Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Χώρος και Τέχνη στην Πόλη

germany

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Χώρος και Τέχνη στην Πόλη» σε συνεργασία με σχολεία από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ταξίδεψαν σε τρεις από αυτές τις χώρες, και συγκεκριμένα στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Φινλανδία, όπου φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων, εργάστηκαν όλοι μαζί, συζήτησαν, ξεναγήθηκαν και διασκέδασαν. Τον Νοέμβριο, μία ακόμη ομάδα μαθητών και μαθητριών μας θα ταξιδέψουν στη Φραγκφούρτη για να επισκεφτούν το γερμανικό σχολείο με το οποίο συνεργαζόμαστε. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση μαθητών/τριών από όλες αυτές τις χώρες στο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, μια συνάντηση που αν και θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2018 έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που εκπονούν το πρόγραμμα.

Στις δραστηριότητες αυτής της χρονιάς σημαντικό ρόλο κατέχει η δημιουργία έργου τέχνης από μαθητές μας για να προσφερθεί στο γερμανικό σχολείο. Ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε για την εγκατάσταση στο σχολείο μας ενός έργου τέχνης που θα φιλοτεχνήσει η ιταλική ομάδα για εμάς. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, φωτογραφικό υλικό με τη διαδικασία της δημιουργίας καθώς και τα έργα τέχνης των μαθητών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα οργανώσει το σχολείο μας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος απαιτεί συνεχή συντονισμό των πέντε σχολείων που συμμετέχουν. Για το λόγο αυτό, η φετινή χρονιά ξεκίνησε με συνάντηση εκπαιδευτικών στη Φραγκφούρτη. Στη συνάντηση αυτή, πήραν μέρος τρεις εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο για να παρουσιάσουν και να αξιολογήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών και να οργανώσουν λεπτομερώς τα επόμενα βήματα.

Η χρονιά αυτή προβλέπεται πολύ απαιτητική για την ομάδα του Erasmus+. Η επίσκεψη τεσσάρων ευρωπαϊκών σχολείων και η δημιουργία μεγάλου έργου τέχνης από τους μαθητές μας αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για το σχολείο μας. Η διάθεση, όμως, και η δημιουργικότητα των παιδιών του 3ου ΓΕΛ μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πρόγραμμά μας θα ολοκληρωθεί με επιτυχία!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση