Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Έναρξη του προγράμματος «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ στο σχολείο μας !

Δεκ 20213

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με σημερινό (3/12/2021) ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που λάβαμε στις 14:37 μ.μ το πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» ξεκινά στο σχολείο μας την επόμενη Δευτέρα 06/12/2021. 
Επειδή από την προηγούμενη ενημέρωσή σας σχετικά με το θέμα έχει παρέλθει ικανός χρόνος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα (μόνο σε θετική περίπτωση) αν υπάρχει κάποια αλλεργία στο παιδί σας και τι είδους αλλεργία είναι αυτή. Για παράδειγμα (στο ψάρι, στο αυγό κλπ). Προσοχή ενημερώνουν μόνοι οι γονείς που το παιδί τους έχει κάποια αλλεργία.
Αυτοί και μόνο οι γονείς στο mail του σχολείου ενημερώνουν ως εξής :
Ονοματεπώνυμο μαθητή – Τάξη που φοιτά – Είδος αλλεργίας.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους καθημερινά μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων για τη μεταφορά του φαγητού.
Ειδικά και μόνο για την πρώτη ημέρα (06/12/2021), επειδή μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα π.χ με τη μεταφορική καλό θα είναι οι μαθητές (που κάθονται στο Ολοήμερο) να έχουν και δικό τους φαγητό.
Το σχολείο όταν παραλάβει το «μενού» του μήνα θα σας το κοινοποιήσει άμεσα με e-mail ώστε αν κάποιο παιδί «δε συμπαθεί» κάποιο φαγητό να είστε ενήμεροι ώστε να του δώσετε φαγητό από το σπίτι για τη συγκεκριμένη ημέρα.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σχολείου μας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Δεκ 20213

Μπήκαμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων!!!

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας υποδέχτηκε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Δέντρα στολισμένα με πολύχρονα στολίδια θα κοσμούν αυτές τις μέρες την κεντρική είσοδο και πολλές χριστουγεννιάτικες πινελιές σε κάθε γωνίτσα θα  δηλώνουν ότι οι μέρες των Χριστουγέννων και φυσικά των διακοπών έρχονται!!! Τη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου επιμελήθηκαν τα μέλη του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Δείτε σχετικά στιγμιότυπα !

Χωροταξική κατανομή μαθητών ΣΤ τάξης στα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Νοέ 202125

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της σχετικής εγκυκλίου του κ. Διευθυντή Δ.Ε Γ΄ Αθήνας θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιήσετε τη διεύθυνση κατοικίας σας στέλνοντας σχετικό e-mail στο σχολείο ( 41dimperisteriou@gmail.com ) αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του μαθητή και τη διεύθυνση κατοικίας.
Σε περίπτωση που η διεύθυνση κατοικίας σας είναι διαφορετική από τη διεύθυνση που δηλώθηκε κατά την εγγραφή του παιδιού στην Α΄ τάξη παρακαλούμε να προσκομίσετε στο σχολείο (ή να στείλετε σκαναρισμένο σχετικό αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας) όπως, ενδεικτικά, εκκαθαριστικό σημείωμα με σβησμένα τα σχετικά ποσά ή λογαριασμό ρεύματος, νερού κλπ.
Επίσης αν κάποιος μαθητής έχει αδελφό/ή που φοιτά στο Γυμνάσιο (έως και τη φετινή Β΄ Γυμνασίου) παρακαλούμε να μας το δηλώσετε αναφέροντας τόσο το Γυμνάσιο φοίτησης όσο και την τάξη.
  
Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Τα πρώτα 22 κιλά μπαταριών για ανακύκλωση παραδόθηκαν στην εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ !

Νοέ 202122

Αγαπητέ γονέα,

diagonismos AFISΣε συνέχεια της σχετικής ανάρτησης στο ιστολόγιο του σχολείου μας σας ενημερώνουμε ότι τα πρώτα 22 κιλά μπαταριών προς ανακύκλωση παραδόθηκαν στην εταιρεία ΑΦΗΣ. Δείτε την απόδειξη από το πρώτο ζύγισμα !
Κάθε φορά που ο κάδος μας θα γεμίζει συνεργείο της ΑΦΗΣ θα έρχεται στον χώρο του σχολείου, θα παραλαμβάνει, θα ζυγίζει τις μπαταρίες και θα εκδίδει το σχετικό πιστοποιητικό.
Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανάρτηση ο διαγωνισμός της ΑΦΗΣ περιλαμβάνει δώρα για τα σχολεία που θα πρωτεύσουν. Δείτε εδώ αναλυτικά τα δώρα του διαγωνισμού.
Ας παροτρύνουμε λοιπόν όλοι τα παιδιά μας να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό συλλέγοντας μπαταρίες κάθε είδους όχι μόνο για τα έπαθλα, αλλά, κυρίως, για να τονώσουμε ακόμα περισσότερο την περιβαλλοντική τους συνείδηση. 
 
Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Εορτασμός 17ης Νοεμβρίου 1973 στο σχολείο μας

Νοέ 20219

Αγαπητοί γονείς,

17 1973Σας ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου 1973 σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ θα εορταστεί στο σχολείο μας ως εξής :

Την Τετάρτη 17/11/2021 όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες κανονικά έως τις 08:15 π.μ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις τάξεις για μία ώρα περίπου με ευθύνη των δασκάλων των τάξεων σε συνεργασία με τις ειδικότητες χωρίς την παρουσία γονέων και με τήρηση των γνωστών μέτρων κατά της διάδοσης του covid-19 (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά).

Στη συνέχεια, γύρω στις 09:30 π.μ, τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους. Παρακαλείσθε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών στην αναφερόμενη ώρα.

Όποιοι επιθυμούν βεβαίωση για την εργασία τους παρακαλούνται να στείλουν σχετικό αίτημα στο 41dimperisteriou@gmail.com αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας, την τάξη φοίτησης καθώς και το πρόσωπο για το οποίο θα εκδοθεί η βεβαίωση (πατέρας – μητέρα).

Η πρωινή υποδοχή δε θα λειτουργήσει όπως σαφώς και το Ολοήμερο.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Συμμετοχή του σχολείου μας σε πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης μπαταριών

Νοέ 20214

Αγαπητοί γονείς

AFHSΣας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι η ανακύκλωση και γενικότερα η προστασία περιβάλλοντος είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας. Γι’ αυτό κρίνεται ως κομβικής σημασίας η εκπαίδευση και κινητοποίηση των παιδιών να αρχίζει από την Α΄ βάθμια εκπαίδευση, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης αλλά και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση των μπαταριών, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης των παιδιών για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον, η εταιρεία ΑΦΗΣ σε συνεργασία (και) με το σχολείο μας διοργανώνει σχολικό διαγωνισμό για μαθητές Δημοτικού. Ο διαγωνισμός αυτός θα διενεργηθεί σε Δημοτικά σχολεία, σε πανελλαδικό επίπεδο, με μαθητές των Α΄ έως ΣΤ΄ τάξεων.

Σκοπός του διαγωνισμού:

Σκοπός του προγράμματος είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους κινητοποιήσουμε, ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από ενέργειες θα ενημερωθούν οι μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το Περιβάλλον, την Δημόσια Υγεία, την Κλιματική Αλλαγή καθώς και την συσχέτιση με την Κυκλική Οικονομία.

Τρόπος συμμετοχής & Αξιολόγηση:

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού και αναφορικά με την συμμετοχή σε αυτόν, καλούνται οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους να συλλέξουν τις άδειες μπαταρίες από το σπίτι τους και να τις τοποθετήσουν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που υπάρχει στο σχολείο. Μόλις το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, θα γίνει καταμέτρηση του βάρους των μπαταριών που συλλέχθηκαν και τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους θα κερδίσουν κάποιο έπαθλο. Το σχολείο συνεχίζει να γεμίζει εκ νέου τον κάδο ΑΦΗΣ όσο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε ισχύ. Η ΑΦΗΣ επικαιροποιεί το συνολικό βάρος των μπαταριών που συλλέχθηκαν και στο τέλος του διαγωνισμού εκδίδει πιστοποιητικό συνολικής αποκομιδής.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Ενημέρωση και οδηγίες για το EDUPASS καθώς και για τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19

Οκτ 202129

Αγαπητέ γονέα,

Σύμφωνα και με προγενέστερη ανάρτηση σας υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας https://edupass.gov.gr/. Δείτε και κατεβάστε εδώ σχετικές οδηγίες τόσο για την εφαρμογή όσο και για τη διαχείριση υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθώς και το ΦΕΚ ίδρυσης και παραγωγικής λειτουργίας της ανωτέρω εφαρμογής.
Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κατευθύνσεις οι «χάρτινες» – χειρόγραφες βεβαιώσεις θα είναι σε ισχύ με την εξής όμως έννοια.
Μέχρι τώρα τυπικά έπρεπε όλοι να μπαίνουν στο https://self-testing.gov.gr/ και να δηλώνουν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού τεστ. Επειδή όμως κάποιοι δεν είχαν εκτυπωτή παρεχόταν η διευκόλυνση της χειρόγραφης βεβαίωσης.
Τώρα λοιπόν ΟΛΟΙ θα δηλώνουν ηλεκτρονικά και όποιοι δεν έχουν εκτυπωτή θα γράφουν χειρόγραφα τη βεβαίωση. Η δήλωση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ηλεκτρονικά. Όλοι όμως θα φέρνουν χαρτιά είτε από τον υπολογιστή είτε χειρόγραφα. Ο διευθυντής, ως αρμοδίως εξουσιοδοτημένος, θα μπορεί να δει πλέον ηλεκτρονικά τη δήλωση αποτελέσματος και να επιτρέψει ή όχι την είσοδο στο σχολείο στον μαθητή. Στην απορία μου «αφού θα το βλέπει ηλεκτρονικά ο διευθυντής» γιατί να τυπωθεί μου είπαν επειδή το χαρτί είναι για πολλές χρήσεις (ξένες γλώσσες, δραστηριότητες κλπ).
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το τι θα γίνει για κάποιον που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τι θα γίνει σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις (ευπαθείς ομάδες κλπ). 
Πραγματικά είμαστε σε μια συνεχή επικοινωνία με τους προϊσταμένους για να δούμε πώς θα επιτραπεί η είσοδος των μαθητών εφαρμόζοντας μεν τον νόμο αλλά ταυτόχρονα να αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των γονέων.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα ενημερωθείτε άμεσα. 
Παρακαλούμε να βλέπετε το e-mail σας ώστε να είστε ενημερωμένοι. 
Καλή δύναμη σε όλους μας !
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Η πλατφόρμα EduPass ξεκινά τη λειτουργία της τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021

Οκτ 202126

Αγαπητοί γονείς,

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα edupass.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, «o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες (αρχικές) χρηστικές πληροφορίες :

Τι θα γίνει με τα self tests

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Υπόχρεοι για την πλατφόρμα edupass

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

(α) οι μαθητές/τριες (για το Δημοτικό προφανώς οι γονείς τους)

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (όπως ισχύει μέχρι σήμερα).

Στόχος του edupass είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μόλις το σχολείο μας λάβει περαιτέρω αναλυτικές χρηστικές οδηγίες θα σας τις κοινοποιήσει αμέσως ώστε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία (μαθητές – εκπαιδευτικοί – επισκέπτες) να εισέρχονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους χώρους του σχολείου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Οκτ 202122

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ θα εορταστεί στο σχολείο μας ως εξής :
Την Τετάρτη 27/10/2021 όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες κανονικά έως τις 08:15 π.μ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις τάξεις για μία ώρα περίπου με ευθύνη των δασκάλων των τάξεων σε συνεργασία με τις ειδικότητες χωρίς την παρουσία γονέων και με τήρηση των γνωστών μέτρων κατά της διάδοσης του covid-19 (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά).
Στη συνέχεια, γύρω στις 09:30 π.μ, τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους. Παρακαλείσθε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών στην αναφερόμενη ώρα.
Η πρωινή υποδοχή δε θα λειτουργήσει όπως σαφώς και το Ολοήμερο.
Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Αποτελέσματα κλήρωσης σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2021 – 2022

Οκτ 202119

Αγαπητοί γονείς, 

Σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 στις 09:40 π.μ και στην αίθουσα της ΣΤ1΄ τάξης διενεργήθηκε η προβλεπόμενη βάσει των :

α. παρ. 5 του άρθρου 3, του Π.Δ. 79/2017 (Φ.Ε.Κ 109, τ.Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 του Ν.4633/2019 (Φ.Ε.Κ 161, τ.Α΄),

β. ΥΑ Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-2019 (Φ.Ε.Κ 3847, τ.Β΄)

γ. Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001 (Φ.Ε.Κ 277, τ.Β΄), και

δ. Υ.Α Φ.10 / 84/Γ1/480/6-7-2001 (Φ.Ε.Κ 863, τ.Β΄).

κλήρωση για την ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2021 – 2022 μεταξύ των μαθητών της (φετινής) ΣΤ΄ τάξης.

Στην κλήρωση παρίστατο οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου. Εξηγήθηκε επίσης δημόσια και συμφωνήθηκε η διαδικασία ανάδειξης των μαθητών. Συγκεκριμένα για την 1η περίοδο κληρώθηκε το τμήμα ΣΤ2 και για τη 2η περίοδο το ΣΤ1.

Από την κλήρωση αναδείχθηκαν οι παρακάτω μαθητές οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στις δύο περιόδους :

 

1η  Περίοδος (έως 31 Ιανουαρίου 2022) – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες :

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ  :  ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ  : ΠΑΝΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :  ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΜΕΣΗ : ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ : ΣΙΣΜΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΝΑΚΕΛΑΡΗ ΜΕΛΙΝΑ

 

2η  Περίοδος (από 1 Φεβρουαρίου 2022 έως το τέλος της χρονιάς) – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες :

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ :  ΜΠΙΛΙΑΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ  : ΧΑΒΑΛΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΒΟΝΤΙΤΣΟΣ ΑΡΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΜΕΣΗ  : ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ  : ΚΑΨΙΜΑΛΛΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΓΙΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά !!!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δ.Σ Περιστερίου

 

Ετήσιος Προγραμματισμός επικοινωνίας γονέων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Οκτ 202118

Αγαπητέ γονέα,

Στον πίνακα που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις ημέρες και ώρες επικοινωνίας σας με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2021 – 2022.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κλειστό αύριο 15/10/2021 το σχολείο με απόφαση του κ. Περιφερειάρχη Αττικής

Οκτ 202114

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του  κ. Περιφερειάρχη Αττικής το σχολείο μας όπως και όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνει κλειστό αύριο Παρασκευή 15/10/2021 λόγω των καιρικών φαινομένων.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2021 – 2022

Οκτ 202114

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 15 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, στις 09:40 π.μ και στην αίθουσα της ΣΤ1΄ τάξης θα διενεργηθεί η προβλεπόμενη κλήρωση βάσει των :

α. παρ. 5 του άρθρου 3, του Π.Δ. 79/2017 (Φ.Ε.Κ 109, τ.Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 του Ν.4633/2019 (Φ.Ε.Κ 161, τ.Α΄),

β. ΥΑ Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-2019 (Φ.Ε.Κ 3847, τ.Β΄)

γ. Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001 (Φ.Ε.Κ 277, τ.Β΄), και

δ. Υ.Α Φ.10/84/Γ1/480/6-7-2001 (Φ.Ε.Κ 863, τ.Β΄) για την ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών, εκπροσώπων του σχολείου μας τόσο για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου όσο και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας.

Στην κλήρωση συμμετέχουν οι μαθητές οι οποίοι κατά την περσινή χρονιά είχαν σε κάθε μάθημα μέσο όρο 10 συμπεριλαμβανομένου του δεκαδικού μέρους.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση για επικείμενη έναρξη των σχολικών γευμάτων για το σχολικό έτος 2021 – 2022

Οκτ 202113
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι επίκειται, εντός των επομένων ημερών, η έναρξη του προγράμματος σίτισης με τον διακριτό τίτλο «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΑ.
Λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών που μας τίθενται παρακαλούμε να επικαιροποιήσετε άμεσα εάν το παιδί σας έχει κάποια αλλεργία και αν ΝΑΙ να αναφέρετε συγκεκριμένα τι είδους αλλεργία είναι αυτή (π.χ αλλεργία στο ψάρι, στο αυγό, στο γάλα κλπ) αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμο και την τάξη του. 
Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσουν με απαντητικό e-mail στο (41dimperisteriou@gmail.com) ΜΟΝΟ οι γονείς που το παιδί τους έχει κάποια γνωστή σε αυτούς αλλεργία μέχρι αύριο Πέμπτη και ώρα 12:00. 
Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, για το μενού και όλες τις λεπτομέρειες θα ειδοποιηθείτε με νεότερο ηλεκτρονικό μας μήνυμα.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία !
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Συμμετοχή του σχολείου μας στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Οκτ 20218

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021. Συνεπώς την ημέρα εκείνη (11/10/2021) το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Διενέργεια 1ης άσκησης σεισμού για το διδακτικό έτος 2021 – 2022 στο σχολείο μας

Οκτ 20217

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας η 1η  άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στο σχολείο μας εφαρμόζεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων, για το οποίο πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις (3) ασκήσεις έκτακτης ανάγκης ανά σχολικό έτος.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών/τριών. Σε κάθε άσκηση επισημαίνονται τυχόν ελλείψεις ώστε κάθε (επόμενη) φορά να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας, όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Διενέργεια απολύμανσης σε όλους τους χώρους του σχολείου μας

Οκτ 20211

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 διενεργήθηκε η (εκ των συνολικά τριών ετησίως) απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου. Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν είναι μη τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Το σχολείο μας τιμά τη μνήμη του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Σεπ 20219

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων το σχολείο μας τιμά τη μνήμη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ως εξής :
  • Όλη την επόμενη εβδομάδα (13/9 – 17/9) στα διαλείμματα σε όλους τους χώρους θα παίζουν από τα ηχεία του σχολείου τραγούδια και ορχηστρικές δημιουργίες του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού.
  • Σε όλες τις τάξεις θα υπάρχουν ομιλίες και δράσεις (προσαρμοσμένες στο επίπεδο κάθε τάξης) ώστε οι μαθητές μας να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή και το τεράστιο, παγκόσμιο έργο του.
Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Αγιασμός – Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 – Οδηγίες

Σεπ 20216

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου για τους μαθητές της Α΄ τάξης και για τους λοιπούς μαθητές στην αίθουσά τους. Οι γονείς θα περιμένουν έξω από το σχολείο. Για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού και διασφάλισης της δημόσιας υγείας οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 08:50 π.μ. υποχρεωτικά με μάσκα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ. Σύμφωνα με αυτές :

Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη (και όχι προσκόμιση) βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Άρα, τη Δευτέρα 13/09/2021 οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ. Από την υποχρέωση διενέργειας και επίδειξης self-test απαλλάσσονται όσοι μαθητές έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις όπου θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τον δάσκαλο/α τους. Την ίδια ημέρα θα μοιραστούν στα παιδιά και τα βιβλία τους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές να έχουν μαζί την τσάντα τους.

Στις 09:45 π.μ. θα σχολάσουν οι μαθητές όλων των τάξεων – εκτός της Α΄ τάξης.

Αμέσως μετά τον αγιασμό θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου συνάντηση – ενημέρωση των γονέων μόνο της Α΄ τάξης, πάντοτε με χρήση μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, για θέματα καθημερινότητας του σχολείου με τον διευθυντή και τη δασκάλα της Α΄ τάξης. Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα σχολάσουν περίπου στις 10 : 30 μ.μ

 

Παρακαλούμε να ελέγχετε καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας προκειμένου να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις δράσεις/δραστηριότητες του σχολείου.

 

Με τις θερμότερες ευχές μας για μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά !

 

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

Βράβευση μαθήτριας του σχολείου μας στον διαγωνισμό του Δήμου Περιστερίου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Ιούν 20217

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπητοί γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Αϊβαλιώτη Γεωργία βραβεύτηκε στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Το έργο της επελέγη από την καλλιτεχνική επιτροπή που συγκροτήθηκε ως μια από τις 51 καλύτερες καλλιτεχνικές δημιουργίες του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» και θα εκτίθεται από σήμερα 7 Ιουνίου 2021 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ) στο Περιστέρι.

Θερμά συγχαρητήρια Γεωργία !!!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

  • Εξετάσεις Πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Σταδιακή Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων 29/10/2021
    Ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2021, η πρώτη περίοδος πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ […]
  • Εξετάσεις Πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής 08/10/2021
    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, με την υποβολή 18.040 αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι […]

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 ιδρύθηκε Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 4528/17-10-2018 τ. Β΄.

Το ίδιο σχολικό έτος (2018 – 2019) το σχολείο μας εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της χώρας δυνάμει της Φ.17/47528/Δ1/28-3-2019 Υπουργικής Απόφασης.

Το τρέχον σχολικό έτος (2021 – 2022) το σχολείο λειτουργεί με επτά (7) τμήματα και έχει 125 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .

Ο καιρός στην Αθήνα !

booked.net

Μετρητής επισκεψιμότητας ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων