Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Οδηγίες για την ασφαλή επανέναρξη του σχολείου

Μαΐ 202031

Αγαπητοί γονείς

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας αλλά κυρίως για την ασφάλεια όλων μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 1/6/2020 οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

 1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί των παιδιών δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική καγκελόπορτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας. To ίδιο θα γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών (13:15 μ.μ).
 2. Οι μαθητές το πρωί θα εισέρχονται στο σχολείο ένας ένας τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Δε θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με απόσταση 1,5 μ. από μαθητή σε μαθητή. Κάθονται ένας ένας σε κάθε θρανίο και τοποθετούν την τσάντα τους στη διπλανή καρέκλα.
 3. Μόλις χτυπά το κουδούνι για διάλειμμα, θα βάζουν τα πράγματά τους κάτω από το θρανίο. Η επιφάνεια του θρανίου πρέπει να είναι άδεια, ώστε να απολυμαίνεται με ευκολία από την καθαρίστρια. Οι μαθητές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τη σκάλα ένας ένας και σε απόσταση. Ποτέ δεν κρατιούνται χέρι-χέρι με τους συμμαθητές τους. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο που έχει οριστεί για κάθε τάξη τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μέτρο) χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα.
 4. Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Δε θα λειτουργούν ανεμιστήρες και κλιματιστικά.
 5. Θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κλπ) τα οποία δε θα πρέπει να ανταλλάσσουν.
 6. Να έχουν το ατομικό τους κολατσιό και το δικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο προαύλιο.
 7. Δε δίνουμε στους μαθητές μας αθλητικό υλικό (μπάλες, σχοινάκια) και δεν επιτρέπεται να φέρνουν κάποιο παιχνίδι από το σπίτι τους.
 8. Κατά την ώρα του μαθήματος δε θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Ας αφήσουμε την τέχνη να ομορφύνει το σχολείο μας!

Μαΐ 202031

Αγαπητοί γονείς,

Από σήμερα 6 πίνακες διάσημων ζωγράφων κοσμούν τις πόρτες των τάξεων.

RENOIR, PICASSO, ΦΑΣΙΑΝΟΣ, VAN GOGH, δίνουν έναν καλλιτεχνικό αέρα στον χώρο του σχολείου!

Επιπλέον, στον διάδρομο του ισογείου, τοποθετήθηκε πίνακας σε καμβά, με θέμα τη δεντροφύτευση και το παιχνίδι των παιδιών στη φύση. Ας μυήσουμε τα παιδιά στον κόσμο της ζωγραφικής και της τέχνης κι ας τους επιτρέψουμε να ταξιδέψουν στον χρόνο, μέσα από όμορφα χρώματα, καμβάδες και πινέλα!

Καλή επιστροφή σε όλα τα παιδιά!

Δείτε σχετικές φωτογραφίες !

Από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Επαναλειτουργία σχολείου – Ενημέρωση γονέων

Μαΐ 202027
Αγαπητέ γονέα,
Σας ενημερώνουμε για τη συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης σχετικά με τη δυνατότητα που σας δίνει η Πολιτεία να μη στείλετε το παιδί σας στο σχολείο στο διάστημα από 1η Ιουνίου 2020 έως και 26 Ιουνίου 2020 εφόσον, κατά την αποκλειστική κρίση σας,  έχετε στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον σας άτομο/α που νοσούν ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άτομα άνω των 65, με χρόνια προβλήματα υγείας κλπ).
Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας την 1η εβδομάδα το σχολείο μας θα λειτουργήσει με υποτμήματα σε όλες τις τάξεις ως εξής :
1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (1/6/2020 – 5/6/2020)
1ο τμήμα : Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
2ο τμήμα : Τρίτη – Πέμπτη
2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ( 8/6/2020 – 12/6/2020) : Αντίστροφα
Σημείωση : Τη Δευτέρα 8/6/2020 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.
Πιθανότατα εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα σας κοινοποιηθούν στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στα τμήματα.  Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα αδέλφια, να έρχονται τις ίδιες ημέρες για διευκόλυνση των γονέων.
Αν στη διάρκεια της 1ης εβδομάδας οι μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα είναι λιγότεροι από 15 ανά τμήμα τότε το τμήμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας θα συνενώνεται και οι μαθητές θα παρακολουθούν καθημερινά τα μαθήματά τους. Σε κάθε περίπτωση το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα που είχαν οι μαθητές παραμένει το ίδιο.
 Παρακαλούμε το συντομότερο δυνατόν και όχι πέραν της Παρασκευής 29/5/2020 και ώρα 12:00 :
 1. είτε να τυπώσετε, να υπογράψετε και να στείλετε σκαναρισμένη τη δήλωση στο mail του σχολείου
 2. είτε να τη συμπληρώσετε πλήρως και απλά να τη στείλετε πίσω στο e-mail του σχολείου χωρίς υπογραφή αλλά με σημειωμένο ολογράφως το ονοματεπώνυμό σας στη θέση της υπογραφής. 
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Την Υπεύθυνη Δήλωση τη συμπληρώνουν ΜΟΝΟ όσοι δε θα στείλουν το/τα παιδί/ιά τους στο σχολείο το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Σε τηλεδιάσκεψη σήμερα 27/5/2020 ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε τα παρακάτω :
Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 08:00 π.μ – 8:15 π.μ. Παραλαμβάνονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου και πηγαίνουν αμέσως μέσα στην τάξη τους. Εκεί ο συνάδελφος που έχει την 1η ώρα μάθημα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένο θρανίο. Προφανώς οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί βάσει των οδηγιών με τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου δεν επιτρέπεται συγκέντρωση στο προαύλιο και η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις.
Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά. Επίσης η καθαρίστρια του σχολείου θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και των ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ).
Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους :
1) Καπέλο και ατομικό μπουκαλάκι με νερό δεδομένου ότι θα προαυλίζονται τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα σε συγκεκριμένο κομμάτι του προαυλίου υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών. Οι βρύσες θα είναι ανοικτές αλλά δε θα επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να πιει νερό ένα παιδί βάζοντας τα χείλη του στη βρύση.
2) Οι μαθητές θα κατεβαίνουν στα διαλείμματα και θα αποχωρούν από το σχολείο από διαφορετικές σκάλες και με συγκεκριμένη χρονική σειρά για την οποία θα ενημερωθούν.
3) Οι τάξεις Α΄ – Β΄ θα κάνουν διάλειμμα στο υπόστεγο, οι Γ΄- Δ΄ στο αριστερό κομμάτι  του προαυλίου και οι τάξεις Ε΄ – ΣΤ΄ στο δεξιό κομμάτι τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις.
4) Επειδή από Δευτέρα 1/6/2020, όπως μας είπαν, θα ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν και μια σακούλα για τη μεταφορά των γευμάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, με απόφαση της κ. ΥΠΑΙΘ ΔΕ θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.
 
Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενο μήνυμά μας παρακαλούμε θερμά να παρακολουθείτε τακτικά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για κάθε νεότερη πληροφορία.
 
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Επαναλειτουργία του σχολείου μας τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020

Μαΐ 202025

Αγαπητέ γονέα,

Σύμφωνα με τις σημερινές (25/5/2020, ανακοινώσεις της κ. Υπουργού Παιδείας τα Δημοτικά Σχολεία ανοίγουν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 έως και τις 26 Ιουνίου 2020.

Το Ολοήμερο Τμήμα ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Λογικά, σήμερα ή αύριο, θα μας σταλεί αναλυτική εγκύκλιος η οποία θα σας κοινοποιηθεί άμεσα.
Παρακαλούμε να βλέπετε καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προκειμένου να καταστεί δυνατή η επανέναρξη με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.
Εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα σας σταλεί υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να υπογράψετε και να μας στείλετε ΜΟΝΟ στην περίπτωση που το παιδί σας δεν προσέλθει στο σχολείο διότι, κατά την κρίση σας, έχετε στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον σας άτομο/α που νοσούν ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άτομα άνω των 65, με χρόνια προβλήματα υγείας κλπ).
Σε συνεδρίαση ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θα αποφασίσει για όλες τις λεπτομέρειες επαναλειτουργίας, προφανώς σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ. Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα ενημερωθείτε για τυχόν δημιουργία υποτμημάτων, για τις ακριβείς ημέρες και ώρες στις οποίες θα προσέρχονται οι μαθητές στο σχολείο, για τον τρόπο με τον οποίο αυτοί θα αποχωρούν και για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ανακύψει.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄τάξης στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Μαΐ 202014

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το ΥΠΑΙΘ η εγκύκλιος για την εισαγωγή των μαθητών της (φετινής) ΣΤ΄ τάξης στα Πρότυπα – Πειραματικά Γυμνάσια  για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Η εισαγωγή των μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων την 29η  Ιουνίου. Με την εν λόγω διαδικασία οι μαθητές/-τριες αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.

Συγκεκριμένα:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας το σχολικό έτος 2020 – 2021

Μαΐ 202014

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που αφορά στην εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας για το σχολικό έτος 2019 – 2020. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά για το Μουσικό Γυμνάσιο της επιλογής του μαθητή από 4 Μαΐου 2020 έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00.

 Δείτε αναλυτικά τη σχετική εγκύκλιο κάνοντας κλικ εδώ. Δείτε επίσης τον σχετικό κατάλογο των Μουσικών Σχολείων που λειτουργούν στη χώρα.

Φοίτηση μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Μαΐ 202014

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που αφορά στην εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας. Επισημαίνουμε ότι στον Δήμο μας λειτουργεί το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στο Περιστέρι. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά για Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της επιλογής του μαθητή από 4 Μαΐου 2020 έως 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο που ορίζει επακριβώς τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας.

Δείτε επίσης τον σχετικό κατάλογο των Καλλιτεχνικών Σχολείων κάνοντας κλικ εδώ.

Φοίτηση μαθητών του σχολείου μας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Μαΐ 202014

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η εγκύκλιος που αφορά στη φοίτηση των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Φέτος δεδομένων των συνθηκών, της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, και για την προστασία της δημόσιας υγείας η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής της αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών έχει ως εξής :

Α) Αν ο γονέας έχει τη δυνατότητα και τις απαραίτητες δεξιότητες στη χρήση των Η/Υ

«Κατεβάζει» και συμπληρώνει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Την τυπώνει, την υπογράφει, τη σκανάρει και (μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, βεβαίωση εργασίας, κάρτα ανεργίας κλπ) τη στέλνει στο e-mail του σχολείου mail@41dim-perist.att.sch.gr ή εναλλακτικά στο 41dimperisteriou@gmail.com

Β) Αν ο γονέας ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα ή τις απαραίτητες δεξιότητες στη χρήση των Η/Υ

Συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτησή του κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο https://forms.gle/rGKm3NSGjoh7nsbHA ακολουθώντας τις οδηγίες και τα δικαιολογητικά τα φέρνει την 1η μέρα λειτουργίας του σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος (2020 – 2021).

Στη 2η περίπτωση οι απαντήσεις θα καταγραφούν και θα σταλούν αυτόματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Οδηγίες και κατευθύνσεις για την εγγραφή των μαθητών της Α΄ τάξης

Μαΐ 202014

Αγαπητοί γονείς

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά 11:00 π.μ – 14:00 μ.μ από τον διευθυντή του σχολείου από τις 15/5/2020 – 29/5/2020 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται και από το σχολείο.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με το σχολείο στο τηλέφωνο 2105759937 προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του με τήρηση των κανόνων προσωπικής προστασίας (μάσκα, γάντια και ατομικό στυλό).

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2020 – 2021 (τα φετινά τριτάκια). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.

Το ΑΔΥΜ θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο (ειδικά φέτος, λόγω της αναστολής λειτουργίας του) την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την επόμενη σχολική χρονιά (2020 – 2021). Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής.

Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο, το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ).

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Μαΐ 202014

Αγαπητοί γονείς,

Οι Διευθυντές  των 17ου  και  41ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου  κάνουν  γνωστό ότι:

 1. Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α΄) Τάξη του Σχολικού Έτους 2020–2021 θα γίνουν από Παρασκευή 15 μέχρι και Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.
 2. Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και 31η Δεκεμβρίου 2014.
 3. Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Αίτηση (παρέχεται και από το Σχολείο)

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αυτεπάγγελτη αναζήτηση).

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

ε. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.)

Περιστέρι, 14–05–2020

Ο Διευθυντής  του                                                     Ο Διευθυντής του

17ου Δ.Σ. Περιστερίου                                         41ου Δ.Σ. Περιστερίου

 

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ                                                        ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ                                                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Απρ 202029

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές που θα φοιτούν στις Ε΄ και ΣΤ τάξεις (σχολ. έτος 2020 – 2021).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι γονείς των μαθητών της (φετινής) Δ΄ τάξης, θα αποφασίσουν από κοινού με τα παιδιά τους για την 2η ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν κατά το επόμενο σχολικό έτος (2020 – 2021) συμπληρώνοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση την οποία υποχρεούνται να αποστείλουν στον διευθυντή του σχολείου έως και την 8η Μαΐου 2020.

Τονίζεται ότι στο σχολείο θα διδαχθεί η ξένη γλώσσα η οποία θα έχει τις περισσότερες προτιμήσεις από τους μαθητές της (φετινής) Δ΄ τάξης.

Σε περίπτωση όμως που ως την 1η Οκτωβρίου 2020 δεν υπάρχει από τη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας διαθέσιμος εκπαιδευτικός για τη γλώσσα επιλογής των μαθητών τότε υποχρεωτικά διδάσκονται τη (2η) ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή τους.

Οι μαθητές της (φετινής) ΣΤ΄ διδάσκονται στο Γυμνάσιο την ίδια γλώσσα (στην περίπτωσή μας Γαλλικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν αλλαγή της διδασκόμενης γλώσσας στο Γυμνάσιο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο υποβάλλουν στον διευθυντή του σχολείου σχετική αιτιολογημένη αίτηση έως την 8η Ιουνίου 2020 η οποία διαβιβάζεται στη Β/θμια Εκπαίδευση η οποία τελικώς αποφασίζει.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Λόγω των φετινών συνθηκών με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και στα πλαίσια του έγκαιρου προγραμματισμού παρακαλώ πολύ :

 1. είτε να τυπώσετε, να υπογράψετε και να στείλετε σκαναρισμένη τη δήλωση στο mail του σχολείου
 2. είτε να τη συμπληρώσετε απλά επιλέγοντας τη γλώσσα και να τη στείλετε πίσω χωρίς υπογραφή 
 3. είτε απλά να μας στείλετε με mail την επιλογή σας. π.χ επιθυμώ Γαλλική Γλώσσα ή επιθυμώ Γερμανική Γλώσσα για τον/τη μαθητή/τρια τάδε.

Οι απαντήσεις είτε με είτε χωρίς υπογραφή θεωρούνται έγκυρες εφόσον στέλνονται στο επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου, καταγράφονται και φυλάσσονται στο αρχείο του σχολείου ως απόδειξη της δήλωσης των γονέων. 

Να είστε καλά και να προσέχετε !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ! Αίτημα προς το ΥΠΑΙΘ για δωρεάν παραχώρηση tablets για όλους τους μαθητές του σχολείου μας !

Απρ 20208
Αγαπητοί γονείς,
Σε εκτέλεση σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας ζήτησε σήμερα 8/4/2020 από το ΥΠΑΙΘ την παραχώρηση tablets για τις ανάγκες του μαθήματος της σύγχρονης εκπαίδευσης για το σύνολο των μαθητών του ανεξάρτητα από την εισοδηματική τους κατάσταση.
Και αυτό γιατί πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ήδη μια συσκευή στη δική τους από απόσταση εργασία ή έχουν παιδιά σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης ή διαθέτουν πεπαλαιωμένες συσκευές (π.χ με λειτουργικό XP η VISTA) οι οποίες δεν μπορούν να στηρίξουν τεχνικά το εν λόγω εγχείρημα.
Τα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Ο εξοπλισμός που θα παραχωρηθεί καταγράφεται και παραμένει στην ιδιοκτησία του σχολείου σύμφωνα με τις εντολές του κ. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ ΑΘήνας.
Να είστε καλά και να προσέχετε !
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Νέες οδηγίες και κατευθύνσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Μαρ 202030

Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζετε είμαστε στο τελικό στάδιο προκειμένου να ξεκινήσουν τα ηλεκτρονικά μαθήματα του σχολείου μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τα παρακάτω :
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν με ψηφιακές τάξεις στην πλατφόρμα eclass είναι οι κατωτέρω :
κ. Αγνή  – Γλώσσα και Μαθηματικά Β΄ τάξης
κ. Γιώργος  (Ζωγραφική + Ευέλικτη Ζώνη Β΄ τάξης και Θρησκευτικά Γ΄ τάξης)
κ. Χρήστος  – Ε΄ τάξη
κ. Μαργαρίτα ΣΤ΄ τάξη
κ. Δημήτρης (Φυσική Αγωγή) – Όλες οι τάξεις
κ. Δημήτρης (Η/Υ)  – Όλες οι τάξεις
κ. Χρύσα (Γαλλικά) – Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις
 Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν με ψηφιακές τάξεις στην πλατφόρμα e-me είναι οι κατωτέρω : 
κ. Μαρίνα  : Α΄ τάξη
κ. Ιωάννα : Γ΄ τάξη
κ. Αντώνης  : Δ΄ τάξη
κ. Κατερίνα (Αγγλικά) : Όλες οι τάξεις
π. Αθανάσιος : Τμήμα Ένταξης
κ. Φαίη (Μουσική) – Όλες οι τάξεις
κ. Ευγενία – κ. Σταυρούλα   – κ. Λεμονιά : Παράλληλη Στήριξη
Τονίζουμε ότι οι μαθητές χρειάζεται να κάνουν είσοδο ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ που σας έχουμε στείλει :
Για μεν την πλατφόρμα eclass θα μπουν και απλά θα κλικάρουν τα μαθήματα της τάξης τους και το σύστημα θα τους εντάξει στα μαθήματα.
Για δε την πλατφόρμα e-me θα πρέπει να υπάρξει και 2η είσοδος : Δηλαδή μπαίνουν την 1η φορά. Το σύστημα τους αναγνωρίζει και ο εκπαιδευτικός στέλνει τη σχετική πρόσκληση. Στο σημείο αυτό ο μαθητής (ο κηδεμόνας δηλαδή) θα κάνει εκ νέου είσοδο (σε δεύτερο χρόνο) και θα αποδεχθεί την πρόσκληση. ΜΟΝΟ έτσι στην πλατφόρμα αυτή θα μπορεί ο μαθητής να γραφτεί.
Για απορίες ή βοήθεια επικοινωνήστε με το σχολείο τηλεφωνικά – 2105759937 (08:00 – 14:00) ή με Mail 41dimperisteriou@gmail.com (όλο το 24ωρο).
Σε περίπτωση που, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές σας για είσοδο στις πλατφόρμες δεν τα καταφέρνετε επικοινωνήστε με το σχολείο ώστε με τη δική σας έγκριση να κάνουμε εμείς τη διαδικασία.
Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τον τρόπο αποστολής  – λήψης των ασκήσεων και γενικότερα του υλικού.
Το βασικό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι μαθητές και στις δυο πλατφόρμες δε θα χρειάζεται να τυπώσουν ή να σκανάρουν οτιδήποτε. Η διαδικασία λήψης – αποστολής των εντύπων θα είναι απόλυτα ηλεκτρονική.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Μαθήματα για μαθητές Δημοτικού από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην ΕΡΤ2

Μαρ 202029

Αγαπητοί γονείς,

Στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, μέσα στις δύσκολες συνθήκες των ημερών, μπαίνει η ΕΡΤ από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, με τη δημιουργία ειδικής τηλεοπτικής ζώνης εξ αποστάσεως μαθημάτων.
Κάθε πρωί στις 10.00 π.μ από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση μέσα από το γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας.

Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Αναγκαίες επισημάνσεις για ευκολότερη εγγραφή των μαθητών στα μαθήματα

Μαρ 202027

Αγαπητοί γονείς,

Προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η εγγραφή των μαθητών στα ηλεκτρονικά μαθήματα του σχολείου μας παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πιστά τις παρακάτω οδηγίες :

Όπως έχουμε αρκετές φορές τονίσει, πληκτρολογείτε https://eclass.sch.gr/και  κάνετε είσοδο με τους κωδικούς του μαθητή (όνομα χρήστη – κωδικό πρόσβασης). Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αυτόματα αναγνωρίζει ότι ο μαθητής ανήκει στο σχολείο μας και αριστερά πατάτε το κουμπάκι Μαθήματα και παρουσιάζονται τα μαθήματα όλων των τάξεων του σχολείου.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπήκατε στον λογαριασμό του μαθητή, επάνω και δεξιά στην οθόνη θα πρέπει να βλέπετε το όνομα χρήστη του μαθητή (με αγγλικούς χαρακτήρες). 

Αν δεν το βλέπετε και βλέπετε μόνο την ένδειξη της γλώσσας, ΔΕΝ έχετε κάνει είσοδο και στην ουσία ΔΕΝ έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Εφόσον βλέπετε λοιπόν το όνομα χρήστη επάνω δεξιά στην οθόνη, τσεκάρετε τα μαθήματα της τάξης του παιδιού σας και η εγγραφή ολοκληρώνεται. Αν δεν καταφέρετε (για τεχνικούς λόγους) να δείτε και να επιλέξετε τα μαθήματα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από τον δάσκαλο της τάξης, γιατί έχετε κάνει το βασικό βήμα, την είσοδο δηλαδή στην πλατφόρμα.

Λόγω της ταυτόχρονης εγγραφής χιλιάδων μαθητών πανελλαδικά στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο θα πρέπει να έχετε υπομονή και να προσπαθείτε πολύ πρωί ή αργά το βράδυ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !  Η είσοδος πρέπει να γίνει στο https://eclass.sch.gr/  ΚΑΙ στο www.e-me.edu.gr  και ΟΧΙ γενικά στο  http://www.sch.gr/

Η εγγραφή των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, ημερομηνία η οποία έχει καθοριστεί από το ΥΠΑΙΘ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Οδηγίες πρόσβασης των μαθητών μας στα ψηφιακά μαθήματα του σχολείου μας !

Μαρ 202027

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων προχωρά (με πολλά τεχνικά προβλήματα είναι η αλήθεια για τα οποία προφανώς και δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί) στη δημιουργία μαθημάτων στην πλατφόρμα https://eclass.sch.gr/  αλλά και την ψηφιακή πλατφόρμα E-me αμφότερες υπό τη σκέπη του Υπουργείου Παιδείας.
Στην E-me θα συμμετέχουν η κ. Μαρίνα (Α΄ τάξη)  η κ. Ιωάννα (Γ΄ τάξη), ο κ. Αντώνης (Δ΄ τάξη), η κ. Κατερίνα (Αγγλικά) η κ. Φαίη (Μουσική), ο π. Αθανάσιος (Τμήμα Ένταξης) και η κ. Ευγενία (Παράλληλη Στήριξη). Μπορείτε να κατεβάσετε οδηγίες βήμα – βήμα για να εγγράψετε το παιδί σας στην πλατφόρμα E-me. Ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο του 26ου Δ.Σ Περιστερίου, τ. Προϊστάμενο Εκπ/κών Θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε Γ΄ ΑΘήνας κ. Δημήτριο Καρούσο, για την παραχώρηση του αρχείου οδηγιών. Οι δάσκαλοι των υπόλοιπων τάξεων θα συμμετέχουν στην πλατφόρμα e-class για την οποία επίσης θα σας σταλούν οδηγίες.
Παρακαλούμε πολύ να κάνετε μία είσοδο με τους κωδικούς του μαθητή τόσο στη μία πλατφόρμα όσο και στην άλλη (αφού όλοι οι μαθητές εκτός από τα μαθήματα με τον δάσκαλο/α τους έχουν και Αγγλικά – Μουσική).
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως (κανείς περισσότερο από εμάς σας διαβεβαιώ) τον κόπο σας να μπείτε λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν συστήματα τα οποία, είναι καινοτόμα, αλλά δε σχεδιάστηκαν για να «αντέχουν» και να «διδάξουν» 1,6 εκατομμύριο μαθητές στην Ελλάδα !
Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ενημέρωση χωρίς τη δική σας είσοδο δεν μπορούμε να εντάξουμε τους μαθητές στα μαθήματα ή εσείς να επιλέξετε τα μαθήματα εντασσόμενοι σε αυτά.
Είμαστε στη διάθεσή σας στο 41dimperisteriou@gmail.com για επίλυση αποριών και παροχή οδηγιών προκειμένου όλοι οι μαθητές μας να ενταχθούν στα ψηφιακά μαθήματα.
Την Κυριακή ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σε τηλεδιάσκεψη θα εξετάσει την έως τότε κατάσταση (εγγραφές μαθητών, ανέβασμα υλικού από τους δασκάλους κλπ) και θα ενημερωθείτε για την ακριβή ημέρα έναρξης της ασύγχρονης εκπαίδευσης.
Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε !
Με εκτίμηση
Γεώργιος Παπανικολάου
Δντης Σχολικής Μονάδας

Αποστολή κωδικών πρόσβασης μαθητή στο ΠΣΔ

Μαρ 202025

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 24/3/2020 στείλαμε στο e-mail σας τόσο τους κωδικούς πρόσβασης του παιδιού σας στο ΠΣΔ όσο και το έγγραφο γονικής συναίνεσης. Παρακαλούμε δείτε τα σχετικά έγγραφα και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για τη μετέπειτα διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Θα πρέπει να σας τονίσουμε ότι το έγγραφο με τους κωδικούς ενεργοποίησης θα πρέπει  να το φυλάξετε, γιατί αυτά τα στοιχεία θα ισχύουν μέχρι τουλάχιστον τη Γ΄ Λυκείου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην εξής λεπτομέρεια. Άμεσα ο κάθε μαθητής πρέπει για μία φορά να μπει με τους κωδικούς του στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο τμήμα της Ηλεκτρονικής Τάξης. ( https://eclass.sch.gr/).  Μόνο έτσι το σύστημα θα τον αναγνωρίσει ως μαθητή του σχολείου μας και θα του επιτρέψει είτε να δηλώσει ο ίδιος εγγραφή στα μαθήματα που υπάρχουν ήδη (και σε αυτά που λόγω φόρτου του συστήματος δημιουργούνται σταδιακά) είτε στην εύρεση και πρόσκλησή του από τους εκπαιδευτικούς βάσει του ονόματος χρήστη (user name) που σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωσή σας έχουν οι εκπαιδευτικοί για κάθε μαθητή της τάξης τους.

Πιθανόν κάποιοι συνάδελφοι του σχολείου να δουλέψουν στην εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me. Και σε αυτή την περίπτωση θα δοθούν στους μαθητές ανάλογες οδηγίες.

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα προβλέπεται να αρχίσουν (εκτός τεχνικού απροόπτου) μετά τη λήξη της διορίας για εγγραφές μαθητών (30/3) που έχει δοθεί από το ΥΠΑΙΘ.

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε εγκαίρως για όλες τις λεπτομέρειες.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση των γονέων για τη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Μαρ 202022

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω της νέας απόφασης του ΥΠΑΙΘ για χρονική επέκταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου της κ. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποιείται η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μεν μια αναγκαιότητα λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, όμως σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία και την αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Υφυπουργού η διαδικασία περιλαμβάνει την υποχρέωση των γονέων να μπουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να προβούν σε δημιουργία μαθητικού λογαριασμού.

Προκειμένου όμως να αποφευχθεί μια τεράστια ταλαιπωρία των γονέων λόγω της ταυτόχρονης μαζικής εισόδου χιλιάδων γονέων στην πλατφόρμα αλλά και λόγω των περιορισμένων τεχνικών γνώσεων επί του θέματος μερίδας γονέων το σχολείο αποφάσισε :

 • Τη δημιουργία λογαριασμών από το σχολείο για όλους τους μαθητές του και την κοινοποίηση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο e-mail που μας έχετε δηλώσει) των ονομάτων χρήστη (user name) καθώς και των κωδικών πρόσβασης (Password).

Ήδη το σχολείο έχει δημιουργήσει λογαριασμούς για όλους τους μαθητές του και εσείς δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε για το θέμα αυτό.

Οι λογαριασμοί αυτοί θα ενεργοποιηθούν με τη συναίνεσή σας. Όποιος δε συναινεί στην περιγραφόμενη διαδικασία καλείται μέχρι την Τρίτη 24/3/2020 και ώρα 12:00 με e-mail (41dimperisteriou@gmail.com) να μας ενημερώσει σχετικά. Με την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας το σχολείο, δια των αρμοδίων οργάνων διοίκησής του, θεωρεί ότι ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Με την είσοδο των μαθητών στη σχετική πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα από μέρους σας για αλλαγή του Password, ώστε κανείς άλλος πλην των κηδεμόνων τους να μην έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

 • Στο ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία του λογαριασμού θα σας δοθεί και μία αίτηση την οποία (λόγω των συνθηκών) θα υπογράψετε και θα προσκομίσετε στο σχολείο όταν αυτό ανοίξει. Η αίτηση αυτή θα αφορά σε αίτημα δικό σας προς το σχολείο για γνωστοποίηση στοιχείων του μαθητικού λογαριασμού.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λόγω του τεράστιου φόρτου του δικτύου η διαδικασία για τις λοιπές προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι πολύ χρονοβόρα. Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την, κατά το δυνατόν, συντομότερη υλοποίησή τους.

Αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί έχοντας από το σχολείο μόνο το όνομα χρήστη «προσκαλούν» τον μαθητή/μαθήτρια με ηλεκτρονικό μήνυμα να εγγραφεί στην «εικονική τάξη». Η εκπαίδευση αυτή είναι ασύγχρονη και αφορά κυρίως τη διατήρηση της επαφής δασκάλων και μαθητών και θα περιλαμβάνει έντυπα, επαναληπτικές ασκήσεις κλπ που θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, ο μαθητής να στέλνει στον δάσκαλο για διόρθωση, ανατροφοδότηση κλπ.

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου για την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ! Ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ για το e-mail και το κινητό τηλέφωνο των κηδεμόνων των μαθητών μας !

Μαρ 202016

Αγαπητέ γονέα,

Σε εκτέλεση σημερινής (16/3/2020) εγκυκλίου του κ. Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε και Δ.Ε Αττικής το σχολείο θα ενημερώσει με το προσωπικό σας e-mail και το κινητό σας τηλέφωνο (στοιχεία που ήδη μας έχετε με υπεύθυνη δήλωσή σας κοινοποιήσει) την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας με τον διακριτό τίτλο «myschool».
Στην πλατφόρμα αυτή έχουν πρόσβαση ΜΟΝΟ εξουσιοδοτημένα πρόσωπα όπως ο διευθυντής της σχολικής μονάδας και οι ιεραρχικώς προϊστάμενοι αυτού. 
Για τον λόγο αυτό :
Καλείστε μόνο όσοι έχετε το τελευταίο διάστημα αλλάξει κινητό τηλέφωνο ή e-mail και δεν έχετε ενημερώσει το σχολείο να το κάνετε άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμά σας (e-mail) στο 41dimperisteriou@gmail.com .
Στο μήνυμα αυτό θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας, το ΝΕΟ κινητό σας τηλέφωνο καθώς και το ονοματεπώνυμο του μαθητή του οποίου ασκείτε την κηδεμονία/επιμέλεια.
Το σχολείο, όπως προφανώς γνωρίζετε, επικοινωνεί ήδη με εσάς μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και θα μεταφέρει άμεσα τα στοιχεία αυτά στην ανωτέρω περιγραφόμενη πλατφόρμα προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να επικοινωνήσει το συντομότερο με εσάς κατά την κρίση του.
 
Παρακαλούμε λοιπόν να ελέγχετε καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας καθώς και το κινητό σας τηλέφωνο ενόψει της προετοιμασίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών μας,
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της ΚΥΑ για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

Μαρ 202012

Αγαπητοί γονείς,

Σε εκτέλεση σχετικής εντολής της πολιτικής ηγεσίας για ενημέρωση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί) με κάθε πρόσφορο τρόπο (άμεση ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου  και αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εν λόγω οδηγίας στους γονείς) έχοντας ως στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 σας κοινοποιούμε σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι για λόγους αποφυγής διάδοσης της νόσου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 ιδρύθηκε Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 4528/17-10-2018 τ. Β΄.

Το ίδιο σχολικό έτος (2018 – 2019) το σχολείο μας εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της χώρας δυνάμει της Φ.17/47528/Δ1/28-3-2019 Υπουργικής Απόφασης.

Το τρέχον σχολικό έτος (2018 – 2019) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 123 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .

Ο καιρός στην Αθήνα !

booked.net

Μετρητής επισκεψιμότητας ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter


Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων