Tο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας

20170222_100645

Το Σάββατο 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι προημιτελικοί Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας, στους οποίους έλαβε μέρος η ομάδα των Ρητορικών Αγώνων του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου λαμβάνοντας την 10η θέση ανάμεσα σε 18 σχολεία και την 4η θέση στους συνολικούς πόντους βαθμολόγησης.

Οι προημιτελικοί αγώνες διεξάχθηκαν στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων “Πολύτροπη Αρμονία”. Συνδιοργανωτές των αγώνων ήταν το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d’ Arc” και η Γερμανική Σχολή Αθηνών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της ΕΡΤ, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους “Respect Words”. Τα θέματα στα οποία επιχειρηματολόγησαν όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες ήταν: 1) Τα τηλεοπτικά παιχνίδια επιβίωσης υπονομεύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, 2) Είναι αναγκαίο να γίνονται παρελάσεις στις εθνικές επετείους, και 3) Ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών πρέπει να καταργηθεί.

Η ομάδα του σχολείου μας έφτασε στους προημιτελικούς αγώνες έχοντας προπονηθεί σκληρά. Βασικό χαρακτηριστικό, όμως, της παρουσίας των μαθητών και μαθητριών μας ήταν η ομαδικότητα με την οποία εργάστηκαν, η σοβαρότητα που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης καθώς και ο σεβασμός προς τις αντίπαλες ομάδες, απαραίτητα στοιχεία της ευγενούς άμιλλας που πρέπει να κυριαρχεί στους αγώνες.

Η ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία αφού η φετινή χρονιά δεν ήταν παρά μια πρώτη δοκιμασία. Πιο σίγουροι τώρα όλοι και με την εμπειρία που αποκόμισαν μετά από τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ετοιμάζονται για τους νέους αγώνες της επόμενης σχολικής χρονιάς. Συγχαρητήρια στην ομάδα “Ρητορικών Αγώνων” του σχολείου μας που αποτελείται από τους εξής μαθητές/τριες: Χριστίνα Γιαννοπούλου, Νίκη Γυμνάου, Εριέττα Δαμακούδη, Αναστασία Δέδε, Εύα Ηλιάδη-Βαγενά, Νίκο Σελέκο, Δανάη Σπηλιοπούλου, Γεωργία Τσιλιμίγκρα και Ελεάννα Τσώκου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση