Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας

Στα πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας υποδεχτήκαμε στην παρεούλα του Νηπιαγωγείου μας την  μητέρα του Σπύρου την κα .Πετρούλα Απίκου που μας αφηγήθηκε δύο   υπέροχα  παραμύθια που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση  και προάγουν την συναισθηματική νοημοσύνη.

Capture.1JPG 1

 

Μας διάβασε  το παραμύθι «Ψέμα με ουρά» της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη.

Capture 3

Πώς θα αγοράσει βούτυρο η αλεπού, τώρα που ανακάλυψε πως έπεσαν τα λεφτά από την ουρά της;
“Μην κάνεις έτσι, κουμπαρούλα μου! Θα σου δώσω εγώ από το δικό μου” την παρηγόρησε η αρκούδα μέσα στο μαγαζί. Η πλεονέκτρα όμως αλεπού της άρπαξε με σχέδιο ολόκληρο το κουτί. Η αρκούδα θυμωμένη πάει στη δικαστίνα να βρει το δίκιο της. Τα γεγονότα όμως βγάζουν εκείνη φταίχτρα. Κι εκεί που νόμιζε πως όλα ήταν χαμένα…

 

Επίσης μας διάβασε το παραμύθι «Τιπ το ποντικάκι».

Capture.2JPG 1

Δεν μου αρέσουν οι κανόνες, λέει ο Τiπ το ποντικάκι. Σύντομα, όμως θα καταλάβει ότι κάποιοι κανόνες είναι χρήσιμοι … ακόμα και για τα άτακτα ποντικάκια.

Στην συνέχεια  μας μίλησε για την αμυγδαλιά το όμορφο δέντρο ,την νυφούλα του χιονιά καθώς και για τον καρπό της  τα αμύγδαλα που είναι  πολύ θρεπτική και υγιεινή τροφή!

Capture.3JPG

Κάναμε σε ομαδική κατασκευή την  αμυγδαλιά.

Capture.3JPG 1 Captur4e

Και τέλος γευτήκαμε τα νόστιμα μπισκοτάκια βουτύρου που  μας έφτιαξε για κέρασμα η κα. Πετρούλα

Capture5

Ευχαριστούμε πολύ την κα  Πετρούλα για την  υπέροχη παρουσία της στο νηπιαγωγείο μας! Περάσαμε  μια ευχάριστη και ξεχωριστή μέρα!