Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. 2105759937 – 2131301417

Εγκαίνια της σχολικής μας βιβλιοθήκης!

Μάι 202328

Αγαπητοί γονείς

350113386 607596934659203 4228090768487352073 nΤην Παρασκευή 26/5/2023 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης μας. Ένα έργο που ξεκίνησε ως ιδέα και «ευχή» της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης του σχολείου μας κ. Μαργαρίτας Παπαγεωργίου όταν προσπαθούσε να «μυήσει» τα παιδιά στην αγάπη με λιγοστά βιβλία και προφανώς χωρίς τον κατάλληλο χώρο και τις υποδομές.

Η ιδέα δημιουργίας «πραγματικής» βιβλιοθήκης ώστε τα παιδιά μας να «ζήσουν» και να «μυηθούν» στον χώρο «υιοθετήθηκε» σε μία από τις πολλές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και φυσικά αγκαλιάστηκε από τον άξιο, καινοτόμο και δημιουργικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Σε στενή συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Διδασκόντων δια της κ. Παπαγεωργίου Μαργαρίτας, αλλά και του Δήμου Περιστερίου δια του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αναστάσιου Θεοδωράκου το έργο της δημιουργίας εκ του μηδενός μιας πανέμορφης βιβλιοθήκης άρχισε σταδιακά να παίρνει σάρκα και οστά. Η «πρώην αποθήκη» άρχισε να μετατρέπεται σιγά σιγά σε έναν πανέμορφο χώρο. Πολύτιμοι συμπαραστάτες μας υπήρξαν ιδιώτες αλλά και ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες απευθυνθήκαμε οι οποίες προσέφεραν είτε βιβλία, είτε έπιπλα κλπ.

Θα θέλαμε όμως να σταθούμε και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα κάποιους ανθρώπους (γονείς του σχολείου) που βοήθησαν εντελώς αθόρυβα, χωρίς να περιμένουν κάποια ανταπόδοση ή προσωπική αναφορά, προσφέροντας είτε για παράδειγμα, τα ράφια της βιβλιοθήκης, είτε πολλές ώρες προσωπικής εργασίας για τη συναρμολόγηση, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση κλπ.

Την πολύ όμορφη εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος, ο υποψήφιος βουλευτής και αγαπητός συμπαραστάτης και φίλος του σχολείου μας κ. Τάσος Καλλιάφας, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Τσίνας Γεώργιος, ο κ. Μπέτσης Βασίλειος αντιδήμαρχος καθημερινότητας, η δημοτική σύμβουλος και αγαπημένη συνάδελφος μας κ. Τσερούλα Κατερίνα, η κ. Δραμισιώτη Ζαχαρούλα διαμερισματική σύμβουλος καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μίαρης Δημήτρης, Κατσάνου Δήμητρα, Ποσοτίδου Μαίρη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους μαθητές μας και τη θεατρική παράσταση «Βουτιά σε Ανθισμένα Όνειρα» εμπνευσμένη από τα τρία βιβλία της ταλαντούχου συγγραφέως Nikolettas Pitsikali την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Τρίτη 30/05/2023 – Θέατρο Φοίνικα Περιστερίου : Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Συμμετέχουμε!

Μάι 202327

Αγαπητοί γονείς

αφισα σχολικη μανοσ λοιζος bigΣας υπενθυμίζουμε την εκδήλωση τιμής στον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Φοίνικα Περιστερίου με τη συμμετοχή 750 μαθητών/τριών από τα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας στην οποία συμμετέχει και το σχολείο μας με τις τάξεις Δ΄ και ΣΤ΄ υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της μουσικής του σχολείου κ. Φαίης Μπλατσιώρη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος καθώς 750 μαθητές/τριες από 35 διαφορετικά σχολεία της Διεύθυνσης εκπαιδεύονται σε διαφορετικό χρόνο και τόπο και συγχρονίζονται με τη βοήθεια των 21 εκπαιδευτικών Μουσικής από τα σχολεία τους. Την Τρίτη 30 Μαΐου θα βρεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Φοίνικα μαζί με τον σπουδαίο ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο για να αποδώσουν το κορυφαίο έργο του Μάνου Λοΐζου.

Σας περιμένουμε!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δωρεάν προβολή παιδικής ταινίας τη Δευτέρα 29/05/2023 στο προαύλιο του σχολείου μας!

Μάι 202326

Αγαπητοί γονείς

ASTERIXΣας υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο μας, συμμετέχει στην πρωτότυπη δράση δημιουργικού θεάματος και ψυχαγωγίας με τίτλο «Το Σινεμά Πάει Σχολείο» που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Περιστερίου. Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι μικροί μας μαθητές και οι γονείς τους αλλά και όποιοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μια παιδική ταινία στον χώρο του προαυλίου του σχολείου μας.  Η δράση αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας, μέσα από μεγάλες και εντυπωσιακές φουσκωτές οθόνες, να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ταινίες, παρέα με συμμαθητές, με φίλους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο σχολείο μας θα προβληθεί η ταινία «Αστερίξ, το μυστικό του μαγικού ζωμού” τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στις 20:30 το βράδυ.

Και μην ξεχνάτε παιδιά!

Ο πάντα δημιουργικός και συμπαραστάτης μας “Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων” κάτι θα κάνει… για να δείτε πιο ευχάριστα και “κινηματογραφικά” την ταινία…

Σας περιμένουμε όλους!

Σύλλογος Διδασκόντων – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

41ου Δ.Σ Περιστερίου

Υλοποίηση της δράσης “Πάσα στα θρανία”

Μάι 202326

Αγαπητοί γονείς

2023 05 26 2Σήμερα Παρασκευή 26/05/2023 στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Πάσα στα θρανία” εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Δημήτριο Νταή επισκέφθηκαν το σχολείο μας και μίλησαν στους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ για το ποδόσφαιρο αλλά και για τις αξίες που αυτό πρεσβεύει (fair play, σωματική άσκηση, σεβασμός στον αντίπαλο κλπ.).

Στο τέλος οι μαθητές παρέλαβαν έντυπο υλικό και από μια μπλούζα με το λογότυπο της ΕΠΟ με τον τίτλο του προγράμματος και το σχολείο μας μπάλες ποδοσφαίρου!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ένα αεράκι καλοκαιρινό φύσηξε στο σχολείο μας…

Μάι 202326

Αγαπητοί γονείς

Καλωσορίζουμε το καλοκαιράκι που έρχεται με μια επιλογή από τα υπέροχα «καλοκαιρινά» ποιήματα που διαβάζουν οι μαθήτριες των Γ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας.

summerΠοιήματα από γνωστούς και αγαπημένους ποιητές όπως ο Οδ. Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Κων/νος Καβάφης, η Κική Δημουλά και τόσοι άλλοι που μας «ταξιδεύουν» στη γαλάζια θάλασσα, στις ηλιόλουστες ακτές, στο σώμα του καλοκαιριού, στους ήχους και τις μυρωδιές των κυμάτων.

Ακούστε τα παιδιά μας να διαβάζουν κάνοντας κλικ εδώ.

Επιμέλεια και επιλογή ποιημάτων : Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, υπεύθυνη Σχ. Βιβλιοθήκης

Τεχνική Επεξεργασία: Ίτσκου Αναστασία, Εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα της ΕΠΟ “Πάσα στα θρανία”

Μάι 202325

Αγαπητοί γονείς των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία». Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 10:00 π.μ θα έρθουν στο σχολείο μας εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να μιλήσουν στα παιδιά και να μοιράσουν δώρα…

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Παίζουμε μαζί – Μαθαίνουμε μαζί! Special Olympics και 41ο ΔΣ Περιστερίου

Μάι 202324

Αγαπητοί γονείς

IMG 57a816f132ab7900d64592b9e7b03cf9 VΣήμερα τόσο στο σχολείο όσο και στο γήπεδο της Χωράφας οι μαθητές μας των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, θεωρητικά αλλά και βιωματικά, ενημερώθηκαν σε θέματα σχετικά με τη νοητική αναπηρία, την ισότητα και την αποδοχή επιβεβαιώνοντας τον προσανατολισμό του σχολείου μας ως σχολείου ανοικτού προς όλους με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Στην τάξη, στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους ενημερώθηκαν από τη συντονίστρια των Special Olympics σχετικά με τη φιλοσοφία και την αποστολή των Special Olympics και προετοιμάστηκαν για το Βιωματικό μέρος που περιλάμβανε μεικτές αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία ή και αθλητών των Special Olympics σε Μικτές Ομάδες. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε τόσο στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Δημήτριο Νταή (και εκ των εθελοντών προπονητών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics Ελλάδος) όσο και στον Δήμο Περιστερίου για την παραχώρηση του γηπέδου.
Δείτε σχετικές φωτογραφίες της σημερινής μας δράσης!
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Συμμετοχή του σχολείου μας σε δράσεις των SPECIAL OLYMPICS Ελλάδας

Μάι 202323

Αγαπητοί γονείς των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων

tfaΣας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει αύριο 24/05/2023 στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί” το οποίο υλοποιείται παγκοσμίως, σε 22 χώρες, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από τον Μάιο του 2018 και από τον Ιούλιο του 2021 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την καθοδήγηση του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Δημητρίου Νταή. 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν ΜΑΖΙ σε αθλητικές δράσεις. Μέσα από αυτές τις δράσεις, επιτυγχάνεται η ενημέρωση των μαθητών για θέματα σχετικά με τη νοητική αναπηρία, την ισότητα και την αποδοχή. Απευθυνόμενοι στη νέα γενιά και δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα, έχουμε τη ζωτικής σημασίας ευκαιρία να συμβάλλουμε στη διαπαιδαγώγηση των νέων πολιτών της κοινωνίας – μιας κοινωνίας ανοικτής προς όλους με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” συντελείται σε 2 μέρη.
– Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει παρουσίαση για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη φιλοσοφία και την αποστολή των Special Olympics και προετοιμάζει τους μαθητές για το βιωματικό μέρος. 
  Η παρουσίαση γίνεται από συντονιστή των Special Olympics και διαρκεί 1 διδακτική ώρα (στις 09:00 π.μ στο αμφιθέατρο του σχολείου).
– Το Βιωματικό μέρος περιλαμβάνει τις μεικτές αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία ή και αθλητών των Special Olympics σε Μικτές Ομάδες. 
  Σε αυτό το μέρος του Προγράμματος, θα χρειαστεί η συνεργασία γενικού και ειδικού σχολείου ή φορέα ή αθλητών των Special Olympics.
  Το Βιωματικό μέρος γίνεται 2 διδακτικές ώρες σε αθλητικό χώρο του σχολείου ή της περιοχής. Στην περίπτωση του σχολείου μας στο Γήπεδο της Χωράφας από τις 10:15 π.μ – 11:30 π.μ
Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, το σχολείο πιστοποιείται ως Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού και ανήκει πλέον στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Unified Schools.
Στόχος των Special Olympics είναι οι δράσεις αυτές να υλοποιούνται κάθε χρόνο από τα πιστοποιημένα σχολεία ούτως ώστε το μήνυμα της ένταξης να εξαπλώνεται με τον καλύτερο τρόπο.
Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε την έντυπη, με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης (δόθηκε σήμερα στους μαθητές) ή ηλεκτρονική έγκρισή σας με το οποίο θα δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας) για την έξοδο των μαθητών στο γήπεδο της Χωράφας, αύριο 24/05/2023 από τις 10:15 π.μ – 11:30 π.μ
 
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Τα παιδιά μας τραγουδούν Μάνο Λοΐζο – Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση της Δ/νσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας

Μάι 202318

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες

Αφίσα εκδήλωσηςΈχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μια εκδήλωση- αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Λοΐζου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Φοίνικα Περιστερίου με τη συμμετοχή 750 μαθητών/τριών από τα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.

Το σχολείο μας συμμετέχει στην ανωτέρω ομάδα σχολείων με τα τμήματα της Δ΄ και της ΣΤ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της μουσικής του σχολείου κ. Φαίης Μπλατσιώρη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης παιδαγωγικής και πολιτιστικής αξίας για τους μαθητές/τριες γιατί συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, την προστασία του περιβάλλοντος, την ισότιμη συνεργασία μεταξύ των μελών των κοινωνικών ομάδων, την εξάλειψη μορφών βίας και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος καθώς 750 μαθητές/τριες από 35 διαφορετικά σχολεία της Διεύθυνσης εκπαιδεύονται σε διαφορετικό χρόνο και τόπο και συγχρονίζονται με τη βοήθεια των 21 εκπαιδευτικών Μουσικής από τα σχολεία τους. Την Τρίτη 30 Μαΐου θα βρεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Φοίνικα για να αποδώσουν το σπουδαίο έργο του Μάνου Λοΐζου. Η ρυθμική και μελωδική απόδοση οργανώνεται με πρόβες από την ορχήστρα των  εκπαιδευτικών Μουσικής, οι οποίοι στη συνέχεια την εφαρμόζουν στους μαθητές/τριές τους.

Δείτε και κατεβάστε την πρόσκληση καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Παρασκευή 26/5/2023: Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας!

Μάι 202315
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Vivliothiki 41Την Παρασκευή 26/05 στις 18:00 σας περιμένουμε με χαρά στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας!
Ανοίγουμε την πόρτα στον κόσμο του βιβλίου με μια όμορφη εκδήλωση!
18:00 ΠροσέλευσηPitsikali Vivlio
18:15 Εγκαίνια Βιβλιοθήκης
19:00 Θεατρική Παράσταση: Βουτιά σε Ανθισμένα Όνειρα. Μια παράσταση από παιδιά εμπνευσμένη από τρία βιβλία της συγγραφέως ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΠΙΤΣΙΚΑΛΗ.
Σας περιμένουμε όλους!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 
41ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου μας στις εκλογές

Μάι 202310

Αγαπητοί γονείς

ekloges 2023Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της σχετικής εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 19/5/2023 καθώς και τη Δευτέρα 22/05/2023 λόγω της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά από την Τρίτη 23/05/2023 τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή (ολοήμερη) λειτουργία του σχολείου.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Συμμετοχή του σχολείου μας στη Δράση “THE GREEN CITY” της Περιφέρειας Αττικής

Μάι 20235

received 1289251431801087Την Πέμπτη 04-05-2023 το πρωί, στο πλαίσιο της Δράσης “THE GREEN CITY” που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι δήμοι της Αττικής, με στόχο την προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης, ένα Όχημα Ανακύκλωσης (Κινητό Πράσινο Σημείο) με πλήρωμα δύο ατόμων, επισκέφθηκε το σχολείο μας και στάθμευσε στο προαύλιό μας.

Ακολούθησε ενημέρωση όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας από εξειδικευμένο εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής με διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητά της. Η παρουσίαση διάρκειας 30 λεπτών πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά σε κάθε τάξη. Επίσης, έγινε ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής, τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα). Επιπρόσθετα, δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης, έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!!

Μάι 20232

Αγαπητοί γονείς

ASTERIXΣας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην πρωτότυπη δράση δημιουργικού θεάματος και ψυχαγωγίας με τίτλο «Το Σινεμά Πάει Σχολείο» που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Περιστερίου.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι μικροί μας μαθητές και οι γονείς τους αλλά και όποιοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μια παιδική ταινία στον χώρο του προαυλίου του σχολείου μας. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας, μέσα από μεγάλες και εντυπωσιακές φουσκωτές οθόνες, να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ταινίες, παρέα με συμμαθητές, με φίλους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο σχολείο μας θα προβληθεί η ταινία «Αστερίξ, το μυστικό του μαγικού ζωμού” τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στις 20:00 το βράδυ.

Σας περιμένουμε όλους!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Eγγραφές μαθητών στο Ολοήμερο για το σχολικό έτος 2023 – 2024

Μάι 20232

Αγαπητέ γονέα,

Oloimero SchoolΣήμερα 02/5/2023 δόθηκε στους μαθητές που παρακολουθούν φέτος το Ολοήμερο έντυπη αίτηση για φοίτηση σε αυτό κατά το σχολικό έτος 2023 – 2024. Η εγγραφή και φέτος σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν απαιτεί την προσκόμιση δικαιολογητικών εργασίας ή ανεργίας από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών. Όλες οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους γονείς να υποβάλλουν αίτηση για φοίτηση στο Ολοήμερο προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να “κρατήσουμε” τα παιδιά ακόμα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε περίπτωση για παράδειγμα μεταγενέστερης έναρξης εργασίας ενός ή και των δύο γονέων.

Αν κάποιος γονέας ενδιαφέρεται για εγγραφή του/των παιδιού/ών του στο διευρυμένο Ολοήμερο (με ώρα λήξης των μαθημάτων στις 17:30 μ.μ) παρακαλούμε να μας ενημερώσει σχετικά στέλνοντας mail στο σχολείο. Για να λειτουργήσει Ολοήμερο ως τις 17:30 μ.μ θα πρέπει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τουλάχιστον δέκα μαθητές.

Η αίτηση για το Ολοήμερο θα πρέπει να παραδοθεί υπογεγραμμένη στο σχολείο (στους δασκάλους των τάξεων) έως την Τετάρτη 10/5/2023 και ώρα 14:00.

Στην αίτηση υπάρχει και επιλογή (ή μη) της πρωινής ζώνης (07:00 – 08:00). Παρακαλούμε να συμπληρωθεί ανάλογα για να δούμε αν θα δημιουργηθεί πρωινό τμήμα. Για τη δημιουργία της πρωινής ζώνης απαιτούνται τουλάχιστον επτά μαθητές που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο. Δε νοείται φοίτηση μαθητή μόνο στην Πρωινή Ζώνη και όχι στο (απογευματινό) Ολοήμερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε μία (1) αίτηση θα γραφτούν ΟΛΑ τα παιδιά της οικογένειας που επιθυμούν Ολοήμερο.

Αν κάποιος γονέας επιθυμεί, εκ των υστέρων, μετά τη λήξη της προθεσμίας, φοίτηση του παιδιού του στο Ολοήμερο θα πρέπει να καταθέσει στο σχολείο αίτηση η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί από τον κ. Διευθυντή Π.Ε Γ΄ Αθήνας σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Τοποθέτηση νέου κλιματιστικού στο σχολείο μας!

Απρ 202321

Αγαπητοί γονείς

IMG 20230421 125016Την Παρασκευή 21/04/2023 στο σχολείο μας τοποθετήθηκε (στη Β΄ τάξη) ένα επιπλέον κλιματιστικό μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας, ψύξης/θέρμανσης ενεργειακής κλάσης Α+++. Στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας για όσο το δυνατόν, καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης πολύτιμος αρωγός μας ένας επιπλέον γονέας του σχολείου μας ο κ. Πύλης Σπυρίδων, που μας πρόσφερε δωρεάν τόσο το κλιματιστικό σύγχρονης τεχνολογίας όσο και την εγκατάστασή του.

Τον ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή του στην προσπάθεια που κάνουμε για τα παιδιά μας!

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Θερμές πασχαλινές Ευχές!!!

Απρ 20237

Δείτε το στο slideshare.net

Πασχαλιάτικες κατασκευές από τους μαθητές της Α΄ τάξης!

Απρ 20237

Αγαπητοί γονείς

337593049 950645832618480 5124505360827854552 nΤα πρωτάκια μας με τη βοήθεια των δασκάλων τους δημιούργησαν και η δημιουργία τους έγινε δωράκι!!

Το Αναστάσιμο φως ας μας φωτίζει και να μας οδηγεί!

Καλό Πάσχα με υγεία!!

Δείτε σχετικές φωτογραφίες!

Δείτε το στο slideshare.net

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Β΄- Δ΄ τάξεων στον Βοτανικό Κήπο “Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους” 

Απρ 20236

Αγαπητοί γονείς,

diomidios kipos 9Την Πέμπτη 6/4/2023 οι μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο “Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους”  στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για έναν κατάφυτο χώρο, έναν χώρο ο οποίος έχει ως κύριο σκοπό την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, κυρίως μαθητών, αλλά και άλλων οργανωμένων ομάδων, καθώς και την Eπιστημονική έρευνα που διεξάγεται στο σύνολο της έκτασής του από το Eπιστημονικό του προσωπικό και συνεργαζόμενους από την Ελλάδα και το εξωτερικό φορείς.
Δέχεται και περιορισμένο αριθμό μεμονωμένων επισκεπτών ελεγχόμενα, καθόσον οι υπηρεσίες πάρκου δεν είναι στους σκοπούς του. Είναι κυρίως χώρος επίσκεψης και όχι “βόλτας”.
Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του Κήπου στα πραγματικά εντυπωσιακά εκθέματά του, άντλησαν πολύτιμες πληροφορίες και ενίσχυσαν την συνεχώς καλλιεργούμενη στο σχολείο μας περιβαλλοντική συνείδησή τους.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό

Δείτε το στο slideshare.net

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2023 – 2024

Απρ 20236

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 06/04/2023 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης σχετικά με την επιλογή της 2ης  ξένης γλώσσας που επιθυμείτε να παρακολουθήσει το παιδί σας στην Ε΄ τάξη για το σχολικό έτος 2023 – 2024. Οι μαθητές διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε ́ τάξη. Η επιλογή της 2ης  ξένης γλώσσας γίνεται δια μέσου της πλειοψηφίας των προτιμήσεων λόγω του ότι το σχολείο μας έχει ένα τμήμα στη Δ΄ τάξη. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ σε περίπτωση που ως την 1η Οκτωβρίου 2023 δεν υπάρχει από τη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας διαθέσιμος εκπαιδευτικός για τη γλώσσα επιλογής των μαθητών τότε υποχρεωτικά διδάσκονται τη (2η) ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή τους.

Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η  ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.

Σε συνεννόηση και με το παιδί σας παρακαλώ να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση και να την προσκομίσετε στο σχολείο έως την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 ή να την υπογράψετε, να τη σκανάρετε και να τη στείλετε στο e-mail του σχολείου.

Επίσης οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που επιθυμούν τα παιδιά τους να διδαχθούν διαφορετική ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο (Γερμανικά δηλαδή στην περίπτωσή μας) μπορούν να υποβάλλουν σχετική αιτιολογημένη αίτηση στον διευθυντή του δημοτικού έως την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 στην οποία θα αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους, κατά την κρίση τους, επιβάλλεται η αλλαγή της διδασκόμενης ξένης γλώσσας.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών μας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Απρ 20233

Αγαπητοί γονείς,

afisa greekibby 2023Το 1966 το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίου για τη Νεότητα (IBBY) καθιέρωσε την 2α Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ως την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στην ανάπτυξη του παιδικού βιβλίου και την ένταξή του στη μαθησιακή διαδικασία των σχολείων.

Από τότε κάθε χρόνο ένα διαφορετικό τμήμα του IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Το 2023 ήρθε και η σειρά της χώρας μας.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι “είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με” και το εμπνεύστηκε ο καταξιωμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Την αφίσα έχει εικονογραφήσει η εικαστικός Φωτεινή Στεφανίδη.

Το μήνυμα που θέλει η αφίσα να «περάσει» στα παιδιά είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει τη δική του ιστορία να αφηγηθεί, εμπνέοντάς τους τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Αξίζει να «διαβαστεί» από όλους μας και να του φερθούμε με σεβασμό ακόμα και αν οι απόψεις του και η ζωή του είναι πολύ διαφορετική από τη δική μας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού αυτού οι μικροί μας μαθητές έμαθαν για τον Χανς Κ. Αντερσεν και τον εορτασμό των γενεθλίων του που μας θυμίζει κάθε χρόνο τη συμβολή του στην παιδική λογοτεχνία.

Αρκετοί θέλησαν να διαβάσουν κάποιο από τα βιβλία του και να ψάξουν στις βιβλιοθήκες των γονιών τους, να τα βρουν και με καμάρι να μας τα φέρουν!

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αφίσας του Β Ηλιόπουλου φτιάξαμε τα δικά μας βιβλία. Τι είναι για μας το πιο σημαντικό στη ζωή μας;

 Τι είναι αυτό που της δίνει νόημα και δε θα θέλαμε με τίποτα να το χάσουμε;

Οι απαντήσεις μάς ενθουσίασαν: για άλλους το σπίτι τους και η οικογένειά τους, για τους μικρότερους κάποιο παιχνίδι, για πολλούς ένας καλός φίλος ή η παρέα τους, για όλους το άθλημα με το οποίο ασχολούνται, το σχολείο, τα βιβλία αλλά και το περιβάλλον και πολλές άλλες υπέροχες ιδέες.

Όλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και παρουσίασαν τον εαυτό τους με περηφάνια.

Με χαρά ακούσαμε και αποδεχτήκαμε τα «βιβλία» των συμμαθητών μας.

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες

Δείτε το στο slideshare.net

Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με.
Είμαι ένα βιβλίο.
Είσαι ένα βιβλίο.
Όλοι είμαστε βιβλία.

Η ψυχή μου είναι η ιστορία που αφηγούμαι.

Κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να πει…

 

Μαργαρίτα Παπαγεωργίου

Υπ. Σχολικής Βιβλιοθήκης

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Σαν σήμερα

4/6: Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών
Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών» το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

  • Έναρξη Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Β2 Επιπέδου Τ.Π.Ε. (Περίοδος Μαρτίου - Ιουνίου 2023) 22/03/2023
    Ξεκίνησαν από αυτήν την εβδομάδα τα μαθήματα των προγραμμάτων της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ με τη συμμετοχή 4.700 εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ομαδοποιημένων σε 13 «συστάδες»: Β2.1 Φιλολογικά, Β2.2 Φυσικές Επιστήμες, Β2.3 Μαθηματικά, Β2.4 Πληροφορική, Β2.5 Πρωτοβάθμια-Δάσκαλοι, Β2.6 Πρωτοβάθμια-Νηπιαγωγοί, Β2.7 Ξένες Γλώσσες, Β2.8 Καλές Τέχνες, Β2.9-Φυσική Αγωγή και Υγεία, Β2.10 Εκπαιδευτικοί […]
  • [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Π75_01/02/2023] Δημοσίευση Απόφασης Αποδοχής Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης για σύναψη συμβάσεων έργου 24/02/2023
    Δημοσιεύθηκε η Απόφαση αποδοχής αποτελεσμάτων αξιολόγησης προτάσεων για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Π75_01/02/2023). Ακολουθεί τις επόμενες ημέρες η διαδικασία οριστικής έγκρισης του καταλόγου των προγραμμάτων επιμόρφωσης της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ και των στοιχείων ανάθεσης συμβάσεων προς το προσωπικό που θα τα στελεχώσει (Επιμορφωτές, Συντονιστές και Τεχνικούς […]

RSS Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

European Radio Logo

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 ιδρύθηκε Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 4528/17-10-2018 τ. Β΄.

Το ίδιο σχολικό έτος (2018 – 2019) το σχολείο μας εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της χώρας δυνάμει της Φ.17/47528/Δ1/28-3-2019 Υπουργικής Απόφασης.

Το τρέχον σχολικό έτος (2022 – 2023) το σχολείο λειτουργεί με επτά (7) τμήματα και έχει 128 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 210 / 57 59 937  – 213 / 13 01 417  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .

Ο καιρός στην Αθήνα !

booked.net

RSS Εορτολόγιο

Μετρητής επισκεψιμότητας ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων