Σεπ 17 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ενημέρωση για self-test από τους μαθητές

Προς τους Κ.Κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή τους:

 1. Οι μαθητές/ήτριες κατά την πρωινή τους προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα πρέπει να επιδεικνύουν τη  νέα σχολική κάρτα του self-test που θα έχουν κάνει εντός του τελευταίου 24ώρου.
 2. Υπενθυμίζουμε ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά στη ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και εκτυπώνεται. Όσοι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης μπορούν να επιδεικνύουν χειρόγραφη σχολική κάρτα.
 3. Σε κάθε περίπτωση, στη σχολική κάρτα αναγράφεται ο κωδικός δήλωσης.
 4. Για λόγους προστασίας της υγείας της σχολικής κοινότητας, χωρίς σχολική κάρτα και κωδικό δήλωσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος μαθητών/τριών στο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Από τη Διεύθυνση

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 10 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ Σχ. Έτος 2021-2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας

Α. Τη Δευτέρα 13-09-2021 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου για το νέο σχολικό έτος 2021-22. Όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15΄π.μ. και θα αποχωρήσουν μετά τον Αγιασμό.

Η είσοδος των μαθητών θα γίνει ως εξής:

 • Για λόγους υγειονομικής προστασίας ,στο χώρο του σχολείου θα εισέλθουν μόνο οι μαθητές και ένας γονέας για κάθε μαθητή της Α΄τάξης.
 • Οι μαθητές των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων θα εισέλθουν από την πλαϊνή είσοδο του σχολείου.
 • Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων θα εισέλθουν από την κεντρική είσοδο με τις σκάλες.
 • Κατά την είσοδό τους οι μαθητές θα φορούν μάσκα και θα επιδεικνύουν αρνητικό self test .

Β. Την Τρίτη 14-09-2021 η λειτουργία του σχολείου έχει ως εξής:

 • Η Α΄τάξη θα σχολάσει στις 12:25΄π.μ.
 • Οι τάξεις Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄θα σχολάσουν στις 13:15΄π.μ.
 • Όλοι οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

Γ. Από την Τετάρτη 15-09-2021 το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά από 8.15΄έως 13.15΄

 • Το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει από την Τετάρτη και για όλη την  εβδομάδα έως τις 15.00΄μ.μ.

Σας ευχόμαστε μια υγιή, γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 41ου Δημ. Σχ. Αθηνών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 09 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Νέα σχολική χρονιά 2021-22

Προς τους Κ. Κ. Γονείς και Κηδεμόνες του Σχολείου μας.

Αγαπητοί Γονείς,

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των καλοκαιρινών διακοπών και εν αναμονή της έναρξης των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους , στις 13 Σεπτεμβρίου, εκ μέρους όλου του προσωπικού του σχολείου, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους σας, γονείς και μαθητές, ασφαλή, καλή και δημιουργική χρονιά.

Η ενημέρωση σας θα είναι συνεχής και θα γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου, την οποία παρακαλούμε να επισκέπτεστε . Όπου οι ανακοινώσεις αφορούν συγκεκριμένα τμήματα, η ενημέρωση θα γίνεται με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει.

Παρακαλούμε να γίνεται χρήση κατά περίπτωση της τηλεφωνικής, και όπου απαιτούνται έγγραφα, της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, σε μια προσπάθεια να μειώσουμε τη φυσική παρουσία των ενηλίκων στο σχολείο.

Από τη Διεύθυνση

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 09 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Τ (2)

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (1)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 01 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

«Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2021-2022»

Εισαγωγή μαθητών/ τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022.

Εισαγωγή μαθητών

Ηλεκτρονικές αιτήσεις -Πρότυπα – Πειραματικά

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 07 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Διαγνωστικός έλεγχος για COVID-19

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και με βάση σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 1. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη του βοηθητικού προσωπικού του σχολείου.
 2. Διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν την έναρξη των μαθημάτων. Συνίσταται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.
 3. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του μαθητή, του Προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής του (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού μαθητή (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης του γονέα.
 4. Ο έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια των γονέων και σύμφωνα με τα ενημερωτικά φυλλάδια που θα παραλαμβάνονται από το φαρμακείο.
 5. Μετά την εξαγωγή του αποτελέσματος, οι γονείς επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μία από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι μαθητές και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.
 6. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας Covid-19, μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους γονείς και χειρόγραφα.
 7. Οι μαθητές επιδεικνύουν απλώς και δεν παραδίδουν τη σχολική κάρτα στο σχολείο και τη φέρουν μαζί τους μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από μέλος του συλλόγου διδασκόντων.
 8. Σε περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα στο σχολείο, δεν γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από το σχολείο.
 9. Οι μαθητές μπορούν να προμηθεύονται το πρώτο διαγνωστικό τεστ ήδη από τα φαρμακεία και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Από τη Διεύθυνση

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 28 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ευχές για καλή Ανάσταση

Πολλές ευχές για ένα χαρούμενο ,οικογενειακό Πάσχα και … καλή αντάμωση!!!

Ο σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 23 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι στην Α ́τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α ́ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων). Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα). Οι γονείς-κηδεμόνες των  υποψηφίων  μαθητών  των  Μουσικών  Σχολείων  μαζί  με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ  ή άλλο  αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά(με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στο Μουσικό Σχολείο την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά  συνημμένα .Οι Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων οφείλουν, αφού ελέγξουν την ορθότητα των δικαιολογητικών ,να πρωτοκολλήσουν την αίτηση και να αποστείλουν στους αιτούντες τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες θα απευθύνονται τηλεφωνικά στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους.Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο.

 

Συνημμένα_46287_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΣΧ _2021-2

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 23 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

 

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου2021 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής (στην οποία δύναται να δηλώσουν μέχρι δύο κατευθύνσεις) μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να αποστείλουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό,στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Σχολείων.Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά(με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)στο Καλλιτεχνικό Σχολείο την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα.Οι Διευθυντές των Καλλιτεχνικών Σχολείων οφείλουν,αφού ελέγξουν την ορθότητα των δικαιολογητικών, να πρωτοκολλήσουν την αίτηση και να αποστείλουν στους αιτούντες τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικάμε την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες θα απευθύνονται τηλεφωνικά στo Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχήςτους.

Συν_46312_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ _2021_2022

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 26 2021

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχ. έτος 2021-2022

 

41ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

 

Ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015 και κατοικούν μόνιμα στα όρια του σχολείου μας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ Τάξη είναι τα εξής:

 1. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και πιστοποιητικό φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.
 2. Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π), ή άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
 3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ)
 4. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή, όπως προκύπτει από τον τίτλο ιδιοκτησίας, το συμβόλαιο ενοικίασης ή τη φορολογική δήλωση (σελ. 3) των γονέων η οποία ελέγχεται ως προς τη δήλωση μόνιμης κατοικίας.
 5. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης Δήμου ή Κοινότητας καθώς αυτό αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων(οι αλλοδαποί μαθητές απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Επίσης, δεν απαιτείται προσκόμιση Πιστοποιητικού Φοίτησης Νηπιαγωγείου γιατί αυτό εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μεταξύ 14.00 και 16.00 τις εργάσιμες ημέρες από τις 1 έως και τις 20 Μαρτίου 2021.

Παρακαλούμε όπως κάνετε χρήση μάσκας και μεριμνήσετε για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού covid-19, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

 Για περισσότερες πληροφορίες , παρακαλούμε  απευθυνθείτε στη Διεύθυνση του σχολείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Παλιότερα Άρθρα »