Ιουν 20

Θεατρική παράσταση στο σχολείο μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2017

Ιουν 15

Πολιτιστικά προγράμματα 2016-17

Ολοκληρώθηκαν τα Πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου μας

α)»Στα χνάρια της Ιστορίας»

Παραχθέν υλικό του προγράμματος

Pages from ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ_3ο ΓΕΛ Χαϊδαριου

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ_3ο ΓΕΛ Χαϊδαριου

 

β) «Ρητορικοί αγώνες»

Pages from Pητορικη

Παραχθέν υλικό του προγράμματος

Pητορικη

 

Ιουν 07

Έλεγχοι ετήσιας επίδοσης σχ. έτους 2016-17

Οι Έλεγχοι ετήσιας επίδοσης

των μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου

θα δίνονται στους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών

από την Πέμπτη 8/6/2017

Ώρες: 08:30 – 14:00

Ιουν 02

Μαθήτρια του σχολείου μας 4η στο διεθνές όπεν αεροβικής γυμναστικής στην Πορτογαλία

Η μαθήτρια Ελευθερία Θεοδώρου

εκπροσώπησε με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα στο διεθνές όπεν του Καντανιέδε, στην Πορτογαλία (25-28 Μαΐου)

και με το ΟΜΑΔΙΚΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ κατέκτησε την 4η θέση.

aeroviki-cantanhede2017-neanides

Μάι 31

Απολυτήρια Γ Λυκείου

Τα Απολυτήρια & οι Έλεγχοι ετήσιας επίδοσης

της Γ΄ Τάξης

θα δοθούν την Παρασκευή 2-6-2017

 από 11.30 – 14.00.

Τις υπόλοιπες ημέρες  μέχρι και 30-6-2017

θα δίνονται από 08.30 – 14.00.

Μάι 10

Το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου ταξιδεύει στη Μεγάλη Ελλάδα

18341849_766909880133019_2058569200810135347_n

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «Χώρος και Τέχνη στην Πόλη», το οποίο το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου έχει αναλάβει για τα σχολικά έτη 2016-2018, τέσσερεις μαθήτριες και δύο εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στην πόλη Vibo Valentia από 1 έως 7 Μαΐου 2017.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Εύα Ηλιάδη-Βαγενά, Ελένη Ουτσιανκούση, Βασιλική και Ιωάννα Σαλαπάτα μαζί με τις καθηγήτριες Αθανασία Μπατσούλη, Φιλόλογο, και Σταυρούλα Βλαντή, Αγγλικής Γλώσσας, επισκέφτηκαν το σχολείο Liceo Artistico ‘D. Colao’, στο οποίο εκτός από τους Ιταλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς συναντήθηκαν και με μαθητές και καθηγητές από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία.

Η μεσαιωνική πόλη Vibo Valentia έχει χτιστεί πάνω στον αρχαίο ελληνικό οικισμό Iππώνιο της Magna Grecia, και για αυτό το λόγο οι κάτοικοι της πόλης θεωρούν τους εαυτούς τους «Έλληνες», γεγονός που αναδείχτηκε με τον ιδιαίτερα θερμό τρόπο που υποδέχτηκαν την αποστολή του σχολείου μας. Aλλά και για το σχολείο μας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αυτή η επίσκεψη αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τα σημαντικά ευρήματα του ελληνικού οικισμού στο μουσείο της πόλης, να θαυμάσουμε τα «Ελληνικά Τείχη», να ταξιδέψουμε στην ορεινή περιοχή Sila Greca, στο παραθαλάσσιο Pizzo, στη μαγευτική Tropea, την πόλη που σύμφωνα με το μύθο ίδρυσε ο Ηρακλής, και να επισκεφτούμε το Liceo Classico της πόλης, όπου οι μαθητές/τριες διδάσκονται την αρχαία ελληνική γλώσσα εδώ και 400 χρόνια.

18403052_766909950133012_3159796812934597830_n

Στο πλαίσιο του θέματος «Χώρος και Τέχνη στην Πόλη», οι μαθήτριες παρουσίασαν τις προτάσεις ολόκληρης της ομάδας του σχολείου μας για ένα έργο τέχνης που θα προσφέρουμε στο συνεργαζόμενο σχολείο της Γερμανίας. Επίσης, παρακολούθησαν τις προτάσεις του ιταλικού σχολείου για το έργο που έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν για το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Στη συνέχεια, τα παιδιά προβληματίστηκαν και συζήτησαν για την τέχνη, δημιούργησαν συνεργατικά έργα τέχνης, έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και περιπέτειας, περιηγήθηκαν στην περιοχή και διασκέδασαν.

Γενικότερα, το πρόγραμμα «Χώρος και Τέχνη στην Πόλη» χαρακτηρίζεται από ένα πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία των μαθητών/τριών. Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν ένα βασικό στόχο: να δημιουργήσουν στους νέους το αίσθημα της αμοιβαιότητας και τη συνείδηση ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το χώρο όχι για ανταγωνισμό αλλά για συνεργασία.

Μάι 09

Έλεγχοι επίδοσης Β΄τετραμήνου

Από την Τετάρτη 10-5-2017 και κάθε ημέρα

από τις 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

θα δίνονται οι Έλεγχοι επίδοσης Β΄τετραμήνου.

Απρ 26

Επίσκεψη σε raw food restaurant

vlcsnap-2017-04-26-15h15m04s750

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 οι μαθητές του Project της Κας Φίλη «Καρποί της γης στην ορθόδοξη παράδοση» επισκέφτηκαν το raw food restaurant «Γη» στη Γλυφάδα όπου ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του καταστήματος για τη φιλοσοφία της ωμοφαγίας και τα οφέλη της στην υγεία. Στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν αρκετές από τις συνταγές του μενού οι οποίες είναι φτιαγμένες με αποκλειστικά φυτικά και βιολογικά υλικά και πραγματικά ενθουσιάστηκαν με τις πρωτόγνωρες γεύσεις. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του καταστήματος είμαστε το πρώτο σχολείο που επισκέπτεται το raw vegan εστιατόριο «Γη», το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια αυτού του είδους στην Ελλάδα, και αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση και επαλήθευσε με τον καλύτερο τρόπο τις επιλογές των επισκέψεων του σχολείου μας που προσπαθούν να μυήσουν τους μαθητές σε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες.

Απρ 07

Tο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας

20170222_100645

Το Σάββατο 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι προημιτελικοί Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας, στους οποίους έλαβε μέρος η ομάδα των Ρητορικών Αγώνων του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου λαμβάνοντας την 10η θέση ανάμεσα σε 18 σχολεία και την 4η θέση στους συνολικούς πόντους βαθμολόγησης.

Οι προημιτελικοί αγώνες διεξάχθηκαν στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων “Πολύτροπη Αρμονία”. Συνδιοργανωτές των αγώνων ήταν το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d” Arc” και η Γερμανική Σχολή Αθηνών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της ΕΡΤ, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους “Respect Words”. Τα θέματα στα οποία επιχειρηματολόγησαν όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες ήταν: 1) Τα τηλεοπτικά παιχνίδια επιβίωσης υπονομεύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, 2) Είναι αναγκαίο να γίνονται παρελάσεις στις εθνικές επετείους, και 3) Ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών πρέπει να καταργηθεί.

Η ομάδα του σχολείου μας έφτασε στους προημιτελικούς αγώνες έχοντας προπονηθεί σκληρά. Βασικό χαρακτηριστικό, όμως, της παρουσίας των μαθητών και μαθητριών μας ήταν η ομαδικότητα με την οποία εργάστηκαν, η σοβαρότητα που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης καθώς και ο σεβασμός προς τις αντίπαλες ομάδες, απαραίτητα στοιχεία της ευγενούς άμιλλας που πρέπει να κυριαρχεί στους αγώνες.

Η ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία αφού η φετινή χρονιά δεν ήταν παρά μια πρώτη δοκιμασία. Πιο σίγουροι τώρα όλοι και με την εμπειρία που αποκόμισαν μετά από τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ετοιμάζονται για τους νέους αγώνες της επόμενης σχολικής χρονιάς. Συγχαρητήρια στην ομάδα “Ρητορικών Αγώνων” του σχολείου μας που αποτελείται από τους εξής μαθητές/τριες: Χριστίνα Γιαννοπούλου, Νίκη Γυμνάου, Εριέττα Δαμακούδη, Αναστασία Δέδε, Εύα Ηλιάδη-Βαγενά, Νίκο Σελέκο, Δανάη Σπηλιοπούλου, Γεωργία Τσιλιμίγκρα και Ελεάννα Τσώκου.

Μαρ 24

25η Μαρτίου 1821: Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης

giorti 25 martioy

Από τον εορτασμό

της 25ης Μαρτίου 1821

στο σχολείο μας

Αποτέλεσμα εικόνας για 25η Μαρτίου 1821: Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.

Στην πραγματικότητα, η Επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821, αλλά λίγες μέρες νωρίτερα στην Πελοπόννησο, μία περιοχή με συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς και μικρή στρατιωτική παρουσία των Τούρκων. Ο στρατιωτικός και πολιτικός διοικητής της Πελοποννήσου (Μόρα Βαλεσί) Χουρσίτ Πασάς βρισκόταν στα Γιάννινα για να εξοντώσει τον Αλή Πασά, ο οποίος είχε αυτονομηθεί από την Υψηλή Πύλη. Πριν από την αναχώρησή του, ο Χουρσίτ είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τους προεστούς του Μοριά ότι οι φήμες που κυκλοφορούσαν για τον επικείμενο ξεσηκωμό των ραγιάδων ήταν ανυπόστατες.

Αχαιοί και Μανιάτες ερίζουν για το ποιος έριξε την πρώτη τουφεκιά του εθνικού ξεσηκωμού. Στις 21 Μαρτίου αρχίζει η πολιορκία των Καλαβρύτων από τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους. Είναι η πρώτη πολεμική ενέργεια της Επανάστασης και θα λήξει νικηφόρα μετά από πέντε ημέρες.

Στις 23 Μαρτίου οι Μανιάτες υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τη συνεπικουρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καταλαμβάνουν την Καλαμάτα και με διακήρυξή τους κάνουν γνωστό στη διεθνή κοινότητα τον ξεσηκωμό των Ελλήνων. Την ίδια ημέρα, οι άνδρες του Αντρέα Λόντου θέτουν υπό τον έλεγχό τους τη Βοστίτσα (σημερινό Αίγιο), ενώ επαναστατικός αναβρασμός επικρατεί στην Πάτρα. Από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Άγιο Όρος αναχωρεί ο σερραίος έμπορος και φλογερός πατριώτης Εμμανουήλ Παππάς, προκειμένου να ξεκινήσει την Επανάσταση στη Μακεδονία.

Η 23η Μαρτίου είναι ο πρώτος σημαντικός σταθμός του εθνικού αγώνα και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει τη θέση της 25ης Μαρτίου στο εορταστικό καλεντάρι της χώρας μας.

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων