Ιαν 16 2014

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Προβολή ταινίας

 

 

 

 

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο

18 Ιανουαρίου  στις 5.30 μ.μ.

θα προβληθεί στο «ΣΙΝΕ 21» η ταινία:

«Το ταξίδι του αυτοκράτορα»

Σας περιμένουμε όλους!!!

Είσοδος και ποπ κόρν  δωρεάν.

 

 Η απίστευτη προσπάθεια των αυτοκρατορικών πιγκουΐνων να ταξιδέψουν ως το στόχο τους προς την αναπαραγωγή, ζωντανοί, για πρώτη φορά σε μία ταινία μεγάλου μήκους.

Ασύλληπτα τοπία, υποθαλάσσιες μαγευτικές λήψεις και όλες οι παραξενιές του είδους τους, αλλά και οι δυσκολίες που συναντούν τα συμπαθέστατα πουλιά σε ένα πλούσιο σε γενναιότητα και χιούμορ, μυστήριο και θέαμα που κόβει την ανάσα. Η ταινία είναι η επική ιστορία του ηρωικού αγώνα τους για επιβίωση όπως καταγράφηκε μέσα από γυρίσματα 13 μηνών στην καρδιά της Ανταρκτικής. Πίσω από το μοναδικό εγχείρημα ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, δημιουργός ντοκιμαντέρ, κάμεραμαν και φωτογράφος Λικ Ζακέ.

Υπόθεση:

Κάθε χειμώνα, στην καρδιά της ανελέητης ερήμου του πάγου της Ανταρκτικής, στο βάθος του πιο αφιλόξενου πεδίου της Γης, λαμβάνει χώρα ένα απίστευτο ταξίδι, σταθερά εδώ και χιλιετίες. Χιλιάδες αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι εγκαταλείπουν την ασφάλεια των βαθέων του ωκεανού, το βαθυγάλανο σπίτι τους, σκαρφαλώνουν στην ολόλευκη γη και ξεκινούν το ταξίδι τους προς την απομονωμένη ενδοχώρα, μια περιοχή τόσο ακραία αποτρεπτική, που δε συντηρεί κανενός άλλου είδους ζωή. Στοιχημένοι, οι πιγκουίνοι περπατούν, τυφλώνονται και σκεπάζονται από χιονοθύελλες. Αποφασιστικά συνεχίζουν, οδηγούμενοι από την παντοδύναμη επιθυμία της αναπαραγωγής. Θέλουν να πάνε να γεννήσουν, να εξασφαλίσουν τη συνέχιση του είδους τους.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Λικ Ζακέ
Σενάριο: Λικ Ζακέ, Τζορνταν Ρομπερτς
Ελληνική Αφήγηση: Γρηγόρης Αρναούτογλου, Αφροδίτη Σημίτη
Μουσική: Άλεξ Γούρμαν
Διάρκεια: 85΄

 

Έτος παραγωγής: 2005.

 

Βραβεύθηκε με το Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2006.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qVN25cTm6Jg

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προβολή ταινίας




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.