Φεβ 01

Ενημέρωση για τις απουσίες των μαθητών

Αγαπητοί γονείς,

το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με πρόσφατη υπουργική απόφαση (αριθμ. 10645/ΓΔ4) τροποποίησε διατάξεις που αφορούν τη σχολική λειτουργία. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται & κάποιες που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών μας. Γι αυτό κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε άμεσα για τις πιο σημαντικές:

  1. Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών/τριών ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι κηδεμόνες τους. Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας που απουσίασε από το σχολείο οφείλει να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους της απουσίας άμεσα με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που έχει δηλώσει στο σχολείο κατά την εγγραφή του/της μαθητή/τριας σε αυτό.
  1. Οι απουσίες των μαθητών δεν χαρακτηρίζονται πλέον δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας σε νοσοκομείο κ.α.), οπότε -& μόνον τότε- χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών.
  1. Επαρκής φοίτηση. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).

Ειδικά για το σχολικό έτος 2017-18 μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαρκής και η φοίτηση μαθητή που πραγματοποίησε έως 164 απουσίες εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα εξής: α) για τις παραπάνω από τις 114 έχει προσκομίσει δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώ- νουν την ασθένεια, β) ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας, που προκύπτει από το άθροισμα των μέσων όρων των δύο τετραμηνιαίων βαθμών διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι δεκαπέντε πλήρες και γ) δεν έχει κάνει χρήση της μη προσμέτρησης απουσιών του άρθρου 24 παρ. 2 και 3. (σοβαρές χρόνιες ασθένειες, νοσηλεία σε νοσοκομείο κ.α.)

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επεξήγηση.

Τηλ. επικοινωνίας: 210-5817718

Φεβ 01

Έλεγχοι επίδοσης Α΄τετραμήνου

Την Παρασκευή 9-2-2018

από 12.15 έως 14.00 μ.μ.

θα δίνονται οι Έλεγχοι επίδοσης Α΄τετραμήνου.

Δεκ 22

Καλές γιορτές

Δεκ 22

Erasmus+ ‘Art and Space in the City’- Από το Χαϊδάρι στη Φραγκφούρτη

Το τελευταίο ταξίδι για το πρόγραμμα Erasmus+ Art and Space in the City πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Από 26 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου η καρδιά του προγράμματος χτυπούσε στο σχολείο Adolf Reichwein Gymnasium στην πόλη Heusenstamm, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Φραγκφούρτη.

Το ταξίδι αυτό ήταν το τέταρτο του προγράμματος Erasmus+ που ξεκίνησε πέρσι. Την προηγούμενη χρονιά, το σχολείο μας επισκέφτηκε τη Γαλλία, τη Φινλανδία και την Ιταλία. Φέτος, η ομάδα μας ήταν προσκεκλημένη στη Γερμανία. Εκεί συναντήθηκε με μαθητές και καθηγητές από όλες αυτές τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από την Άννα Γαργουλάκη, Βασιλική Καραστεργίου, Αλέξανδρο Μαϊχό, Ειρήνη Ντούρμα και Νεφέλη Παπά, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς Παντελή Παπαδάκη (διευθυντή), Στέλλα Σταυρουλιδάκη και Σταυρούλα Βλαντή. Το γερμανικό σχολείο είχε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων χωρίς να λείπει η διασκέδαση.

Οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν τα έργα τέχνης που προετοιμάζουν για να προσφέρουν σε μία από τις συνεργαζόμενες χώρες. Ταυτόχρονα, υπήρξαν παρουσιάσεις από καθηγητές του γερμανικού σχολείου πάνω σε θέματα τέχνης, όπως και παρουσιάσεις από επαγγελματίες καλλιτέχνες εντός και εκτός του σχολείου. Η ομάδα επισκέφτηκε τους εκθεσιακούς χώρους Kunsthalle Schirn, Fotoforum Frankfurt και ΜΜΚ1 (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) καθώς και τη σχολή Καλών Τεχνών HfG στην πόλη Offenbach.

Στα πλαίσια του προγράμματος η ομάδα επισκέφτηκε τον πύργο Main Tower που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης της Φραγκφούρτης και του ποταμού Main, την κλειστή αγορά Kleinmarkthalle καθώς και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Φραγκφούρτης που εκτεινόταν σε όλο το κέντρο της πόλης, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο εορταστικό χρώμα. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η επίσκεψη στο γραφικό χωριό Selingestadt που είχε την εικόνα παραμυθιού.

Οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας bubble soccer αλλά το αποκορύφωμα ήταν η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Το γερμανικό σχολείο είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στο οποίο η ορχήστρα εγχόρδων συνεργάστηκε με τη χορωδία και τη θεατρική ομάδα του σχολείου δημιουργώντας ένα συγκινητικό κλίμα. Μετά την απονομή των τίτλων και των δώρων που προσέφεραν οι οικοδεσπότες ξεκίνησε ο χορός των μαθητών και ήταν πραγματικά καταπληκτικό το θέαμα παιδιών από πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες να διασκεδάζουν όλα μαζί.

Τα παιδιά του σχολείου μας έζησαν μια διαφορετική εμπειρία – μια εμπειρία που τους προσέφερε γνώσεις αλλά και νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση της ζωής. Τώρα, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές της ελληνικής ομάδας ετοιμάζουν την επόμενη συνάντηση που αποτελεί για το σχολείο μας μια μεγάλη πρόκληση. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου κι έχουμε ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες!

Νοέ 07

Μαθήτρια του σχολείου μας πήρε το 1ο βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ

Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του

Η μαθήτρια του σχολείου μας

Νίκη Γυμνάου

κατέκτησε το

1ο βραβείο

στον 3ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ

με το διήγημά της

«Μακρύς ο δρόμος για το σπίτι».

 

Η απονομή των Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων συμμετοχής σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό έγινε την Κυριακή 5-11-2017 σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Νέο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη μαθήτρια μας Νίκη Γυμνάου και της ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και μια λαμπρή λογοτεχνική καριέρα.

 

Νοέ 06

Ιστοσελίδα προγράμματος Erasmus+ Art and Space in the City

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο

Ιστοσελίδα προγράμματος Erasmus+ Art and Space in the City

Οκτ 27

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Αποτέλεσμα εικόνας για 28ης Οκτωβρίου

Από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

IMG_20171027_091739 IMG_20171027_091633

Σεπ 27

Μαθήτρια του σχολείου μας 6η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής

Η μαθήτρια Ελευθερία Θεοδώρου

εκπροσώπησε με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής στην Ανκόνα της Ιταλίας (21-24 Σεπρεμβρίου)

και με το ΟΜΑΔΙΚΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του ομαδικού προγράμματος.

 

aeroviki-ancona2017-1

Η ελληνική πεντάδα (Ελισάβετ Αλούπη, Ελευθερία Θεοδώρου, Ελένη Ποταμιανάκη, Ελένη Τοπούζογλου, Κωνσταντίνα Χρήστου) συγκέντρωσε 18,850 βαθμούς στον τελικό και πλασαρίστηκε στην 6η θέση, έχοντας ίδια βαθμολογική συγκομιδή με την 5η Ισπανία και επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη αξία της. Στον προκριματικό της Παρασκευής (22/09), η ελληνική ομάδα είχε επίσης τερματίσει 6η, αλλά με χαμηλότερη βαθμολογία (18,450 β.).

Τα μετάλλια στην πεντάδα νεανίδων κατέκτησαν κατά σειρά η Ρουμανία (20,050 β.), η Ρωσία (19,800 β.) και η Γαλλία (19,650 β.).

Στο 10ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στην Ανκόνα της Ιταλίας, συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 21 χώρες.

 

 

Σεπ 26

PROJECT 2017-2018

Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG (ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ) ΜΕ ΓΝΩΜΙΚΑ, ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, ΡΗΤΑ ΔΙΠΛΑΣ
2. ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΣΟΡΩΝΗ
3. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
4. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΑΓΟΡΟΥ
5. A VIRTUAL TOUR OF LONDON: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΒΛΑΝΤΗ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG (ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ): ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΔΙΠΛΑΣ
2. ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΣΟΥΛΙΑΣ
3. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΣΟΥΝΗ
4. IT’S ALL GREEK TO ME: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΛΑΝΤΗ
5. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ – ΡΙΖΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

 

 

Σεπ 21

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Χώρος και Τέχνη στην Πόλη

germany

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Χώρος και Τέχνη στην Πόλη» σε συνεργασία με σχολεία από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ταξίδεψαν σε τρεις από αυτές τις χώρες, και συγκεκριμένα στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Φινλανδία, όπου φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων, εργάστηκαν όλοι μαζί, συζήτησαν, ξεναγήθηκαν και διασκέδασαν. Τον Νοέμβριο, μία ακόμη ομάδα μαθητών και μαθητριών μας θα ταξιδέψουν στη Φραγκφούρτη για να επισκεφτούν το γερμανικό σχολείο με το οποίο συνεργαζόμαστε. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση μαθητών/τριών από όλες αυτές τις χώρες στο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, μια συνάντηση που αν και θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2018 έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που εκπονούν το πρόγραμμα.

Στις δραστηριότητες αυτής της χρονιάς σημαντικό ρόλο κατέχει η δημιουργία έργου τέχνης από μαθητές μας για να προσφερθεί στο γερμανικό σχολείο. Ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε για την εγκατάσταση στο σχολείο μας ενός έργου τέχνης που θα φιλοτεχνήσει η ιταλική ομάδα για εμάς. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, φωτογραφικό υλικό με τη διαδικασία της δημιουργίας καθώς και τα έργα τέχνης των μαθητών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα οργανώσει το σχολείο μας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος απαιτεί συνεχή συντονισμό των πέντε σχολείων που συμμετέχουν. Για το λόγο αυτό, η φετινή χρονιά ξεκίνησε με συνάντηση εκπαιδευτικών στη Φραγκφούρτη. Στη συνάντηση αυτή, πήραν μέρος τρεις εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο για να παρουσιάσουν και να αξιολογήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών και να οργανώσουν λεπτομερώς τα επόμενα βήματα.

Η χρονιά αυτή προβλέπεται πολύ απαιτητική για την ομάδα του Erasmus+. Η επίσκεψη τεσσάρων ευρωπαϊκών σχολείων και η δημιουργία μεγάλου έργου τέχνης από τους μαθητές μας αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για το σχολείο μας. Η διάθεση, όμως, και η δημιουργικότητα των παιδιών του 3ου ΓΕΛ μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πρόγραμμά μας θα ολοκληρωθεί με επιτυχία!

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων