Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Διενέργεια απολύμανσης – μυοκτονίας σε όλους τους χώρους του σχολείου

Ιούν 201821

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 21 Ιουνίου 2018 διενεργήθηκε απολύμανση και μυοκτονία σε όλους τους χώρους του σχολείου. Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν είναι μη τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ματαίωση ψυχαγωγικής εκδρομής

Ιούν 20188

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η ψυχαγωγική εκδρομή που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 ματαιώνεται λόγω μη συμπλήρωσης του απαραίτητου ποσοστού συμμετεχόντων με βάση τη νομοθεσία.

Ως εκ τούτου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 οι μαθητές οφείλουν να προσέλθουν στο σχολείο για μάθημα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Διδάσκοντας με τα σκαλοπάτια του σχολείου μας…

Ιούν 20186

Αγαπητοί γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τη «νέα εμφάνιση» που έχουν από σήμερα τα σκαλοπάτια στις δύο σκάλες του σχολείου μας. Με τη στήριξη και τη χρηματοδότηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, για μία ακόμη φορά, τα σκαλοπάτια μας πλέον «διδάσκουν» και «προτρέπουν» τους μαθητές μας στην υιοθέτηση από μέρους τους, ορθών, παιδαγωγικά, συμπεριφορών.

Στην ουσία τα παιδαγωγικά αυτά μηνύματα είναι η συνέχεια της δουλειάς, της κουβέντας που γίνεται, καθημερινά, σε όλες τις τάξεις προκειμένου ΟΛΟΙ οι μαθητές μας να μην αποκλίνουν από το «παιδαγωγικώς ορθόν».

Άλλωστε να υπενθυμίσουμε ότι το μόνο «όπλο» που έχουμε ως εκπαιδευτικοί, στην προσπάθειά μας να πλάσουμε καλύτερους ανθρώπους είναι Ο ΛΟΓΟΣ και το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ μας…

Δείτε σχετικές φωτογραφίες !

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρίτο Κουδούνι» από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο σχολείο μας !

Ιούν 20185

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας την κ. Στράνη Κωνσταντίνα Καλλιτεχνική Συνεργάτη της  Ομάδας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων / Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για Δημοτικά Σχολεία με τίτλο «3ο κουδούνι, Όπερα», τα οποία στοχεύουν στην άμεση επαφή, γνωριμία και διαδραστική ενημέρωση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με το λυρικό θέατρο, καθώς και με το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

O εκπαιδευτής εμψυχωτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μέσα στην τάξη μια «μουσειοσκευή» με τη μορφή μιας μικρής βαλίτσας, η οποία λειτουργεί ως αφετηρία ενός διαδραστικού εργαστηρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του λυρικού θεάτρου με ευφάνταστο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τη λυρική τέχνη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την ιστορία της, τα είδη των καλλιτεχνών που την υπηρετούν. Παράλληλα, γίνεται γνωριμία με το έργο και την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων και οπτικοακουστικού υλικού, οι μαθητές παίρνουν πληροφορίες για τη μουσική, τις φωνές, τα ηχοχρώματα κτλ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11 με 12 ετών (Ε΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού). Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου προβλέπεται σε μία σχολική ώρα (45 λεπτά).  Με το πέρας του εργαστηρίου, η «μουσειοσκευή» παραμένει στο σχολείο για ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων με σκοπό την περαιτέρω αξιοποίηση του υλικού που περιέχει, από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Η Δομή του εργαστηρίου 3ο Κουδούνι, Όπερα που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ήταν η ακόλουθη:

 • Γνωριμία και εισαγωγή για την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έργο της
 • Εισαγωγή γύρω από την όπερα (τι είναι όπερα, πότε, πώς και για ποιο λόγο δημιουργήθηκε, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της, ποιες οι διαφορές της με άλλα μουσικά είδη)
 • Η όπερα ως σύνθεση τεχνών : Αναφορά των δομικών συστατικών της όπερας και η συμβολή της αρμονικής συνεργασίας τους που οδηγεί σε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα
 • Αποσαφήνιση καλλιτεχνικού σκέλους (μαέστρος, συνθέτης, σκηνοθέτης, μουσικοί, μονωδοί, χορωδοί, χορευτές, κομπάρσοι) με έμφαση στη φωνή ως το βασικό “μουσικό όργανο” της όπερας
 • Παρουσίαση της φωνής ως “μουσικό όργανο” μέσω ενός επαγγελματία μονωδού. Μονωδός – ετυμολογία της λέξης, καλλιτεχνική ταυτότητα, τρόπος ζωής, τραγουδιστική τεχνική, λειτουργία του διαφράγματος και σημασία διαφραγματικής αναπνοής, διαδραστικές ασκήσεις αναπνοής και άρθρωσης
 • Σημασία ηχοχρώματος /Διαχωρισμός φωνών και σύζευξη φωνότυπου με χαρακτήρες-ρόλους στην όπερα
 • Αναφορά στο έργο του αρχιμουσικού. Διασαφήνιση του ρόλου του μαέστρου. Διαδραστικές ασκήσεις ρυθμού, ύφους κι έντασης
 • Η έννοια του κανόνα στη μουσική. Διαδραστικές ασκήσεις κινητικού και μουσικού κανόνα ανά ομάδες
 • Αναφορά ακολουθίας ροής στο στήσιμο μίας παράστασης όπερας
 • Σύνδεση με το υλικό που περιλαμβάνει η «μουσειοσκευή» ώστε να δοθεί το κίνητρο περαιτέρω επεξεργασίας του από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
 • Κλείσιμο εργαστηρίου με ασκήσεις αποφόρτισης κι ευχαριστίες

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από τη δράση αυτή !

Χρονοδιάγραμμα δράσεων του σχολείου μας έως 21 Ιουνίου 2018

Ιούν 20184

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών – δράσεων του σχολείου μας έως 21 Ιουνίου 2018.

Έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 μπορεί όποιος επιθυμεί να φέρει για ανακύκλωση βιβλία, σημειώσεις, φωτοτυπίες, περιοδικά, εφημερίδες, εγκυκλοπαίδειες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους μαθητές. Όπως έχει τονιστεί όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του χαρτιού που θα ανακυκλωθεί τόσο περισσότερη θα είναι και η οικονομική απολαβή του σχολείου από τα έσοδα της ανακύκλωσης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης μαθητών για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Μαΐ 201830

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την παράλληλη στήριξη μαθητών για το σχολικό έτος 2018 – 2019 (νέα έγκριση και ανανέωση έγκρισης για το επόμενο έτος).

Οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν παράλληλη στήριξη για το παιδί τους θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την υποβάλλουν στον διευθυντή του σχολείου έως και την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018.

Την ίδια αίτηση στις ανωτέρω δεσμευτικές ημερομηνίες θα πρέπει να υποβάλλουν και οι γονείς που επιθυμούν την υποστήριξη του παιδιού τους από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ή Σχολικό Νοσηλευτή σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ

Από τη διεύθυνση του σχολείου

28 Μαΐου 2018. Εορτή Αγίου Πνεύματος – Λειτουργία σχολείου

Μαΐ 201824

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής του Αγ. Πνεύματος (αργία).

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Βράβευση της Ιουστίνης Κανελλοπούλου από την ΕΜΕ !

Μαΐ 201821

Αγαπητοί γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Ιουστίνη Κανελλοπούλου, μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πρώτευσε στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διεξήχθη (σε πανελλαδικό επίπεδο) στις 9 Μαρτίου 2018. Η βράβευση της Ιουστίνης έγινε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στην αίθουσα του ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι).

Συγχαίρουμε την Ιουστίνη για την επιτυχία της και ευχόμαστε η επιτυχία της αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Υ.Γ : Η (μη επεξεργασμένη) φωτογραφία και τα στοιχεία της Ιουστίνης δημοσιεύονται μετά την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων της.

Ανταποδοτική ανακύκλωση χαρτιού στο σχολείο μας

Μαΐ 201816

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας συνεχίζοντας το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 17/5/2018 έως και 20/6/2018 τη συλλογή χαρτιού σε μεγασάκους.

Το πρόγραμμα αφορά στη συλλογή σχολικών και άλλων βιβλίων, εγκυκλοπαιδειών, τετραδίων, χαρτιών Α4 και γενικά χαρτιού και συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας θα κερδίζει ένα πακέτο χαρτί Α4 ανά 70 κιλά χαρτιού που συλλέγεται.

Ας συμβάλλουμε όλοι στην προσπάθεια αυτή που αφενός ενισχύει την οικολογική συνείδηση των μαθητών μας, αφετέρου μειώνει τα έξοδα του σχολείου για την αγορά φωτοτυπικού χαρτιού.

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δ.Σ Περιστερίου

Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018-2019 – Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος

Μαΐ 20184

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τον Προγραμματισμό του Εκπαιδευτικού Έργου καθώς και θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος. Δείτε και κατεβάστε τη σχετική εγκύκλιο εδώ. Κατεβάστε επίσης την αίτηση εγγραφής των μαθητών στο Ολοήμερο για το 2018 – 2019.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου προβλέπονται τα ακόλουθα για το Ολοήμερο :

Στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία (με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω) δύναται να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τμήμα/τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με τις εξής προϋποθέσεις:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Φοίτηση μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Μαΐ 20182

Αγαπητοί γονείς,

Με σημερινή (2/5/2018) εγκύκλιό του το ΥΠ.Π.Ε.Θ καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος του σχολείου για το επόμενο διδακτικό έτος 2018 – 2019. Δείτε αναλυτικά τη σχετική εγκύκλιο κάνοντας κλικ εδώ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Απρ 201830

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που αφορά στην εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας για το σχολικό έτος 2018 – 2019. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Μουσικό Γυμνάσιο της επιλογής του μαθητή από 2 Μαΐου 2018 έως και 31 Μαΐου 2018.

 Δείτε αναλυτικά τη σχετική εγκύκλιο κάνοντας κλικ εδώ. Δείτε επίσης τον σχετικό κατάλογο των Μουσικών Σχολείων που λειτουργούν στη χώρα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Απρ 201830

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που αφορά στην εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας. Επισημαίνουμε ότι στον Δήμο μας λειτουργεί το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στο Περιστέρι. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της επιλογής του μαθητή από 2 Μαΐου 2018 έως και 31 Μαΐου 2018. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο που ορίζει επακριβώς τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας.

Δείτε επίσης το σχετικό κατάλογο των Καλλιτεχνικών Σχολείων κάνοντας κλικ εδώ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Λειτουργία του σχολείου την 1η Μαΐου

Απρ 201830

Αγαπητοί γονείς

Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο 1η Μαΐου 2018 το σχολείο μας θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω της αργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019

Απρ 201826

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε τόσο το Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές που θα φοιτούν στις Ε΄ και ΣΤ τάξεις (σχολ. έτος 2018 – 2019) όσο και η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι γονείς των μαθητών της (φετινής) Δ΄ τάξης, αφού λάβουν υπόψη τους τη σχετική επιστολή της Επιστημονικής Επιτροπής Ξένων Γλωσσών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα αποφασίσουν από κοινού με τα παιδιά τους για την ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν κατά το επόμενο σχολικό έτος (2018 – 2019) συμπληρώνοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση την οποία υποχρεούνται να καταθέσουν στον διευθυντή του σχολείου έως την 8η Ιουνίου 2018 σύμφωνα με τα οριζόμενα.

Τονίζεται ότι στο σχολείο θα διδαχθεί η ξένη γλώσσα η οποία θα έχει τις περισσότερες προτιμήσεις από τους μαθητές της (φετινής) Δ΄ τάξης.

Σε περίπτωση όμως που ως την 1η Οκτωβρίου 2018 δεν υπάρχει από τη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας διαθέσιμος εκπαιδευτικός για τη γλώσσα επιλογής των μαθητών τότε υποχρεωτικά διδάσκονται την (2η) ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή τους.

Οι μαθητές της (φετινής) ΣΤ΄ διδάσκονται στο Γυμνάσιο την ίδια γλώσσα (στην περίπτωσή μας Γερμανικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν αλλαγή της διδασκόμενης γλώσσας στο Γυμνάσιο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΦΕΚ υποβάλλουν στον διευθυντή του σχολείου σχετική αιτιολογημένη αίτηση έως την 8η Ιουνίου 2018.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Οδηγίες για τις εγγραφές της Α΄ τάξης και τη συμπλήρωση του ΑΔΥΜ

Απρ 201824

Αγαπητοί γονείς

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας αναφορικά με τις εγγραφές των παιδιών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου επισημαίνουμε τα εξής :

1) Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά από 08:15 π.μ – 09:30 π.μ από τον διευθυντή του σχολείου.

2) Σε περίπτωση που κάποιος γονέας αδυνατεί να προσέλθει στο ανωτέρω καθορισθέν χρονικό διάστημα θα πρέπει να επικοινωνήσει με το σχολείο, (ή με το 17ο, δεδομένου ότι οι εγγραφές είναι κοινές για τα δύο σχολεία) στο τηλέφωνο 2105759937 προκειμένου να καθορισθεί ημέρα και ώρα που να εξυπηρετεί τόσο τον γονέα όσο και το σχολείο.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2018 – 2019 (τα φετινά τριτάκια). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.

Οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Υγείας Περιστερίου (οδός Χρ. Λαδά 43, έναντι της Β΄ ΔΟΥ, στο Μπουρνάζι) είναι τα εξής: 210 57.48.512, 562, 526, 573, 529, 506, 523, 578 για πληροφορίες, ραντεβού κλπ.

Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ).

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Απρ 201824

Αγαπητοί γονείς,

Οι Διευθυντές των 17ου και 41ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου κάνουν γνωστό ότι:

 1. Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α΄) Τάξη του Σχολικού Έτους 2018–2019 θα γίνουν από Τετάρτη 2 μέχρι και Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.
 2. Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012.
 3. Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

α. Αίτηση (παρέχεται από το σχολείο).

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αυτεπάγγελτη αναζήτηση).

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

ε. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.)

στ. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

 

Περιστέρι, 24–04–2018

 

Ο Διευθυντής του                                       Ο Διευθυντής του

17ου Δ.Σ. Περιστερίου                                41ου Δ.Σ. Περιστερίου

 

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ                                   ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ                                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μαθητική παρέλαση 2018 στο Περιστέρι με συμμετοχή των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας

Μαρ 201825

Αγαπητοί γονείς

Σήμερα, 25 Μαρτίου 2018, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων μαζί με τους εκπαιδευτικούς Νταή Δημήτριο και Κάλπη Ιωάννα συμμετείχαν με περηφάνια στη καθιερωμένη μαθητική παρέλαση εκπροσωπώντας το σχολείο μας !

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη εμφάνιση του σχολείου μας !

Από τη διεύθυνση στου σχολείου

Εκκλησιασμός των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου μας

Μαρ 201821

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 οι μαθητές καθώς και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου.

Η Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων είναι μια αρχαιότατη χριστιανική λειτουργία που τελείται εντός των Ιερών Ναών και διακρίνεται από μεγάλη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια.

Η λειτουργία αυτή τελείται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στη διάρκεια των έξι εβδομάδων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς επίσης τη Μεγάλη Δευτέρα τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, στην Εβδομάδα των Παθών. Κατά τη λειτουργία αυτή δεν καθαγιάζονται στη Προσκομιδή νέα Τίμια Δώρα, αλλά για τη Θεία Μετάληψη προσφέρονται τα καθαγιασμένα από την προηγούμενη Κυριακή, εξ ου και η ονομασία «προηγιασμένη Θεία λειτουργία».

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων να τα προετοιμάσουν σχετικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Υποτροφίες σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημόσιων σχολείων από το ΚΟΛΛΕΓΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

Μαρ 201820

Αγαπητοί γονείς της ΣΤ΄ τάξης,

Για μία ακόμη χρονιά το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «ΚΟΛΛΕΓΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ» προκηρύσσει εξετάσεις για φοίτηση (με πλήρη υποτροφία) μαθητών δημόσιων σχολείων στα Γυμνάσια του Ιδρύματος. Το Ίδρυμα θα απονείμει μέχρι δώδεκα (12) πλήρεις υποτροφίες αριστείας.

Η υποτροφία θα καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων για όλη τη διάρκεια των σπουδών του υποτρόφου μέχρι την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο ή το Πρόγραμμα International Baccalaureate (IB). Κάθε χρόνο, όμως, θα επανεξετάζεται αν εξακολουθούν να πληρούνται οι προϋποθέσεις ως προς την ακαδημαϊκή επίδοση και το ήθος του υποτρόφου, καθώς και οι διαπιστωμένες σοβαρές οικονομικές ανάγκες της οικογενείας του.

Οι μαθητές θα πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις, που διοργανώνονται για την εισαγωγή τους στην Α’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι:

 • Ελληνικά και Μαθηματικά της ΣΤ΄ Δημοτικού, στην ύλη που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
 • Αγγλικά, η εξεταστέα ύλη των οποίων βρίσκεται στον ιστότοπο http://www.haef.gr/el/Registration/RegistrationSecondarySchoolA

Δείτε τη σχετική επιστολή που στάλθηκε από τους υπευθύνους του Ιδρύματος κάνοντας κλικ εδώ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Σαν σήμερα

 1. 16/07/622: Εγίρα, αρχή του μωαμεθανικού ημερολογίου.
  Ο Μωάμεθ εγκαταλείπει τη Μέκκα και καταφεύγει στη Μεδίνα, κυνηγημένος από τους ισχυρούς της περιοχής.
 2. 16/07/1969: Εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο «Απόλλων 11», με τους αστροναύτες Νιλ Aρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς, με προορισμό τη Σελήνη.

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

 • 966 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης επιμορφωτών Β’ επιπέδου ΤΠΕ σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης 26/06/2018
  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης επιμορφωτών για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, που θα λάβουν χώρα σε Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης (ΠΑ.Κ.Ε.), στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)», http://e-pimorfosi.cti.gr, του Ε.Π. «Ανάπτυξη […]
 • Πρόσκληση Κ.Σ.Ε. – 4η Περίοδος Επιμόρφωσης Β1 Επιπέδου Τ.Π.Ε. 21/06/2018
  Καλούνται τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) του Μητρώου Κ.Σ.Ε. της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, […]

RSS Υπουργείο Παιδείας

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το τρέχον σχολικό έτος (2017 – 2018) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 127 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .

Ο καιρός στην Αθήνα !

booked.net

Μετρητής επισκεψιμότητας ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων