3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

     Το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας βρίσκεται στο συγκρότημα σχολικών κτιρίων επί της Βασιλέως Γεωργίου και Λακωνικής. Συστεγάζεται με το 5ο Λύκειο. Στο ίδιο σχολικό συγκρότημα βρίσκονται το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.
     Στο Σχολείο μας λειτουργούν και «Τμήματα Ένταξης», που αφορούν τους μαθητές οι οποίοι έχουν διάγνωση από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και χρήζουν της ανάγκης παρακολούθησης μαθημάτων τμήματος ένταξης. Στα «Τμήματα Ένταξης» οι μαθητές εκτός από την παρακολούθηση του κανονικού προγράμματος μαθημάτων παρακολουθούν τα βασικά μαθήματα (φιλολογικά, μαθηματικά και φυσικών επιστημών) σε επιπλέον ώρες και…. (περισσότερα ΕΔΩ).
Ιστορικά στοιχεία
      Το 3ο γυμνάσιο Καλαμάτας είναι μετεξέλιξη άλλων σχολείων.Το Β΄ γυμνάσιο αρένων Καλαμάτας (1921-1933) μετεξελίχθηκε σε γυμνάσιο θήλεων.Το 1976, το γυμνάσιο θήλεων (εξατάξιο) έγινε 3ο γυμνάσιο θήλεων (τριτάξιο) και 3ο λύκειο θήλεων (τριτάξιο), μέχρι το 1979, οπότε τα σχολεία έγιναν μικτά και λειτουργούν μέχρι σήμερα ως 3ο γυμνάσιο Καλαμάτας (τριτάξιο) και 3ο λύκειο Καλαμάτας (τριτάξιο).
 (Από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Μεσσηνίας)
Αεροφωτογραφία   1b
 

Τελευταία συνάντηση για το σχολικό έτος 2016-2017

Στις 30.6.2017 αποχαιρετίσαμε τους αναπληρωτές του σχολείου μας ( και όχι μόνο) για το σχολικό έτος 2016-2017 σε μία συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και ελπίζουμε να τους έχουμε και του χρόνου κοντά μας.
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!!

Δείτε τα σχετικά βίντεο:  1ο βίντεο   2ο βίντεο

WP_20170630_12_30_03_Pro WP_20170630_12_19_32_Pro WP_20170630_12_19_36_Pro WP_20170630_12_19_43_Pro WP_20170630_12_19_49_Pro WP_20170630_12_19_54_Pro WP_20170630_12_19_59_Pro WP_20170630_12_26_33_Pro WP_20170630_12_26_42_Pro WP_20170630_12_27_24_Pro WP_20170630_12_29_33_Pro

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Καρδαμύλη

Από την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στην πανέμορφη Καρδαμύλη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Εργασίες μαθητών

Αρχαία ελληνική γλώσσα Β Γυμνασίου Ενότητα 9η

Ιστορία Γ Γυμνασίου Ενότητα 31η Α΄ παγκόσμιος πόλεμος

1ος Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Orthografia

Πασχαλινές δράσεις του σχολείου μας

Silogos_Goneon_2016-2017 ProsklisiPasxalino_Bazaar_201720170328_140416_resizedPasxalino_Kalathi_Agapis

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2016 – 2017

Ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας

Αγαπητοί Γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, συνεδρίασαν τα εκλεγμένα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με σκοπό την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης, η σύσταση του νέου Δ.Σ. έχει ως ακολούθως:

Τακτικά Μέλη Ονοματεπώνυμο
Πρόεδρος Ζαφειρόπουλος Ιωάννης         κιν. 6947522321
Αντιπρόεδρος Παπαμικρούλης Κων/νος
Γραμματέας Παπαδοπούλου Λένα
Αναπλ. Γραμματέας Αγγελή Μαρία
Ταμίας Δρυμώνη Χαρά
Μέλος Τσόκας Τάκης
Μέλος Σαραντοπούλου Ρούλα

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς ανεξαιρέτως και τους καλούμε να στηρίξουν τον νέο σύλλογο στο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικό έργο της προσφοράς για τα παιδιά μας.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τα αποχωρήσαντα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. για τη συμβολή τους στην επίτευξη του σημαντικού έργου των δύο τελευταίων χρόνων.

Πολλές Ευχές για ένα Κάλο Πάσχα και μια Λάμπρη Ανάσταση!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

 Τι ζητάει ο Σύλλογος από Εσάς – Εμάς ;

  • Την ουσιαστική συμμετοχή σας/μας
  • Ελάχιστο από το χρόνο σας/μας
  • Τις ιδέες σας/μας
  • Την εθελοντική προσφορά σας/μας σε όποιο τομέα μπορεί να προσφέρει ο καθένας (ενημερώσεις, βοήθεια για δραστηριότητες κ.τ. λ.)
  • Την ετήσια συνδρομή σας (05,00€ ανά οικογένεια – Προαιρετική)

Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας λαμβάνει μέρος και το σχολείο μας. Δείτε ΕΔΩ το σποτάκι.

Η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Καλαμάτα

Την Τετάρτη 8.3.2017 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο της Καλαμάτας ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Πλοήγηση στο διαδίκτυο με ασφάλεια» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Η παρουσίαση έγινε από το Διευθυντή της Διεύθυνσης  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο και εξειδικευμένους αξιωματικούς της κεντρικής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο από μαθητές του σχολείου μας, γονείς και φορείς του τόπου μας, μάθαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο και πως μπορούμε να προστατευτούμε.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων του σχολείου μας και τον πρόεδρό του κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο που για άλλη μια φορά διοργάνωσαν με επιτυχία μια τόσο επίκαιρη και ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα.

Δείτε ΕΔΩ το δελτίο τύπου και το σχετικό βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι Best της πόλης μας.

Πλοήγηση στο διαδίκτυο με ασφάλεια

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας    

ΔΡΑΣΗ: Στο πλαίσιο της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε σε Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Πλοήγηση στο διαδίκτυο με ασφάλεια» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 08 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00΄ π.μ. – 13:00΄.
Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από το Διευθυντή της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο και εξειδικευμένους αξιωματικούς της κεντρικής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εδρεύει στην Αθήνα, με θεματολογίες που αφορούν:
-Την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
-Τις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
-Τα αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
-Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Συμπεράσματα – Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Τοποθετήσεις.
Απευθύνεται σε όλους τους Εκπαιδευτικούς, τους Γονείς, τους Μαθητές και τους Φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Σκοπός μας με τη σωστή πληροφόρηση είναι, να απολαμβάνουμε τα οφέλη από τη χρήση του διαδικτύου στη ζωή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς και Υποστηρικτές της Ημερίδας
Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για μας η παρουσία σας.

Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας
Χρήστος Ευθ. Τσιμπίδης

Ο Πρόεδρος του Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας
Ιωάννης Αντ. Ζαφειρόπουλος

Δημιουργική γραφή στην Ιστορία της Γ΄Γυμνασίου

3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας            Τάξη Γ΄         2016-2017

 Δημιουργική γραφή στην Ιστορία

 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Λεβεντοπούλου Μαρία

Φανταστείτε πως είστε ιερολοχίτης που πολέμησε μαζί με τον Υψηλάντη στο Δραγατσάνι και από τους λίγους που επέζησαν. Σε μια επιστολή δύο παραγράφων τουλάχιστον αφηγηθείτε τα πρωτόγνωρα για την εποχή γεγονότα στην οικογένεια σας, τα συναισθήματα τα δικά σας και των συντρόφων σας( πχ τον ενθουσιασμό των νέων και το πάθος για ελευθερία που τους έκανε να αψηφούν τον θάνατο), καθώς και τις σκέψεις σας.
      

Δραγατσάνι, 8 Ιουνίου 1821
          Αγαπητή μου οικογένεια
     Τα συναισθήματα που νιώθω είναι πολλά και ανάμικτα. Με διακατέχει η χαρά που επέζησα αλλά συγχρόνως η λύπη για το άδοξο τέλος του αγώνα μας. Νιώθω περήφανος όμως που προσπάθησα κι εγώ μαζί με τόσους νέους Έλληνες κάτω από τις οδηγίες του σπουδαίου Αλέξανδρου Υψηλάντη για την ελευθερία του λαού μας. Στη διάρκεια του ξεσηκωμού μας από τη Ρωσία μέχρι το Δραγατσάνι με είχε συνεπάρει ο ενθουσιασμός, το πείσμα και το πάθος για τον ιερό σκοπό μας. Υπάρχει πιο ιερός στόχος για κάθε νέο άλλος εκτός από την Ελευθερία; Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις πήρα δύναμη και αψήφησα τον εχθρό την ώρα της μάχης. Φοβήθηκα, δεν λέω, για τη ζωή μου. Μα η σκλαβιά είναι σκληρή και δεν μπορώ να την αντέξω άλλο.

(περισσότερα…)


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων