Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης

Την Παρασκευή 17/2/2017, στις 10. 30 πμ.το σχολείο μας πραγματοποίησε μια από τις προγραμματισμένες σε ετήσια βάση επαφές των μαθητών με τη θεατρική παιδεία. Όλοι οι μαθητές του σχολείου συνοδεία εκπαιδευτικών παρακολούθησαν την παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα», που ανεβαίνει στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών.

Το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε με κριτήριο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών στο τόσο επίκαιρο πρόβλημα της αναγκαστικής μετανάστευσης πληθυσμών λόγω πολέμου. Το προσφυγικό ζήτημα αγγίζει ιδιαίτερα ευαίσθητες χορδές του ελληνικού λαού που στο διάβα της ιστορίας του υποχρεώθηκε να εκπατριστεί και να βιώσει ζοφερά συναισθήματα που προκαλούν ο ξεριζωμός από τη γενέθλια γη, ο αγώνας της επιβίωσης, η διάλυση οικογενειών, οι δυσκολίες προσαρμογής σ΄ένα όχι πάντα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του σχολείου μας, στην πλειοψηφία τους, εισέπραξαν τα μηνύματα του έργου, απόλαυσαν την παράσταση και αποχώρησαν, σαφέστατα, “πλουσιότεροι” σε σκέψεις και συναισθήματα. Ο σκοπός λοιπόν της συγκεκριμένης επίσκεψης, που είναι το πάντρεμα του τερπνού με το ωφέλιμο, πραγματοποιήθηκε σε βαθμό ικανοποιητικότερο και από τις προσδοκίες του εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου μας. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα φέρουν τους μαθητές σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία και τον κοινωνικό προβληματισμό.

 

agori-me-ti-valitsa-2016-2

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/3gympoli/2017/02/20/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση