017. Εορτή της Μητέρας ! Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες !!!

Μάι 201712

Γιορτή της Μητέρας 2017Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη είχαμε σήμερα από το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Με δική του πρωτοβουλία μοιράστηκαν σε καλαίσθητη συσκευασία τριαντάφυλλα σε κάθε μαθητή/μαθήτρια του σχολείου μας για να δείξει και με αυτόν τον τρόπο την αγάπη του προς τη μαμά του ! Από την πρωτοβουλία αυτή επωφελήθηκαν φυσικά και οι μητέρες συνάδελφοι του σχολείου μας !!!

Σας ευχαριστούμε για την ευαισθησία και την όμορφη πρωτοβουλία σας ! Να είστε καλά !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Δείτε όμορφες φωτογραφίες από την έκπληξη αυτή !

Συμμετοχή του σχολείου μας στη δράση «ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Μάι 201710

Αγαπητοί γονείς

na skeftesai tous allousΤο σχολείο μας συμμετείχε στη δράση «Να σκέφτεσαι τους άλλους» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου  «Έλλη Αλεξίου» στο πλαίσιο των ενεργειών του υπέρ της ειρήνης και ενάντια στους πολέμους που γεννούν θάνατο, προσφυγιά και φτώχεια. Το θέμα επιλέχθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), με αφορμή το ποίημα του Πα­λαι­στι­νί­ου εθνι­κού ποι­η­τή και αγω­νι­στή Μαχ­μούτ Ντα­ρουίς (1942-2008) : «Να σκέφτεσαι τους άλλους». Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (Πληροφορική) με την εποπτεία και την καθοδήγηση της δασκάλας τους. Μέσα από τη δράση αυτή, καλέσαμε τους μαθητές μας «να σκεφτούν τους άλλους» με την τέχνη τους, με τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους !

Δείτε ενδεικτικό υλικό που παράχθηκε στα πλαίσια της δράσης !

Δείτε επίσης το πλήρες (συμπιεσμένο) υλικό από την Ε΄ και τη ΣΤ΄ τάξη

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εισαγωγή μαθητών ΣΤ΄ τάξης στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας

Μάι 201710

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης

mousiko_sxoleioΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που αφορά στην εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας για το σχολικό έτος 2017 – 2018. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εισαγωγής κάνοντας κλικ εδώ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας

Μάι 20175

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης

kallitexniko_sxoleioΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που αφορά στην εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας. Επισημαίνουμε ότι από φέτος θα λειτουργήσει και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στο Περιστέρι. Οι αιτήσεις υποβάλλονται (από 2/5/2017) στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκ/σης Γ’ Αθήνας (Τμήμα Επ/κών Θεμάτων, Ταχ. Δ/νση Θηβών 401, Αιγάλεω Τ.Κ. 12243 τηλ. 210-5907960 5317251) για τις Α, Β’ και Γ΄ τάξεις). Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο που ορίζει επακριβώς τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας.

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτικών Σχολείων έτους 2017 – 2018. Όροι και προϋποθέσεις εγγραφής στο Ολοήμερο

Μάι 20174

Αγαπητοί γονείς

YPEPTHΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τον Προγραμματισμό του Εκπαιδευτικού Έργου καθώς και θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος. Δείτε και κατεβάστε τη σχετική εγκύκλιο εδώ. Κατεβάστε επίσης την αίτηση εγγραφής των μαθητών στο Ολοήμερο για το 2017 – 2018.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου προβλέπονται τα ακόλουθα για το Ολοήμερο :

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018

Μάι 20173

Αγαπητοί γονείς

gallika-germanikaΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε τόσο το Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές που θα φοιτούν στις Ε΄ και ΣΤ τάξεις (σχολ. έτος 2017 – 2018) όσο και η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι γονείς των μαθητών της (φετινής) Δ΄ τάξης αφού λάβουν υπόψη τους τη σχετική επιστολή της Επιστημονικής Επιτροπής Ξένων Γλωσσών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα αποφασίσουν από κοινού με τα παιδιά τους για την ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν κατά το επόμενο σχολικό έτος (2017 – 2018) τα τέκνα τους συμπληρώνοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση την οποία υποχρεούνται να καταθέσουν στον διευθυντή του σχολείου έως την 9η Ιουνίου 2017 σύμφωνα με τα οριζόμενα.

Τονίζεται ότι στο σχολείο θα διδαχθεί η ξένη γλώσσα η οποία θα έχει τις περισσότερες προτιμήσεις από τους μαθητές της (φετινής) Δ΄ τάξης.

Σε περίπτωση όμως που ως την 1η Οκτωβρίου 2017 δεν υπάρχει από τη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας διαθέσιμος εκπαιδευτικός για τη γλώσσα επιλογής των μαθητών τότε υποχρεωτικά διδάσκονται την (2η) ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή τους.

Οι μαθητές της (φετινής) ΣΤ΄ διδάσκονται στο Γυμνάσιο την ίδια γλώσσα (στην περίπτωσή μας Γαλλικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν αλλαγή της διδασκόμενης γλώσσας στο Γυμνάσιο υποβάλλουν στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου σχετική αιτιολογημένη αίτηση έως την 9η Ιουνίου 2017.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Έκθεση ειδών λαϊκής τέχνης από τα παιδιά της Β΄τάξης του σχολείου μας !

Μάι 20172

Laiki_texni_MAI_2017

Αγαπητοί γονείς

Σας προσκαλούμε στην έκθεση ειδών λαϊκής τέχνης που διοργανώνουν οι μαθητές της Β΄ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 (13:00 – 13:20) και την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 (07:55 – 08:10 και 13:00 – 13:20) στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας ! Κατεβάστε την πρόσκλησή μας εδώ !

Σας περιμένουμε !!!

Οι μαθητές της Β΄ τάξης και η δασκάλα τους!

Δείτε σχετικές εικόνες από την έκθεση των παιδιών μας !

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2017 – 2018

Απρ 201727

Αγαπητοί γονείς

PPSΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η (εξαιρετικά επείγουσα) εγκύκλιος για την εισαγωγή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στην Α΄ Γυμνασίου των Πρότυπων  – Πειραματικών Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2017 – 2018. Το ΦΕΚ 1367/21-04-2017, τεύχος Β΄) που ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις επιλογής μαθητών για φοίτηση στα ανωτέρω σχολεία μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ. Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα Γυμνάσια ορίζεται η 28η Απριλίου 2017. Πλήρη πίνακα διατιθέμενων θέσεων ανά σχολείο μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε εδώ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Οδηγίες επί της διαδικασίας εγγραφών και συμπλήρωσης του ΑΔΥΜ των μαθητών

Απρ 201725

Αγαπητοί γονείς

eggrafi_A_Taxi2Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά από 08:15 π.μ – 09:30 π.μ από τον διευθυντή του σχολείου. Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται και από το σχολείο.

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας αδυνατεί να προσέλθει στο ανωτέρω καθορισθέν χρονικό διάστημα θα πρέπει να επικοινωνήσει με το σχολείο, (ή με το 17ο, δεδομένου ότι οι εγγραφές είναι κοινές για τα δύο σχολεία) στο τηλέφωνο 2105759937 προκειμένου να καθορισθεί ημέρα και ώρα που να εξυπηρετεί τόσο τον γονέα όσο και το σχολείο.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2017 – 2018 (τα φετινά τριτάκια). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.

Το ΑΔΥΜ θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο έως την 21η Ιουνίου 2017. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραδοθεί στον διευθυντή του σχολείου το αργότερο έως την έναρξη των μαθημάτων της επόμενης σχολικής χρονιάς (11/9/2017).

Οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Υγείας Περιστερίου (οδός Χρ. Λαδά 43, έναντι της Β΄ ΔΟΥ, στο Μπουρνάζι) είναι τα εξής: 210 57.48.562, 526, 573, 529, 506, 523, 578 για πληροφορίες, ραντεβού κλπ.

Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ).

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Επισκέπτες Ιστολογίου από 7/3/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

Σαν σήμερα

  1. 18/08/2004: Ιστορική μέρα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αγώνισμα της σφαιροβολίας επιστρέφει στην κοιτίδα του, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από 1611 χρόνια.
    Νικητές αναδεικνύονται ο ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ στους άνδρες και η κουβανέζα Γιουμιλεϊντι Κούμπα στις γυναίκες.

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

RSS Υπουργείο Παιδείας

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001.

Το σχολικό έτος 2016 – 2017 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄.

Το τρέχον σχολικό έτος (2016 – 2017) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 131 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων