Αρχική » Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου – εμπέδωση οικολογικής συνείδησης

Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου – εμπέδωση οικολογικής συνείδησης

Την περασμένη Παρασκευή (20/4),  οι μαθητές του σχολείου μας με την συνδρομή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης, του Συλλόγου Γονέων και των εκπαιδευτικών μας, ασχολήθηκαν με την ανάπλαση του φυσικού τοπίου που περιβάλλει την αυλή του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος “LET’S DO IT GREECE”.

Με «σκαπτικά εργαλεία ανά χείρας»,  διαμορφώθηκαν τα πρανή (χωμάτινες επιφάνειες με κλίση), ανοίχτηκαν κανάλια απόθεσης κορμών και  κοιλότητες για να φυτευτούν δένδρα, αρωματικά φυτά και λουλούδια (κυρίως λευκές και μωβ ίριδες).

Η δράση αυτή είχε σκοπό να συμβάλει στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, του θεσμού του εθελοντισμού,  της αντίληψης περί συνεργασίας, της εμπέδωσης της έννοιας του «είμαι μέλος του σχολείου» και φυσικά στην εικαστική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου μας.

Το αποτέλεσμα της παρέμβασης είναι ήδη ορατό αλλά αυτό θα φανεί περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου όταν θα μεγαλώσουν τα φυτά και καλύψουν πλήρως τα γυμνά χωμάτινα πρανή του χώρου.  Φυσικά θα χρειαστεί συνεχής φροντίδα της χλωρίδας που φυτεύτηκε με τακτικό πότισμα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αξιέπαινη η συμμετοχή και προσπάθεια των μαθητών.  Στο μέλλον, κάποιοι  από τους μαθητές μας θα μπορούν να λένε ότι κάποιο από αυτά τα φυτά είναι «δικό τους»!!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύπλευρη συμβολή τους  στη συγκεκριμένη δράση, την υπεύθυνη του Τομέα Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης, κ. Λιάκου Ιωάννα και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων κ. Κτενίδου Αναστασία.

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση