40 Νηπιαγωγείο Αθηνών

Σάσα Καραγιαννίδου

Ανεβαίνω, κατεβαίνω, φρούτο ή λαχανικό διαλέγω. { Μία ευχάριστη δραστηριότητα για την γνώση των φρούτων και λαχανικών. } Της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα

Οκτ 201819

Ανεβαίνω, κατεβαίνω, φρούτο ή λαχανικό διαλέγω.
Ένα παιχνίδι της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα.

Ένα παιχνίδι με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να εμπεδώσουν την γνώση των φρούτων και λαχανικών, να μπορέσουν με ευκολία να προχωρήσουν σε ομαδοποιήσεις αυτών και πάντα σε συνδυασμό με κίνηση, να περάσουν όμορφα και να διασκεδάσουν.
Υλικά: Κάρτες του εμπορίου με φρούτα και λαχανικά. Ένα στεφάνι από τα ψυχοκινητικά μας όργανα, ένα καρεκλάκι, από τα έπιπλα του Νηπιαγωγείου μας. Ένα μουσικό CD.
Περιγραφή του παιχνιδιού: Με τα παιδιά συγκεντρωνόμαστε στην παρεούλα. Στην αρχή δείχνουμε τις κάρτες και ανάλογα εξηγούμαι. Στην συνέχεια σκορπίζουμε στο πάτωμα τις κάρτες. Βάζουμε στο κέντρο της παρεούλας ένα καρεκλάκι και ένα στεφάνι. Καλούμε ένα – ένα τα παιδιά να ανεβαίνουν στο καρεκλάκι, να κατεβαίνουν, να μπαίνουν μέσα στο στεφάνι, να βγαίνουν έξω, να διαλέγουν μία καρτέλα λέγοντας τα εξής λόγια: Ανεβαίνω, κατεβαίνω, μέσα μπαίνω έξω βγαίνω και ένα φρούτο ή λαχανικό διαλέγω.
Μόλις πάρουν μία καρτέλα επιστρέφουν στη θέση τους και μας μιλάνε για το φρούτο ή λαχανικό που επιλέξανε, χρησιμοποιώντας ωραίες και ολοκληρωμένες προτάσεις. Στην συνέχεια με το σύνθημά μας σηκώνονται τα παιδιά και σκορπίζονται στο χώρο της αίθουσας. Προχωρούν με την συνοδεία μουσικής. Μόλις η μουσική σταματήσει πρέπει να κάνουν δύο παρεούλες. Την παρεούλα με τα φρούτα και την παρεούλα με τα λαχανικά. Η μουσική αρχίζει και πάλι και τα παιδιά, ανταλλάσσοντας αυτήν τη φορά καρτέλες, προχωρούν όσο διαρκεί η μουσική. Μόλις η μουσική σταματήσει κάνουν εκ νέου παρεούλες φρούτων και λαχανικών. Τέλος, επιστρέφουμε και πάλι στην παρεούλα κρατώντας την καρτέλα μας και αυτήν τη φορά, ανάλογα με το τι κρατάμε, φρούτο ή λαχανικό, θα πρέπει τα παιδιά να μας πούνε και άλλα φρούτα ή λαχανικά, όσα πιο πολλά συγκράτησαν, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ήτανε μία κότα {ποίημα της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα. Τα παιδιά μπορούν να το απομνημονεύσουν, να το σχολιάσουν μαζί με την Νηπιαγωγό τους, να το δραματοποιήσουν, να μιλήσουν για τα οφέλη του αβγού στην διατροφή τους.

Οκτ 201812

Ήτανε μια κοτούλα.
{ποίημα της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα}

Ήτανε μία κοτούλα παιδιά,
χαρούμενη, έξυπνη και καφετιά.
Που κάθε μέρα, κο – κο με χαρά,
γεννούσε αβγουλάκια πάρα πολλά.

Τα άσπρα ωραία αβγά της Κλοκλό
πως τα ζηλεύανε πω, πω, πω, πω!!!
Και ναι, στο κοτέτσι τρυπώναν κρυφά
και της τα παίρνανε τα παιδιά.

Κλαίει η Κλοκλό και φωνάζει κο – κο
Θέλω τα αβγά μου να τα κλωσώ.
Και ένα και δύο και πάρα πολλά,
Κλωσόπουλα να χω εδώ στη σειρά.

Δεν σου τα δίνουμε, όχι Κλοκό,
τα αβγά σου τα θέλουμε για φαγητό.
Θα κάνει η μανούλα ωραία γλυκά,
Τυρόπιτες, κέϊκ μα και παγωτά.

« Παλιότερα άρθρα

Το 40 Νηπιαγωγείο Αθηνών, βρίσκεται στην οδό Αχαίας 3 στους Αμπελόκηπους. Συστεγάζεται με το 18 Δημοτικό Σχολείο, το 18 Νηπιαγωγείο και το 56 Γυμνάσιο. Είναι διθέσιο και ολοήμερο. Στο Νηπιαγωγείο υπηρετούν, με οργανική θέση, η κυρία Σάσα Καραγιαννίδου, η οποία είναι και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, καθώς και η κυρία Μαρίνα Γεωργαλή.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων