40 Νηπιαγωγείο Αθηνών

Σάσα Καραγιαννίδου

Γιούπι γιάγια παίζω και γελώ. Τραγούδι – παιχνίδι της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα

Απρ 201725

Ένα τραγούδι στο γνωστό ρυθμό του γιούπι- γιάγια, που συνδυάζει λόγια με κίνηση, ενώ παράλληλα καλλιεργεί την οπτική αντίληψη των παιδιών και τους βοηθάει στην εμπέδωση των εννοιών, καθώς και στη γνώση των γραμμάτων. { Από τη Σάσα Καραγιαννίδου – Πέννα}

Γιούπι γιάγια, γιούπι γιούπι για,
το στεφάνι μου κρατάω δες ψηλά,
τώρα κάτω το ακουμπάω
και σ αυτό μέσα πηδάω,
γιούπι γιάγια γιούπι γιούπι για.

Στο στεφάνι είμαι μέσα ναι, παιδιά
και τα χέρια μου χτυπάω ρυθμικά.
ένα – δυό χειροκροτάω
και τα πόδια μου χτυπάω
γιούπι γιάγια γιούπι γιούπι για.

Βγαίνω έξω απ΄το στεφάνι στη στιγμή,
γύρω τρέχω απ΄ αυτό, με μια πνοή
και στις άκρες περπατάω, των ποδιών μου
και όλο πάω, τρέξε φίλε να με πιάσεις
αν μπορείς.
Στο σημείο αυτό τρέχουν τα παιδιά ανάμεσα απ΄ τα στεφάνια. Εμείς αφήνουμε μέσα σε κάθε στεφάνι ένα γράμμα. Το αρχικό γράμμα από το όνομα του κάθε παιδιού. Με το σύνθημα « παιδιά στις φωλίτσες σας, ή στο στεφάνι σας» τα παιδιά τρέχουν και μπαίνουν σε αυτό. που μέσα του βλέπουν το αρχικό γράμμα του ονόματός τους. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρις ότου διαρκεί το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ένα σπιτάκι για κάθε σκυλάκι. Αγωνιστικό παιχνίδι της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα

Απρ 201724

Ένα σπιτάκι για κάθε σκυλάκι.

Ένα αγωνιστικό παιχνίδι της Σάσας Καραγιαννίδου – Πέννα που συνδυάζει την άσκηση με τη διασκέδαση, την ομαδικότητα με τη γνώση. Ένα παιχνίδι που προέκυψε μετά από την ενασχόλησή μας με τα αδέσποτα σκυλάκια.
Υλικά: Σκυλάκια σχεδιασμένα και κομμένα σε χαρτόνι κανσόν, ένα για κάθε παιδί. Πολλά σκυλοσπιτάκια, σχεδιασμένα και κομμένα από χαρτόνι κανσόν. Σκυλάκια και σκυλοσπιτάκια, είναι όλα του ιδίου χρώματος. Τα σκυλοσπιτάκια έχουν επάνω γραμμένο ένα όνομα. Κάποιο από αυτά τα ονόματα, βρίσκεται και στα σκυλάκια που κρατάνε τα παιδιά.
Περιγραφή του παιχνιδιού: Τα παιδιά είναι σε δύο σειρές παραταγμένα. Αν έχουμε για παράδειγμα 20 παιδιά. 10 στη μία σειρά και 10 στην άλλη. Το κάθε παιδί κρατάει το σκυλάκι του. Απέναντι από τα παιδιά και σε μία απόσταση, βρίσκονται τα σκυλοσπιτάκια. Με το σύνθημά μας, φεύγουν τα δύο πρώτα παιδιά από τις σειρές. Τρέχουν απέναντι, ψάχνουν να βρούνε ποιο σπιτάκι, έχει επάνω το όνομα του σκύλου τους. Το εντοπίζουν το παίρνουν και για να φύγει το επόμενο παιδί της σειράς τους, πρέπει να γυρίσουν πίσω. Ποιας σειράς, ομάδας, τα παιδιά έχουν όλα σκυλοσπιτάκι για το σκυλάκι τους; Αυτή η ομάδα είναι και η νικήτρια. Το παιχνίδι συνεχίζεται όσο παραμένει το ενδιαφέρον των παιδιών.
Παραλλαγή: Επάνω στα σκυλάκια και στα σκυλοσπιτάκια μπορούμε να βάλουμε αντί για λέξεις, γράμματα, σχήματα, αριθμούς, χρώματα.

« Παλιότερα άρθρα

Το 40 Νηπιαγωγείο Αθηνών, βρίσκεται στην οδό Αχαίας 3 στους Αμπελόκηπους. Συστεγάζεται με το 18 Δημοτικό Σχολείο, το 18 Νηπιαγωγείο και το 56 Γυμνάσιο. Είναι διθέσιο και ολοήμερο. Στο Νηπιαγωγείο υπηρετούν, με οργανική θέση, η κυρία Σάσα Καραγιαννίδου, η οποία είναι και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, καθώς και η κυρία Μαρίνα Γεωργαλή.Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων