«ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό» στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας


Δημοσιευμένο στις 10 Φεβρουαρίου 2015 – 3:59 μμ | από 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ)

Την Δευτέρα 9/2/2015 το σχολείο μας υλοποίησε το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Εξοικονόμηση Νερού στα Σχολεία», δράση που αναφέρεται στην Διαχείριση των Υδατικών Πόρων στα σχολεία της Λαμίας και που πραγματοποιείται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» σε συνεργασία και με τη ΔΕΥΑ Λαμίας.

Το πλαίσιο του προγράμματος «ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό» έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των Πολιτών ως σημαντικό παράγοντα και ενεργού φορέα λήψης αποφάσεων στη βιώσιμη διαχείριση του νερού.

Στους μαθητές μας  η παρουσίαση έγινε από την Περιβαλλοντολόγο και εξειδικευμένη συνεργάτιδα του Δικτύου κα Κουλουζάκη Στελίνα.

Μέσω μιας ζωντανής και δημιουργικής συζήτησης αναπτύχθηκε ο προβληματισμός των μαθητών που είχε ως απώτερους στόχους τόσο την ευαισθητοποίησή τους όσο και την ενθάρρυνσή τους για την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βιώσιμη διαχείριση του αγαθού του νερού, τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.

Ετικέτες:, , , , ,



  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “«ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό» στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας”