3ο Γυμνάσιο Πύργου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ : ΡΑΠΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Φεβ 201622

εργασια1 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

εργασια2

από κάτω από: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ    

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΚΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ 2015-16

Φεβ 20168

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 2015-16

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ 2014-2015.

Μαρ 20155

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ 2014-2015. (1)

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ιούλ 20141

«To Όνειρο του Σκιάχτρου»

 από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πύργο

Screenshot 2014-06-12 10.56.10

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ιούν 201430

«Footloose»

από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πύργου

Το Footloose είναι ένα musical, μια μουσικοχορευτική παράσταση, που το σχολείο μας , το 3ο Γυμνάσιο Πύργου , ανέβασε το Μάιο του 2009 στο θέατρο Απόλλων. Το musical βασίζεται στην ομώνυμη ταινία και ανέβηκε στο θέατρο Broadway με πολύ μεγάλη επιτυχία από το 1998 μέχρι το 2000 δίνοντας 700 περίπου παραστάσεις. Είναι ένα δροσερό και νεανικό έργο που μιλά στις ψυχές των εφήβων καθώς πραγματεύεται θέματα όπως η o νεανικός αυθορμητισμός, η επαναστατική διάθεση των νέων απέναντι σε καθετί περιοριστικό και συντηρητικό, το χάσμα των γενεών. Οι πρωταγωνιστές του , Ren McCormack και η Ariel,  είναι δυο νέα παιδιά που ζουν σε μία συντηρητική κωμόπολη στη δύση, το Bomont,  όπου ο χορός – και κάθε έκφραση νεανικής ζωντάνιας – αποτελεί παρανομία. Όλο το έργο απεικονίζει τον αγώνα αυτών των δυο νέων και όλων των φίλων τους στο Bomont να άρουν αυτούς τους περιορισμούς και να επαναφέρουν το χορό, τη μουσική και το τραγούδι καθώς και την χαρά και τη διασκέδαση στην πόλη τους.

Η παράσταση:

Screenshot 2014-07-03 15.33.28

Μερικές φωτογραφίες:

Οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν στην παράσταση του Footloose

Οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν στην παράσταση του Footloose

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Το 3ο Γυμνάσιο επέστρεψε από την πανέμορφη Πορτογαλία

Ιούν 201426

Το 3ο Γυμνάσιο επέστρεψε  από την  πανέμορφη Πορτογαλία

Στην πόλη Povoa de Varzim της Πορτογαλίας στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού βρέθηκαν πριν από δυο εβδομάδες (11-18 Μαΐου) 9 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου με τη συνοδεία των καθηγητών τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο “ United Europe is in our Eyes” , “ Η ενωμένη Ευρώπη είναι στα μάτια μας” που υλοποιείται στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στο ταξίδι αυτό, που ήταν το τελευταίο του προγράμματος μιας και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2014, οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν για μια ακόμη φορά τους φίλους τους μαθητές και καθηγητές από την Πορτογαλία καθώς και από τις χώρες της  Τουρκίας και της Ρουμανίας  που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ήταν μια εβδομάδα χαράς και δημιουργίας στη διάρκεια της οποίας ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις, γνωρίσαμε έναν νέο τόπο, τους ανθρώπους του και την κουλτούρα τους και συσφίξαμε τους δεσμούς φιλίας που είχαν ήδη αναπτυχτεί  στα προηγούμενα ταξίδια και κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι συντονίστριες του προγράμματος στην Πορτογαλία, Sofia Lima και Anabella Torre, είχαν φροντίσει να καταρτίσουν ένα πολύ πλούσιο  πρόγραμμα για  την εβδομάδα της παραμονής μας που μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την πόλη Povoa, το σχολείο συνεργασίας καθώς και άλλες γειτονικές πόλεις, όπως τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το γνωστό Porto.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα έγινε θερμή υποδοχή των αποστολών και των  τριών χωρών στο σχολείο με μοντέρνους, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους Πορτογάλους μαθητές. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου όπου οι καθηγητές και οι μαθητές από όλες τις χώρες είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν  εκπαιδευτικά συστήματα και υποδομές. Παρατηρήθηκε από όλες τις αποστολές που ταξίδεψαν στην Πορτογαλία ότι πρόκειται για ένα σχολείο με υποδομές κτιριακές και υποστηρικτικές που έχουν σκοπό να βελτιώσουν στο έπακρο την διαδικασία της μάθησης και εκπαίδευσης κάθε μαθητή ανάλογα με τα ταλέντα του και τις κλίσεις του.

 

Την δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε την μεσαιωνική πόλη Guimaraes που μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή με το θαυμάσιο κάστρο της, τις εκκλησίες, και τα όμορφα κτίρια. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε στους μαθητές μας η επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας της γειτονικής πόλης Villa de Conte την τρίτη μέρα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ξενάγηση στα ανακατασκευασμένα πλοία, γνωστά με το όνομα «καραβέλες»  με τα οποία οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν τις εξερευνήσεις τους στον Ατλαντικό τον 15ο αιώνα, και έφερναν εμπορεύματα από τις μακρινές Ινδίες και την Αφρική.

Εντυπωσιακή ήταν η τέταρτη μέρα οπού επισκεφτήκαμε την πόλη Porto, φημισμένη για το κρασί Porto, που όπως μάθαμε δεν παράγεται εκεί, απλά μέσω του ποταμού Durro που διασχίζει την πόλη και τη χωρίζει από την πόλη Gaia, γινόταν η μεταφορά του εκεί οπού βρίσκονταν τα κελάρια οπού ωρίμαζε.  Η βόλτα με το ανοιχτό λεωφορείο και με το πλοίο στο ποταμό μας έδωσε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τόσο την παλιά πόλη με την όμορφη αρχιτεκτονική των κτιρίων της έτσι αμφιθεατρικά όπως είναι κτισμένα στις όχθες του ποταμού, όσο και το νέο, πιο μοντέρνο κομμάτι της πόλης.

Την τελευταία ημέρα μας περίμενε μια έκπληξη. Επισκεφτήκαμε το Peneda Geres National Park και απολαύσαμε την φύση της Πορτογαλίας στα βορειοανατολικά της χώρας κοντά στην οροσειρά Geres που αποτελεί ένα φυσικό σύνορο με την γειτονική Ισπανία ενώ μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες στη φύση, όπως ιππασία και paint ball. To βραδάκι έγινε το αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο του σχολείου οπού σε έντονο κλίμα συγκίνησης και χαράς διασκεδάσαμε για μια ακόμα φορά με τους Πορτογάλους, Τούρκους και Ρουμάνους φίλους μας πριν το τελευταίο αντίο.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής είχαμε επίσης την ευκαιρία να γευτούμε την τοπική κουζίνα, που βασίζεται κυρίως στο ψάρι, και να απολαύουμε παραδοσιακούς χορούς και μουσικές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χοροί και μουσικές και από τις 4 χώρες μας ένωσαν.

Οι Έλληνες μαθητές μας γύρισαν πίσω χαρούμενοι από την παραμονή τους στην πόλη Povoa και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ζεστή φιλοξενία των οικογενειών στις οποίες διέμεναν. Γενικότερα το ταξίδι αυτό, καθώς και όλο το πρόγραμμα,  μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε ότι η διαφορετικότητα της γλώσσας ή της καταγωγής δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επικοινωνία των λαών και ιδιαίτερα των νέων, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς καθώς και κοινά όνειρα και στόχους.

Μπροστά από μια «καραβέλα»

Μπροστά από μια «καραβέλα»

: H ελληνική αποστολή στο προαύλιο του σχολείου

H ελληνική αποστολή στο προαύλιο του σχολείου

Οι αποστολές στη μεσαιωνική πόλη Guimaraes

Οι αποστολές στη μεσαιωνική πόλη Guimaraes

 

Έλληνες, Πορτογάλοι και Ρουμάνοι μαθητές διασκεδάζουν στο ίδιο τραπέζι.

Έλληνες, Πορτογάλοι και Ρουμάνοι μαθητές διασκεδάζουν στο ίδιο τραπέζι.

 

Οι έλληνες μαθητές λίγο πριν το Paintball

Οι έλληνες μαθητές λίγο πριν το Paintball

Διασχίζοντας τον ποταμό Durro στο όμορφο Porto

Διασχίζοντας τον ποταμό Durro στο όμορφο Porto

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα comenius ( Επίσκεψη όλων των αποστολών στον Πύργο)

Ιούν 201415
COMENIUS WEEK 021

Η αποστολή των Πορτογάλων

 

COMENIUS WEEK 019

Η αποστολή των Ρουμάνων

COMENIUS WEEK 016

Η αποστολή των Τούρκων

COMENIUS WEEK DEC 2013 034

Ρουμάνοι μαθητές στην Κεντρική πλατεία Πύργου

COMENIUS WEEK DEC 2013 049

Ελληνες και ξένοι μαθητές στο τρένο για την Αρχαία Ολυμπία

COMENIUS WEEK DEC 2013 057

Έλληνες και ξένοι μαθητές στο μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία

COMENIUS WEEK DEC 2013 079 (1)

Γιορτή παραδοσιακών γεύσεων και χορών και από τις 4 χώρες στο σχολείο μας

COMENIUS WEEK DEC 2013 081 (1)

Γιορτή παραδοσιακών γεύσεων και χορων και από τις 4 χώρες στο σχολείο μας

COMENIUS WEEK DEC 2013 082

Γιορτή παραδοσιακών γεύσεων και χορων και από τις 4 χώρες στο σχολείο μας

COMENIUS WEEK DEC 2013 088 (1)

Γιορτή παραδοσιακών γεύσεων και χορων και από τις 4 χώρες στο σχολείο μας

COMENIUS WEEK DEC 2013 134

Eπίσκεψη στην παραλια του Αγίου Ανδρέα

COMENIUS WEEK DEC 2013 153

Eπίσκεψη στο κτήμα Μερκούρη

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ιούν 201411

«To Όνειρο του Σκιάχτρου«

 από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πύργο

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ιαν 201415

Στιγμιότυπα της φετινής μας διαδρομής στην εφημερίδα (2013-14)                                                                                             

Screenshot 2014-06-15 14.19.19

Πρόσφατα σχόλια

  Μάιος 2018
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Φεβ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  ΠΡΑΥΛΙΟ

  ΠΡΑΥΛΙΟ


  Top
  ...
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων