Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Επίσκεψη κλιμακίου αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σχολείο μας

Δεκ 201712

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι για τις 18 Ιανουαρίου 2018 στις 10:00 π.μ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη κλιμακίου αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο σχολείο μας μετά από σχετικό αίτημά μας. Οι έμπειροι αξιωματικοί θα μιλήσουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των τάξεων Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ – ΣΤ΄ σχετικά με τους κινδύνους και τις παγίδες που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο ιδιαίτερα για τις τρυφερές αυτές ηλικίες. Μετά το πέρας της ενημέρωσης θα αναρτηθεί τόσο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό όσο και έντυπες συμβουλές και συμβουλευτικές ιστοσελίδες για τους μαθητές αλλά και τους γονείς των μαθητών μας.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Επίσκεψη του Σχολικού Συμβούλου κ. Στ. Κρασσά στο σχολείο μας

Δεκ 201712

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 μας επισκέφθηκε ο Σχολικός Σύμβουλος της 32ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας (στην παιδαγωγική ευθύνη του οποίου ανήκει το σχολείο μας) κ. Στ. Κρασσάς. Ο κ. Σύμβουλος συζήτησε με τον Σύλλογο Διδασκόντων για θέματα αρμοδιότητάς του και έδωσε σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις. Στη συνέχεια παρακολούθησε και το μάθημα στην Α΄ τάξη του σχολείου μας συζητώντας με τη δασκάλα για την πρόοδο των μαθητών της συγκεκριμένης τάξης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Χωροταξική κατανομή μαθητών ΣΤ΄ τάξης για το Γυμνάσιο

Δεκ 201711

Αγαπητοί γονείς

Με εγκύκλιό της η Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας σε συνεργασία με την αντίστοιχη Διεύθυνση Δ.Ε Γ΄ Αθήνας εκκινεί τη διαδικασία χωροταξικής κατανομής των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018 – 2019. Για τον λόγο αυτό καλείστε να συμπληρώσετε σχετική υπεύθυνη δήλωση στοιχείων συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να την προσκομίσετε στο σχολείο έως και τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Συγγραφή υλικού από τους μαθητές για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων Παιχνιδιών

Δεκ 20179

Αγαπητοί γονείς

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών αναρτήσεων σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων πέραν της κατασκευής του στολιδιού έγραψαν στα Αγγλικά, συνταγές από την Ελλάδα και μίλησαν στους Ευρωπαίους συμμαθητές τους για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων στην πατρίδα μας. Το υλικό αυτό αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που φτιάχθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό και μπορείτε να επισκεφτείτε κάνοντας κλικ εδώ. Στην ιστοσελίδα αυτή ανέβηκε και σχετικό βιντεάκι (επεξεργασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου) με τους μαθητές μας να στέλνουν τις ευχές τους για τις γιορτές στους συμμαθητές τους σε όλη την Ευρώπη

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες από την παραγωγή του γραπτού υλικού

καθώς και το σχετικό βίντεο με τις ευχές των μαθητών μας !

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Κατασκευή του στολιδιού του σχολείου μας στα πλαίσια της 11ης Ευρωπαϊκής Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών !

Δεκ 20178

Αγαπητοί γονείς

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μας σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  της 11ης Ευρωπαϊκής  Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών, που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής  Πληροφόρησης  Europe Direct  Wrexham-Wales  του Ηνωμένου Βασιλείου σας παρουσιάζουμε το χειροποίητο στολίδι του σχολείου μας, φτιαγμένο με πολύ μεράκι από τους μαθητές μας των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με την καθοδήγηση του ξενόγλωσσου «team» του σχολείου μας. Η επιλογή του θέματος έγινε βάσει των δικών μας, ελληνικών συνηθειών (στολισμός καραβιού για τις γιορτές), σε συνδυασμό με τα εθνικά μας σύμβολα (σημαιούλες) και με αναγραφή ευχών στις τρεις γλώσσες του προγράμματος (Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά).  Το στολίδι μας ταξίδεψε (με έξοδα του σχολείου) σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπροσωπώντας το σχολείο μας και κατ’ επέκταση τη χώρα μας στην Ευρώπη !

Δείτε φωτογραφίες από το στάδιο της κατασκευής μέσα στην τάξη ! Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας και στις δασκάλες τους που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα για τον κόπο και το μεράκι τους !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

21 Δεκεμβρίου 2017. Εκκλησιασμός των μαθητών του σχολείου μας

Δεκ 20178

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι ο εκκλησιασμός των μαθητών του σχολείου μας, λόγω της επερχόμενης εορτής των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017. Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν να μεταλάβουν των αχράντων μυστηρίων να προετοιμάσουν σχετικά τα παιδιά τους.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κάλεσμα Γονέων της Γ΄ τάξης σε συνάντηση ενημέρωσης για το μάθημα της Κολύμβησης

Δεκ 20177

Αγαπητοί γονείς της Γ΄ τάξης

Σας καλούμε σε συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του σχολείου μας (Γ΄ τάξη) στο μάθημα της κολύμβησης για το τρέχον σχολικό έτος 2017 – 2018 σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 από τις 12:35 – 13:15 (μια ώρα πριν την παράδοση της βαθμολογίας του Α΄ Τριμήνου). Στη συνάντηση θα ενημερώσουν : Ο Διευθυντής του σχολείου, η δασκάλα της τάξης κ. Κάλπη Ιωάννα καθώς και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Νταής Δημήτριος.

Παρακαλούμε να κατεβάσετε και να μελετήσετε τις σχετικές οδηγίες και δεσμεύσεις του προγράμματος ώστε η συνάντησή μας να καταστεί περισσότερο λειτουργική.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση Γονέων – Παράδοση βαθμολογίας 1ου τριμήνου

Δεκ 20177

Σας γνωστοποιούμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο αλλά και τη συμπεριφορά των μαθητών κα­θώς και η παράδοση της βαθμολογίας του 1ου τριμήνου για τις τάξεις Γ΄ – Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 1:15 μ.μ (στο σχόλασμα).

Επισημαίνουμε ότι η παραμονή των μαθητών στον χώρο του σχολείου μετά τις 13:15 (ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών) μπορεί να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων όσον αφορά στην εποπτεία τους.

Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Πρόσκληση στο Bazaar του σχολείου μας !

Δεκ 20175

 

Σας περιμένουμε όλους !!!

Πρόσκληση για τον στολισμό του σχολείου μας !

Νοέ 201730

Αγαπητοί γονείς

XmasΤο Σάββατο 02/12  (10:00-14:00) στολίζουμε τον χώρο του σχολείου μας

Χριστουγεννιάτικη μουσική και στολίδια θα συνθέτουν την ατμόσφαιρα  για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια όμορφη εικόνα για τους μαθητές ώστε να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων!!

(Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων θα γίνει κανονικά)

41ο  Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου      Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Υπενθύμιση για το αναμνηστικό πακέτο φωτογραφιών

Νοέ 201730

41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου     

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς

Σας υπενθυμίζουμε ότι αν θέλετε να κρατήσετε το αναμνηστικό φωτογραφικό πακέτο, θα πρέπει η πληρωμή να γίνει στον/στη δάσκαλο/α κάθε τάξης

μέχρι τη Δευτέρα 04/12.

Για τους υπόλοιπους, το «πακέτο» θα πρέπει να επιστραφεί στην τάξη (μέχρι 04/12).

Αν υπάρχει οποιαδήποτε «φθορά» στο πακέτο σας, παρακαλούμε να το προσκομίσετε το συντομότερο δυνατόν στον/στη δάσκαλο/α, για να προλάβουμε πριν τα Χριστούγεννα την αντικατάστασή του.

Ευχαριστούμε

Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεων στον Πειραματίξ !

Νοέ 201730

PiramatixΤην Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν, μια κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πειραματίξ για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος : «Τα χίλια πρόσωπα της ενέργειας. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βιώσουν οι μαθητές μας με ευχάριστο τρόπο θέματα που αφορούν στην ενέργεια και να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από την πειραματική / αποδεικτική διαδικασία.

Δείτε φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη και τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών μας !

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τις δραστηριότητες του Σαββάτου

Νοέ 201723

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 25/11, δε θα γίνει το μάθημα των Παραδοσιακών Χορών.

Τα μαθήματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα συμψηφιστούν και δε θα υπάρχει συνδρομή για τον μήνα Δεκέμβριο, στους Παραδοσιακούς Χορούς.

Το Θεατρικό Παιχνίδι μεταφέρεται

12:00-13:00 (μόνο για το Σάββατο 25/11).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα γίνει κανονικά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Επικαιροποίηση εγγραφών μαθητών στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας

Νοέ 201719

Αγαπητοί γονείς

Oloimero_SxoleioΣύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 οι γονείς των μαθητών που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου καλούνται να επικαιροποιήσουν / επιβεβαιώσουν την εγγραφή του/των παιδιού/ών τους στο Ολοήμερο 2 φορές μέσα στη χρονιά. Μία φορά μέχρι τέλους Νοεμβρίου 2017 και μία ακόμα στα μέσα Φεβρουαρίου 2018.

Για τον λόγο αυτό καλείστε να συμπληρώσετε τη σχετική δήλωση και να την προσκομίσετε υπογεγραμμένη στο σχολείο (στον/στη δάσκαλο /α της τάξης) έως την 30η Νοεμβρίου 2017.

Μη υπογραφή της δήλωσης θα σημαίνει την αυτοδίκαιη διαγραφή του μαθητή από το ολοήμερο πρόγραμμα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Μεταφορά της εορτής της 17ης Νοεμβρίου

Νοέ 201719

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι η εορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 τις δύο (2) τελευταίες ώρες του Ωρολογίου Προγράμματος (11:45 π.μ – 1:15 μ.μ). Τα μαθήματα πριν τη γιορτή θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη επίσης θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

ΕΠΕΙΓΟΝ – Κλειστό σήμερα 17/11 το σχολείο μας λόγω καιρικών συνθηκών

Νοέ 201717

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 17 Νοεμβρίου 2017 το σχολείο θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ, μετά από απόφαση της κ. Περιφερειάρχη Αττικής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτασμός επετείου του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Νοέ 201714

Αγαπητοί γονείς                                                                                                                      

politexneio_2017Σας ενημερώνουμε ότι η εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8 : 30 π.μ . Προβλεπόμενη ώρα ολοκλήρωσης της εορτής : 9:30 π.μ. Οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο με τη λήξη της εορτής με ευθύνη των γονέων τους. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη Α΄ – Δ΄ τάξεων στο Paradise Park !

Νοέ 20174

paradise_ParkΤην Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές των Α,Β,Γ,Δ τάξεων έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Paradise Park. Εκεί οι μαθητές των Α και Β τάξεων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από την ελιά στο λάδι» και οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα γαλακτοκομικά μας». Μέσα από βιωματικές δράσεις ήρθαν σε επαφή αρχικά  με την πρώτη ύλη  κι έπειτα με την επεξεργασία αυτής με διάφορες μεθόδους, έως  να πάρει την τελική της μορφή με την οποία και είναι γνωστή .Έπειτα οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στο αθλητικούς χώρους που υπήρχαν εκεί, με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών. Ήταν μια, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη που συνδύασε γνώση και διασκέδαση !

Δείτε εικόνες από την εκπαιδευτική επίσκεψη !

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Οκτ 201729

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, τίμησε τους ήρωες που αγωνίστηκαν το 1940 για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.

Σε μια λιτή μα συνάμα μεστή και περιεκτική γιορτή οι  μαθητές της Δ΄ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους μάς παρουσίασαν τόσο τα γεγονότα της ιστορικής αυτής περιόδου για την πατρίδα μας όσο και ποιήματα, μουσικά τραγούδια του αγώνα κλπ.

Δείτε εικόνες από τη γιορτή μας !

Ενημέρωση για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 201724

OXIΣας ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στις 09:00 π.μ στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν γύρω στις 10:10 π.μ με ευθύνη των γονέων τους. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που έχουν κληρωθεί για να εκπροσωπήσουν το σχολείο την 1η περίοδο (σημαιοφόρος – παραστάτες) θα παρευρεθούν στην κατάθεση στεφάνου που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου γύρω στις 11:00 π.μ και μετέπειτα θα αποχωρήσουν με φροντίδα και ευθύνη των γονέων τους. Το Ολοήμερο (τόσο η πρόωρη υποδοχή όσο και το μεσημέρι) την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσει.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Επισκέπτες Ιστολογίου από 7/3/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

Σαν σήμερα

  1. 17/12/1913: Υπογράφεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας που καθορίζει τα σύνορα της Βορείου Ηπείρου.
    Σύμφωνα με αυτό, παραχωρούνταν στην Αλβανία η Χειμάρρα, οι ʼγιοι Σαράντα, το Δέλβινο, το Τεπελένι, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά και άλλες ελληνικές πόλεις.

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

RSS Υπουργείο Παιδείας

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το τρέχον σχολικό έτος (2017 – 2018) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 127 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων