40 Νηπιαγωγείο Αθηνών

Σάσα Καραγιαννίδου

Δραστηριότητες προφορικού και γραπτού λόγου. Της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα

Ιουν 20178

Αγαπητές/οι συνάδελφοι. Έγραψα και σας παρουσιάζω, ένα βιβλίο με δραστηριότητες προφορικού και γραπτού λόγου που θεωρώ ότι θα σας βοηθήσει στο πολύτιμο έργο σας, αυτό της καλλιέργειας του προφορικού και γραπτού λόγου των παιδιών του Νηπιαγωγείου σας.

Δεν έχετε παρά να πατήσετε από τις κατηγορίες εκεί που λέει εκδόσεις.

Γιούπι γιάγια παίζω και γελώ. Τραγούδι – παιχνίδι της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα

Απρ 201725

Ένα τραγούδι στο γνωστό ρυθμό του γιούπι- γιάγια, που συνδυάζει λόγια με κίνηση, ενώ παράλληλα καλλιεργεί την οπτική αντίληψη των παιδιών και τους βοηθάει στην εμπέδωση των εννοιών, καθώς και στη γνώση των γραμμάτων. { Από τη Σάσα Καραγιαννίδου – Πέννα}

Γιούπι γιάγια, γιούπι γιούπι για,
το στεφάνι μου κρατάω δες ψηλά,
τώρα κάτω το ακουμπάω
και σ αυτό μέσα πηδάω,
γιούπι γιάγια γιούπι γιούπι για.

Στο στεφάνι είμαι μέσα ναι, παιδιά
και τα χέρια μου χτυπάω ρυθμικά.
ένα – δυό χειροκροτάω
και τα πόδια μου χτυπάω
γιούπι γιάγια γιούπι γιούπι για.

Βγαίνω έξω απ΄το στεφάνι στη στιγμή,
γύρω τρέχω απ΄ αυτό, με μια πνοή
και στις άκρες περπατάω, των ποδιών μου
και όλο πάω, τρέξε φίλε να με πιάσεις
αν μπορείς.
Στο σημείο αυτό τρέχουν τα παιδιά ανάμεσα απ΄ τα στεφάνια. Εμείς αφήνουμε μέσα σε κάθε στεφάνι ένα γράμμα. Το αρχικό γράμμα από το όνομα του κάθε παιδιού. Με το σύνθημα « παιδιά στις φωλίτσες σας, ή στο στεφάνι σας» τα παιδιά τρέχουν και μπαίνουν σε αυτό. που μέσα του βλέπουν το αρχικό γράμμα του ονόματός τους. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρις ότου διαρκεί το ενδιαφέρον των παιδιών.

« Παλιότερα άρθρα

Το 40 Νηπιαγωγείο Αθηνών, βρίσκεται στην οδό Αχαίας 3 στους Αμπελόκηπους. Συστεγάζεται με το 18 Δημοτικό Σχολείο, το 18 Νηπιαγωγείο και το 56 Γυμνάσιο. Είναι διθέσιο και ολοήμερο. Στο Νηπιαγωγείο υπηρετούν, με οργανική θέση, η κυρία Σάσα Καραγιαννίδου, η οποία είναι και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, καθώς και η κυρία Μαρίνα Γεωργαλή.



Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων