3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

   

    afisa_final_small

Δημοκρατίας 12 Ηράκλειο 71306  2810 282911, 2810 332855  2810 289451 mail
Βιβλιοθήκης  Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ερευνητικές Εργασίες Υποδοχή Γονέων Έντυπα Αδειών Ενημέρωση για φοίτηση-απουσίες Έναρξη Λειτουργίας: 1/9/2011 Τελευταία Ενημέρωση: 24/9/2018

Ιστορικό Σημείωμα 3ου Λυκείου

Βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας αρ. 12, σ’ έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Ηρακλείου δίπλα στο Εργατικό Κέντρο. Το αρχικό κτίσμα περιοριζόταν στην Παλαιά Πτέρυγα στη βόρεια πλευρά της αυλής με Β.Ν. προσανατολισμό. Η οικοδόμηση του ολοκληρώθηκε στα 1962. Ήταν τότε το καμάρι του Ηρακλείου με μάρμαρα λευκά Διονύσου στον προθάλαμο και στις σκάλες που ανεβαίνουν στους ορόφους και τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα με υπόγεια αποδυτήρια και εγκαταστάσεις μαγειρείων, με το μοναδικό Αμφιθέατρο σε όλη την πόλη, κάτι που ισχύει ακόμη. Διαβάστε περισσότερα… Παλαιότερη ιστοσελίδα

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Σχολιάστε

Γούρια και Φυλαχτά από την αρχαιότητα μέχρι σήμεραΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ.

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.  Πιο αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα  9-12   μέχρι Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό  θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).

Μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις Σχολείου | Σχολιάστε

PROGRAMMA EIDIKI OIKOGENEIA

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρόγραμμα και Αφίσα Ημερίδας για την Ειδική Οικογένεια

https://blogs.sch.gr/3lykirak/files/2019/05/PROGRAMMA-EIDIKI-OIKOGENEIA.pdf

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΕΡΠΑΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ… ΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων «ΠΕΡΠΑΤΩ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ… ΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!» υλοποιήθηκε στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Συμμετείχαν 30 μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου οι οποίοι, μέσα από το πρόγραμμα αυτό, είχαν την ευκαιρία: να γνωρίσουν τα πολύτιμα οφέλη του περπατήματος για τη σωματική και την ψυχική υγεία και να το κάνουν μέρος της καθημερινής τους ζωής να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τη χαρακτηριστική χλωρίδα και πανίδα διαφόρων τόπων καθώς και προστατευόμενους υδροβιότοπους με σπάνια αποδημητικά πουλιά να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από την τοπική ιστορία κάθε διαδρομής να μάθουν να παρέχουν βασικές πρώτες βοήθειες να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες για ασφαλείς πεζοπορίες στη φύση να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους να αναπτύξουν το ομαδικό πνεύμα και την αρμονική μεταξύ τους συνεργασία μέσα από τις βιωματικές ομαδικές δραστηριότητες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ως προς τη δημιουργία ταινίας με ψηφιακά μέσα να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από δραστηριότητες όπως κολλάζ, ποιήματα, μαντινάδες, τραγούδια να ψυχαγωγηθούν Όσο για τις εμπειρίες και τα συναισθήματα των μαθητών στη διάρκεια του προγράμματος, «μία εικόνα=1000 λέξεις!» Δείτε το σχετικό video!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ομιλία του Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ στις Επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική ΑντίστασηΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΔΕΥΤΕΡΑ 26/11/18Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ωρολόγιο Πρόγραμμα από 6/11/2018

https://blogs.sch.gr/3lykirak/files/2018/11/PROGRAMMA.jpg

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 23/10/18

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε